22. december 2005

DF-vælgere er ikke alle racister eller nationale socialister… (DF = sygdom der spredes)

Det er flere måneder siden jeg sidst hørte Spidsen på P1 Morgen, men her til morgen gik det galt. I små fem minutter måtte jeg høre hvorledes en lektor ved navn Marianne Olsen docerede abstrakt selvfedme så min nye DAB-radio næsten ikke turde gengive korrekt af frygt for spontane reaktioner. [link]

Kvinden er til daglig lektor på Herlufholm Kostskole – det forklarer en del. Ikke at det skal være en undskyldning.

“Tænk at det allerede er over ti år siden Dansk Folkeparti, der slog sig op på at sætte frygten i højsædet, indtog sin plads i Folketinget. Allerede den gang undrede jeg mig over, at nogle kunne få at have tillid til folk, der stort set kun var bekymrede og vrede. Frygten er en hæslig sygdom. Den rammer først øjnene så man ikke kan se – dernæst breder den sig til alle sanserne så patienten griber for sig, og føler at der ikke er andet at gøre end at udstede ordre. Og den har forlængst bredt sig og sidder nu på Christiansborg med flertallet, og æder sjælene op hvis vi ikke vender om inden det er for sent. Hvad er magthaverne så bange for? Det må vi se at finde ud af. Ja, vi har brug for indsigt i hvad der grunden til at verden er farlig. At det først og fremmest er mennesket selv, når det bliver ilde medhandlet, sådan som vi ser det bliver indenfor vore egne grænser. Det hjælper ikke at vi gerne vil være rimelige overfor folk indenfor i vort egen lille territorium, og derfor sender nogle ud i en uvis skæbne, tvangsægteskab, tortur eller død. Man siger sædvanligvis at kærlighed gør blind, men det passer ikke. Det er had der gør blind. Vi må glæde os over at Dansk Folkeparti ikke har haft den helt store fremgang ved kommune- og regionalvalget. Så der dog stadig er folk ude omkring, der har undgået denne uhyggelige sygdom, og kan vi håbe på at de seende kan gøre noget for at udrydde den. Mens tid er. Jamen kan den sygdom da så hurtigt brede sig til forstanden, at det er umuligt at se det er DF der som en stærk magnet kalder på terroristen i mennesket. Har DF andet end sit slogan. Hvad er der blevet af den danske fredelige opmærksomme integritet, der kan føre til konsensus ved at lytte og tale.

En af de virkelige farlige former frygten antager, er den der ligger i gavmildhed. Gavmildhed overfor de svage i samfundet, og deri ligger næsten den værste forbrydelse – den sociale, som prøver at bilde de svage ind, at de kun kan få deres ret, hvis de også er nationalistiske. Det er nemlig vigtigt at huske på, at nogle af de mennesker der stemmer på DF, hverken er racister eller nationale socialister, de har måske bare brug for den omsorg og pleje, som de får løfter om i partipropagandaen. De tror at et ord er et ord, og ved ikke at ethvert ord kan bruges til både godt og ondt. De tænker måske ikke på, at ord i magtens tjeneste forvandles – at grimt bliver smukt, og smukt bliver grimt. Et frisk pust, bliver til et surt udslip, og ingenting betyder noget. For selvfølgelig skal vore svageste have det godt. Tænk hvis også vi en dag kan få det godt, når vi bliver gamle og svage. Det er jo sådan et samfund skal være. Det er et selvfølgeligt privilegium vi har, at vise vor glæde over at væer til nytte for andre end os selv. Hvor ville det dog være trist, kun at skulle kvæles i sin egen velfærd.

Nej, om jeg begriber om man kommer nogen vegne ved at prædike frygt. For frygt er en boomerang, og nu kommer boomerangen tilbage. Rammer den os selv før vi får vendt skuden. Det håber jeg ikke. Men DF og dets medløbere ser ud til at have glemt hvad mennesket er i stand til. Eller de har aldrig vidst det. De kunne ellers have kigget lidt ud over deres egen næsetip, og tænkt sig om. Hvis de havde foretrukket klarsyn (frem) for magtbegær. Men magten og hadet der har blindet dem må først udryddes. Hvornår forstår vi mon for alvor, at vi har brug for politikere der viser udveje, istedet for at indfange os i frygt. Hvornår bliver det helt klart, at frygt fremkalder terror istedet for at modarbejde den.”

Af P1 Morgens hjemmeside kan jeg se at lyrikken igår blev varetaget af Flemming Chr. Nielsen, i forgårs Preben Wilhjelm…

13 Comments »

 1. Man fatter ikke at disse tåber konstant skal have taletid, i en SÅKALDT public service kanal…..Og man fatter da slet ikke at vi skal være tvangsudskrevet til at være medbetalende for den gang lallende propaganda !

  Kommentar by whodares — 22. december 2005 @ 20:40

 2. Hvis forældrene til børnene på Herlufsholm vil betale for sådan en fromhed, så for min skyld ingen alarm.

  Privatiser DR, og så er det hele i orden.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Anonym — 22. december 2005 @ 21:07

 3. Konen går jo totalt i selvsving.For at sige det pænt virker det mere som en lalleglad skolepige fristil end en seriøs analyse af noget som helst.Det kan da efterhånden kun være dem der tilhører menigheden der kan tage DR alvorligt

  Kommentar by PB. — 22. december 2005 @ 21:42

 4. EDet er uhyrligt, at vi sagesløse lyttere skal så model til den svada af lallende bræk, som jo ikke anfører nogetsomhelst nyt. Det er jo den sædvanlige recept.
  Tør man se frem til, at modsatte synspunkter sendes i “Dagens spids ” ?

  Kommentar by Niels Juel — 22. december 2005 @ 21:55

 5. Marianne Olsen var også i dagens spids den 28 september 2004, hvor hun leverede følgende smøre:

  ”Den 25. september havde Martin Breum et interview på DR2 i Deadline, med Slimane Abderrahmane; den danske borger, der er blevet løsladt fra sit ophold i Guantanamo, fordi man ikke kunne bevise hans skyld. Det blev der ikke en samtale ud af.
  Den løsladte Abderrahmane ønsker tilsyneladende, at forberede sig til hellig krig og hans optræden i programmet har vagt modvilje hos mange seere, vel fremkaldt af en slags skræk, for en uforsonlig og fanatisk aggressiv holdning hos en muslim.

  Det interview har ikke kunnet slippe mine tanker. Efter min mening, er der en fundamental fejl ved et interview af den art.
  Intervieweren Martin Breum er et menneske, der i længere tid har tjent sin gode løn i en tryg tilværelse her i landet. Han er anset, med rette, for sin sikre teknik og sin spørgen, så at sige ind til benet, men i den samtale optræder han pludselig som en slags offer, for den mand han skal interviewe og det er jo ham, man plejer at kalde interviewofferet.
  Med sårbare øjne spørger han og bliver ved med at spørge, om Abderrahmane ville være parat til, at slå danskere ihjel, om han ville være parat til, at slå landets ledere ihjel.
  Dertil svarer danskeren; Slimane Abderrahmane klart ja, idet han dog lige så klart forklarer, at det kun skal være hvis han skal forsvare sin tro, altså hvis han skal udkæmpe en forsvarskrig – for nu at sige det så tydeligt som muligt – for jihad er en hellig krig, en krig, der kun er en forsvarskrig. Jihad betyder at anstrenge sig på Guds vej og behøver altså ikke en gang være krig i ordets bogstavelige forstand.
  Alt det kunne være rigtigt, hvis der var tale om en læretekst, så kunne en forsamling studere koranen og prøve at finde en situation, hvor disse udsagn kunne forekomme og forsamlingen kunne få travlt med, at bruge sin fantasi.
  Sådan en situation, var jo imidlertid foræret udsendelsen på forhånd. Hvorfor blev den spildt, så samtalen derved kom til, at bevirke en forskrækkelse i stedet for en erkendelse hos den følsomme seer?
  Hvorfor siger de ansvarlige for formidling ikke igen og igen, at begrebet ilegale kombatanter er en krænkelse af menneskerettighederne?

  Den interviewede har i årevis været holdt indespærret uden dom, uden viden om sin fremtid, i modsætning til udspørgeren. Er der nogen der tror, at en sådan tilværelse er en god grobund for forsoning? Så taknemlige vi er for en person som Nelson Mandela og en Desmond Tutu, må vi dog erkende, at når vi kender og elsker disse to, er det fordi deres dybe indsigt i, hvad det hele kommer an på, er så sjælden.
  Skulle Danmarks Radio ikke netop møde en løsladt fange, med en forståelse for hans situation og tale med ham udfra den?

  Jeg ved naturligvis heller ikke, om der er begået justitsmord i sagen om Slimane Abderrahmane. Vores retsvæsen siger han er uskyldig indtil han er dømt.
  Hans tanker om, at forsvare sin tro med våben i hånd, er vel ikke så forskellige fra vore tanker om, at forsvare demokratiet.

  Måske er der en anden vej, måske kunne vi sammen se på, hvad vi kunne forsvare. Måske kunne vi komme dertil, at vi ikke behøver at stille os an, som ofre overfor folk, som demokratiske magter har spærret inde og dermed, i tåbelig uforstand, har gjort til offer, med en menneskeopfattelse der siger, at vi alle er lige, uden at være ens, at menneskets værdighed er uantastelig, så vi ikke opfinder nye begreber, for at nedgøre medmennesket og dermed gør det til modmenneske, er der måske et spinkelt håb. Uden den opfattelse eller i selvfedme – som det hedder nu om dage – er der kun ondskaben tilbage”.

  Kommentar by Sebastian — 23. december 2005 @ 03:55

 6. Denne lærer tilhører så åbenlyst Den Kreative Klasse.
  Heldigvis er disse selvudråbte forstandsmennesker ikke de fleste i antal hverken her i landet eller i resten af Europa – og har heller aldrig været det.

  For havde de været det – så havde Europa set anderledes ud i dag idet de Kreative samarbejdspolitikere havde været flest under 2. Verdenskrig og Danmark havde i dag været Region Nord i et Stortysk, Nazistisk rige.

  Nu forsøges der igen fra denne Kreative Klasses side og nu er drejer det sig om en omkalfatring af Europa til et ganske vist Neuropa, men mere præcist benævnt til et Eurabia, som følge af den pågående omkalfatring.

  Og denne proces lader det til der er mere succes ved end det tidligere.

  Men resultatet bliver det samme – Danmark som hjemsted for en relativ homogen befolkning er på vej til at blive en Saga blot.

  Og det samme er landet Danmark som den plet på jorden som har meget mere betydning for Danskere end blot et område som alle andre steder på Kloden.

  Homogenitet og sammenhængskraft i den Danske befolkning er gradvis på vej væk og dermed følger også betydningen af landet Danmark som andet end det sted hvorfra man henter sit udkomme.

  Danmark reduceres til kun en betegnelse på eet sted blandt alle de andre.

  Kommentar by vivi andersen — 23. december 2005 @ 07:49

 7. Min hang til frihed og demokrati udspringer iflg. Marianne Olsens klare tale og udredning af mit (og andre danskeres og DFs) problem af….. sygdom. Nemlig angst! Sic!
  Da jeg nu efter udredning har fået min diagnose, så lurer vel behandlingen lige om hjørnet!

  (Cit.Marianne Olsen)”Gavmildhed overfor de svage i samfundet, og deri ligger næsten den værste forbrydelse – den sociale, som prøver at bilde de svage ind, at de kun kan få deres ret, hvis de også er nationalistiske.”

  Ikke alene er jeg syg af angst, men også så svag, at man kan bilde mig hvad som helst på ærmet. Jeg æder det kritikløst og bliver nationalistisk!

  (Cit.Marianne Olsen)”Men DF og dets medløbere ser ud til at have glemt hvad mennesket er i stand til. Eller de har aldrig vidst det. De kunne ellers have kigget lidt ud over deres egen næsetip, og tænkt sig om. Hvis de havde foretrukket klarsyn (frem) for magtbegær.”

  Angsten fører også til magtbegær, uvidenhed og manglende klarsyn…. Her mener Marianne Olsen tilsyneladende ikke, at det er så slemt, at DF ikke kunne have fravalgt magtbegær og foretrukket klarsynet og….

  (Cit.Marianne Olsen)”Men magten og hadet der har blindet dem må først udryddes.”

  Sic! Den “udryddelse af magt og had” hænger sikkert uløseligt sammen med behandlingen for sygdommen.

  (Cit.Marianne Olsen)”Hvornår forstår vi mon for alvor, at vi har brug for politikere der viser udveje, istedet for at indfange os i frygt.”

  De selvfedes ynglingstrick…. at trække “vi” og “os” ned til deres egen lave fællesnævner. “Vi’erne” og “Os’erne” beroliger mig og “os andre” ved at indgå i “fællesskab” med os og forsøger således på forhånd at imødegå eventuelle modsigelser og trække os i den rigtige retning.

  For at sige det kort skal vi værnes mod at bevare, hvad vi selv finder bevaringsværdigt, herunder ytringsfriheden. Vi skal “behandles”, så vi istedet kan værne om det, der explicit vil lukke munden på os og undergrave vor samfundsdebat, jvf. de absurde opfordringer om at imødekomme protester mod Muhammedtegninger.
  Her er flere islamiske landes ambassadører, et betragteligt antal tidligere danske ambassadører i udlandet, tidl. udenrigsminister Uffe Ellemann, og sågu’ også DK Journalistforbundets formand blandt andet på banen, jvf. Kims indlæg om samme sidstnævnte næsten ved siden af dette om Marianne Olsens meriter.
  Her står statsminister Anders Fogh heldigvis fast.

  En gang imellem får jeg en fornemmelse af, at demokratiet efter visses mening, bl.a. Marianne Olsens, allerede ER afskaffet. Derfor er “sygdommen” DF ikke at betragte som demokratisk valgte repræsentanter på tinge, men skal lignes ved sygdom, som også dansken siges at lide af. Den sygdomssnak får det til at ringe i mine ører.
  Var der ikke lige en Louise Frevert, der har spændt buk for de selvfedes humanistbaton pga nogle indlæg på hendes hjemmeside, hvor der blev draget paralleller mellem visse mennesker, nemlig terroristiske islamers gerninger og sygdomssymptomer? Iøvrigt en sport som mange islamiske koryfæer benytter sig af og bedriver, når de omtaler især jøder som f.eks. inficeret af aids, som de vil sprede blandt de rettroende i Ægypten (imam Abu Laban til Jyllands-Posten, 21.8.94) eller andre vantro=ikke islamer netop som kræftceller, der breder sig, og lignende. Cyberspace vrimler med citater af den slags fra islamiske ledere.
  Endvidere har vi en konvertit i DK, der mener og offentligt har udtalt sig om, at “Det er helt rigtigt at dømme folk til døden, når de forlader islam”, og “Når der er flertal af muslimer, vil sharia bliver indført i Danmark”,(iflg. et referat fra en paneldiskussion i KB-hallen 1998 i Præsteforeningens Blad, nr. 42, 16.10.98) , en konvertit, der også stillede op til kommunevalget…
  Det er måske den humanismens og tolerancens nye klædedragt og konvertittens udtryk for “mangel på frygt” og “valg af klarsyn fremfor magtbegær”?
  Det er tilsyneladende ikke netop det, der bekymrer Marianne Olsen mest. Ligesom hendes mangel på perspektiv også er kolossal.
  Truslen mod os alle ligger et helt andet sted iflg. Marianne Olsen.

  Heldigvis for DK blev konvertitten ikke valgt ind på rådhuset.

  (Cit.Marianne Olsen)”Jamen kan den sygdom da så hurtigt brede sig til forstanden, at det er umuligt at se det er DF der som en stærk magnet kalder på terroristen i mennesket.”

  Jeg vil nærmest betegne dette som bagtalende og æreskrænkende. DF som ansvarlige for terrorismen….. Sic!
  Man ser for sig, hvorledes at terrorismen, der udøves globalt er fangarme, der strækker sig ud fra DF og provokerer andre (svage sjæle?) til at begå uhyrligheder!
  Hun skulle trækkes i retten.

  (Cit.Marianne Olsen)”Frygten er en hæslig sygdom. Den rammer først øjnene så man ikke kan se – dernæst breder den sig til alle sanserne så patienten griber for sig, og føler at der ikke er andet at gøre end at udstede ordre. Og den har forlængst bredt sig og sidder nu på Christiansborg med flertallet, og æder sjælene op hvis vi ikke vender om inden det er for sent.”

  Man kunne forledes til at formode, at Marianne Olsen taler ud fra egen erfaring og i virkeligheden har stærkt gang i projektionerne. Hun er i hvert fald lige på nippet til selv at udstede ordrer, ligesom hendes klerikale bekymring for vore sjæle er hjertegribende.

  Henvisninger til citater fra “islamkoryfæer” har jeg fundet på Fomis hjemmeside.

  Kommentar by Marianne — 23. december 2005 @ 19:18

 8. Nå ja man kan jo berolige sig selv med, at normalt tænkende mennesker kun ryster på hovedet af hendes nonsens, og de tåber der køber det ævl, er jo alligevel til fals for alt der kommer ud af gabet på div EHL/SF/RAD V/og resten af de verdensfjerne galninge, så herregud skaden er nok ikke så stor når det kommer til stykket . :-D

  Kommentar by whodares — 23. december 2005 @ 22:51

 9. Problemet er at alle dem der synes noget pænt om indvandring ikke selv skal have noget med indvandrerne at gøre.

  Det er et kæmpe problem. Faktum er at de der tænker den idealiserede tilgang til hele emnet kun meget meget sjældent selv har noget med indvandrerne at gøre.

  “Nej, om jeg begriber om man kommer nogen vegne ved at prædike frygt. For frygt er en boomerang, og nu kommer boomerangen tilbage. Rammer den os selv før vi får vendt skuden. Det håber jeg ikke.”

  “Hey er du ikke hende der teoretikeren der bor omrking Næstved? – Så er det da klart, at du ikke forstår det. Jeg bor på Nørrebro ca. 700 meter fra Nørrebrohallen. Der er vi altså ikke i tvivl om at der er noget galt.”

  Serisøst – jeg hader den der salon socialisme, hvor de bare teoretisk tænker højt og får det til at lyde som om, at alle der tænker anderledes en dem selv er slette mennesker. Sikke noget.

  Kommentar by Don — 25. december 2005 @ 15:29

 10. Hej,
  Hva med at I stepper lidt op, og rent faktisk prøver at argumentere for jeres meninger? Indtil videre er der ingen af jer der har formået at føre en sammenhængende kritik af Marianne Olsens udtalelser. Kan I ikke finde ud af andet end at hate på at hun er bedre uddannet end jer? Nå nej… Jeg havde glemt at det er jer der er samfundets affald.

  Ps. Der er kun 4% af DFs vælgere der har studentereksamen. Læs en bog, og lær at føre end logisk argumentation.

  Kommentar by panter — 7. april 2006 @ 01:01

 11. Om ganske få år vil akademiker være et skældsord. På et tidspunkt vil selv pressen droppe dem.

  Kommentar by Kimporator — 7. november 2006 @ 14:56

 12. Urias: “Om ganske få år vil akademiker være et skældsord. På et tidspunkt vil selv pressen droppe dem.”

  Det kunne jeg ikke have sagt bedre selv. Men havde jeg turdet? Til næste år bliver det brugt som bevis på mit hadefulde indre galleri, og muligvis finder de frem til en bog fra en glemt Nazist der mente at akademikere skulle udryddes. Der findes ingen uskyldige bemærkninger mere. Dette kunne være starten på et folkedrab…

  panter: “Der er kun 4% af DFs vælgere der har studentereksamen”

  Det må da gøre dem så meget mere troværdige og repræsentative i dine øjne, eller har marxisterne nu helt åbenlyst droppet arbejderklassen?

  Kommentar by B — 7. november 2006 @ 17:58

 13. Der skulle have stået “Kimporator” i stedet for “Urias”, og Balder for B.

  Kommentar by B — 7. november 2006 @ 18:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper