28. september 2011

SUF vs Enhedslisten Ungdom – “Vi er revolutionære. Undtagen når journalister spørger.”

Socialistisk Ungdomsfront (SUF) blev dannet tilbage i 2001, da Enhedslistens ungdomsnetværk og Rebel fusionerede. I sidste uge kulminerede længere tids uro internt i SUF med udbrydergruppen Enhedslisten Ungdom< (EU). Det er svært at få et overblik over stridens kerne, men man kan sige, at hvor SUF traditionelt gør en dyd ud af sin flade struktur, og opsamler alt fra uregerlige anarkister til doktrinære leninister, så vil det mere pragmatiske EU udnytte den partipolitiske tilknytning, og angribe det politiske mere konkret og mindre sværmerisk.

“… både Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og det nyvalgte folketingsmedlem Rosa Lund har valgt at melde sig ud af SUF, samtidig med at krigen raser blandt de unge Enhedslisten-sympatisører.” (Politiken, 27/9-11)

Herunder en illustration der cirkulerer på SUF-fløjen, den revolutionære venstrefløjs venstrefløj.

Oploadet Kl. 06:09 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/29409/trackback

13 Comments »

 1. De har da humor, så meget må man give dem!

  Kommentar by Vagn Henning — 28. september 2011 @ 07:35

 2. […] af læserbrev i metroXpress: “Kan Lars Aarup nævne bare et folketingsmedlem fra Enhedslisten, der har kastet med brosten mod politiet på Nørrebro? Jeg kan ikke. Det er faktisk deres […]

  Pingback by Venstrefløjser indrømmer at Einheilslisten er voldelige « Hodjanernes Blog — 28. september 2011 @ 08:58

 3. Off-topic
  Terror-ordre mod JP kom fra Pakistan
  http://ekstrabladet.dk/112/article1628084.ece

  Jeg tror ikke venstrefløjen har forstået trulsen fra Islam.
  Alt muslimsk indvandring skal stoppe, og ekstremisterne, bandemedlemmerne skal ud

  Kommentar by tim — 28. september 2011 @ 09:00

 4. Off-topic
  Berygtet bandeleder kan strande i Sandholm
  http://jp.dk/indland/krimi/article2560044.ece

  Hvordan kan det være man ikke kan smide sådan et fjols HJEM?

  Kommentar by tim — 28. september 2011 @ 09:07

 5. Læg mærke til at SUF-Johanne først meldte sig ud “for en uge siden”. Regnet fra den 28. i dag, er det altså ganske få dage efter Balder Blog (21. september) og Uriasposten omtalte videoen fra SUF-demonstrationen… Mærkeligt nok har jeg endnu ikke set systempressen referere til afsløringerne…

  Kommentar by Balder — 28. september 2011 @ 10:30

 6. “et alternativ til venstre”
  Hahahaha….Dødskulten islams røde fætter, er simpelthen bare det modsatte af fornuft og anstændighed. Og som islam bygger de røde deres ideologi på død og ødelæggelse.

  Kommentar by Fritz — 28. september 2011 @ 10:57

 7. Jeg så lige en genudsendelse af DR2s “Debatten” med Clement Kjærsgaard, hvor blandt andre Mikael Jalving diskuterede med Rosa Luxemb…æh…Lund er det vist hun hedder:

  http://www.dr.dk/DR2/D/Debatten/#/18739

  Det hænger jo – lykkeligvis? – bare slet ikke logisk sammen mellem de forbenede gammelkommunister med hang til hammer og segl og de små kække pop-autognome damer. I øvrigt var det rystende at høre den ældre Enhedslisterepræsentant Finn Sørensen erklære sin blinde idealistiske tiltro til at samfundet en dag skulle udvikle sig så kommunistisk, at politiet vil kunne opløses: Gudfader at man kan være så rablende naiv…

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 28. september 2011 @ 11:21

 8. Gutmenschen er per definition ikke selvironiske, eftersom selvironi er et udtryk for personens viden om sin manglende ufejlbarlighed. De værdiabsolutistiske gode mennesker i SUF har med garanti ikke lavet dette humoristiske og selvironiske “nationale kompromis”. Selvironi(og god humor) er forbeholdt værdirelativister, det vil sige onde mennesker.

  Lars von Triers “I am a Nazi” er et godt eksempel på, hvad der sker, når et godt menneske prøver at være morsom.

  Kommentar by dem — 28. september 2011 @ 12:22

 9. Der er nogen som siger, at vi nu har ventet på den ny regering længe nok.
  Det har jeg ikke.
  Hvad man kan frygte er hvilken post gammelkommunisten Ole Sohn skal have.
  Tænk om han skulle få indflydelse på dansk økonomi ?

  Hvormange 5-årsplaner skal vi nu have, imens han forsøger at få sin uddannelse i Østtyskland til at passe med en moderne Verden.

  Samtidig vil regeringen være 100% afhængig af fantasterne i Enhedslisten. To af deres medlemmer i Folketinget er (tidligere?) medlemmer af partiets ungdomsafdeling SUF.

  De sidder nu inde på Christiansborg og skal være med til at lede landet – og to andre (tidliger?) medlemmer af SUF sidder fængslet for ved terror at ville brænde samme Christiansborg af.

  Der må gerne gå rigtig lang tid inden regeringen er på plads.

  Kommentar by Morten Dreyer — 28. september 2011 @ 14:23

 10. Morten, jeg har selv spekuleret en del over, hvad Rad V og de andre har til fælles: Mere indvandring. Hvad de ellers kan blive enige om, er jeg noget i tvivl om …

  Kommentar by Hr. Snusk — 28. september 2011 @ 14:38

 11. Ja, der er nogle ret langt ude holdninger i Ø.

  Det bliver spændende at se, hvornår en amerikansk journalist mon opdager, hvem det nye regeringsflertal består af. Der er jo mildest talt en kommunistisk bagage der. Selv HTS har indrømmet, at hun var kommunist i sine unge dage. Og nu bliver hun stå støttet af erklærede kommunister i Enhedslisten.

  Kommentar by Vest — 28. september 2011 @ 19:28

 12. Balladen i SUF og plakaten med “Enhedslistens Maastricht” viser at der i SUF er stærk kritik af folketingsgruppens “forbehold” over for partiets eget program:
  1. At man er revolutionære.
  2. At ejendomsretten skal afskaffes.
  3. At de folkevalgte er underkastet(parti)demokratiet.
  4. At man er imod såkaldte imperialistiske krige, in casu Libyen.

  Det skal nok skabe problemer, også internt i folketingsgruppen, og gøre livet ekstra surt for den nye regering. Når man ser Rosa Lund og Johanne Schmidt Nielsen i tv, får man også let fornemmelsen af at de er forlegne over for for nærgående spørgsmål om revolutionen, ejendomsretten, det ekstraparlamentariske, partiprogrammets klare formuleringer etc.

  Kommentar by Niels P. — 28. september 2011 @ 23:19

 13. enig med 8.dem. Det er her hunden er begravet. Marxisme-leninisme er at tilslutte sig en ideologi, der styres af en centralkomité. Når centralkomitéen har truffet en beslutning retter alle ind ellers bliver de ‘neutraliseret’. Derfor retter de ind. Centralkomitéen er valgt af kommunistiske organistaioner og der er ikke tale om, at ‘folket’ væger magthaverne. I stedet skal Centralkomitéen sikre den marxistiske linje og nedkæmpe ‘disidenter’. Det er det marxisterne forstår ved demokrati. De kalder det proletariatets diktatur og det er ikke noget de skammer sig over. For det skal bringe det socialistiske samfund uden kapitalister i hele verden. Det er det de tror på som en religion.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 29. september 2011 @ 10:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper