24. december 2005

“Det er ikke et kors, det er ikke en halvmåne, men et hjerte” – lidt om en ’succeshistorie’

Go’ Morgen Danmark på TV2 havde i tirsdags Vibeke Windeløv fra Zentropa Film som gæst, og hun fortalte blandt andet om den danske integrationsdebat, at “Vi hører kun når det går galt og derfor får vi et dårligt indtryk” (sic). Sjovt nok var en af de gennemgående historier i msm samme dag at Indvandrere bliver besøgsvenner for at lære danskerne bedre at kende.

Faktisk vil jeg hævde at danskerne får flere succeshistorier end virkeligheden kan bære. Igår bragte Radioavisen (18.00, 23/12-05) eksempelvis et to minutter langt indslag om hvorledes Hvidovre Moskeen afholdte et julemøde hvor andre religioner var inviteret.

“Det er også lillejuleaften i Nushrat Djahan-moskeen i Hvidovre. Muslimer fejrer jo som bekendt ikke jul, men nu klokken 18.30 åbner dørene alligevel op til fælles julehygge, bøn og spisning for alle trosretninger i fredens navn. [over til Allan Høgsbroe, onsite] Her er en fredfyldt stemning, og et fremmed tungemål for mig, her i Hvidovres moske, og imamen her – det er dig Matullah Basharat.

Allan Høgsbroe, DR: Hvad er det for et arrangement i vil holde i aften?

MB, Imam: – Ideen er at vi skal vise respekt for andre religioner, en muslimsk, en kristent, en jødisk – hvordan de kan bo samme sted, mens de tror på noget andet.

AH, DR: I inviterer i kærlighedens og fredens navn og ånd – er det noget man kan samles om?

MB, Imam: – Islam lærer os om fred og harmoni.

AH, DR: Er der noget fælles budskab for kristne og muslimer i disse tider om jeg så må sige?

MB, Imam: – Ja, selvfølgelig er der mange fælles budskaber i Kristendom og Islam. Vi tror på jesus, men vi tror selvfølgelig ikke at han er Gud, vi tror at han er Allahs profet.

AH, DR: Og på den samme Gud er der nogen der påstår?

MB, Imam: – Selvfølgelig, vi syntes at der kun er en Gud, men det kommer an på hvordan andre tror på deres Gud. Fred og kærlighed er deres fælles kerne – fordi først og fremmest vi er jo menneske, og vi skal vise respekt til ethvert menneske lige meget hvilken religion man har.

AH, DR: Jeg var ude lidt tidligere idag og købe julegaver, og der købte jeg en lille ting jeg måske skal give til dig – i skinnende perlemor. Det er ikke et kors, det er ikke en halvmåne, men et hjerte.

MB, Imam: – Tak, tak for det. Tak for gaven.

På intet tidspunkt blev det fortalt at Hvidovre-moskeen tilhører den danske Ahmediya-bevægelse, en islamisk sekt som på grund af sin 1800-talsprofet, sin afvisning af djihad og sin flirten med panteisme ikke betragtes som muslimer af alle muslimske organisationer herhjemme. I Pakistan er sekten jaget vildt, og herhjemme har der været flere episoder i bederummet på Københavns Universitet, hvor rettroende fysisk nægtes adgang.

 • Religionsguiden v/ Tim Jensen (SDU) – Ahmadiyya.
 • 11 Comments »

  1. Ja er det ikke ømt.

   Inden ret mange år er jeg måske gammel og affældig (nogle vil mene allerede nu), og har brug for en besøgsven juleaften – een sendt af den milde Vibeke.

   Een der kunne dele julens budskab og glæde med mig. Een der ville sidde ved bordet med mig og spise flæskesteg med rødkål og skåle i øl på Danmarks fremtid.

   Ja er det ikke skønt?

   Sådan som jeg kender verden, ville jeg nok lige lave et check-up på indboforsikringen, og iøvrigt ansætte et par supplerende besøgsvenner fra hells angels til at passe på mig og min ejendom.

   Jeg tror ikke på araberne og negrene fra nordafrika. Jeg tror, at man må være syg i hovedet, eller direkte idiot, hvis man “tror” på islam. Jeg så dem for nogle år siden den 9 september. Jeg så også de ikke fundamentalistiske.

   Hold kæft hvor er danmark langt ude i hampen.

   God jul. Børge.

   Kommentar by Anonym — 24. december 2005 @ 14:43

  2. Dette her viser kun de danske mediers begrænsede verdenssyn (læs internationalt-orienteret social-demokratisk).

   Ahmadiyya muslimerne er generelt ikke set på som muslimer ifølge den gængse muslimske troslære (læs sunni-muslimske). Den negængse muslimske troslære dækker ca. 90% af alle muslimer.

   Så hvis de danske medier vil flirte med en afgrænset sekt, så lad dem om det. De udstiller bare deres dumhed og naivitet.

   Men nok om det.

   Glædelig Jul og et godt Nytår til Kim Møller og alle læsere af Uriasposten.net, den
   samfunds-vigtige (kritiske) blog for dette årtusind. :-)

   Kommentar by Thomas — 24. december 2005 @ 17:44

  3. Børge:

   “Jeg tror ikke på araberne og negrene fra nordafrika. Jeg tror, at man må være syg i hovedet, eller direkte idiot, hvis man “tror” på islam. Jeg så dem for nogle år siden den 9 september. Jeg så også de ikke fundamentalistiske”

   Det er så dybsindige mennesker denne blog tiltrækker. Med hans velreflekterede indlæg demonstrerer Børge, virkelig den intellektuelle dybde og sans for kritisk stillingtagen, der har gjort vesten andre kulturer overlegen når det kommer videnskab, litteratur og filosofi. Mere af den slags Børge!

   Kommentar by Jacob Mchangama — 25. december 2005 @ 13:52

  4. “Med hans velreflekterede ”

   God jul også til dig Jacob. Du er sikkert langt bedre til at reflektere end at skrive Dansk, så jeg vil kun kommentere skriveriet. Det hedder: “Med sine ..”

   Skulle du have seriøse indvendinger, så giver julen mig tid til at svare og uddybe, og det gør jeg gerne.

   Med fortsat god Jul. Børge.

   Kommentar by Anonym — 25. december 2005 @ 20:05

  5. @Jacob : bare rolig, Børge aka one-man-freakshow skuffer aldrig :-D :-D

   Kommentar by mads — 25. december 2005 @ 23:33

  6. Børge siger da mange sandheder. Jeg ville da også nødigt have en muslim til at hjælpe mig i en situation hvor jeg var hjælpeløs. Indtil videre må muslimer da betragtes på de erfaringer vi har med dem, og det giver da grund til at tro at de ikke er indstillet på at være i samfund med os, men på at leve i et konkurrerende islamisk samfund og nasse på os.

   Hjemmehjælp kræver tillid. Der er ingen tillid mellem (især muslimske) indvandrere fra den 3. verden og vesterlændinge. Uanset hvem der er skyld i det (venstrefløjen og hyperfeminiseringen™ har såmænd nok det største ansvar når det kommer til stykket, muslimerne er ikke de primært skyldige – dette sidste har Børge sagt før og det er jeg enig i), er det en kendsgerning, og den kendsgerning bør naturligvis veje tungt, når man planlægger.

   Kommentar by Kimporator — 26. december 2005 @ 00:30

  7. ps: Og glædelig jul til folkens, både de grønne og de gule, de lyserøde og de blå, de sorte og de grå – og alle de andre. Lad os håbe at lidt af spiritualiteten og menneskekærligheden er smittet af på den hadske venstrefløj.. inden den kaster sig videre ud i den skizofræne og skinhellige blanding af materialisme og moralsk hovmod.
   Husk at venstrefløjen altid har været mere materialistisk end højrefløjen.

   Kommentar by Kimporator — 26. december 2005 @ 00:36

  8. “Børge siger da mange sandheder. Jeg ville da også nødigt have en muslim til at hjælpe mig i en situation hvor jeg var hjælpeløs. Indtil videre må muslimer da betragtes på de erfaringer vi har med dem, og det giver da grund til at tro at de ikke er indstillet på at være i samfund med os, men på at leve i et konkurrerende islamisk samfund og nasse på os.”

   Det er jo fantastiske alternativer I kulturkonservative stabler på benene!! Hellere død end at acceptere end muslims hjælp…Kompromisløs kulturkamp SÅDAN!!

   Man er ikke i tvivl om at I udgør vestens elite og at vores eneste håb udgår fra Jer. Visdommen emmer ud fra denne blog….

   Kommentar by Jacob Mchangama — 26. december 2005 @ 03:25

  9. Ja, dialektisk materialisme er jo central i kommunisme/socialisme.

   Kommentar by NoPasaran — 26. december 2005 @ 08:29

  10. Jacob,

   Jeg forstår, at du er ked af denne blog.

   Istedet for at rette på Børge, som siger flere sandheder end du, kunne du så ikke påvise reele fejl og usandheder på denne blog?

   Hvis du kun kan finde ting i småtingsafdelingen, og det viser sig, at det som f.eks. Kim uploader holder 110% i retten, måske du så skulle vise lidt mere ydmyghed mod dine modstandere?

   “….Man er ikke i tvivl om at I udgør vestens elite og at vores eneste håb udgår fra Jer. Visdommen emmer ud fra denne blog….”

   Jeg læser dette som om du forsøger at være sjov her. Men måske du prøver at fornærme og true istedet; som dine venner sikkert gør HVER GANG jeres pil-rådne argumentation og idioti bliver sat på spidsen.

   Du er en lille mand Jacob, som ikke forstår hvor udsat du og din livsstil er i DK. Vi snakkes ved om 20 år, så skylder du en undskyldning, dét lover jeg dig…men da er det for sent….hvis du vinder….

   Kommentar by ck — 26. december 2005 @ 13:51

  11. Haha børge vil ha’ kriminelle elementer fra HA ind for at beskytte ham mod “besøgsvenner” ? que?

   Jeg lægger til hver tid min tiltro til folk der snakker om højere sandheder (heller religion som sandhed, end penge) end de skide ha’ere og deres fucking FINGER-KLIPNINGS-teknikker hvis pengene ikke falder.

   Jeg ved ikke om kristendommens helvede eksisterer efter livet, men faktum er at hvis ignorance er vejen dertil, står Børge forrest i køen. Magen til hjernevasket idiot skal jeg lede længe efter. Han beskylder folk for at være syg i hovedet blot fordi de er blevet indoktrineret med en bestemt tro eller holdning. Hvad Børge ikke ser er, at det er han også SELV og der ryger HELE hans argument grundlag, for mit vedkommende. UTROLIGT som nogle folk er bange for at tænke selv..

   Kommentar by Gimdner — 24. oktober 2006 @ 12:14

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper