6. oktober 2011

Lars von Trier afhørt af Nordsjællands Politi pga. nazi-kommentar under Cannes-festivalen

Under Cannes-festivalen tidligere på året fortalte Lars von Trier den internationale presse, at han forstod Hitler, og sympatiserede lidt med ham. Ordene uden filter.

“For a long time I thought I was a Jew and I was happy to be a Jew. Then I met Susanne Bier and I wasn’t so happy. But then I found out I was actually a Nazi. My family were German. And that also gave me some pleasure. What can I say? I understand Hitler… I sympathize with him a bit. (Lars von Trier, 18. maj 2011)

På TV2 News er hovedhistorien ikke det absurde ved sigtelsen, men baggrunden for Lars von Triers kommentar. Juridisk vil man aldrig kunne skelne, og i et demokratisk samfund bør man hverken fængsle jødehadske nationalsocialister eller provokerende filminstruktører. Fra Politiken.dk – Nazi-sag mod von Trier kan give fem års fængsel.

“Lars von Trier er sigtet efter en særlig fransk lov, som kan give ham op til fem års fængsel for sine nazi- og jøderablerier på årets Cannes-festival.

»Han er sigtet efter loven om bekæmpelse af racehad og forherligelse af krigsforbrydelser, en særlig fransk lovgivning. Der er en strafferamme, der giver mulighed for fængsel på op til fem år«, siger advokat Tyge Trier.

Ifølge advokaten blev Lars von Trier i dag afhørt i godt en time hos Nordsjællands Politi…

Oploadet Kl. 06:04 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/29696/trackback

36 Comments »

 1. Pragtfuldt! Pragtfuldt. 5 år i spjældet med det fjols. Man kan jo ikke sympatisere med Hitler. Og måske det værste: “Jeg forstår ham.” Det kan jo kun være en forståelse, der visser hen mod drabet på 6 millioner jøder. Her er ordet et “skimlende kældermenneske” passende.

  Kan man ikke også finde et eller andet på det andet fjols Carsten Jensen. Måske kunne ordene “skimlende kældermennesker” være udtryk for en grov demokratisk fornærmelse mod DF medlemmer. Måske kan paragraf 266b bruges. Fornærmelse af en etnisk mindretal.

  Kommentar by machiavelli — 6. oktober 2011 @ 06:40

 2. Uden på nogen måde at bryde mig om fjolset og hans “kunst”, så var hans udtalelser ment som en joke, hvilket klart fremgår, når man ser klip af sceancen.
  På tryk og i oversættelse er virkningen en helt anden – og fejlagtig.
  Iøvrigt tåbeligt, at man kan dømmes for positive bemærkninger om Hitler, nazisme, holocaust osv, når man frit kan kolportere koranens indhold uden at blive straffet.

  Kommentar by T. Snorrason — 6. oktober 2011 @ 07:10

 3. Vi trænger til et grin i en stadig koldere tid:

  https://www.youtube.com/watch?v=ErCbiLdzB30&feature=related

  Kommentar by Sigwar — 6. oktober 2011 @ 07:30

 4. […] Sagen er igen aktuel på grund af en fransk sigtelse mod den danske filminstruktør Lars von Trier (Hartmann). Franske personer eller organisationer har anklaget Lars von Trier for forherligelse af Nazismen. Mere om den latterlige anklage og de besynderlige love der ligger til grund for dem her på: Uriasposten 6 oktober 2011 – Lars von Trier afhørt af Nordsjællands Politi pga. nazi-kommentar under Cannes-festivalen […]

  Pingback by Jean Marie Le Pen dømt til 3 måneder betinget og 75.000 kr i bøde » Balder Blog — 6. oktober 2011 @ 08:00

 5. Manden er noget af det mest stupide og usympatiske, jeg umiddelbart kan komme på, men han må da naturligvis udtrykke sig, som han vil.

  Afhøring og fængsel er jo helt absurd!

  Kommentar by Cicero — 6. oktober 2011 @ 08:03

 6. Latterligt misbrug af politiets tid, når der er dynger af rigtige forbrydelser at tage sig af.

  Men de skal vel gøre noget højt profileret, der kan skræmme andre potentielle “Hate Speechere” fra at sige noget som helst som nogen kunne bruge som undskyldning for at begå en forbrydelse.

  Har de i øvrigt overvejet at forbyde “Hate speech” passager i koranen..?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. oktober 2011 @ 08:04

 7. Jeg kan da også forstå Hitler, hans hysteriske anti-kapitalisme, og hans plyndring af Tysklands intellektuelle og økonomiske elite for at finansiere et oppustet, krigsliderligt propagandaregime.

  Den forståelse udgør forhåbentlig ikke ‘hate speech’…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. oktober 2011 @ 08:07

 8. Hmmm.. jeg er nu bekymret over den europæiske vinkel på det hele. Jeg lurer på om man forsøger at luske noget lovgivning ind ad bagvejen ?

  Kommentar by Perh — 6. oktober 2011 @ 08:59

 9. Hvis du kalder en poltimand i Tyskland for nazi, må du til lommerne. Det siger lovgivningen i Tyskland. Hvis du forherliger krigsforbrydelser i Frankrig, kan du ende i spjældet.

  Disse love skal ses i lyset af Den Anden Verdenskrig. Har fjolset Lars von Trier overtrådt fransk lov, skal han 5 år i spjældet. Om man siger det for sjov er fuldstændig ligegyldigt. Baggrunden for denne lov i Frankrig er, at nogle af landets forfattere og andre har bagatelliseret nazismen og dens forbrydelser.

  Gå igennem lufthavnen i USA og sig for sjovt mens du hikker af latter: Jeg har en bombe i min kuffert. Derefter er det bøde eller spjældet.

  Selvfølgelig ender Lars fjols ikke i spjældet, men man skal tænke sig om.

  Kommentar by machiavelli — 6. oktober 2011 @ 09:07

 10. LvT kan udmærket blive straffet af det frie marked, ved at biograferne ikke viser hans film.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. oktober 2011 @ 09:10

 11. Spild af skatteydernes penge.

  Kommentar by Itzpapalotl — 6. oktober 2011 @ 09:30

 12. Netop nu tillader Folketingets formand Mogens Lykketoft at man kalder DF for “klamme nationalkonservative” i Folketingssalen! (DR1 Direkte)

  Kommentar by Santor — 6. oktober 2011 @ 09:45

 13. Lykketoft er en elendig formand, ganske som vi kunne vente :(

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. oktober 2011 @ 09:51

 14. @10 Santor
  Fint, så har vi rykket grænser og de klamme muhammed tilbeder kan nu ikke mere sagsøge nogen, for at omtale dem som klamme muhammed tilbeder.

  Kommentar by li — 6. oktober 2011 @ 10:06

 15. @12 Tim
  “”Kan man kalde hende andet end en løgner?
  Måske en inkompetent IDIOT?””

  Svar: begge dele.

  Kommentar by li — 6. oktober 2011 @ 10:08

 16. Til machiavelli
  Hvad rager fransk lov Danmark, og EU-love for den sags skyld.
  Det næste bliver vel Congolesisk lov.
  Eller Sharia for den sags skyld.

  Kommentar by T. Snorrason — 6. oktober 2011 @ 10:59

 17. Til machiavelli
  Hvad rager fransk lov Danmark, og EU-love for den sags skyld.
  Det næste bliver vel Congolesisk lov.
  Eller Sharia for den sags skyld.

  Kommentar by T. Snorrason — 6. oktober 2011 @ 10:59

  Er du handicappet! Hvis du begår en forbrydelse i et andet land, har landet naturligvis juridisk ret til at forfølge sagen. Det er derfor der er aftaler mellem de europæiske lande og i nogen tilfælde mellem dem, der har underskrevet en lignende aftale med FN.

  Om danskere så skal udleveres til retsforfølgelse i et andet land, er noget Danmark skal tage stilling til og afhænger af forbrydelse og det andet lands straffelov.

  Kommentar by machiavelli — 6. oktober 2011 @ 11:24

 18. #10 Clausen

  “LvT kan udmærket blive straffet af det frie marked, ved at biograferne ikke viser hans film.”

  Næ – folk labber robotagtigt tossehovedets produktion i sig, biograferne følger trop (det hedder markedsorientering) og desuden får han statsstøtte – sådan fungerer det jo altid!

  Kommentar by Sigwar — 6. oktober 2011 @ 11:55

 19. Ligegyldigt…

  Kommentar by Jern Henrik — 6. oktober 2011 @ 12:50

 20. @ 12 + 13 Ja Lykketoft er klam, desuden er han en skændsel og Hamas sympatisør. Men desværre er han aldeles repræsentativ for folketingets flertal

  Kommentar by Binee — 6. oktober 2011 @ 12:50

 21. Til machiavelli
  Er du handicappet!
  Tænker du før du skriver.

  Kommentar by T. Snorrason — 6. oktober 2011 @ 13:13

 22. -> Jern Henrik

  Nej, historien er ikke ligegyldig. For få år siden blev en nationalsocialist udleveret for at sælge nazistisk musik, selvom det ikke er ulovligt i Danmark, og i hadsk sprogbrug næppe har kunnet overgå det venstreradikale punkband Paragraf 119.

  Hvis nazister kan udleveres, og Lars von Trier principielt risikerer det samme, så kan man jo godt forestille sig hvad der sker med islam-kritikere i de årtier der kommer, hvor multikulturens bagsider manifesterer sig så ALLE uanset socialniveau bliver nødt til at forholde sig til det.

  De fleste kritikere af multikultur jeg kender, kæmper for fred og harmoni. Det gør Staten også, men… og det er helt essentielt her – FOR ENHVER PRIS.

  Kommentar by Kim Møller — 6. oktober 2011 @ 13:42

 23. Ja, jeg tænker før jeg skriver. Med ordene: “Er du handicappet” menes naturligvis om du er mental klar i hovedet. Men du tænker utvivlsomt ikke før du skriver.

  “Hvad rager fransk lov Danmark, og EU-love for den sags skyld.” Det er ikke en pæn tone eller en gennemtænkt, derfor får du tilbage i samme tone.

  For en elev i 7 klasse ved naturligvis, at Danmark er medlem af EU og at EU love derfor vedrører Danmark. Tænk dig om før du næste gang vil spille kong smart.

  Kommentar by machiavelli — 6. oktober 2011 @ 13:45

 24. 24. machiavelli.

  Åh- du ved da godt det for nogen er en fryd at agere Overlærer Klausen.

  Og at irettesætte samt at vejlede….gys, hvor herligt !

  Kommentar by Vivi Andersen — 6. oktober 2011 @ 14:22

 25. ha! ha!

  Kommentar by machiavelli — 6. oktober 2011 @ 14:44

 26. Hvis Frankrig udsteder en Europæisk Arrestordre på LvT har Danmark ikke ret til at modsætte sig at overføre (ikke ‘udlevere’) LvT til fransk retsforfølgelse.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 6. oktober 2011 @ 15:16

 27. ha! ha!
  Kommentar by machiavelli

  Hvis Frankrig udsteder en Europæisk Arrestordre på LvT har Danmark ikke ret til at modsætte sig at overføre (ikke ‘udlevere’) LvT til fransk retsforfølgelse.
  Kommentar by Henrik Ræder Clausen

  Ja, og det er alt sammen EU osv, men er det noget Danmark bør tage sig af?
  Nej.
  Måske Machiavelli skulle finde sig et andet “dæknavn”, måske bruge sit eget navn, og så måske et andet forum til at forsvare tåbelige EU-love.
  Det kan stadig ikke være rigtigt, at tåbeligheder fra andre lande skal være dansk ret.
  Hvad har man ellers af love i fremmede lande, som danskere kan straffes efter.
  Lidt sharia en dag?

  Kommentar by T. Snorrason — 6. oktober 2011 @ 15:26

 28. Kommentar by T. Snorrason

  Kære Snorrason – ( sjovt navn i øvrigt ) Du tænker dig stadig ikke om. Der er ikke tale om EU love er fornuftige eller ikke fornuftige, der er tale om, at man som medlem af EU er tvunget til at følge reglerne. Ellers må man melde sig ud.

  Love om udlevering er i øvrigt ikke tåbelige, de er generelt fornuftige. Begår du massemord i Frankrig er det kun retfærdigt, at du bliver udleveret til Frankrig, fordi de ikke har dødsstraf.

  I øvrigt var Machiavelli en yderst skarpsindig og fornuftig fyr. I øvrigt er jeg fanatisk modstander af EU, hvilket du også ville vide, hvis du havde fulgt lidt mere med. Jeg angriber bare din impulsive måde at argumentere på eller snarere mangel på samme.

  Men da du er EU modstander så ha! det godt. Ps. Hvis jeg brugte mit egen navn, ville postkassen hurtigt blive fyldt med tåbelige breve afsendt af forvirrede mennesker med forvirrede argumenter.

  Kommentar by machiavelli — 6. oktober 2011 @ 15:53

 29. Det går galt når folk går i flæsket på hinanden pga meningsforskelle. Det er desværre et faktum i alt for mange tråde. Det skal vel ikke begynde at ligne nationen vel? Alle politiske tråde er enten for eller imod, også debattører imellem på ekstrabladet.dk.

  Så hold det dog sobert.
  Man kan være nok så uenig, men det skal der også være plads til.
  Det er min holdning. Én ting er at diskutere indbyrdes, en anden er at diskvalificere en andens mening blot fordi den virker dum eller malplaceret.
  Når det begynder at bliver personligt, står jeg af. Og jeg ved de har gjort det før med dine indlæg “machiavelli”. Jeg stod af første gang de gjorde det i en anden tråd.

  Det er spild af tid, da dette er et åbent forum og alle meninger har lige meget værdi i og for sig.
  Man kan godt argumentere imod en holdning, uden at blive infantil og personlig.

  Kommentar by Endnu en vantro — 6. oktober 2011 @ 16:33

 30. Jeg kan ikke udstaa LvT, men det er katastrofalt, mhp. fremtidig EU’sk sharia-kritik, hvis han faengsles.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 6. oktober 2011 @ 16:47

 31. Jeg forstår godt T. Snorrasons opposition til Machiavelli, selv om der helt konkret og formelt ikke er anledning til det.

  Machiavelli skildrer franskmændenes og tyskernes love:

  “Disse love skal ses i lyset af Den Anden Verdenskrig. Har fjolset Lars von Trier overtrådt fransk lov, skal han 5 år i spjældet. Om man siger det for sjov er fuldstændig ligegyldigt. Baggrunden for denne lov i Frankrig er, at nogle af landets forfattere og andre har bagatelliseret nazismen og dens forbrydelser. “

  Der siges reelt set ikke noget forkert, men det lyder lige nøjagtigt sådan når systemmedierne og politikere forsvarer at en mand der ikke har gjort noget mod dansk lov bliver udleveret til Tyskland, hvor han slæbes igennem et totalt vanvittigt retssystem med straffe på op mod fem års fængsel for det rene ingenting.

  Fra højt til lavt adopterer folk denne Frankensteinskolen-polemik, og lige som i dette tilfælde bliver der ofte endnu en gang smurt tykt på med bekendelser til det billede man forventes at have af holocaust, Hitler og Nazister, kort og godt; den del af historien der er den umiddelbare anledning til vores nuværende situation.

  “nogle af landets forfattere og andre har bagatelliseret nazismen og dens forbrydelser”

  Formelt er det ikke forkert, men praktisk set er det igen noget der til forveksling kunne ligne forståelse for at “disse lande med deres særlige fortid” censurerer og forfølger (som også er det man laster Nazisterne for), og som for hver dag der går, forsøger at gøre deres forbryderiske love endnu mere bredt favnende.

  Før var det Le Pen, som sagde at den tyske besættelse i 1940-45 ikke var særlig umenneskelig i forhold til hvordan det var i Polen, nu er det en fuld modeskaber-bøsse og en filminstruktør der ikke ved hvordan han skal sige det han egentlig kunne tænke sig. De samme organisationer, hvoraf nogle af de toneangivende er jødiske, der dyrker denne sport i Frankrig, hvor økonomisk gevinst for sagsøgeren også spiller en rolle, forfulgte også EU-parlamentarikeren Bruno Gollnisch for “anti-muslimske udtalelser”.

  Reel interesse i det væsentlige, som er hvordan censurlobbyen æder sig ind på hele Europa, bid for bid, land for lande, dag for dag, år for år, ser der ikke ud til at være.

  I stedet for at gå efter dragens hjerte, foretrækker man at hugge nogle hoveder af en gang imellem.

  Kommentar by Balder — 6. oktober 2011 @ 17:28

 32. Hvis man befinder sig i udlandet og begår en handling der er strafbar efter det pågældende lands love, så skal man naturligvis stilles til ansvar for dette.
  Fatter ikke at nogen kan være uenige i det, at man ikke kan skille tingene ad. En lov er en lov, og ganske underordnet hvad sagen ellers drejer sig om. Man respektere det lands love man befinder sig i.
  Folk herinde er ellers de første til at demonstrere hvis udefra kommende ikke overholder dansk lov, og ydermere hvis de ikke bliver straffet for dette.
  Så noget uforstående overfor, hvorfor det ikke også skulle være gældende i denne sag.
  Dobbeltmoral og hykleri er hæsligt og det kan vel umuligt være fordi man vil forsvare nazismen, går jeg stærkt ud fra……

  Kommentar by René — 6. oktober 2011 @ 17:57

 33. desuden får han statsstøtte

  Se, det er et problem :(

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. oktober 2011 @ 17:59

 34. “Pragtfuldt! Pragtfuldt. 5 år i spjældet med det fjols. Man kan jo ikke sympatisere med Hitler.”

  Synes du, at nogen fortjener en frihedsstraf for hate speech?

  Troede flertallet af nationalt sindede var imod § 266 b af princip.

  Kommentar by Anonym — 6. oktober 2011 @ 18:59

 35. Kommentar by Balder — 6. oktober 2011 @ 17:28

  “Reel interesse i det væsentlige, som er hvordan censurlobbyen æder sig ind på hele Europa, bid for bid, land for lande, dag for dag, år for år, ser der ikke ud til at være.

  I stedet for at gå efter dragens hjerte, foretrækker man at hugge nogle hoveder af en gang imellem.”

  Ja Balder! jeg er som sådan enig i det du skriver.

  Kommentar by machiavelli — 6. oktober 2011 @ 23:47

 36. Anonym, jeg tror det var et tilfælde af ironi ;)

  Kommentar by Henrik R Clausen — 7. oktober 2011 @ 10:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper