6. oktober 2011

Rød ansvarlighed: Skattelettelser til arbejdende, nej – højere ydelser til ikke-arbejdende, ja

For få måneder siden fortalte Villy Søvndal igen og igen, at den borgerlige regering havde opført sig uansvarligt ved at give skattelettelser til det arbejdende Danmark. Han kom til magten under en lavkonjunktur, og minsandten om ikke det første han gør er at forhøje ydelser for ikke-arbejdende danskere og indvandrere.

Fra Jyllands-Posten – Gevinst ved at tage et job forsvinder.

“Mange kontanthjælpsmodtagere vil ikke længere have en økonomisk tilskyndelse til at lede efter et arbejde, når S-R-SF-regeringen som bebudet afskaffer kontanthjælpsloftet og 450-timersreglen. Det viser et notat, som er udarbejdet i Beskæftigelsesministeriet, inden valget blev udskrevet.

Som reglerne er i dag, vil en kontanthjælpsmodtager, der er underlagt kontanthjælpsloftet, og som skaffer sig et job til 20.000 kr. om måneden, få 2.760 kr. ekstra om måneden ud af at arbejde. Med den nye regerings politik vil vedkommende kun få 250 kr. ud af at tage jobbet.

Notatet viser videre, at hvis et ægtepar på kontanthjælp skal have 600 kr. om måneden mere ud af, at den ene ægtefælle tager et job, skal den pågældende tjene over 30.000 kr. om måneden, når loftet over kontanthjælp afskaffes.

Oploadet Kl. 14:05 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/29701/trackback

17 Comments »

 1. Gaveboden er åbnet, og det for alt som er uproduktivt for Danmark, indvandring etc. og dem som skal betale er: husejere, bilejere, lønmodtagere og folk med arbejde.
  Danmark er på vej ret i graven, med hænder og fødder bundet stramt på ryggen.

  Kommentar by Neuhammer — 6. oktober 2011 @ 14:32

 2. Sådan måtte det jo gå, når stadig flere lever af penge modtaget fra staten, i stedet for at tjene deres penge selv. Selvfølgeligt stemmer de så også derefter.
  Én ting er regeringsgrundlaget, noget andet er hvad de røde ministerier rent faktisk gennemfører.

  Kommentar by Hertz — 6. oktober 2011 @ 14:40

 3. Nu vil konen og så overveje at sælge huset og blive skilt. I stedet for et hus på 125 kvm. vil vi hver få en lejlighed på 65 kvm. Vi vil modtage ca. 5500 kr/md. mere i pension og boligsikring på ca. 3200 kr/md. Samt ældrecheck, nedsat licens, tilskud til medicin og der er sikkert meget mere. Og haven som vi skal holde, vil blive afløst af et fælles grønt område som boligselskabet betaler for at holde. Bilen bliver ersattet af et rejsekort med 40% rabat til pensionister. Mit bliver lettere og nemmere og en hel del dyre for samfundet, men skide være med det, så bliver der færre penge til perkerne

  Kommentar by Per Jørgensen — 6. oktober 2011 @ 14:49

 4. No surprises here… Er nogen overrasket?

  Kommentar by Vagn Henning — 6. oktober 2011 @ 14:59

 5. Vi planter sgu da bare nogle pengetræer – så er dén fixet…

  Villy Søvndal er dybt ubegavet, hvilket det træk her (og hans dangelske) jo også understreger. Den her problematik er et at de mest fundamentale tegn på hvad der er galt i DK – at man i dén grad lefler for folk på diverse overførselsindkomster og strammer skruen max. for folk der arbejder.

  Kommentar by Johnson — 6. oktober 2011 @ 15:16

 6. Arven fra Pia K.`s eget sorte 10 årige darth vader tårn, er had, arbejdsløshed, og stigning i overførselsindkomst generelt. Det værste er, at selvom vi har et nyt flertal så består det sorte tårn og indeni sidder 20% af Danmarks befolkning og trommer på deres tastaturer hvor de har nok i sig selv og ikke bidrager med noget som helst der kunne minde om samarbejde.

  Lederen af disse 20%, Pia K. er ypperstepræst i denne disciplin, og har ene og alene ansvaret for, at tilbagetræknings reformen og halveringen af dagpengeperioden bliver gennemført noget der tilsyneladende ikke er gået op for hendes tårnvælgere. Havde Pia K. tænkt på hendes bagland og havde hun haft visioner om, at hendes parti skulle blive større og nogensinde blive i stand til og indgå i en regering, ville hun have arbejdet hårdt og i samarbejde med Enhedslisten på og få SF til og gå imod de borgerlige partier og Socialdemokraternes ønske om aflivningen af efterløn og dagpengeperioden.

  Jeg tvivler på at Socialdemokraterne ville kunne sidde det overhørig hvis 40 mandater valgte og sige fra, tænk på at Bjarne Lautsen(S) og Orla Hav(S) der til sammen fik 36854 stemmer og blev henhv. nr 10 og 11 over flest stemmer ikke ønsker en tilbagetræknings reform og har offentlig udtrykt, at hvis de kunne gå imod partivedtægterne ville de gøre det.

  Alligevel vælger Pia K. og totalt afvise Enhedslistens forespørgsel, om DF ville stemme imod reformerne sammen med EL, og dermed lægge pression på Socialdemokratiet og SF. Hun har alle dage været imod disse reformer, men slugte dem for de berømte tre tykke toldere og en bom. Nu får hun det hun ikke ønskede, men ikke det hun ønskede.

  Til alle dem der sidder i det Sorte tårn og klamprer løs dagen lang, jeg håber ved gud, at i enten er førtidspensionister eller bliver forsørget af jeres famillier indtil i bliver folkepensionister, for alt hvad der hedder efterløn og dagpenge periode over to år har Pia K. og Villy Søvndal i uhellig forening hallalslagtet.

  Kommentar by Peter P — 6. oktober 2011 @ 15:24

 7. Jamen vi ved jo, at flere penge til de på overførselsindkomst øger forbruget, og gavner dermed samfundet………………

  så lad os alle komme på bistand – så bliver det fantastisk.

  Kommentar by Hodja — 6. oktober 2011 @ 15:25

 8. Jeg tvivler på sandhedsværdien i udsagnet. Underbygget af utallige erfaringer.

  Kommentar by Scavenius — 6. oktober 2011 @ 15:46

 9. -> 6 Peter P

  Det sidste Danmark har brug for er højere ydelser til et stadigt voksende segment udenfor arbejdsmarkedet. Hvis ikke DF havde taget ansvar i forhold til de økonomiske realiteter, så ville de svigte deres opgave. Det er nemt at love alle mere, men på et tidspunkt må selv røde politikere forholde sig til demografiske ændringer. Man kan ikke beskatte, ‘investere’ eller tale sig ud af den slags.

  NB: De senere dage har jeg debatteret lidt i en ældre tråd med en kvindelig bistandsmodtager, der revser Dansk Folkeparti og undertegnede med argumenter der ligner dine. Jeg har ikke kommenteret hendes sidste fire indlæg – er nødt til at passe mit arbejde, så der stadig er råd til at hun kan gå hjemme og skrive grimt om dem der ikke ønsker fri indvandring.

  Kommentar by Kim Møller — 6. oktober 2011 @ 16:05

 10. -> 9 Kim Møller

  Kim du er vel enig med mig i, at der i DF`s vælgerbagland også findes en portion vælgere, der er på den ene eller den anden form for overførselsindkomst, og når Pia K. går ud i valgkampen og siger, at hun er formand for det sande socialdemokrati, må hun da have en hvis interesse i og føre en politik, der tager hånd om de laveste på den sociale rangstige.

  Man kunne jo også spørge sig selv om hvor stor den virkelige andel af overførsels indkomster er i DK, set i lyset af at vi de sidste 10-15 år har fået et stadig mere akademiseret og bureaukratisk samfund, hvor økonomien i et større omfang ikke længere er bundet i naturalier.

  Jeg er selv oprindeligt faguddannet, men har taget en kortere videregående uddannelse som bioanalytiker, og kan ikke få et arbejde der tilnærmelsesvis giver det samme som jeg fik da jeg var tekniker.
  Jeg tog uddannelsen fordi jeg allerede, som 30 årig fik problemer med et hårdt fysisk arbejde.

  Jeg har selv betalt min uddannelse ved og arbejde som personlig hjælper for handicappede, hvor mange er blevet invalid af et for hårdt arbejdsliv eller levevis, det er realiteten og de kommer aldrig ud på arbejdsmarkedet igen. Mange af de kollegaer jeg har haft i plejesektoren har været indvandrere, fordi det er de eneste genoptræningscentrene og plejehjemmene kan få som arbejdskraft.

  NB: I øjeblikket er jeg også ledig, men jeg får ingen offentlige ydelser, og selvom jeg muligvis faktisk er syg, så har jeg ikke i sinde og søge hverken førtidspension eller anden form for social ydelse. Jeg revser ikke specielt DF eller noget andet parti, da det efterhånden er gået op for mig, at pamperiet lever i bedste velgående i alle partierne ingen nævnt ingen glemt. Noget der iøvrigt også er gældende for 10 generations Danskere og 3 generations indvandrere.

  Kommentar by Peter P — 6. oktober 2011 @ 17:33

 11. Pia Kjærsgaards ansvar er, udover at stå fast på deres centrale eksistensberettigelse; indvandringsmodstand, globalisering og EU-modstand, at føre en politik der giver hende flest muligt vælgere.

  Jeg mener at DF kunne have forsøgt at placere sig som et reelt arbejderparti, ved f.eks. at stå fast på efterlønnen. Min personlige mening på dette område er ligegyldigt, det det drejer sig om at partiet får magt til at standse indvandringen.

  Jeg tror ikke rigtig på argumentet om at de højere ydelser tiltrækker flere indvandrere end der kommer nu. Der er jo ikke mangel på folk der gerne vil ind, hvad enten ydelserne er lave eller høje, så er det en kæmpe gevinst for den enkelte. At der i en periode betales højre ydelser til indvandrere, der holder flere af dem ude af arbejdsmarkedet, er jo godt nok på den længere bane, og en forøgelse af statsunderskuddet vil også bidrage til det systemsammenbrud der er nødvendigt før virkelige ændringer er mulige.

  Kommentar by Balder — 6. oktober 2011 @ 17:49

 12. 11. Balder du skriver, at “det det drejer sig om at partiet får magt til at standse indvandringen”. Kræver det ikke, at der sker noget helt katastrofalt for Venstre, der jo ikke vil danne en regering med DF ifølge Løkke.

  Selvom Socialdemokratiet mistede 10 mandater til DF ved et valg i fremtiden, ville Venstre gøre alt for, at lege med Liberal Alliance og resterne af de Konservative i stedet for. Noget der også er gældende i oppositions statussen, som DF er i nu.

  Med hensyn til EU modstand har DF i skrivende stund heller ikke mange allierede, det er da muligt, at de konservative i et desperat forsøg på genrejsning lader nogle EU skeptikere komme frem i partiet, men alliance med DF er vist svært og se.

  Så uanset om Pia K. meget nødig vil samarbejde med en rød blok, så skylder hun da vist sine vælgere der udgør 12,3 % (ikke 20%, som jeg tidligere fejlagtigt skrev), og samarbejde der hvor hun får mest indflydelse.

  Og det er ikke Venstre, som kan vende sig om på sofaen og glæde sig over, at de er Danmarks største parti, har fået nye Liberale
  legekammerater og sluppet af med den bremseklods som DF har været for Liberale ideer.

  Kommentar by Peter P — 6. oktober 2011 @ 18:37

 13. Den Gamle regering har ikke gjort noget som helst for den arbejdende del af befolkningen….

  Kommentar by Jac — 6. oktober 2011 @ 18:42

 14. Vi må kunne løse denne gordiske knude ved at trykke nogle flere penge…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. oktober 2011 @ 19:18

 15. Med hensyn til EU modstand har DF i skrivende stund heller ikke mange allierede, det er da muligt, at de konservative i et desperat forsøg på genrejsning lader nogle EU skeptikere komme frem i partiet

  Det tror jeg ikke et øjeblik på vil ske:

  Ved EU-valget i 2009 analyserede de deres kernevælgeres holdninger, og fandt at EU-skepsis ikke var en afgørende faktor for, hvor K-vælgerne satte deres kryds. De var nemlig bange for at Morten Messerschmidt (landets mest talentfulde EU-kritiker) ville stjæle stemmer fra Bendt Bendtsen, men det viste de detaljerede tekniske undersøgelser ikke ville være tilfældet. De smed angsten for Messerschmidt og interessen i EU-kritik i skraldespanden.

  Det er stadig mit indtryk, at K-kernevælgere ikke er EU-kritikere, endsige modstandere. Bliver de det, holder de op med at være K-kernevælgere og skifter til DF, evt. LA.

  At KU har meldt sig som egentlige EU-modstandere har heller ikke gjort indtryk i det, der er tilbage af Konservative.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. oktober 2011 @ 19:50

 16. Glem alt om bogstavkombinationer og mandater. Det er ikke fra politikerene vi skal vente nogen form for fornuftig genopretning. Om så DF fik 100 mandater ville der ikke ske nogen forandringer. De kommer først den dag skuden er kørt helt i sænk og befolkningen tager sagen i egen hånd, og det bliver ikke noget kønt syn skulle jeg hilse og sige.

  Kommentar by Skræp — 7. oktober 2011 @ 04:03

 17. Den rød/radigale regerings politik er at brandskatte de danske skattebetalere og poste endnu flere penge ud på udlændinge(f.eks økonomiske bekvemmelighedsflygtninge, velfærdsturister og lykkeriddere). En bedre ide ville være at motivere de mange udlændinge der er på overførselsindkomst til at rejse ud af landet samt at udvise de kriminelle udlændinge.

  Kommentar by Jørgen — 10. oktober 2011 @ 19:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper