17. oktober 2011

Guided Democracy 2011

For nylig lavede Infomedia en undersøgelse, der burde have været på alle forsider. Mens jeg venter på yderligere info, kan jeg dog citere et par linier fra Journalisten.dk – De Radikale vandt kommentatorkampen:

De politiske kommentatorer bar vinderne frem under valgkampen. Enhedslisten og Liberal Alliance fik overvejende positiv omtale af de udskældte kommentatorer – De Radikale blev udelukkende omtalt positivt. Det viser en ny analyse fra Infomedia, der bliver bragt i Berlingske i dag.

Artiklen henviser til en kronik i Berlingske (10.okt.) Her lidt af Den kommenterede valgkamp:

Infomedia har foretaget en analyse af de politiske kommentatorers dækning af valgkampen i de største aviser, websites og TV-nyheder. Opgørelsen viser, at 57 procent af spaltepladsen og taletiden gik til at kommentere på proces- og personfokuserede emner såsom meningsmålinger (19 procent), alliancedannelser og blokpolitik (13 procent), interne uenigheder i de to blokke (11 procent om blå blok, 7 procent om rød blok), samt Thornings skattesag (5 procent). De resterende 43 procent blev fordelt bredt ud over mere indholdsmæssige emner, med hovedvægt på økonomiske emner (25 procent) og udlændingepolitik (11 procent).

Øvrige substantielle emner måtte derfor nøjes med begrænset opmærksomhed, herunder udenrigspolitik, sundhed, klima, miljø, socialpolitik, folkeskole, uddannelse, EU og kultur. Alle fik de omkring 1 pct. af omtalen eller mindre. Hans Engell kritiserede i Ekstra Bladet TV-duellerne for ikke at magte at sætte nye punkter på dagsordenen. »På intet tidspunkt er Helle og Løkke blevet udfordret på f. eks. udenrigs- og EU-politik, klima, miljø, socialpolitik, bolig, kultur, forsvar, energi eller ti andre emner« (15. sep. 2011). Som det fremgår af Infomedias analyse, blev denne udfordring heller ikke taget op af de politiske kommentatorer selv.

Nu kunne man mene, at 43 procent opmærksomhed på indholdsmæssige emner trods alt er relativt meget, og måske mere end man kunne forvente. Men bag tallene ligger, at disse emner typisk sættes ind i en strategisk kontekst. F.eks. blev emnet udlændingepolitik udelukkende behandlet som en brik i et spil – som et ’udlændingekort’, der blev kastet. Flertallet af de øvrige indholdsmæssige emner fik samme behandling. Når et politisk udspil blev lanceret, kredsede kommentarerne typisk om, hvad udspillet ville betyde for chancen for (gen)valg, snarere end hvad udspillet i praksis kunne tænkes at betyde for borgerne i Danmark.

Det er ikke irrelevant at spørge sig selv om, hvorvidt vi overhovedet har demokrati i Danmark. Ved valget i 2007 sprang man EU-debatten over, selvom vi netop havde haft den berømte Metock-dom og desuden stod overfor tiltrædelsen af en ny forfatning. Dengang enedes midter-blokken om at skyde EU-debatten til efter folketingsvalget, nemlig i forbindelse med en evt. folkeafstemning. Da folketingsvalget så var forbi kunne centraladministrationens jurister belejligt vurdere, at der ikke var suverænitetsafgivelse nok til en folkeafstemning, hvorefter et folketing sammensat uden forudgående EU-debat kunne sanktionere tiltrædelsen af den såkaldte Lissabon-traktat. En EU-politik ganske uden folkeligt mandat.

Denne gang måtte vi hverken diskutere EU eller indvandring/islam. Og for at være helt sikre på at få ram på den værdipolitiske højrefløj fik man mediekonsensus om støtte til R, Ø og LA. Valget skulle altså udelukkende handle om økonomi, hvorefter vi fik en ny regering der fører cirka samme økonomiske politik som den forrige. Til gengæld fører den en stærkt venstreorienteret værdipolitik. Altså igen en politik som folk ikke har haft rimelig mulighed for at tage stilling til.

Vi har en kirkeminister, der også er ligestillingsminister og dermed er designet til at presse bøsseægteskaber ind i folkekirken. En kulturminister, der vil nedlægge Det Kongelige Teaters gamle scene og omskabe vore museer i “nydanskerne”s billede. En udenrigsminister, der samarbejder med araberne om at nedlægge Israel. En Europaminister, der straks afskaffer DFs ekstra grænsekontrol, selvom andre former for kontrol bare vokser og vokser. En integrationsminister, der placerer ansvaret for den dårlige integration i vor tones manglende andægtighed.

Fortsæt selv listen, pointen er ganske klar: Vi har IKKE valgt de ændringer af kursen, denne regering har lagt, og derfor har folketingsvalget været et skoleeksempel på fupdemokrati anno 2011.

Oploadet Kl. 17:41 af Kim Poulsen — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/30241/trackback

17 Comments »

 1. Yes, Kimpo, men derer jo ikke ret mange der vil hyle højt sammen med os om, at NU MÅ dette her altså stoppe!

  Allerede dengang med den luskede og lusede måde Fogh Rasmussen fik sat sin underskrift på EUs Traktat, også kaldet EUs Grundlov i private cirkler, skulle vi have råbt og skreget af vrede.

  Nu har folk så gud hjælpe mig valgt denne regering pumpet med mennesker der for de manges vedkommende er så flossede i kanterne, at gamle politikere fra dengang noget sådant var UALMINDELIGT at finde hos de folkevalgte, ville have mødt med afsky og foragt.

  Lad os afvente – andet kan vi jo ikke gøre, vel, hvad dette her cirkus bringer med sig!

  Interessant bliver det, måske endog temmelig muntert, sådan lidt galgen humoristisk set .

  Men foragten for disse, vores nuværende politikere ligger lige under overfladen!

  Kommentar by Vivi Andersen — 17. oktober 2011 @ 21:02

 2. En del af løsningen kunne være folkeafstemninger om specifikke emner. Hvis der f.eks. kan samles 100.000 underskrifter/internetsignaturer om en bestemt sag, så skal denne til folkeafstemning. Det ville med garanti skabe langt større politisk interesse i befolkningen. Direkte demokrati er dog et tveægget sværd, da hovedparten af MSM er multikulti-rødt, over 800.000 er offentligt ansatte, og et nogenlunde tilsvarende antal på varige overførselsindkomster. Så i realiteten kunne det blive historien om de to ulve og fåret, der stemmer om hvad de skal have til aftensmad. Måske har yder/nyder-forholdet samt den demografiske sammensætning mht. alder og etnicitet (perkere stemmer for 90%’s vedkommende på rød blok) allerede presset Danmark ud over the point of no return, forstået på den måde, at Big Mother-statens umyndiggørelse af borgerne samt årtiers kulturrelativistisk indoktrinering, samlet set, har gjort en alt for stor del af borgerne demokratisk umodne og inkompetente?

  Kommentar by Hr. Snusk — 17. oktober 2011 @ 22:35

 3. For helvede så gør da noget SNOTDUMME politikere

  Islamister vil indføre sharia-zoner i København
  http://jp.dk/indland/article2580101.ece

  Kommentar by tim — 17. oktober 2011 @ 23:20

 4. Og nu skal der også være endnu mere sharia i Danmark

  Muslimer: Flerkoneri irrelevant i Danmark
  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-44749105:muslimer-flerkoneri-irrelevant-i-danmark.html

  Kommentar by tim — 17. oktober 2011 @ 23:24

 5. Pravda-pressen eller det syge samfund.

  Da pressen og dens journalister er demokratiets vagthund har vi selvfølgelig kun et demokrati på papiret. Den konklusion har jeg forlængst draget. Årsagen er naturligvis ukvalificerede skruppelløse journalister der følger tiden ideologiske strømninger og skaber DDR tilstande.

  Og for at det ikke skal være løgn har vi skruppelløse kujoner til intellektuelle og akademikere, der ofte fremstår som eksperter, og som journalisterne på forhånd ved hvor står. Ellers var kulturen og og EU naturligvis kommet på første parket før valget.

  Vil man af politiske årsager derfor ikke diskutere tidens problemer, har vi naturligvis et demokratisk problem. For det er jo ved valgene, man skifter politikerne ud for at få en mere retfærdig samfund. Konklusion: Demokratiet er sygt.

  Denne sygdom viste sig jo også ved valget, for ellers var Enhedslisten – som vil genskabe Danmark med udlændinge – og De radikale som vil ødelægge Nationalstaten ikke kommet i Folketinget, for de står for en kultur og samfundsødelæggelse af enorme dimensioner. En driftsødelæggelse og en kulturødelæggelse hvis konsekvenser er umulige at forudse.

  Det ved disse partier selvfølgelig ikke. De andre partier ved det heller ikke, og det meste af befolkningen ved det heller ikke. Og hvor skal de også vide det fra, da informationen er ensrettet. Tilsammen viser det demokratiets tilstand. Og snart skal EU bestemme endnu mere – et EU der er værre en Enhedslisten og De Radikale tilsammen, for disse partier kan trods alt udskiftets.

  Virkelighedens tilstand er derfor ukendt – politisk og kulturelt. Og den sociale orden – som er i krystalklart forfald – med vold, drab gadeoptøjer og krimial sindssyge som de vigtigste kendetegn ignoreres og bortforklares af politikere, myndighederne, politiet som opretholder orden , og de kriminologer som skulle overvåge samfundet.

  Derfor er det selvfølgelig kun et spørgsmål om tid, før den politiske vold vil begynde at vise sig, for man kan naturligvis ikke vedblive at skjule og bortforklare nogle problemer, som voldsomt påvirker befolkningen og er synlig for manden og kvinden på gaden.

  Ingen kan forestille sig, hvor mange ældre mennesker der ikke tør begive sig uden for en dør efter mørkets frembrud. Min mor er nu død, men hun turde i hvertfald ikke. En oprørende tilstand ved nærmere eftertanke – et overgreb mod de mennesker, som har skabt Danmark. ja en social forbrydelse.

  Kommentar by machiavelli — 18. oktober 2011 @ 07:12

 6. >3&4
  Du finder praktisk taget ingen politikere, der tør tage bladet fra munden når talen falder på muslimer. De er den største trussel Danmark nogen sinde har stået overfor. Alligevel lukker folk øjnene.

  Kommentar by Nielsen — 18. oktober 2011 @ 07:57

 7. Eftersom den nye regering nedlagde Integrationsministeriet, har vi ikke nogen integrationsminister.

  Kommentar by Fish out of Water — 18. oktober 2011 @ 09:20

 8. Off topic, og så alligevel ikke: http://jp.dk/indland/article2580101.ece
  “Islamister vil indføre sharia-zoner i København”

  De har tydeligvis ventet på den røde regering inden de satte dette charmerende initiativ i søen: Mustafa fra muslimernes fællesråd anbefaler dialog, og Imram fra islamisk trossamfund “mener, at årsagen til, at der overhovedet er personer, der har ekstreme synspunkter i Danmark skyldes 10 års politik med negativt fokus på muslimer under den borgerlige regering”

  Kommentar by Scarlet P — 18. oktober 2011 @ 09:24

 9. Add: Men bare rolig, for Karen Hækkerup skal nok kortlægge problemet…

  Kommentar by Scarlet P — 18. oktober 2011 @ 09:25

 10. Men bare rolig, for Karen Hækkerup skal nok kortlægge problemet…
  Kommentar by Scarlet P

  Puha! Nå det var da rart at høre, endelig en løsning forude .

  Kommentar by machiavelli — 18. oktober 2011 @ 10:33

 11. København til kamp mod islamister
  Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) vil indkalde moderate muslimer til et møde.
  http://jp.dk/indland/kbh/article2580448.ece

  Anne Mee er en NAIV NARRØV!

  Kommentar by Tim — 18. oktober 2011 @ 11:03

 12. @ 11: På mødet vil de moderate muslimer udtale sig på vegne af alle andre muslimer, de vil forsikre om, at problemet er så forsvindende lille, at det faktisk ikke eksisterer, de vil anbefale dialog, inklusion og kommunale midler til at komme ekstremismen til livs, og Anna Mee vil sluge det hele råt og skylle det ned med en cafe latte.

  Kommentar by Scarlet P — 18. oktober 2011 @ 11:11

 13. @ 10: Ja, “kortlægning” er det nye middel mod ekstremisme. Anna Mee har også “iværksat en undersøgelse”, og allerede inden undersøgelsens resultat foreligger kan hun stolt understrege, at “der er tale om en lille gruppe”. Så situationen er helt under kontrol, kan man nok forstå.

  http://politiken.dk/indland/ECE1424679/borgmester-sharia-zoner-er-uacceptable/

  Kommentar by Scarlet P — 18. oktober 2011 @ 11:16

 14. “Derfor har jeg for et stykke tid siden bedt vores medarbejdere tage ud i området, intensivere deres arbejde og vise handling over for gruppen. Det er vigtigt, at vi ikke taler problemet op, for der er tale om en forholdsvis lille gruppe alene i Tingbjerg. Men det er vigtigt, at vi har fokus på problemet,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), Københavns Kommune til jp.dk.”

  “Vi må ikke tale problemet op?” Altså stilhed som normalt. Men nu vil hendes udsendte medarbejdere handle overfor gruppen, som hidtil ikke har gjort andet end tale. Hvad er det for en handling? Vil de tale dem til Kristendommen? I øvrigt er det ikke forbudt at forsøge at overbevise folk.

  Kællingen er selvfølgelig politisk sindssyg. Udviklingen går sin rolige gang frem mod punkt 22. Snart vil de ca. 50 blive til ca. 100 osv. Men som sagt 50 gange før: Der er ikke noget at gøre. De aner ikke det lort de står i til halsen. Og derfor vil de naturligvis kløjes i det. Anna Mee Allerslev og hendes tapre flok får naturligvis fuck fingeren, inden de er ude af døren.

  Hvis det ikke var tragisk, så var det morsomt.

  Kommentar by machiavelli — 18. oktober 2011 @ 11:33

 15. ->7 Fisken:

  “Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) tager kraftigt afstand fra de udtalelser, som salafister kommer med i søndagens udgave af Jyllands-Posten, hvor de bl.a. taler om, at Kurt Westergaard skal slås ihjel, og at danske soldater bør komme hjem i kister.

  (…)

  Social- og integrationsministeren mener, at lukkethed og en hård tone kan få folk til at vende samfundet ryggen.”

  JP.dk

  Kommentar by Kim Poulsen — 18. oktober 2011 @ 11:47

 16. ->6 Ja, det er beskæmmende. Prøv at forlange svømning for kristne kvinder i den lokale svømmehal, kræv som asertroende at sidde med vikingehjelm ved kassen i Kvickly, forlang gymnasier og skoler kun for kristne (eller hinduer, for den sags skyld). Så skal I bare se løjer. Danmark og danskerne vil jo tilsyneladende være muslimer, enten fordi de færreste evner overskue verden udenfor fjernsynets reality-shows eller blot fordi de er ualmindeligt naive. Så er der selvfølgelige de radigale quislinge, som er et kapitel for sig selv. Man kan naturligvis også have den teori, at danskerne længes efter lidt strammere tøjler efter 43 års åndelig udsultning ?

  Kommentar by Boo — 18. oktober 2011 @ 12:17

 17. Jeg er helt enig med Kims betragtninger om fupdemokrati. Fupdemokrati eksisterer i Danmark og i de fleste Europæiske lande. Hvad skal man gøre?

  Jeg tvivler på, at vi kan undgå borgerkrigen for hvordan kan man tro på, at man lyve og bedrage folk så meget uden konsekvenser? Hvor længe vil Danskerne og de andre Europæiske folk acceptere at blive chikaneret, udplyndret, terroriseret, undertrykt og udnyttet?

  Med tanke på Boo’s kommentar # 16 er spørgsmålet om ikke vi bør lave en modsakralisering af det offentlige rum som modtræk til muslimernes snigsakralisering? Hvordan vil muslimerne mon reagere på synlige kors og mjølnir symboler båret i kæde om halsen?

  Kommentar by Sigwar — 18. oktober 2011 @ 15:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper