16. januar 2006

Jytte Klausen om den nazi-befængte danske afart af ytringsfriheden

Ingen dansk avis kan som Politiken levere islam-apologi, og ingen gør det ‘bedre’ end den dansk-amerikanske lektor Jytte Klausen. Fra lørdagens avis – fire citater fra Lad en kommission rette op på Jyllands-Postens fadæse :

“Internationale aviser skriver bekymret om, hvor racistiske danskerne er blevet, og hvordan regeringen afviser sit ansvar for den offentlige velanstændighed og internationale konventioner for at score nogle point, som ingen andre tror betyder noget. Før i tiden blev jeg ofte bedt om at fortælle, hvordan danskerne reddede jøderne. Nu bliver jeg hele tiden bedt om at forklare, hvorfor ‘de gode danskere’ har forvandlet sig til hadefulde racister uden respekt for de menneskerettigheder, som de plejede at holde foredrag om for andre. Det er på tide at afslutte den sæbeopera, som opføres rundt om det dysfunktionelle had-kærligheds-forhold mellem Sheik Abu Laban og korsfareren Pia Kjærsgård.

“I det følgende foreslår jeg en tretrinsplan for, hvordan landet igen kan komme tilbage til en midterposition og generhverve sin internationale respekt. Jyllands-Posten bør for det første begynde med at undskylde over for alle danskere – kristne, jødiske og muslimske – for at have trukket debatten om islams integration i Danmark ned på niveau med nazisterne og debatklimaet i 1930’erne. Alle er blevet dårligere stillet på grund af avisens tankeløse forkærlighed for provokation. Redaktørerne må se i øjnene, at sagen ikke kan bruges som forsvar for ytringsfrihed, men at nogle af de tolv tegninger – ikke dem alle – blev tegnet i en racistisk streg, der var et ekko af den nazistiske propaganda mod jøderne.”

“… i retten til at tale frit ligger også en forpligtelse til at tale ansvarligt. “

“Regeringen bør gøre, som det er almindeligt at gøre, når det er tid til at tage trykket af situationen, nemlig udnævne en uafhængig kommission af kloge mænd og kvinder. Opgaven er at redegøre for begivenhederne og for, hvad der kunne have været gjort anderledes, startende med Jyllands-Postens beslutning om at afholde en ‘konkurrence’ for tegnere i at afbilde profeten og gående videre til de efterfølgende demonstrationer og statsministerens handlinger og manglende handlinger.
Formålet er ikke at fremlægge en ny lov, men at føre landet gennem en offentlig uddannelsesproces i respekt for andre menneskers tro, forskellen mellem ytringsfrihed og uansvarlig tale og hvorfor tegningerne var så fornærmende over for muslimer. Gør biskop Kjeld Holm til formand for kommissionen og undgå politiske udnævnelser.

Der er flere grunde til ikke at tage Jytte Klausen seriøs. Islam er selvsagt en af dem, men alene det faktum at artiklen om den danske udlændingedebat er oversat fra engelsk viser lidt om tendensen.

 • 26/2-05 Politiken – Interview: Europas muslimer er kommet for at blive.
 • I mangt og meget oplever vi i Europa det samme, som USA oplevede i begyndelsen af 1960’erne, da de sortes borgerretsbevægelse slog igennem. Vi har i dag en stor muslimsk befolkningsgruppe, der savner borgerrettigheder og som lever i fattigdom, i ghettoer og under sociale vilkår, der adskiller dem radikalt fra det omliggende samfund.”

  7 Comments »

  1. “Everytime a cop arrests a black man he is in danger of loosing his job” – GLR

   Kommentar by KK — 16. januar 2006 @ 00:45

  2. “Gør biskop Kjeld Holm til formand for kommissionen og undgå politiske udnævnelser.”

   Det må vist være en af de største selvmodsigelser i samme sætning nogensinde.

   Kommentar by x — 16. januar 2006 @ 10:40

  3. Or his life…

   Kommentar by ck — 16. januar 2006 @ 11:41

  4. heh X, du kom mig i forkøbet. skulle til at sige præcis det samme.

   Kommentar by Anders J. — 16. januar 2006 @ 16:54

  5. .
   .
   Dette er en af de artikler jeg har læst 2 gange, for at sikre mig at det ikke var en hallucination. Et mere tankeløst og hensynsløst projekt skal man lede længe efter; en ‘kommision til opretholdelsen af den offentlige takt og tone’. Min gode gamle metode-underviser på historisk institut sagde engang, at det var ikke nok at være kritisk, man skulle også være SELV-kritisk. Det universitet der har ansat Jytte Klausen har i hvertfald ikke været kritiske nok!
   Som en klog amerikaner har sagt: “Jeg ville hellere vælge de første 200 mennesker i telefonbogen til at styre landet, end hele fakultetet på Harvard.”
   .
   .

   Kommentar by hasselbaink — 16. januar 2006 @ 18:08

  6. Danskerne forbliver nu engang blandt de mest tolerante i verden uanset hvor meget multikulturalisterne leger børnehave og deler verden op i sort og hvidt.

   Men idioti i milemål er der ingen grund til at vi skal tolerere, heller ikke folk der har fået så meget utopi så langt ind i øjnene at de ikke længere kan se virkeligheden.

   Det der står der er så ynkeligt indskrænket og virkelighedes fjernt, samt reélt intolerant over for alt og alle som ikke lige slår armene ud og hjernen fra.

   Og så er der ikke noget mere usmageligt end MANIPULERENDE OG GENNEMGÅENDE LØGNAGTIGE PÅSTANDE som:”ÅHHHHH I har nu så dårligt rygte i udlandet og de kan SLEEEEEEEEEEEETTTTTTTT ikke forståååååååå at i er blevet sådan nogle rascister”

   I udlandet ved de knap en skid om Danmark, så hvis de tror at vi er rascister, hvilket en minoritet på størrelse med muslimernes minoritet er, så er det fordi et tågehorn som Jytte Klausen har tudet deres uvidende ører fulde så når nogen siger Danmark har de kun en association – rascisme.

   Det kaldes Propaganda og det bliver aldrig sandt af at virke.

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 16. januar 2006 @ 18:43

  7. Man klagar på tonen i Danmark!
   Men den bästa tonen är tonen ”UT”

   Kommentar by G.Johnsen — 16. januar 2006 @ 20:02

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper