25. januar 2006

Udefra om ‘Abort-krigen’ i USA

Udefra havde igår Abort-krigen som overskrift, og sendte PBS-Frontline dokumentaren The Last Abortion Clinic, produceret af Raney Aronson – manden bag The Jesus Factor sendt på Udefra 31. august 2004.

Emnet var konflikten mellem abortmodstandere og aborttilhængere, og forløbet siden Roe vs. Wade-kendelsen i 1973, hvor højesteret fastsatte retten til abort. Tyge startede vanligt i præsentationen med at betegne Samuel Alito for “stærkt konservativ”, men det var småt med propaganda for dokumentaren var forbavsende reel. Begge fløje fik deres argumenter fremlagt, og fokus var mere på historien end på perspektiveringen.

Originaltitlen henviser til Mississipi, hvor det er lykkedes abortmodstandere at få lukket fem ud af seks klinikker – takket være Pro-life’ren her (anti-choice på liberal-amerikansk).

Dokumentaren giver historien om hvorledes abortmodstandere i årtier har kæmpet for at få 1973-kendelsen omstødt, hvad endnu ikke er lykkedes. Det sker måske med nye konservative højesteretsdommers hjælp i årene fremover, men filmen var mere rettet på historien om de mellemliggende retsager (webster, Caset, Ayotte mv.) og den årelange udhuling af Wade-Roe-dommen.

Selvom jeg som dansker er for abort, så kan det ikke hidse mig op at visse stater har lovfæstet 24 timers tænketid før indgrebet foretages, at indgrebet ikke må udføres efter tre måneder o.l., men der var dog også foranstaltninger der tenderede regulær chikane.

Fire caps.

Abortklinik-ejer…

Gæsten var Niels Bjerre-Poulsen, og han er hørt værre – måske fordi han denne gang faktisk skulle tale om noget han havde forstand på.

Oploadet Kl. 20:41 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

2 Comments »

  1. i er nogle fucking røvhuller !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Kommentar by john — 21. marts 2006 @ 08:45

  2. hvis barnet er sort, få en abort !

    Kommentar by john — 21. marts 2006 @ 08:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper