3. november 2011

Norsk kulturjournalist forsvarer NRK: ‘Heine Fjordland’-karikaturen “hetser høyreekstreme”

For et par måneder siden omtalte jeg kort NRK’s satiriske føljeton om den multihandikappede nazist ‘Heine Fjordland’, der tydeligvis var en parodi på højrebloggeren Fjordman. En forfatter kritiserede efterfølgende indslaget, idet han mente serien hånede handikappede ved at associere ‘ydre mangler’ med ‘indre ondskab’.

Dagbladets kulturjournalist Inger Merete Hobbelstad er helt uenig i den udlægning, og kommer i sit forsvar for NRK til at blotlægge de dobbelte standarder. ‘Hatespeech’ defineres af Dansk Institut for Internationale Studier, som hadefulde ytringer, der inkluderer hån og stigmatisering af personer på grund af deres politiske orientering.

Fra Dagbladets Det indre som teller, der har undertitlen “Trygdekontorets omdiskuterte «Heine Fjordland»-skikkelse hetser høyreekstreme og ikke funksjonshemmede”.

“Det virker som om den som sparker, må regne med å oppfattes som om han sparker i en annen retning enn han faktisk gjør. Denne høsten har «Heine Fjordland», en fast skikkelse i Thomas Seltzers talkshow Trygdekontoret på NRK, blitt gjenstand for debatt. Fjordland er en parodi på ytterliggående høyrebloggere som Fjordman…

Trygdekontoret-innslagene sier ingenting om redaksjonens holdning til funksjonshemmede. Den vitner ikke om noen antakelse om at et ufullkomment ytre gjenspeiler et ufullkomment indre. Derimot sier den en hel del om redaksjonens holdning til høyreekstreme.

Oploadet Kl. 16:58 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/30953/trackback

9 Comments »

 1. Derimot sier den en hel del om redaksjonens holdning til høyreekstreme.

  Som i: Vi fatter ikke en brik!

  Højreekstremisme er folk som Ron Paul. Bland venligst National-Socialister og andre ekstreme socialister udenom højrefløjen, tak.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 3. november 2011 @ 22:55

 2. Nu er jeg ikke med – de sidste to indlæg forstår jeg sørme ikke? Skal jeg på alzheimers kursus?

  Kommentar by Hans Erling Jensen — 4. november 2011 @ 02:21

 3. Hold nu op hvis man ikke ka tåle den værste satire så må man lukke sin blog! Fjordmand vil måske stilles i bås med Rondellhundens foragtere ? Nå ikke ! så klap kaje !!

  Kommentar by Peter P — 4. november 2011 @ 03:46

 4. Der såmænd ikke et problem at gøre nar af højreekstremisme.
  Det er heller ikke et problem at gøre nar af en blogger såsom Fjordman.

  Det problematiske er, når man unde at blinke sætter lighedstegn mellem Fjordman, højreekstremisme og nazisme.

  Så viser man meget klart og tydeligt, at man ikke forstår, hvad højreekstremisme er. Og man viser også, at man ikke har læst hvad Fjordman rent faktisk har skrevet.

  Kommentar by Vest — 4. november 2011 @ 15:01

 5. 4.Vest

  ” Og man viser også, at man ikke har læst hvad Fjordman rent faktisk har skrevet.”

  Præcist – for så ville man nemlig havde været klar over, at Fjordman skriver med stor indsigt og viden om de forhold der husere i samtlige Vestlige lande.

  Desuden at han har stor viden om islam – hvilket man kunne ønske mange andre også havde anskaffet sig !

  Kommentar by Vivi Andersen — 4. november 2011 @ 15:19

 6. De seneste par dage har haft en historie om en egyptisk imam, der blev sat af et norsk indenrigsfly, da han åbenbart ikke – trods flere opfordringer – kunne finde ud af at slukke sin computer og telefon.

  Tja, noget tyder på, at dumhed i storskala er en kvalifikation for at blive imam.

  Hvordan går det i øvrigt for Akkari i Grønland?

  Kommentar by Henrik Petersen — 4. november 2011 @ 16:42

 7. Vest og Vivi

  Spot-on og Bulls-eye.

  Kommentar by Neuhammer — 4. november 2011 @ 16:44

 8. Enig – med personerne i tråden, men jeg kunne godt ønske, at Clausen (langt om længe) forstod at den endimensionale opdeling i højre og venstre er værdiløs, og reelt en accept af venstrefløjens tankesæt. Hvis man tænker i højre/venstre opdelingen accepterer man implicit venstrefløjens tankesæt. For venstrefløjen placerer alt hvad der ikke er kommunistisk til højre for midten. Og den kamp vinder man ikke ved at sige at Fascisme og Nazisme ligger til venstre for midten. Sandheden om den sag er at F/N ligger helt uden for opdelingen. Ligesom mange andre politiske holdninger (anarkisme, libertarianisme etc).

  Clausen går venstrefløjens ærinde. Desværre.

  Der er simpelthen brug for flere dimensioner i det politiske spektrum.

  Kommentar by Sigwar — 5. november 2011 @ 17:32

 9. #6 Henrik Petersen.
  Han holdt ud i 2 år, iflg. dagspressen.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 6. november 2011 @ 10:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper