17. februar 2006

Apologet Jytte Klausen slagtet for åben skærm…

Den danskfødte islamforsker Jytte Klausen agerede onsdag aften ekspert i TV2 Nyhederne (22.00), og her kunne man høre hende gentage historien om amerikanske jøder der ikke kunne forstå udviklingen i det ellers så tolerante Danmark, der havde hjulpet jøderne i 1943.

Herefter reciterede hun Politikens ledere, og vævede lidt om de til Danmark flygtende muslimers demokratiske sindelag. (ikke et ord om familiesammenføringer…).

“… Tonen i den danske debat har været helt siden af hvad den har været i USA og andre steder. Der har været skarpe meningsudvekslinger herover, og i hele Europa, om hvem muslimerne egentligt er, men der har ikke været den samme tone, hvor man kan sige at muslimer er en kræftsvulst, et fremmelegeme i samfundet. I andre land har man været meget mere opmærksom på, at man ikke bare kan sige de om muslimer, men at der er mange store forskellige uenigheder blandt muslimer. Mange muslimer i Europa er jo komme til Europa fordi de var nødt til at forlade de islamiske lande pga. af deres demokratiske sindelag.

TV2 Nyhederne er trods alt ikke P1, og det var skønt at se hvorledes Klausen fik svar på tilfælde i en kort sekvens fra et båndet interview med Irshad Manji. Hun skar igennem med disse ord (TV2s oversættelse).

“Jeg og mange andre muslimer mener, at Danmark har givet både Europa og størstedelen af den muslimske verden en stor gave. I Europa har Danmark nu åbnet op for en debat, der har være tiltrængt meget længe. I november og december var jeg i Vesteuropa for at lave en dokumentarfilm om islam. Jeg lagde mærke til en udpræget tavshed omkring disse emner. Alle dem, jeg interviewede, benægtede at der var nogen form for kløft mellem muslimer og ikke-muslimske kulturer. De kaldte det en fantasi, eller en overdrivelse, eller noget medierne havde fundet på. Jeg var klar over, at man ikke kan forholde sig til et problem, uden først at anerkende dets eksistens. Det har Danmark tvunget det meste af Europa til at gøre. Det synes jeg er en gave.”

To oneliners på originalsproget:

 1. “You cannot adress a problem, unless you first are willing to acknowledge it”
 2. “I noticed a profound silence on these issues”

Klausen var tydeligvis chokeret over Manjis tone, og som en vingeskudt andefugl faldt hun til jorden i en alt andet end ærefuld retræte. Hun mente nu at de tolv tegninger i Jyllandsposten var et korstog imod islam. Fint med disse analogier – det udstiller de absurde kulturrelativistiske følgeslutninger.

Jytte Klausen: … det er jo en stor krise for Danmark, og nu er jeg jo nok mere dansk i mit synspunkt, jeg er meget ked af hvad der er sket for Danmark, og jeg synes ikke det er så godt at Danmark har være lærestykke i denne her sag... Det er en god ting, at det nu står klart at der er korsfarere på begge sider af denne her konflikt. Der er kristne korsfarere der siger at islam ikke kan forenes med demokrati og ikke hører hjemme i Danmark osv., og der er også muslimske korsfarere – men de taler jo ikke for flertallet.

Slutteligt forsøgte hun med perspektiveringen. Jov, kvinden kan sin Politiken.

Jytte Klausen: Der er mange problemer at læse her, men hvis man kan få en tone der er baseret på respekt

 • Tjek lige Campuswath der også har bemærket Jytte Klausens bias.
Oploadet Kl. 13:38 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

6 Comments »

 1. Jag noterar att den här Klausen har varit aktiv med att “utbilda” Salon’s politiskt korrekta läsarkrets i USA. http://www.salon.com/opinion/feature/2006/02/08/denmark/index_np.html
  Tyvärr har Salon gott om inflytelse.

  Kommentar by Matti från Finland — 17. februar 2006 @ 14:24

 2. Og så havde jeg den glæde at se Tim Jensen i DR’s morgenTV inde for en kort bemærkning. Han skulle bare skynde sig at gøre opmærksom på at kristendommen spillede en alt for stor rolle i det offentlige rum og hvis vi ikke passede på, ville de kristne vinde på denne Muhammed-sag.

  Tim Jensen der på TV udtrykte stor glæde over at muslimerne udslyngede døds-trusler mod de der skulle formaste sig til at fornærme profeten for det fik ham bare til at tænke sig ekstra godt om!!!

  Kommentar by Peter — 17. februar 2006 @ 14:53

 3. Tonen….

  Man skulle spørge Jytte Klausen, hvad hun og konsorter vil gøre ved tonen. Jeg vil tro det sædvanlige. Først mundkurv, så internering af de tonedøve, og senere aflivning.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 17. februar 2006 @ 19:46

 4. Hold øje med Irshad Manji. Hun er alt, hvad “de progressive” elsker: Ung, intellektuel, kvinde, veltalende, muslim, knivskarp i argumentationen, feminist, lesbisk, moderne og…. nådesløs i sin kritik af islam!

  Derfor var det heller ingen tilfældighed, at Jytte Klausen døde for åben skærm. Manji ødelægger jo det hele for dem med de rigtige meninger. Se mere på http://www.muslim-refusenik.com

  Kommentar by G. Christiansen — 18. februar 2006 @ 01:02

 5. Bemærk iøvrigt hvordan DR forsøger at give Klausen ekstra tyngde ved at udnævne hende til “professor.” Hun er rettelig “associate professor,” altså lektor.

  Kommentar by Nick — 18. februar 2006 @ 17:43

 6. Det er da godt at Jytte Klausen sidder i USA, måske er hun et eksempel på den( u)lykkelige hjerneflugt fra danmark.
  Det er pinligt at aviserne i danmark ikke kan skelne mellem seriøs forskning og den form for politisk naivitet Seidenfaden og konsorter udblæser.
  Jeg har prøvet at vise “tegningerne fra jyllandsposten” til muslimer i andre dele af verden, de fatter ganske enkelt ikke at det er dem hele misæren handler om. Tegningerne er ganske uskyldige, men i mangel af argumenter kan man altid melde ud at “tonen og DF er fremmedfjendsk”. Jytte Klausen og Seidenfaden gør Danmark til en andegård, de kvæler den globalisering de selv taler så meget om.
  alf asgaard

  Kommentar by alf asgaard — 4. december 2006 @ 20:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper