8. november 2011

Politiken gengiver engelsk venstrehåndsarbejde baseret på useriøs Facebook-spørgeskema

I slutningen af juli måned opdagede jeg en usædvanlig (sponsoret) Facebook-reklame for en spørgeskema-undersøgelse, og da den viste Dansk Folkepartis officielle logo, undersøgte jeg sagen, og fandt hurtigt ud af, at den intet havde med partiet at gøre, noget der også insinueres i selve undersøgelsen.

Den primitive udformning, de mange stavefejl, og de ledende spørgsmål var ikke helt nok til en blogpost her på siden, da jeg trods afsenderadressen ’survey(a)Demos.co.uk gik ud fra, at det intet havde at gøre med den venstreorienterede engelske tænketank Demos at gøre. Demos (co.uk) er ikke helt så ekstrem som danske Demos (dk), men ikke desto mindre grundlagt af to tidligere ansatte for Marxism Today med tæt kontakt til Labours venstrefløj. På ingen måde en “politisk uafhængig research gruppe” (sic), som det hævdes.

(Demos.uk.co spørgeskema fra ‘Research gruppen Demos’

Jeg forventer ikke det store af Politiken, men det er nu alligevel overraskende, at Politiken.dk mandag helt ukritisk bragte følgende historie – Rapport: Det yderste højre tromler frem på nettet i Europa.

“Det yderste højre har kronede dage på nettet overalt i Europa, viser en ny rapport fra den britiske tænketank Demos. … Tabet af den nationale, kulturelle identitet er den gennemgående dagsorden, tonen bliver hårdere og hårdere, og det er især ‘den muslimske trussel’, der går igen blandt svarene på det digitale spørgeskema, som Demos har fået mere end 10.000 medlemmer af 14 partier og organisationer fra 11 lande til at besvare.

Forfatterne har brugt Facebooks eget markedsføringsværktøj til at gå direkte efter næsten 450.000 medlemmerne af 14 højrepartiers og -organisationers Facebook-grupper.

Alle 450.000 medlemmer af de pågældende 14 grupper er blevet spurgt om, hvorvidt de vil deltage i en spørgeskemaundersøgelse, og godt 14.000 har sagt ja. Et par tusind blev frasorteret, så lidt mere end 10.000 er med i den samlede rapport.

Forfatterne har samtidig kunnet knuse data om alle de næsten 450.000 medlemmer gennem Facebook og har dermed kunnet tegne profilen af det gennemsnitlige medlem af et højredrejet forum på nettet: Mand, under 30 og sandsynligvis arbejdsløs. …

Undersøgelsen blev sat i gang, før Anders Behring Breivik skød 69 mennesker på øen Utøya, men den britiske tænketank drager alligevel paralleller til den norske terrorists adfærdsmønstre, før han begik sin udåd i juli. …

Den nye rapport er ifølge Demos det første kvantitative studie, der graver sig ned i det højredrejede online-miljø i Europa, og det er nødvendigt med flere af den slags, siger det hollandske medlem af Europaparlamentet Emine Bozkurt til Guardian.

»Vi står ved en skillevej i europæisk historie. Om fem år vil vi enten have set en stigning i hadefulde grupperinger, ultra-nationalisme, xenofobi, islamofobi og antisemitisme, eller vi vil have fået bekæmpet denne her rædselsvækkende tendens«.”

(Demos.co.uk, The New Face of Digital Populism, pdf, 145 sider)

Der er flere opstramninger i rapporten, men Politiken gør også sit. Det noteres i overskriften, at rapporten omhandler ‘det yderste højre’, men undersøgelsen omhandler specifikt ‘populisme’, og det er en central konklusion, at de omtalte partier både er venstre- og højreorienterede.

“While often described as ‘far right’, the ideology of many of these groups represents a mixture of leftwing and rightwing political and economic beliefs with populist rhetoric and policy.” (s. 17)

“Despite being referred to as ‘far-right’, many of these groups are not easily placed according to traditional political categories, often combining elements of leftwing and rightwing philosophy, mixed with populist language and rhetoric.” (s. 25)

“Like other Scandinavian populist movements, the True Finns defy the traditional left–right dichotomy, uniting left-wing economic policies with right-wing social policies.” (s. 107)

På samme måde forklarer Politiken, at undersøgelsen omfatter mere end 10.000 ‘medlemmmer’ af 14 partier og organisationer, men der er langt fra et medlemskab af en Facebook-gruppe til medlemskab af et parti. Værst er dog følgende citat, der indikerer folkene bag ikke har stor viden om Dansk Folkeparti. DFU har aldrig haft ‘crossover in membership’ med nazistiske Combat 18, og den mangelfulde tvetydige kildehenvisning forøger ikke ligefrem troværdigheden.

“There has been a history of crossover in membership between DF Ungdom and other more extreme street-based movements such as White Pride and Combat 18.” (s. 99f)

(S. 99, 100, 125)

Metodisk er det også svært at se det hele som andet end et forsøg på at smæde indvandrings- kritiske partier. Ud af 450.000 personer har blot 2,2 procent svaret, hvad i forhold til Danmark og Dansk Folkeparti er sket under falske forudsætninger. Om det er udtryk for bevidst manipulation er på sin vis uinteressant – slutresultatet er ikke noget en dansk avis bør gengive ukritisk.

(Open Society Foundations v/ George Soros; Discover the Networks, Islam versus Europe)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/31097/trackback

20 Comments »

 1. “Det yderste højre har kronede dage på nettet overalt i Europa, viser en ny rapport fra den britiske tænketank Demos. … Tabet af den nationale, kulturelle identitet er den gennemgående dagsorden, tonen bliver hårdere og hårdere, og det er især ‘den muslimske trussel’, der går igen blandt svarene på det digitale spørgeskema, som Demos har fået mere end 10.000 medlemmer af 14 partier og organisationer fra 11 lande til at besvare.”

  Det ville være dejligt, hvis det var tilfældet. Og bemærk at tabet af den nationale og kulturelle identitet tilsyneladende ingen interesse har overhovedet. En mærkelig indstilling.

  Kommentar by machiavelli — 8. november 2011 @ 01:31

 2. Nej, der har vist aldrig været overlapning mellem DF og Combat 18. Derimod er der uden tvivl “crossover” mellem Enhedslisten og Antifascistisk Aktion.

  Kommentar by Dog of God — 8. november 2011 @ 06:07

 3. Københavns Kommune bruger også Soros propaganda (og millioner)

  Rapport: “Muslimer i København”

  http://snaphanen.dk/2011/03/07/rapport-muslimer-i-k%C3%B8benhavn/

  scroll lidt

  Kommentar by Snaphanen — 8. november 2011 @ 08:31

 4. Man kan vel godt sige, at den “bløde” sharia implementerings venstrefløj er bange nu, rigtig, rigtig bange nu, fordi det frie ord på internettet viser, at den gemene! befolkning ikke går ind for muhammedaner invasionen, som flere undersøgelser jo også har vist, ved at 8o% går ind for en stram indvandre politik. Nu er den bløde sharia tilhænger venstrefløj rigtig, rigtig bange nu, for at deres stemmekvægs flytning herop til af muhammedaner, kan blive et problem, hvis internettet ikke snart censureres og den gemene hob af forkert tænkende sharia-modstandere ikke snart retsforfølges og kastes 3 år i eu strafferamme opdragelses fængslerne, fordi det jo vil hjælpe! den gemene hob af ikke bløde i bolden sharia-modstandere til ,med tvang, bedre at kunne forstå, at de tænker forkert. Så den bedste metode for sharia venstrefløjen, vil være, at udrydde eller eliminere alle sharia-modstanderne ved kontrol over internettet med straffeforfølgelse af anderledes tænkende sharia-modstandere, denne metode har den bløde i bolden sharia venstrefløj jo god erfaring med fra deres idol lande USSR og oleg satans sohns østtyske drømmeland!

  Når den bløde i bolden sharia tilbagestående venstrefløj om 10-20 år finder ud af, at sharia-modstanderne havde ret, så kan vi desværre ikke forvente andet, end at de klynker op om at de er “rystet” og ellers fortsat kryber videre efter de intolerante, urummelige bogstavstro muhammedaners krav og sharia regler.

  Kommentar by li — 8. november 2011 @ 09:12

 5. Måske er der håb forude.

  “Sex med dyr kan i sidste ende betyde dobbelt så stor risiko for at få peniskræft, viser en undersøgelse fra Brasilien”

  Geder og kameler er populære sexpartnere hos vore “venner” har jeg læst, men det sidste nye skulle være de håndbårne høns. Lige for hånden.

  Kommentar by Machiavelli — 8. november 2011 @ 09:27

 6. Beskyldningen om populisme er en elitær venstrefløjs forsøg på meningsterror. Som sådan er det jo ikke underligt at venstrefløjen selv benytter sig af populismen når sagen drejer sig om dagpenge- og periode, efterløn osv. Man kaster groft sagt lunser til dem man påstår at repræsentere, mens man samtidig undergraver familie, nation, og andre institutioner, der holder samfundet sammen.

  Den slags findes der ord for.

  Kommentar by Limewoody — 8. november 2011 @ 09:27

 7. Hvad mon der motivere George Soros til at kæmpe en så indædt kamp for at ødelægge de vestlige, demokratiske lande?

  Kommentar by Kafirharbi — 8. november 2011 @ 09:28

 8. Fang et par Pædoislammer en rigtig kold vinteraften. Ryk alt tøjet af dem. Sæt dem ud på en åben mark, hvur der er grise. eks. Griselandsbyen ved Hampen. Når så pædoerne fryser nok, kravler de garenteret til patterne, får der er nok at tage af. Basserne er tålmodige og hensynsfulde dyr. ØF.

  Kommentar by Charles Nielsen — 8. november 2011 @ 10:22

 9. #5

  Det går også hånd i hånd med den virkelig brutale adfærd overfor dyr, der også udspiller sig i disse kredse. Jeg har kendskab til en børnehave i Århus hvor de havde mange kaniner. Ofte fandt man dog kaninerne døde. Der gik også mange indvandrerdrenge i børnehaven. En af pædagogerne fik mistanke til at disse indvandrerdrenge på 4, 5 eller 6 år faktisk gik lidt hårdhændet til værks. Det blev aldrig rigtigt til nogen sag, børnehaven har ikke dyr længere.

  De piner gerne dyr. Hunde specielt. Der er en grund til at man ikke længere parkerer hunden ude foran Netto på Nørrebro. Måske er det fordi de har et behov for kønslig omgang med dyr. Det er lidt ligesom med homoseksualiteten som de så dækker over ved at virke homofobe. De stikker jo gerne bøsser ned eller forfølger dem ned ad Nørrebrogade med en enorm iver. Men inderst inde så drømmer de om tissemænd og sprængte endetarmsmuskler.

  Homoseksuelle dyreplagere….

  Kommentar by Frank P — 8. november 2011 @ 10:41

 10. Det er mainstream islam der er langt ude til højre. Derfor skal islam bekæmpes.
  Politiken befinder sig de facto samme sted, for man konfronterer aldrig islams ophævelse af menneskets frihed.

  Kommentar by Niels P. — 8. november 2011 @ 10:47

 11. Det hollandske medlem af Europaparlamentet Emine Bozkurt har set ind i fremtiden.

  »Vi står ved en skillevej i europæisk historie. Om fem år vil vi enten have set en stigning i hadefulde grupperinger, ultra-nationalisme, xenofobi, islamofobi og antisemitisme, eller vi vil have fået bekæmpet denne her rædselsvækkende tendens«.”

  Og han har set rigtgt. Og hvorfor har han set rigtigt? Det er selvfølgelig fordi demokrati og ytringsfriheden har ringe kår, og fordi den åbne indvandring fra en kultur som Islam, der ikke hører til i Europa, fortsætter uanfægtet.

  Når man fra samfundets side så samtidig arbejder på fratage folk deres identitet ved at fjerne dem fra deres nationale tilhørelsessted får det naturligvis alvorlige konsekvenser af en eller anden art.

  Derfor er der overordnet set kun to muligheder. Punkt 1. Man nedsætter en stor arbejdsgruppe som skal se på, om den fortsatte indvnadring af muslimer i Europa kan skabe problemer for den europæiske befolkning.

  Den anden mulighed er punkt.2. ignorer protesterne og betragt højresiden som en sammenblanding af racister og islamofobister og derefter bekæmpe dem med alle midler.

  Vi ved alle, hvordan det vil gå. Punkt 1. er helt usandsynligt. Og derfor er der kun punkt 2. tilbage.

  Årsagen er naturligvis, at hverken EU – som i en rapport har udtrykt ønsket om over 200 millioner indvandrere i Eeuropa – eller de multiglade euroopæiske politikere drømmer om at skifte spor. Så vor ven fra Europarlamentet beder selv om denne udvikling. De får kaos, og der er absolut intet der kan forhindre kaos. Man kan jo ikke fratage folks deres fornuft og vrede og forvente de sidder passivt og ser til, mens Europa kulturelt forbløder.

  Men også en andcen har udtrykt sine visioner om EU,s fremtid. Den russiske politiske dissident Vladimir Bukovsky advarer om, at EU vil kollapse i et orgie af etniske konflikter som følge af den massive indvandring.

  Med forlov så tror jeg på dette profeti, fordi det jo ikke drejer sig om det højredrejede online-miljø i Europa er et problem, men i hvilken grad den massive indvandring af korandyrkende uoplyste og kulturelt aggressive masser Mellemøsten og Afrika kan falde ind, dvs, lade sig integrere og arbejde side og side fredeligt med europæerne.

  Da det sidste er ligeså usandsynligt som at jeg kan flyve, er udviklingslokomotivets kurs fastlagt og sammenstødet venter forude.
  Jeg håber det sker i min levetid.

  Kommentar by Machiavelli — 8. november 2011 @ 11:39

 12. Homoseksuelle dyreplagere….

  Frank P. har helt ret. De behandler generelt dyr som en sten i jorden, og når dyrene skal forlade denne verden, sker en mishandling som siger spar to til alt. De sparker og slår løs på dyrene for at få dem hen til den velsignede kniv, så man får en klump i halsen og må slukke for videoen.

  Desforuden er det jo ikke overraskende, kan et ungt menneske ikke få et fornuftig syn og forhold til en jævnaædrende pige, går følelsene amok og skaber perversiteter i hjernen. For driftsmæssigt set er fantasien forbundnet med de dyriske instinker. Det er derfor vi ser de bestaliteter som muslimerne foretager sig overalt overfor deres egne.

  Se blot videoen fra Libyen, hvor perversiteterne går ud over børn. Eller videoen hvor en taliban muslim aser og maser for skære hovedet af et menneske med en sløv kniv. Ja, Vi er faktisk længere nede end på dyrestadiet, fordi dyr jo ikke kan være hævngerrige. Tilbage er det specielle menneskelige dyr uden menneskelige følelser overhovedet.

  Kommentar by Machiavelli — 8. november 2011 @ 12:00

 13. Islamkritik og såkaldt højredrejning i DK og Europa:
  Megen nødvendig og den nok mest gennemførte og vigtige islamkritik kan man ikke læse ret mange steder i de alment brede folkelige tilgængelige medier – både de trykte og de elektroniske.

  Man kan stort set kun få en ordentlig information på nettets mange blogs og sider – også her både det trykte og det elektroniske.

  De mange videoindslag på nettet ses aldrig på tv – uanset hvor lødige og vigtige med gode pointer det drejer sig om.

  Heldigvis er nettets information og emner om islam ikke illegale – endnu… Men behandlingen og formidlingen af dette net-stof i de gængse medier er nærmest fraværende og ilde set og på sin vis allerede en slags illegal information, som de gængse medier bevidst fravælger og liger for had.

  Derfor breder den “illegale” information sig på nettet i Europa – Der er kun den mulighed for udbredelse – det kan ikke ske via de gængse medier mere.

  Vi går slemmer tider i møde… desværre!

  Kommentar by Black Watch — 8. november 2011 @ 12:36

 14. Rimeligvis har Uriaspostens velinformerede läsere kendskab til nedenstående, men nu sender jeg det alligevel som kommentar
  Den 3. marts fik moskémodstandere (censureret) info på et möde på Kbh.s Rådhus om integrationsprojekter for muslimer i flere storbyer i Europa.
  Det fremgik (ikke tydeligt på mödet), men ved studier på internettet, at projektet var en del af verdensrigmanden George Soros milliard-fonds-program ”Open Society Foundation”, og at projektet (uden at det blev nävnt på rådhuset også omfattede andre minoriteter nemlig zigöjnere). Se nedenstående klip fra internettet:

  Open Society Stories 2009
  Date:
  March 2010
  Source:
  Open Society Institute
  Open Society Stories 2009 recounts activities from a year that marked three decades of efforts to promote open society. Since 1979, the Open Society Institute and the Soros foundations have given away over $7 billion to promote the rule of law; respect for human rights, minorities, and a diversity of opinions; democratically elected governments; and a civil society that helps keep government power in check.
  Expenditures for 2009 were approximately $636 million, up $95 million from the previous year. The Open Society Institute’s priorities in 2009 included supporting public health reform, advocating for transparency and the fair distribution of natural resource riches, and improving the lives and securing the human rights of groups such as the Roma, immigrants, Muslims, and the developmentally disabled.
  Some of the stories in the brochure below are about the efforts of Open Society Institute grantees. Others are about larger issues and policies the Open Society Institute is trying to improve. Together they represent only a fraction of the work the Open Society Institute and the Soros foundations accomplished in 2009.

  Sög selv videre på internettet om Open Society

  Kommentar by Gertrud Spydpigen — 8. november 2011 @ 13:37

 15. #11.Machiavelli
  Spændingerne vil heldigvis vokse med tiden og med muslimsk forøgelse.
  Det vil på et tidspunkt udløse borgerkrigen, sådan har det altid været, og sådan vil det altid blive.
  Derfor skal vort ledeord være: Vær beredt!
  Vi kan lige så godt indse landets kommende skæbne og forberede os.
  Til Helvede med regering og politikere i den forbindelse, når først borgerkrigen er en realitet, så er de venner og fjender som “manden på gaden”.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 8. november 2011 @ 15:06

 16. Prøv at send et læserbrev til Politiken.

  Bare lige for at teste hvor åbne de er overfor dialog om deres journalistiske prioriteringer og evner hvad angår kildekritik.

  Men ellers bare rolig; Politiken har en læsernes redaktør

  Og det er garanti for at avisen selv tager det journalistiske arbejdes kvalitet op til diskussion.

  Kommentar by Superman — 8. november 2011 @ 16:53

 17. I forhold til den slags rapporter har avisen noget nær carte blanche – det er ingen prestige i kritik af rapport, der underbygger det ønskede.

  Jeg har tidligere fået en slags dementi. Spild af god blogtid.

  http://www.uriasposten.net/archives/27240

  http://www.uriasposten.net/archives/27264

  Kommentar by Kim Møller — 8. november 2011 @ 17:00

 18. “Soros: EU disintegration poses threat to Roma 08.11.11

  International financier and philanthropist George Soros has warned that a European process of “disintegration” is heightening the threat to the continent’s minorities, in particular the Roma.

  As a result of both government cuts and the increase in support for far-right parties, the eurozone crisis is having a dangerous affect on the Europe’s most vulnerable groups.

  He also said that EU leaders’ attempts to preserve the Union’s political “status quo” are “unsustainable”.”

  ht tp://euobserver.com/851/114218

  Kommentar by anno — 9. november 2011 @ 10:19

 19. Falkeøje, du bliver ved med borgerkrig og landsforrædere. Kom dog videre, der er andet i livet end dine voldsforherligende ideer.
  Hvor mange danskere er det lige der inden for den sidste tid der er dømt eller sigtet for pædofili mod egne eller andres børn.
  Alle jeres teorier om dette eller hint “muslimer gør ditten eller datten mod dyr” siger mere om jeres egne fantasier, kom da med noget konkret, er der nogle muslimer der er dømt for sex med dyr.
  Kim Møller og du bruger ikke rapporter der favoritisere dine tanker og drømme? Come on. Det gør de fleste da. Lad nu være med at være bedre end du er.

  Kommentar by Michael Larsen — 9. november 2011 @ 16:44

 20. Michael Larsen
  Kan du garantere at vi ikke (inden for et tidsrum) eller aldrig for borgerkrig på grund af det multietniske fordærv og parasit virksomhed?
  Mener du at der ikke er begået landsforræderi her efter 1945, 1968 og især efter 1985?
  På forhånd tak!

  Kommentar by Viking — 10. november 2011 @ 22:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper