10. november 2011

TV2 Lorry lod dømt venstreekstremist agere ekspert i forhold til den demokratiske højrefløj

Når man tænker på de gode juridiske kontakter den yderste venstrefløj har, så skulle man umiddelbart tro borgerlige medier gang på gang blev irettesat af Pressenævnet for urimelig omtale af venstreradikale. Men nej, hvor Pressenævnet flere gange i år har kritiseret medier for sin omtale af højreradikale, senest i forbindelse med ORG-sagen, så husker jeg ikke venstreradikale nogensinde har klaget.

Med de dobbelte standarder medierne praktiserer, så har venstrefløjen sjældent grund til at klage. TV2 Lorry gav et fint eksempel på den skæve mediedækning i går, i et indslag med titlen Højreekstremisme i vækst. Med udgangspunkt i en uakademisk Facebook-baseret undersøgelse rettet mod Dansk Folkepartis tilhængere, tales der om højreekstremisme, og associeres med alt fra nazisme til Anders Breivik.

Blandt indslagets eksperter var Rune Eltard-Sørensen, der gav sin analyse af problemet med ‘højreekstremisterne’. Han er ikke hvem som helst, men en kendt venstreradikal der flere gange fysisk har antastet folkevalgte politikere. Tilbage i 2001 gik det ud Farum-borgmester Peter Brixtofte, og i 2003 blev han landskendt, da han sammen med kommunistvennen Lars Grenå overfaldt henholdsvis udenrigs- og statsministeren, hvad gav dem begge fængselsdomme.

TV2 Lorry brugte således en ekstremist til at vurdere størrelsen af det samfundsmæssige problem, med det der for ikke-kommunister er en demokratisk højrefløj.

Line Baun Danielsen, TV2 Lorry: Mange unge er tiltrukket af fremmedfjendske holdninger, det viser en ny undersøgelse. Den peger blandt andet på internettet, som en af de steder hvor højreekstreme bliver rekrutteret.

Johanne Niegaard, TV2 Lorry: Markering af Krystalnatten på Kongens Nytorv i København. Den 9. november 1938 dræbte nazister jøder, ødelagde deres forretninger og synagoger i Tyskland. Men også i dag spiller de fremmedfjendske holdninger en stor rolle. En ny britisk undersøgelse viser, at der er hele tiden rekrutteres nye medlemmer til højreekstremistiske bevægelser. Ifølge den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen er det i høj grad stadig vigtigt at holde øje med.

Hans Jørgen Bonnichsen, tidl. PET: Det er det i allerhøjeste grad, ikke mindst fordi de danner et vækstpotentiale i forhold til vold og måske det der er værre.

Johanne Niegaard: Ifølge Information kortlægger den britiske undersøgelse, at der er 436.000 støtter på Facebook til højreekstremistiske grupper og partier i 12 forskellige europæiske lande. Også her i hovedstadsområdet er der folk med tilknytning til til højreekstremistiske grupper.

(Demos, The New Face of Digital Populism, 2011, s. 75; Uriasposten)

Rune Eltard-Sørensen, Modkraft: Den har været voksende de sidste ti år.

Hans Jørgen Bonnichsen: Man skal ikke tro det er forvildede unge båtnakker, som ikke rigtigt ved hvilket ben de skal stå på. Det repræsenterer faktisk alle lag i samfundet.

Johannes Niegaard: Den venstreorienterede forlagsvirksomhed Modkraft har også beskæftiget sig med emnet, og mener internettet spiller en vigtig rolle.

Rune Eltard-Sørensen: Internettet er helt afgørende for at den højreekstreme bevægelse fortsat kan udvikle sig og knytte nye kontakter til sympatisører.

(TV2 Lorry, 9. november 2011)

Johanne Niegaard: Politiken afslørede for nyligt en hemmelig gruppe i Danmark, der kalder sig ORG, med fremmedfjendske holdninger.

John Hansen, Politiken: Det var pæne folk i baggrunden som organiserede det, pæne ordentlige mennesker med helt almindelige karriere som embedsmænd eller ejer af virksomheder.

Johannes Niegaard: Blandt de mange højresympatisører på internettet kan der være potentielt farlige ekstremister, sådan som Norge oplevede det i sommer.

Hans Jørgen Bonnichsen: Vi skal være klar over, at det danner et vækstgrundlag for udvikling af personer som Anders Breivik.

Johannes Niegaard: Så selvom Krystalnatten altså markerer nazisternes forfølgelse af jøderne i 1938, så er ekstremisme, så er ekstremisme i allerhøjeste grad stadig et problem.

Finn Schwarz, Mosaisk Trossamfund: Vi har jo set det i Oslo, som det seneste eksempel på hvad ekstremisme kan medføre.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/31217/trackback

22 Comments »

 1. Tak til dig Kim for at dokumentere det vrøvl. Bonnichsen melder i den grad kulør. Deres højre ekstremisme paranoia er i den grad pinlig uvidende om virkeligheden. De er langt ude på den radikale venstrefløj. Men at TV2 Lorry tager det alvorligt er virkelig slemt. Line Baun Danielsen har nået bunden. There is something rotten i de danske medier. Suk suk!

  Kommentar by Tim Pallis — 10. november 2011 @ 10:00

 2. “Internettet er helt afgørende for at den højreekstreme bevægelse fortsat kan udvikle sig og knytte nye kontakter til sympatisører”.

  Ja, det er jo sandt. På Nettet kan det ikke lade sig gøre at overfalde debatdeltagere. Her kan den demokratiske debat ikke så let forstyrres. Men man kan prøve at lægge op til restriktioner. Og man kan prøve at intimidere socialt og mistænkeliggøre.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. november 2011 @ 10:16

 3. Kim Møller
  Er du ikke også dømt? Du bliver også brugt som expert.

  Hvis man ikke er med os så går man ind for…….

  Tim Pallis. du ser ikke en højredrejning i de sidste mange år, ja sådan er der så meget.

  Morten. nej det er nemmere at være anonym på nettet og komme med rabiate holdninger som man ikke ville sige i fuld offentlighed. Det er ikke kun venstreorienterede idioter der slår på tæven – der er også højreorienterede idioter der slår på tæven.

  Kommentar by Michael Larsen — 10. november 2011 @ 10:57

 4. ->Morten. Jeg tror, det er det de mener. DR og Tv2 er med i ‘bevægelsen’ og markedsfører det socialistiske samfundssyn. De lever jo selv af det.
  På Internettet og i udenlandske tv-kanaler bliver man ofte overrasket over, hvad der ikke bliver omtalt i de statsejede medier.
  Jeg ser helst nyheder på ARD Tageshau kl 20 (Tyskland 1). De bringer nyheder uden at manipulere dem. Hvis de er begejstrede for Obama og hader Berlusconi, Sarkozy og Murdoch, viser de det ihvertfald ikke, som deres journalistkolleger på DR/TV2 gør. De laver ikke kampagne journalistik.
  Apropos Ole Sohn så jeg igår på ARD kl 20.15 et dokudrama: Det er ikke slut. Tysk drama fra 2011 efterfulgt af 21.45 Kvinderne fra Hoheneck. Om DDR’s mishanling af kvindelige afvigere f.eks en koncertpianist, der havde ytret ønske om at flytte til vesten og sad i fængslet i 3½ år og blev sprøjtet med forskellig psykofarmaka under tvang af en STASI-læge, som hun flere år efter genforeningen mødte på det sygehus hendes mand var direktør for. Hun havde iøvrigt mistet to fingre i båndsaven under tvangsarbejdet i fængslet, hvor alle fangerne iøvrigt håbede på at blive solgt til vesttyskland, da salg af fanger var en vigtig kilde til vestlig valuta for DDR forbryderne med Eric Honecker i spidsen.
  Hvis du ikke ar set udsendelserne, så prøv om man kan se dem online på ARD. DE KOMMER GARANTERET IKKE I DANSK STATS TV!
  Efter at have set dem, ønsker man kun at Ole Sohn får et Gnadenschuss ! :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. november 2011 @ 11:19

 5. Citat, find det udskiftede ord:
  “Internettet er helt afgørende for at den venstreekstreme bevægelse fortsat kan udvikle sig og knytte nye kontakter til sympatisører.”

  Kommentar by Nordsjælland — 10. november 2011 @ 11:33

 6. Det virker total uvirkeligt. Har der ikke lige været sager i Danmark om venstre ekstremistisk terror og det samme i Berlin (som forekommer ofte)? Og så lige pludselig svinger man den over i den anden boldgade uden at have en balanceret reportage…

  Det virker som den totalt modsatte, ulogiske verden, hvor man bevidst fordrejer virkeligheden

  Kommentar by tim — 10. november 2011 @ 11:35

 7. Michael Larsen

  Hvad skulle Kim Møller være dømt for, og hvornår?

  Kommentar by Peter Buch — 10. november 2011 @ 12:41

 8. Det er svært at tage venstrefløjen alvorligt når de kalder alle der ikke er kommunister/socialister for “højreektremister”, samtidig med at de vedvarende promoverer diverse historiske kommunistiske/socialistiske ledere som hyggeonkler.

  Kommentar by En Mand — 10. november 2011 @ 13:18

 9. @ Hrr Hans Jørgen Bonnichsen: Vi skal være klar over, at det danner et vækstgrundlag for udvikling af personer som Anders Breivik. @.

  Det er vi sandelig fuldt klar over Hans Jørgen Bonnichsen, men er du klar over det: ?? Den uansvarlige indvandringspolitik i Norge +

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=4749071
  Jo længere tid der går, des nemmere er det, at forstå hans handlinger Hrr Hans Jørgen Bonnichsen. De burde ihvertfald ringe for dig, Som Gammel P.E.T Boss.
  Denne Ideologi til Pædoislam, har intet at gøre her i danmark. Denne ideologi strider mod grundloven, særlig § 67 i denne.
  Til dig Hrr Hans Jørgen Bonnichsen og politikere, + andre som evt lefler for dette satans værk Til Koran. Der er grundlag for at forbyde både koran og Islam. Fordi: Koranen og Islam er usædelig, opfordrer til vold osv. Islam er ingen religion, for der er ingen religioner der opfordrer til vold og som samtidig er usædelig.

  Islam bliver kun kaldt religion af muhamedanere og deres danske medløbere. Ordentlige danskere kalder det ikke en religion, men en beskidt ideologi og intet andet. Koranen er satans værk. En krigerisk og menneskefjensk ideologi. Tænk på: der er over 1*10^9 mennesker, hvis man kan kalde dem mennesker, som er fuldstændig kule skøre.

  Se så for fanden at vågne op. Helst inden folket gør det. Håber du læser dette. Kender jeg din Mailadress, så sender jeg det til dig. elle kan jeg få den oplyst. ??

  MÅ SENDES TIL ALLE OG ENHVER AF MYNDIGHEDSPERSONAGER. Jeg har intet autoritetstro tilbage, og jeg lægger ikke skjul på det. Når myndighederne ikke har retter ind efter grundloven, har de midstet min respekt.
  Men Men, der kommer nok en dag hvor de retter ind. !!!
  Hvornor bestemmer folket. !!

  Kommentar by Charles Nielsen — 10. november 2011 @ 13:47

 10. Har lige spontant sendt denne hurtige overhaling til Lorry’s redaktion:

  TV2 Lorry,

  Strålende eksempel på “neutral formidling af virkeligheden” i mainstreammedierne!

  Man nævner ikke med ÉT ord, at det næsten udelukkende er Islam og islamisering som “Det nye højre” har et problem med og at “Det nye højre” netop prøver at sætte en stopper for den løbende krystalnat som muslimske indvandrere i øjeblikket nu udfører imod jøder overalt i europæiske storbyer – især i Malmø hvor over 50% af efterkommerne af de jøder som tapre danske fiskere hjalp til Sverige nu – igen – er jaget på flugt, denne gang fra totalitærsindede muslimske gadekalifatister.

  Herudover bruger man en kendt stalinistisk kriminel, Rune Eltard Sørensen – som er dømt for overgreb og overfald på meningsmodstandere og folkestyrerepræsentanter – som objektivt sandhedsvidne om egne ideologiske modstandere og insinuerer i samme åndedrag, at muslimerne nu er “de nye jøder”, uagtet at muslimer nu faktuelt er de jødejagende overalt i Europa og at “Det nye højre” netop taler jødernes sag og forlanger dem beskyttet fra det islamiske herrefolks kontinentale overgreb på dem og andre “urene” motiveret af netop den xenofobi og det generelle had imod ALT anderledes der flyder fra koranen og ind i den muslimske gennemsnitshjerne og hvis intellektuelle dominans nu er tydeligt konstaterbar iblandt muslimer overalt i europa via en nu længere række holdningsundersøgelser.

  I vil tabe jeres kamp imod virkeligheden, det er uundgåeligt. Anstændigheden forlanger det og snart vil det være tydeligt for enhver, hvem det egentlig er. der har dummet sig og dermed vil det afsløres, hvem det reelt som har en sag som er i fuld objektiv overensstemmelse med virkelighedens forhold!

  Guess what: “De nye jøder” er stadig jøderne og de uhyggeligt ofte både Hitlerfejrende og Mein Kampf læsende muslimer har nu overtaget nazirollen. Og jer??? I offergører efterfølgende krænkerne og gør på samme tid ofrenes beskyttere til krænkere i jeres kolbøttelogisk sindssyge virkelighedsopfattelse!

  Hold da KÆFT mand!

  Kommentar by leon frandsen — 10. november 2011 @ 14:49

 11. Charles Nielsen:

  “Jo længere tid der går, des nemmere er det, at forstå hans (Breiviks) handlinger…”

  Hvis du begynder at kunne forstå Breiviks handling, bør du omgående søge lægehjælp. Det var ikke fjender af Norge, han dræbte, hvilket i sig selv heller ikke ville godtgøre hans handling, men børn! Din kommentar er stærkt frastødende og finder ikke genklang nogetsteds på den nationale fløj.

  Søg hjælp!

  Kommentar by Arne Torp — 10. november 2011 @ 15:37

 12. Arne Torp, Arbejderpartiet og dets ungdomsorganisation støtter blindt multikultur og er derfor for en enhver på den nationale fløj i allerhøjeste grad fjender af Norge. Situationen deropppe er lige så desperat som her, så en dansk Breivik ville sådan set ikke komme bag på mig.

  Kommentar by Dog of God — 10. november 2011 @ 16:38

 13. En tanke:

  Hvis Tv2 Lorry ligestiller forfølgelse af jøder med fremmedhad, så må man vel konkludere, at Lorry mener at jøder pr. definition er fremmede – eller hvad? Hvordan vil de lige forklare den?

  Hvis man vil markere fremmedhad og forfølgelse af jøder, hvorfor så ikke lige så godt gøre det 4. juli? Det er årsdagen for den kommunistiske pogrom i Polen i 1946, hvor kommunisterne myrdede 40 jøder.

  Vi kunne også flytte mindehøjtideligheden til 1. juni i stedet, på årsdagen for Farhud. Den dato i 1941 gik muslimer i Bagdad til angreb på de irakiske jøder og myrdede løs i to dage. 175 myrdet overfor 91 under Kristallnacht.

  Kommentar by Henrik — 10. november 2011 @ 17:18

 14. Jeg har kun til dig at sige Hrr Arne Torp.
  Du må være noget smalsporet, siden du ikke kan forstå min tankegang ang. Breivik.
  Jeg forsvarer ham ikke. Jeg siger, som tiden går, bliver det nemmere og nemmere af forstå han handlinger.
  Forståelsen af det Hrr Arne Torp, går først op for dig når det er forsent. Dvs. Når Pædoislammerne har flertal her i dk, og Saria er indført. Da er det forsent for dig Hrr Arne Torp.
  Husk på: Det er den uansvarlige indvandringspolitik samt, se link:
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=4749071 Der har fået hans ventil til at ryge af.
  Han kunne jo nok se, en fare i f.eks . de unge socialdemokratiske spirer, og besluttede sig så for misgerningen.

  Når ting sker Hrr Arne Torp. er du som så mange andre, meste tilbøjlig til at fordømme, uden at I spekulere en skid på: HVORFOR, HVARDAN KUNNE DET GÅ SÅ GALT.

  Den fremgangsmåde er meget frastødende for mig, og for rigtig mange andre. Jeg har fået mange positive tilkendegivelser, trods det er et utrolig ømt emne. Som vi alle ved SKAL der tages hul på bylden, Hrr Arne Torp.

  Kommentar by Charles Nielsen — 10. november 2011 @ 22:04

 15. Hvor er du Hrr Arne Torp ??

  Ved Ikke at lære og forstå, da kan man intet opnå. !!

  Til et folk der alle hører,
  som sig regne selv dertil.
  Har for modersmålet øre,
  har for fædrelandet ild.
  Resten selv som dragedukke,
  sig selv fra folket udelukker.
  Lyse selv sig ud af æt, (slægt)
  nægter selv sig indfødsret.

  Kommentar by Charles Nielsen — 10. november 2011 @ 23:10

 16. Nå, dada. De der har stemt på folketingets tredjestørste parti er ikke blot “forvildede unge båtnakker”. Hvor får Hr. Bonnichsen dog dette fantastiske klarsyn fra??

  Når folk som ham kan komme til tops i PET kan man bedre forstå at Ole Sohn ikke havde problemer med at blive sikkerhedsgodkendt.

  Kommentar by Uffe — 11. november 2011 @ 00:59

 17. 16.Uffe

  Næe, man begriber efterhånden hvorfor det går som det går !

  For mage til dårligt kørende angående indsigt i og viden om islam skal man lede længe efter.

  Vores politikere er som denne fhv. Pet-mand ignoranter af virkeligheden.

  Men virkeligheden har det med at indhente selv de hårdeste benægtere af denne – og så må de tage skraldet de selv har inviteret til !

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. november 2011 @ 06:56

 18. PS

  Ham der, Rune, der er vist på billedet…..hvorfor giver han mig associationer til snøvlen, polyper og lange, grønne snotstriber under næsen ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. november 2011 @ 06:59

 19. @Michael Larsen – #3
  “Tim Pallis. du ser ikke en højredrejning i de sidste mange år, ja sådan er der så meget.”

  Højredrejning og højredrejning… Hvorvidt der sker og er sket en højredrejning – og hvorvidt denne højredrejning nødvendigvis er bekymrende – afhænger af hvorfra højredrejningen bliver observeret.

  For nogle mennesker er højredrejningen ikke andet end en begyndende normalisering af forholdene ovenpå årtierne efter 1968. Og det er ikke så underligt, hvis denne normalisering får venstreorienterede (miljøer) til at fremstå som mere og mere ekstreme.

  Kommentar by BE — 11. november 2011 @ 08:21

 20. 3 Michael Larsen
  Nej jeg ser ingen højredrejning i disse år. Enhedslisten vandt valget sammen med de Radikale. Der er ingen højreekstremister eller højreradikale i Danmark. Ja der er nogle forstaklede eksempler i Greve. Dem regner jeg ikke med. Men de venstreradikale har gjort alt, hvad der ligger til højre for Socialdemokraterne til højereekstremister. Det er mad for de historieløse unge, som netop har stemt. Ikke engang Brevik er højreekstremist. Han er er hemmelighedsfuld massemorder af uhørt omfang og helt sig selv i sin patologiske forvikling. Den liste, som præsenteres her om Europas islam-kritiske “højrefløj” er islamkritikere og ikke højrefløjsekstremister. Højrefløjsekstremisme er et begreb, som er opfundet af den anti-fascistiske voldelige venstrefløj, som inderligt gerne vil have kamp i gaderne for at benytte lejligheden til at indføre en kommunistisk revolution. Politikken og DR segmentet, som er dybt forankret i kulturradikalisme og kommunisme har taget de intellektuelle kulturmarxisters begrebsverden til sig og tror på faren for højreekstremisme. Det er helt vanvittigt. Faren drejer sig om den langsomme stealt-jihad, som de bedste og mest integrerede mulimer i Europa ikke engang vil kunne sige fra overfor. Der er ingen demokratiske muslimer. Se på alle storbyer i Europa – de er alle på spanden nu og fremtiden er ikke langt borte.

  Kommentar by Tim Pallis — 11. november 2011 @ 09:19

 21. Hasta la vista
  Anfifascista

  Kommentar by Hugigen — 11. november 2011 @ 11:05

 22. En mærkelig pseudo-virkelighed de ønsker at videregive her. Det er nærmest svensk i stilen. Alle medvirkende ved jo godt, hvor ekstremismen kommer fra i disse år. Finn Schwarz og Bonnichsen, som i øvrigt er venstremand, kan dog ikke sige det pga. den kvælende politiske korrekthed. Tiden bliver aldrig moden til det åbenbart, og Danmark når at blive løbet over ende. Rundt omkring sidder millioner af danskere der vitterligt ikke ved hvad der faktisk foregår.

  Kommentar by Frank P — 12. november 2011 @ 21:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper