23. februar 2006

DR og Politiken til kamp mod det danske demokrati med hjælp fra vennerne

DR overtog fra starten af Muhammedsagen Politikens vinkel på sagen, og en banal sag omhandlende islamistisk pres på den danske ytringsfrihed, er pludselig blevet til en spørgsmål om tonen i den danske debat, og den danske udlændingepolitik mere generelt. Et eksempel på dette var mandagens 25 minutter lange Horisont, der ikke adskilte sig synderligt fra Seidenfadens mange ledere desangående. Titlen var Hvordan verden ser på Danmark – fra programomtalen.

“Danmarks omdømme i verden har forandret sig med Muhammed-tegningerne, men allerede inden var udlandets syn på Danmark ved at skifte.”

Udsendelsens formål var tilsyneladende at lade Politikens politiske kampfæller i udlandet udtrykke deres foragt for det danske demokrati. Det blev en bizar oplevelse. Først til Malmø hvor kulturredaktøren for Sydsvenskan Cecilia Bornäs kørte rutinen…

“Tonen er er blevet meget hadsk og hård overfor indvandrere.”

Herefter til Stockholm, hvor Aftonpostens notoriske danskhader Olle Svenning blev præsenteret som “en god ven af Danmark”. Han erklærede først at vi var kritiske overfor det multikulturelle samfund (tror han mente det negativt), og fandt så rillen…

Hvorefter en falleret socialdemokrat gav en håndsrækning til Helle Thorning-Schmidt.

“På grund af Dansk Folkeparti og dets uhyre stærke stilling i politik…”

Derudover gav han også mediernes ‘tone’ skylden, mens han rask væk anbefalede selvcensur i multikulturens navn.

Så gav DRs Jan Ewans en Tøger-analyse:

Det svenske broderfolk ved godt at danskerne er nogle flinke mennesker, men de har deres forbehold når det drejer sig om vores fremmedpolitik. Det har de haft i årevis.”

Så gav en tilfældig kontorassistent sin svenskificerede udlægning. Enhver stramning af udlændingelovgivningen er ‘fremmedfjendtlighed’. Godt opdraget.

Efter hende, sagde en mand det samme med andre ord.

“Danmark er ude på tynd is [men…] der er også indvandrerfjendtlige strømninger i Sverige…”

På bedste Tøger-vis kunne speakeren opsummere:

“Sverige og Norge har haft de samme debatter, men har valgt en anden vej.”

Man kan altså ikke både anbefale undertrykkelse af debatten som i Sverige, og bagefter eufemisk slutte at svenskerne har valgt en anden vej.

I 1980erne var vi kendt for at have en “progressiv” udlændingepolitik, det har vi ikke mere, og vores ry er i fare. Jøsses.

Så blev der vist en kort sekvens med Søren Jessen-Petersen (højtstående FN-figur) fra 2001, som tilsyneladende mente hans holdning om danske partier havde almen interesse.

“Jeg syntes de sidste to-tre år har været meget triste at følge. At et parti som Dansk Folkeparti kan nå så langt frem på en decideret indvandrer- og fremmedfjendtlig politik.

Så var DRs hold kommet til Genéve, hvor Rifah Odeh kassis fra Kirkernes Verdensråd mente at udviklingen i det danske demokrati var problematisk.

Bemærk skredet. Det at en dansk avis ikke underkaster sig islamiske dogmer betragtes nu som problematisk i forhold til ‘menneskerettigheder’ og ‘frihed’. Odeh Kassis fortalte endvidere at det vil tage år at genopbygge forholdet til den arabiske verden. Danmark var skurken her, islamisterne var ofre. Absurd.

Herefter talte han lidt om Politikens mærkesag.

Alt andet end åbne grænser er en forbrydelse mod fattige islamiske lande… Arghh.

En bærende tanke ikke bare for ovenstående, men også for DRs udsendte, var at danskerne skulle være udpræget selvtilstrækkelige og provensielle. Han fortsatte:

Jeres politik med at begrænse folks ret til at opnå flygtningestatus i Danmark, det er meget foruroligende, men især jeres udenrigspolitik.”

Bemærk brugen af ‘ret’ (“right“) – hvad er der i vejen med det gode gamle ord ‘mulighed’. Men iøvrigt underligt at høre en kristen palæstinenser repræsenterende flere bistandsorganisationer beklage sig over Danmarks manglende accept af islamistiske dogmer. Mens palæstinensiske islamister påtænker religiøs apartheid i Betlehem, så beklager han sig over tonen i et af de lande der giver mest i ulandsbistand.

Så var det tid til lederen af menneskerettighedsorganisation International Service for Human Rights. Han indledte med rose asylpolitikken i 80erne, og tolkede ændringen som et resultat af racisme.

“Jeg har i stigende omfang set racisme blive brugt som et politisk kneb i valgkampe i Danmark… Der er politikere, der bruger ‘racisme-kortet.”

Han fortsætter:

“… så sagen med tegningerne er ikke noget helt enkeltståendede, der kommer uventet.”

Danskerne har fået en hård attitude overfor indvandrerne, og det er i det lys tegningerne skal ses… Som Politiken ville have skrevet det.

Så til Bruxelles, hvor Lotte Leich fra Human Rights Watch kunne fortælle at det så skidt ud med Danmark.

“Danmark er ikke længere førende inden for EU, når det gælder om at støtte op om menneskerettigheder, og for at få nye tiltag for at beskytte menneskerettighederne…. Man er ikke længere en del af en gruppe, hvor særligt Sverige spiller en ledende rolle…

Her gik man rundt og troede at ytringsfrihed var en menneskeret, men nej. Hun håbede dog at Danmark ville komme tilbage i folden. Men det ser ud til at lade vente på sig – Tøger har kun en stemme.

Hun fortalte iøvrigt også at organisationen ville holde øje med Danmark, og minsanten om ikke DR Nyheder i eftermiddags smed den på som en selvstændig nyhed.

Så videre til Strasbourg, hvor Politikens darling – Alvaro Gil-Robles talte lidt om det problematiske i at afskære muslimer fra kolonisering via tvangsægteskab.

Han mente istedet Danmark “burde føre en mere generøs politik” og satse på integration. Godt ti minutter forinden havde en svensker fortalt at vi stillede urealistiske høje krav om integration.

Så til Paris, hvor Mogens Schmidt, chef for UNESCOs afdeling for ytringsfrihed blev præsenteret som en mand der ikke mente at “Danmarks renome havde taget ubrydelig skade”. Paradokset skal man nok have gået på journalisthøjskole for at kunne se.

Så var det tid til manden på gaden, som mente tegningerne var led i en højreradikal konspiration. En anden (journalist, sjovt nok) startede fornuftigt nok, men gik så helt galt.

Danskerne og Danmark er ikke onde – Kun Flemming Rose og Jyllandsposten…

Et par minutter senere gav udlandsredaktøren for Libération en opvisning i dobbeltmoral. Han ville aldrig have trykt det han betegnede som “anti-muslimske karikaturer”, måske anti-katolske, men ikke ‘anti-muslimske’, for som han sagde…

“Hvorfor provokere folk?”

Der er altså ifølge ham principielt ingen grund til at håne håne ‘folk’, med mindre de er katolikker…

Så var turen kommet til Berlin, hvor Berliner Zeitungs redaktør ikke var nærrig med underlødige associationer. Kunsthistorie har han næppe læst. Men brugbar var det jo for vennerne i Danmark…

Slutteligt et beklageligt gensyn med Sydsvenskans Cecilia Bornäs, som argumenterede for at…

“debatten skal holdes på et vist niveau”

Hun så tegningerne “som en slags mobning”, men herom intet nyt, det har Tøger sagt i månedsvis. På det forrykte spørgsmål: “Tror du det her kan blive en lærestreg for Danmark?”, svarede hun…

 “Nej, det tror jeg desværre ikke…”

– og fortsatte…

Til allersidst en kort sekvens med Odeh Kassis, som mente vi skulle opføre os “anstændigt” og ellers gå ind for “medmenneskelighed” mellem syd og nord. Ufatteligt der findes højtuddannede mennesker som mener Danmark er skurken i den her sag.

Indslaget varede godt 25 minutter, og ovenstående gennemgang dækker 21-22 minutter heraf. Udeladt er lidt med Jyllandspostens Frankrig-korrespondent Jørgen Ullerup, en fransk tegner, en redaktør for en fransk avis som trykkede enkelte af tegningerne, samt en mand på gaden der ikke var decideret imod Danmark.

Man må desværre konstatere at Politiken har haft held til at markedsføre sin næsten kontrafaktiske udlægning af sagen. Denne udsendelse var slem, men samme udgave er P1s sendeflade tapeseret med, og for at det ikke skal være løgn, så bragte den venstredrejede amerikanske tv-kanal CBS i deres nyhedsmagasin i søndags et indslag under overskriften The State of Denmark. CBS’ Bob Simon gav Danmark grovfilen, men han havde havde jo også snakket med dem der virkelig besad overblikket – Tøger Seidenfaden, Uffe Ellemann-Jensen etc. Det var naturligvis guf for Orientering, der så kunne lave et 11-12 minutter langt indslag med Bob Simonsen, der henviste til samtale med Seidenfaden, der også medvirkede i indslaget.

Vælgerne flest læser ikke Politiken, men ser istedet den islamistiske trussel, og søger naturligt nok mod Dansk Folkeparti – partiet der altid får skylden. Enten direkte, ved at være onde, eller indirekte ved at inspirere VK-regeringen til ondskab. Samtidig malkes en historie om hvorvidt Fogh Rasmussen skulle have svaret mere imødekommende på et uvenligt brev fra elleve ambassører fra islamiske lande. Udenrigsministeren har talt med otte af dem i anden forbindelse, så nu rettes der kommaer for at holde liv i ’sagen’. Enhedslisten og SF vil have høring, og det kan næppe overraske at DR kæmper intens for at vende meningsmålingerne med pludseligt aktuelle tudehistorier.

Det meste af oppositionen og oppositionsmedierne fatter som sædvanligt meget lidt. De tror stadig de kan italesætte en virkelighed forskellig fra hvordan folk flest opfatter situationen, men intet tyder på at Dansk Folkeparti mister stemmer fordi en tysk avisredaktør gør sig selv til grin med groteske associationer.

Opdate 23/2-05. Mens jeg sad og skrev ovenstående kan Politiken & DR med få minutters mellemrum fortælle at Egypten gav Fogh forsoningsmulighed – pludselig kan Egypten tale på vegne af 57 islamiske lande. De har endog formalia iorden:

Seniorforsker Bjørn Møller ved Dansk Institut for Internationale Studier kalder brevet en »åben kattelem« for den danske regering.”

DR Online har stadig intet skrevet om Politikens kendskab (meddelagtighed) til ambassadørbrevet allerede før afsendelsen til Fogh.  

Opdate 24/2-05. Her til morgen kunne Politiken & DR med 11 minutters mellemrum fortælle at Nye udvisningsregler kritiseres hårdt. Weekendavisen bringer idag en længere artikel af Jacob Illeborg om CBS-udsendelsen. Bob Simon talte med Uffe Ellemann Jensen, Abu Laban, Kamal Quereshi, Tøger Seidenfaden og Carsten Jensen!!!

Opdate 26/2-05. Igår kunne Politiken & DR med en times mellemrum fortælle – Eksperter: Kun mindre fejl i Muhammed-mappe. Artiklerne indledes af følgende sentens: “Man kan diskutere vinklen, men der står ikke noget, der er decideret forkert, lyder én ekspertvurdering.”. Da Ekstra Bladet d. 15. januar  offentliggjorde en oversættelse af Muhammed-mappen var der ellers rigeligt med løgne. To citater fra Imamens vantro Danmark:

“Befolkningen i Danmark er vantro, der hader islam. Vi, alle muslimer i Danmark, angribes af dem, danskerne. I Danmark taler man om de sygdomme, muslimers bøn forårsager. Forholdet mellem Vesten og islam er på vej ind i en mørk tunnel. Og Jyllands-Posten ville i virkeligheden begrænse muslimers meninger og protester, da avisen i september optrykte 12 tegninger af profeten Muhamed.

“‘Blandt disse forhold findes en atmosfære, som nærer en voksende racisme, hvis udtryk blev kraftigere efter hændelserne d. 11 september. Og den (racismen) har fået mange forskellige udtryk, fællesnævneren for dem er den dårlige omtale af islam. (Nogle gange taler de om sløret, andre gange om spørgsmålet om omskæring, eller om de sygdomme, som bønnen forårsager… osv.).'”

Opdate 28/2-06. Igår kunne Politiken & DR med kort tids mellemrum fortælle – Desmond Tutu: Fogh var arrogant.

Supplerende links.

16 Comments »

 1. Næh, for det der står tilbage på mine nethinder, efter hele sagen er ved at lægge sig igen, det er de rasende, fanatiske, muslimske horder, der fordi de var “krænkede” sværgede død og ødelæggelse over DK og USA.

  Så jo mere DR1 og Politiken og til dels TV2 er pro-islamistiske, jo mere er jeg imod. Det er lige som at have spist for meget. Tilbud om mere, giver mig kvalme.

  Kommentar by J — 23. februar 2006 @ 01:07

 2. Jeg må indrømme, at jeg er blevet chokeret over de kulturradikales opførsel de seneste par måneder. Jeg gik faktisk og troede, at Seidenfaden og co. reelt forsvarede liberale værdier, men i virkeligheden er de i gang med at underminere de selvsamme værdier med en hyklerisk og relativistisk offer-dyrkelse. Det er forfærdeligt at høre på! Men det betyder dog ikke, at jeg vil støtte Dansk Folkeparti, da de jo bestemt heller ikke beskytter liberale værdier – og det har de aldrig gjort. Derfor er folk som mig blevet særdeles hjemløse efter hele denne affære.

  I det mindste er jeg begyndt at være bare lidt enig i dine udgydelser her på Uriasposten. Det er vel positivt…

  Kommentar by Johan Espersen — 23. februar 2006 @ 01:18

 3. En klassisk journalistisk disciplin: Rejs til udlandet for at importere kritik af Danmark. Sørg for at tale med de rigtige mennesker, udeluk irrelevante oplysninger og andre elementer, der kan forstyrre det billede, der nu engang skal tegnes og glem så ikke selv at fremstå med påtaget skamfuld attitude, når du holder mikrofonen. Så skulle den være i kassen. Rigtig god fornøjelse.

  Kommentar by G. Christiansen — 23. februar 2006 @ 02:46

 4. Ingen fara grabbar. Här i Finland ingen tycker att Danmarks anseende vore skadad. Framförallt med tanke på dom brända ambassaderna och konsulaterna. De flesta tycker att det måste finnas någonting fel på en sådan kultur som ger sig på konsulaterna för teckninkarnas skull.

  Kommentar by Matti från Finland — 23. februar 2006 @ 02:53

 5. Who is it that still swallows this crap? It’s almost as if DR/Politiken have realized that the usual dose of bullshit doesn’t seem to work anymore, so they double the strength. I mean, who cares what leftist dhimmis from other countries (dem man plejer at sammenligne sig selv med) think about Danmark.

  Isaer svenskerne ;-)

  Kommentar by jdm — 23. februar 2006 @ 04:36

 6. Det er så politisk farvet, at det topper DRs position på venstrefløjen under den kolde krig.

  Som dengang vil jeg opfordre til, at DR simpelthen lukkes. Som en public service kanal bør de vise det nuancerede billede; men det er åbenbart ganske umuligt.

  Der manglede blot dækningen af den Arabiske Ligas Præsidents besøg i EU, hvor han stillede sine krav om begrænsning af ytringsfriheden. Quislingen P. Nyrup-Rasmussen viste sin særdeles store harme overfor den danske dumme ytringsfrihed. Jeg foreslår han søger om statsborgerskab i Syrien eller Iran. Der har man styr på den grimme ytringsfrihed og kunne sagtens bruge en ligesindet agitator mod vesten.

  Kommentar by von Schlichtningen — 23. februar 2006 @ 05:15

 7. I øvrigt tak for en meget flot gennemgang af prorgrammet.

  Kommentar by von Schlichtningen — 23. februar 2006 @ 05:16

 8. Måske var det en idé at man rent midlertidigt indfører den censur som især islamisterne gerne så, overfor DR & politiken så disse naive journalister kan mærke hvad det er for en holdning som de forsøger at forsvare.

  Kommentar by vantroende — 23. februar 2006 @ 08:15

 9. Sverige –>> Se “Invasion of the bodysnatchers”

  Kommentar by Christian — 23. februar 2006 @ 08:26

 10. Ralf Pittelkow beskrev fænomenet i en leder i gårsdagens Jyllandspost.

  Antidemokratiske segmenter (Politiken, DR, m.fl.) fodrer naive udenlandske personer med falske og misvisende oplysninger, nedfælder deres reaktion, og tager hjem og rapporterer om hvordan de onde danskere er ved at få et negativt image i udlandet.

  DR og “medsammensvorne” har udsat USA for det i årevis. Nu får vi selv en smagsprøve.

  Nåja, og for at sekundere von S.
  DR er så langt som noget kan være fra at leve op til kravene en public service kanal bør opfylde. Luk lortet.

  Kommentar by Qwerty Uiop — 23. februar 2006 @ 08:44

 11. Bemærk også hvordan udsendelsen behændigt giver Norge samme indstilling til sagen som det officielle Sverige har, men så vidt jeg har kunnet orientere mig, er de meget mere oprørte i Norge, dels grundet deres egen sag med Magazinet, og dels grundet deres historiske situation under 2. verdenskrig. Så hvis DR var draget til Norge, havde de nok fået et andet budskb, hvilket nok var årsagen til, at de ikke gjorde det.

  Kommentar by Per — 23. februar 2006 @ 12:18

 12. Von S. skrev:
  “Der manglede blot dækningen af den Arabiske Ligas Præsidents besøg i EU, hvor han stillede sine krav om begrænsning af ytringsfriheden. Quislingen P. Nyrup-Rasmussen viste sin særdeles store harme overfor den danske dumme ytringsfrihed”

  Ja det tænkte jeg også.

  Med Nyrups udtalelser in mente kan man ikke andet end foranlediges til at antage, at forkærlighed for totalitære/facistiske regimer er noget der kan arves….Nyrups far var jo også en stor fortaler for noget sådant.

  Kommentar by Anonym — 23. februar 2006 @ 16:18

 13. Von S. skrev:
  “Quislingen P. Nyrup-Rasmussen viste sin særdeles store harme overfor den danske dumme ytringsfrihed”

  Pudsigt med Nyrup.
  Med hans seneste udtalelser in mente kan man ikke andet end foranlediges til at antage, at forkærlighed for totalitære/facistiske regimer er arveligt.
  Nyrups far viste på samme måde sin sympati med slige fænomener

  Kommentar by Nosferatu — 23. februar 2006 @ 16:20

 14. Alle kerne-bogerlige ved, at det med udlandets kritik af DK er en opkogt suppe uden ben og kød.

  Men caffe-latté personerne tror på det med bundgas. De æder af DRs propaganda og ser det som udtalt neutralt nyhedsdækning. Jeg ved det, fordi jeg engang var (tæt på) i samme kategori. Reddet ved en tilfældighed, og aldrig ALDRIG den samme igen.

  TV Avisen kan ikke længere nydes og opleves. Den er en katastrofe.

  Kommentar by anti-sharia — 23. februar 2006 @ 21:04

 15. Kim, tak. Her i Nepal kan jeg ikke se DK-TV, en lille telefon ledning mellem mig og Danmark…
  Det var fantastisk “anmeldelse”, med screen-shot og det hele! Jeg håber google-arkivet overlever den kommende krig, og når da skal holdes regnskab vil vi vide klart, uden omsvøb, hvem skal fratages statsborgskab og blive stillet over to muligheder – landsforvisning til (Wahab-fri) Arabien eller Grønland. Mindst!
  Og jeg skal meddele samme som Matti fra FI: anseelse af gode gamle Danmark er steget markant, både blandt almindelige Nepalesere samt de expats jeg møder – selv for folk midt i borger krig var TV billederne af brændende ambassader og frådende muslimer FOR STÆRKT!
  Nepalesere kender faren, og muslimerne her blev sat grundig på plads i september 2004 efter gemen mord på 12 Nepalesiske arbejdere i Iraq:
  http://simplyappalling.blogspot.com/2004/09/about-those-nepalese-workers-killed-in.html
  2 moskeer i brand og samtlige arabiske fly-selskaber og mange manpower-agencies knust og personale gennembanket. Skam vi blev så civiliserede – sådan får vi aldrig “respekt” af fjenden!

  Kommentar by Ulrik — 23. februar 2006 @ 21:25

 16. Kanon stærk dokumentation, – godt og flittigt gået, tak for det. Vi har på besynderligste vis to trusler – som i øvrigt også under den store kolde krig: den virkelige modstander og den store sammensværgelse af alle de velmenende ignoranter, der mener sig klogere end andre, bedre end andre, bedre uddannet end andre, mere perspektivrige end andre og et par ting mere. Vi så det tilsvarende under den kolde krig.
  En amerikansk jura professor (han præsenterer sig selv som muslimsk-afro-amerikaner) skriver i en forfærdelig kommentar i det amerikanske JURIST om Danmark som et skinhead-hærget land, hvor racsitiske bøller hærger gaderne og den totale isolation forestår.

  Hvem herhjemme har dog bildt dem det ind? Og hvilken interesse har de haft i det?

  Kommentar by PIA CAUSA — 24. februar 2006 @ 17:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper