13. november 2011

Jalving om svensk konstruktivisme, der forbyder ord som ‘massinvandring’ og ‘islamisering’

Brugen af et ord som ‘islamisering’ var et af de forhold, der ifølge censor, trak mit historiespeciale i en politisk retning. Jeg forklarede til mit forsvar, at professor Jørgen Bæk Simonsen i sit tidlige forfatterskab ofte anvendte begrebet, hvad i sig selv bekræftede min overordnede pointe – at der var sket et paradigmeskift i hans forfatterskab, og i dansk islamforskning som sådan.

Der er ikke sket noget fundamentalt med Islam som ideologi de senere årtier, og det der er blevet betegnet som ‘ny videnskabelig erkendelse‘, er reelt akademisk tabuisering af bagsiderne ved Islam – det der gør det arabiske forår til en fata morgana.

Mikael Jalving har en interessant kommentar til svensk konstruktivisme på sin JP Blog.

“… forleden mærkede jeg det gibbe i folk under et arrangement på Lunds Universitet, hvor jeg havde fornøjelsen af at diskutere Sverige med den britiske Guardian-journalist Andrew Brown… Brown og jeg var vist enige om det meste, og salen proppet med et tålmodigt publikum, som lod til at sætte pris på vores fælles forsøg på at se Sverige udefra. Alligevel kunne jeg ikke undgå at bemærke, hvordan salen frøs til is, da jeg i mit oplæg uforvarende anvendte det forbudte ord: masseindvandring. For en sikkerheds skyld sagde jeg det en gang mere under diskussionen, så budskabet gik rent ind.

Ordet masseindvandring går ikke an. Det skal man ikke bruge, i hvert fald ikke offentligt. Ellers begynder man nærmest umærkeligt at tænke som et populistisk fremmedfjendsk parti og ender som en Breivik. Logikken ridses op i et nyligt, sigende klip fra svensk TV4; det er klassisk svensk opdragelses-tv. Dummere og mere ensidigt bliver det ikke. Men det er god underholdning på en fredag – Disney Sjov for voksne.

Vor helt hedder Alexander Bengtsson. Han er en nydelig klædt ungreporter for EXPO, venstrefløjens svar på Säpo, og han bliver af en lam, men køn studievært bedt om at forklare, hvilke ord der er farligst i verden her, alt sammen applauderet af en flok klakører. Et af de forbudte ord er som sagt masseindvandring.

Uanset om masseindvandring til Sverige er en realitet eller ej må man for menneskehedens skyld ikke anvende ordet. Det stigmatiserer nemlig indvandrere, som er svage nok i forvejen. Desuden er ord farlige og skaber, hvad de nævner. Denne konstruktivisme gennemsyrer hele seancen på TV4, ligesom vi bestemt kender den fra Danmark og resten af Europa.”

(TV4, 2. august 2011, Nyhetsmorgon: Kritik mot högerpopulistisk retorik; Youtube)

Oploadet Kl. 16:39 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/31320/trackback

28 Comments »

 1. Sverige er det Jacob Talmon kaldte et totalitært demokrati dvs. ikke længere et demokrati. Det har opløst sig selv og er endt som sin egen modsætning. Desværre er Danmark ikke langt bagefter Sverige (suk).

  TIL ALLE SVENSKERE: Hvorfor lod I det komme så vidt? Hvorfor holdt I op med at være kritiske overfor jeres politikere? Hvorfor? Hvorfor? Hvorfor?

  Kommentar by Sigwar — 13. november 2011 @ 16:48

 2. Jeg er mundlam efter at se den video fra svensk TV4. Det er så kvalmt og langt ude, at det næsten ikke er til at forstå. De står i kø for at prøve at sige “det rigtige” – men man ænser alligevel, at de næppe rigtig selv tror på det. Eller der er mig der er for håbefuld?

  Konsekvenserne af denne virkelighedsfornægtelse er dybt bekymrende.

  Kommentar by Frihed — 13. november 2011 @ 17:44

 3. Hvis ikke de politisk “korrektes” stupiditet var så sørgelig, så ville jeg skrige af grin.

  Men et eller andet sted er det bare slet ikke spor sjovt, at vi deler verden med mennesker (læs: socialister, utopister, pacifister, etc.), der er så gennemført stupide, at de næppe vil kunne opnå samme “høje” resultat på IQ-skalaen som en hjernedød struds.

  Faktisk minder PK-eliten mig i den grad om strudse – stupide flokdyr, der stikker hovedet i sandet, når de ikke har travlt med at løbe omkring som hovedløse høns.

  Kommentar by Mackety — 13. november 2011 @ 18:04

 4. “Eurabia” er et fransk-arabisk magasin fra 1975. Hvad er der galt med det ord?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 13. november 2011 @ 19:26

 5. Her kommer det obligatoriske link til NewSpeak.

  Nogen i Sverige har opfattet “1984” som en vejledning, ikke en advarsel…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 13. november 2011 @ 19:27

 6. “Det er jo väldig extreme tankar”, siger studieværten indforstået og lægger hånden på ordet “Eurabia”. Så forbyd det!

  Medierne i det mångkulturella samhälle giver kun taleret til dem, der mener det samme om dem, der ikke har taleret, og som nu også skal fratages ordene. Tankepolitiet er på vej.

  Kommentar by Niels P. — 13. november 2011 @ 19:33

 7. > 5 Ha-ha! 2 sjæle, samme tanke.

  Kommentar by Niels P. — 13. november 2011 @ 19:35

 8. Wow, det er nok noget af det mest absurde udi politisk korrekthed, som jeg endnu har oplevet. Selvom det aldrig bliver andet end en tanke, så ville jeg nu gerne vide, hvorledes disse tosser ville forholde sig til islams dogmer, vurderet på samme skala, som tosserne bruger i programmet.

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. november 2011 @ 19:48

 9. #1 Åbenbart er der ingen Svenskere, som kunne bidrage med en forklaring (?) – for ærligt talt – jeg har tit undret mig over at et land kan komme så langt ud. Er der ved at være 1/3 eller 1/4 af befolkningen, som er ikke-svenske?

  Jeg ved godt, at vi Danskere ikke er meget bedre, men efter danske forhold er Sverige et ekstremt land med ekstreme politikere og ekstreme journalister etc. Og jeg er nysgerrig.

  Kære Svenskere, gør mig klogere og forklar mig og alle andre på Uriasposten, hvad I mener der er galt? Måske bliver vi Danskere klogere på det at være danske ved at høre jeres fortælling. Måske lærer vi noget om de kræfter, som ødelægger vore lande? Eller er disse udsendelser blot acceptable?

  Må de højere magter bevare Sverige for de svenske politikere og journalister gør det ikke!

  Kommentar by Sigwar — 13. november 2011 @ 19:49

 10. Hvorfor er det lige det forholder sig sådan i Sverige?
  I samarbejdede for meget med tyskerne og skammer jer? I har haft mange Nazi episoder? Det er bare nogle gæt, fordi jeg ved det ikke selv.
  Eller er der nogle magtfulde venstre-orienterede institutioner som expo der har sørget for det er sådan?

  Er der en svensker eller dansker som har indsigt? Hvor finder man de første spor til den virkelighed vi ser idag i sverige?

  Kommentar by tim — 13. november 2011 @ 20:09

 11. “Massavvisning” är dock ett ord som journalister gärna brukar:

  Amnesty i Sverige riktar nu skarp kritik mot Stockholmspolisen för massavvisningen av tiggare från EU-landet Rumänien tidigare i år.

  I februari hämtades ett stort antal rumäner till förhör i en lägenhet i Stockholmsförorten Vårberg. När misstankarna om människohandel inte gick att styrka avvisades minst 26 stycken – direkt på samma dag – för tiggeri.
  h t t p://svt.se/2.22620/1.2253850/polis_kritiseras_for_avvisning_av_tiggare

  En massavvisning av irakier skedde från Landvetter på torsdagsförmiddagen.
  Ett 50-tal personer tvingades lämna landet i ett chartrat plan.
  h t t p://gt.expressen.se/nyheter/1.1463745/massavvisning-av-50-irakier

  Norsk massavvisning till Serbien
  Norsk polis gick på lördagen in på tretton asylslussar för att hämta personer som skulle avvisas till Serbien, totalt 71 personer.
  h t t p://www.sydsvenskan.se/varlden/article1235729/Norsk-massavvisning-till-Serbien.html

  Protest mot massavvisning av flyktingbarn

  Ett sjuttiotal personer hade samlats för att manifestera mot Migrationsverkets planerade utvisning av fem ensamkommande barn.
  h t t p://www.arbetaren.se/articles/inrikes20091127

  Kommentar by Jonny — 13. november 2011 @ 20:46

 12. Danskere bliver forståeligt chokerede over dette klip. Svenskere undrer sig over dette.

  Kommentar by Frank P — 13. november 2011 @ 21:04

 13. Hvem sagde nysprog?

  Kommentar by Grisling — 13. november 2011 @ 22:46

 14. @13, Grisling

  Det sagde Henrik i kommentar #5 :)

  Kommentar by Frihed — 13. november 2011 @ 23:58

 15. Det er højkomik på SVT. Når nu mere end hver 4 (26.8 %) har udenaldnsk baggrund i Sverige, hvad vil de så forslå man kalder det i stedet ?

  http://affes.wordpress.com/2011/10/21/utlandsk-bakgrund-i-sverige-1900-2010/

  Kommentar by Snaphanen — 14. november 2011 @ 00:24

 16. “Hvorfor er det lige det forholder sig sådan i Sverige?”, spørger Tim i 10.

  Tja, Sverige forekommer mig at være et meget ”rationelt”, centralistisk styret land der i dag har hvad man burde kalde en republikansk forfatning. Kongen er reelt skrevet ud af forfatningen, den svenske kirke ligeså. Ind er kommet askens Menneskerettigheds-erklæringer og konventioner.

  Det er vel en påvirkning fra den franske forbindelse, ikke bare Bernadotte, men også Voltaire og oplysningstiden. Fornuft uden følelser, kunne man sige. Endelig ikke den slags følelser som måtte røre sig i folkedybet. Derfor har man heller ikke bindende folkeafstemninger i Sverige. Selv afgørende forfatningsændringer i Sverige gennemføres af Riksdagen uden ”Folkomröstning”, hvilket ville være umuligt og utænkeligt i Danmark. Uden folkeafstemninger slipper man for folkelig debat, og den debat der ikke kan undgås, kan bekvemt styres ovenfra af statslige medier, institutioner og indgreb i ytringsfriheden med et omfattende katalog over dens indskrænkninger.

  Et citat fra den del af den svenske forfatning som kaldes ”Regeringsformen” kan belyse den rationalistiske og republikanske ånd: ”…statsmakten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och individens frihet och värdighet. Individens personliga, ekonomiska, kulturella och sociala välfärd skall vara den offentliga maktens mål, till vilket hör rätten till arbete, bostad och utbildning, social omsorg och trygghet. Etniska och religiösa minoriteters rätt att bibehålla sin kultur och sitt samhälle skall främjas.”

  Kommentar by Niels P. — 14. november 2011 @ 00:55

 17. #11 Jonny, 5 flygtningebørn er iflg. MSM en “mass” men 26,8% af Sveriges befolkning (>2.500.000) er ikke en “mass”. Blandt De Anstændige betragtes det endog som decideret farligt at bruge ordet i forbindelse med invasionen af landet. Sørgelige, groteske tilstande derovre. Jeg synes ellers, at det er slemt nok her i landet, men i Sverige lever en uhyggelig stor del af den heskende klasse i en bizar tilstand af total virkelighedsfornægtelse når det gælder muslimernes hærgen af landet og dets retmæssige befolkning.For Fanden, den utopiske relativisme er langt ude!

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. november 2011 @ 01:03

 18. Sjovt! som de politiske korrekte altid KUN beskæftiger sig med hvilke ord de vantro må bruge, og hvilke konsekvenser de vantros ord føre til.
  Aldrig, aldrig hører vi om det muhammedanske sprogbrug og hvad det i virkeligheden fører til, når de bogstavstro kan henvise til koranen og “retfærdiggøre” deres forfølgelse og drab på vantro.
  At vantro kritisere de holdninger voldsmanualen/manifestet koranen indeholder, er strafbart at nævne, så det virker noget unge mødre mor karen dum som en Hæk, at blive “rystet” over masseindvandrings, islamiserings osv ord, når hele den muhammedanske masseimporterede mellemøsten befolknings forflytning, medbringer langt værre ord i deres uforanderlige efterfølgelses krav ideologi.
  De vantro skal ændre/afskaffe ord, mens de rene bogstavstro koran ryttere fortsat kan hærge med deres modbydelige koran ord.
  Hvor allah i helvede er logikken henne ?

  Kommentar by li — 14. november 2011 @ 05:52

 19. Se lige disse 2 klip:

  http://www.youtube.com/watch?v=SN18vKSsbEg

  http://www.youtube.com/watch?v=SNIxArRd3Ro

  Det er en tragikomisk omgang, og illustrerer blot, hvilket holdningsdiktatur det svenske samfund egentlig er!

  Nyd det :-)

  Kommentar by Cicero — 14. november 2011 @ 08:44

 20. Cicero.

  Tragikomisk er den helt rigtige beskrivelse. Specielt link nr. 2 er jo virkelig en øjenåbner hvor det jo ikke bare er én politiker, men mange der siger HELT forskellige ting afhængig af hvem de taler med.

  Kommentar by martin t — 14. november 2011 @ 09:56

 21. Medverkar gör Anders G Högmark (m), Ulf Björkman (m), Dag Larsson (m), Ingmar Hultin (s), Tommy Johansson (m), Daniel Wiström (kd), Karl-Helge Warrol (m), P O Nelson (m) och Elisabet Peijne (m). Om jag inte är helt fel ute fick samtliga lämna sina respektive partier efter att programmet sänts.

  Kommentar by martin t — 14. november 2011 @ 09:58

 22. I TV4 klippet fra 2.august 2011, Nyhetsmorgon, synes jeg især Alexander Bengtsson er uhyggelig. Som en ung Göbbels. Det hadske drag om munden osv. Jeg kom spontant til at tænke på KZ-lejre og Gulag, hvor jeg tror Alexander Bengtsson drømmer om at sende mange politisk ukorrekte hen.
  Undkyld, ren “motivforskning” ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 14. november 2011 @ 11:30

 23. Cicero, den berømte Valstugereportaget 2002

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Valstugereportaget

  Der er ikke sket EN SKID siden, andet end at der er kommet over en halv million flere udlændinge til.

  Kommentar by Snaphanen — 14. november 2011 @ 11:34

 24. 5. Henrik

  Angående Orwell så kender du vel http://www.orwelltoday.com

  Ret interessant at gå igennem.

  Kommentar by Vivi Andersen — 14. november 2011 @ 14:40

 25. Selvfølgelig skal alle ord være tilladt.

  Man skader kun sig selv hvis man bruger uforståelige ord – som fx ”konstruktivister”.

  ”Massindvandring” og ”islamister” er gode forståelige meningsfulde ord og kan man ikke lide dem, er det nok nogle SYNSPUNKTER, man ikke kan lide, og det er da antidemokratisk.

  Orwellsk nysprog viste, hvor slemt debat kan manipuleres, når ikke sprogmarkedets fri spil acceåteres

  Hurra for god saglig kritik af massindvandring og islamisters hadefulde ord og voldsglæde – danskerne ejer DK og bør ku udelukke fra diskoteker, legelande og hele landet , helt som man siger nej til gæster i sit hjem

  Hurra for at legelandet forsøgte sig med postnumre mod somaliere, og at de nu må pseudobeklage ”VI BEGIK TANKETORSK” er en bagatel – de fik budskabet ud at ”LEGELAND EJER EGET LEGELAND helt som du ejer dit hjem”.

  Kommentar by bO wARMING — 14. november 2011 @ 20:59

 26. Jeg kender heller ikke betydningen af “konstruktivister”. Dekonstruktivisme var vist et ord ofte brugt af videnskabelige marxister, men jeg er i tvivl om det skal oversættes til samfundsnedbrydning eller hvad.

  Masseindvandring er formelt set et forkert ord at bruge, fordi de fremmede kommer som asylsøgere og familiesammenførte.

  Kommentar by Per Hagemann — 14. november 2011 @ 21:23

 27. Der er intet konstruktivt dvs positivt i at såkaldte konstruktivister vil stoppe brugen af et par fine ord, der muliggør præcis kommunikation.
  Der var heller ikke noget negativt i at marxister engang ville forstå moral mm ved dekonstruktivistisk at føre det ”tilbage til naturen” og forstå kulturens opståen
  Jeg er uenig med Per Hagemann om at asyl og familiessammenføring skulle være så individuel nu, at det ikke er massindvandring.
  For det OPLEVES som massiv folkevandring og fremmedgør danskerne langt mere end amagerhollændere og lolandpolakker engang gjorde
  Især fordi de nytilkomne er islamister, der hader DK.
  Den store hyppighed af selvmord skyldes nok, at danskerne ser nul håb om et ægte Danmark i fremtiden og de ny forkæles af staten –vi bliver fremmedgjort.
  Camus kæmpede for 50 år siden mod islamisering af Algeriet og Frankrig og indså skarpt om selvmord følgende:
  ”At berøve sig livet, er at bekende, at man er overvundet af livet eller *ikke forstår* det. ”

  ” Livet er fuldt af begivenheder, der får os til at ønske at blive ældre.” Albert Camus
  ” Selvmord modnes i hjertets hemmelige dyb, på samme måde som et
  stort værk”
  Vi forstår ikke, at vi pludselig skal dele vort land med barbarer. Vi ser, at der bliver længere mellem de begivenheder, der får os til at ønske at blive ældre
  Gradvis opstår i underbevidstheden planlægningen af livsafkortning – som er svær fordi den onde stat forbyder lægelig medicinsk aktiv dødshjælp.

  Jeg har ondt af legeland-ejeren, der får sit livsværk ødelagt af somaliere, men ikke må sige nej til dem som man siger nej til gæster i det hjem man ejer, fordi der måske er en af somalierne, der ikke har begået hærværk og vold, og man må ikke generalisere.
  Ved at forsøge at bortvise pr postnumre gjorde han en heltegerning og skabte omtale af statens urimeligheder – at han nu er banket på plads, er en biting

  Kommentar by bO wARMING — 15. november 2011 @ 04:50

 28. Vi mennesker bør ikke frygte sproget. Det er uværdigt. Som folk bliver undervist i på privat plan af psykologer, når der er knas i familielivet, så er noget af det værste for forhold mellem mennesker fortielser eller frygt for at udtrykke sig. Forviklingerne, der opstår ad den vej, er endeløse.

  Derimod er humor og satire noget af det mest lettende og befriende i en spændt situation. At få sagt det, som man “ikke synes man kan” sige, alligevel, er meget vigtigt. I privatlivet som offentligt.

  Paradoksalt nok skaber satire i sidste ende netop værdighed.

  Som i tegneserien “Jesus and Mo”, der jo faktisk formår at være hyggelig, samtidig med at den tager nogle af de svære ting op: http://www.jesusandmo.net/2009/11/03/minor/

  Kommentar by M — 17. november 2011 @ 12:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper