21. november 2011

Anders Breivik kommenterede ‘mer ekstrem innenfor hans interesseområder’ på net-aviserne

Efter Breiviks massakre var medierne meget interesserede i nationalkonservative blogs, og norske Document var udsat for regulær klapjagt. Hans Rustad kommenterer – Hvor er analysen av ABBs liv på nett?.

“Aftenposten kan i dag fortelle at en egen gruppe innen politiet har identifisert 30 nicks og 20 epost-adresser som Anders Behring Breivik på nett. Det er påfallende at Aftenposten ikke følger opp og redegjør for Behring Breiviks virksomhet på egen nettside.

Politiet har identifisert over 30 kallenavn, eller såkalte «nicks», som ble brukt av Behring Breivik, deriblant kallenavn han har brukt på nettsidene til Aftenposten, VG og Nettforum med det politiet karakteriserer som en «mer ekstrem vinkling innenfor hans interesseområder».

- Vi har koblet siktede til over 40 forskjellige nettsider, sier Høyem Koteng.

[…]

Aftenpostens artikkel etterlater en rekke spørsmål:

Hvor har ikke de større mediehusene gått dypere inn i Behring Breiviks aktivitet på deres egne nettsider? mens de har vært flinke til å rette søkelyset mot at han skrev leserinnlegg på document.no? Denne nettsiden la umiddelbart ut alle innlegg han hadde skrevet, hvorfor har ikke de andre nettstedene gjort det samme?

Hvis politiet ønsker å trenge til bunns i ABBs skjulte liv på nett, hvorfor kan ikke nick’ene offentliggjøres, slik at publikum kan bidra til å kaste lys over hans virksomhet?

Medienes taushet om egen rolle sår tvil om deres integritet. Mens de gjerne retter søkelyset mot nettsteder som document.no, har de til nå tiet om debatten på egne nettsteder. …

Politiets bemerkning om at Behring Breiviks aktivitet på VG, Aftenposten og Nettforum var “mer ekstrem” roper på en utdyping. Kan forklaringen være at debatten på disse mainstream-nettstedene er mer ekstrem enn feks. på document.no? og at redaksjonene derfor ikke ønsker oppmerksomhet rundt dem?

Oploadet Kl. 11:38 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/31607/trackback

5 Comments »

 1. At det ikke åbent lægges frem hvor ABB så og skrev på nettet kunne skyldes andet og mere end blot en mulig søgte negative kobling af document.com og ABB.

  Det kan vel også skyldes tilbageholdenhed med hensyn til oplysnig om den eksisterende overvågnings metoder og omfang af rent sikkerhedsmæssig karakter. Hvor tilbageholdenhed med hensyn til offentliggørelse af omfang og metoder med videre prioriteres over den nytte og interesse offentligheden og pressen kunne have i at kunne se og viderebringe oplysninger, der beklageligvis ud over specifikke informationer om en persons gerninger ved andre informationer oplyst kan tjene kriminelle og samfundsundergravende elementer.

  Forbehold tages overfor jeg intet belæg har at støtte antagelsen på.
  At noget synes mig oplagt, er jo en ting, fakta ofte noget ganske andet.

  Kommentar by Peter Buch — 21. november 2011 @ 14:13

 2. document.no
  en mulig søgt…
  -jeg beklager.

  Kommentar by Peter Buch — 21. november 2011 @ 14:21

 3. Sammenlign med ytringer fra Berlingske link fra 25. juli 2011:
  Hun tilføjer, at der ikke var noget ved Breiviks navn, der gjorde, at PST fik mistanke til ham. Selv ikke det faktum, at han har skrevet indlæg på forskellige islamkritiske hjemmesider på internettet, fik PST til at se nærmere på ham.

  – Han har ikke tilkendegivet de helt ekstreme holdninger på disse hjemmesider. Tværtimod har han fremstået temmelig moderat, siger Janne Kristiansen, der var på ferie, da terrorangrebet fandt sted.
  http://www.b.dk/globalt/breivik-snoed-de-norske-spioner

  Kommentar by Peter Buch — 21. november 2011 @ 22:24

 4. Bemærk tillige om it-sikkerhed generelt:
  http://epn.dk/teknologi2/computer/sikkerhed/article2611714.ece

  Kommentar by Peter Buch — 21. november 2011 @ 22:56

 5. Om noget af det jeg ikke tror myndigheder ønsker spredt:
  For at skjule dele af sin aktivitet på nettet har Breivik brugt anonymiseringsprogrammer, som er tilgængelige på nettet.
  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-45873037:breivik-havde-over-20-mailadresser.html

  Brug af sådan noget gør efterforskning sværere, end når den slags ikke benyttes.

  Kommentar by Peter Buch — 22. november 2011 @ 09:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper