1. marts 2006

Lektor Lise Præstgaard Andersen om Politikens manipulerende islamisme-apologi

Fra dagens Politiken – et ypperligt læserbrev af lektor Lise Præstgaard Andersen om Den frie tanke og den religiøse formørkelse. Et par citater:

“Der er åbenbartvisse kredse i det kulturradikale miljø, der bliver tiltrukket af autoritære ideologier. Politikens hovedløse påstand om, at befolkningen skulle have udnævnt Ahmed Akkari og konsorter til »syndebukke, uden at grundlaget er i orden« efter deres rejse til Mellemøsten, hvor de medbragte misvisende materiale om påstået forfølgelse af muslimer i Danmark, er blot kulminationen på en uges unuanceret propaganda, hvor regeringens diplomatiske anstrengelser sværtes med en hast, så oplysninger og breve må dementeres dagen efter.

På forsiden (26.2.) hedder det triumferende: »Eksperter: Muhammed-mappe indeholdt kun mindre fejl«. Når udtalelserne nærlæses, fremgår det, at eksperterne finder mappens indhold stærkt problematisk. Det rummer »bevidst manipulation«, og samlet er teksterne udtryk for »absolut tankegang«, der kræver, »at vi skal se verden på samme måde, det er provokerende«. Den anden ekspert: »Nogle af dem, der har skrevet den, er uden for pædagogisk rækkevidde«, og »Jeg sætter spørgsmålstegn ved, om nogle af disse muslimer overhovedet kan integreres«.

Når eksperterne udtaler sig så kritisk, skyldes det ikke alene grisetrynebilledet, som imamdelegationens medlemmer hævder fremsendt som hatemail, men som smuttede med blandt de autentiske satiriske tegninger og bragte BBC’s trænede journalister på vildspor, men snarere hele argumentationsformen: de mange glidninger mellem sandheden og fordrejninger af sandheden.

Når der f.eks. i materialet står, at »muslimer lider blandt andet af mangel på officiel anerkendelse af deres religion«, får en læser uden kendskab til danske forhold meget let den fejlagtige opfattelse, at islam ikke skulle være tilladt i Danmark, på samme måde som vedkommende i praksis må have været ude af stand til at skelne mellem rigtige og falske karikaturer, fordi overgangen herimellem ikke var tydeligt markeret.

Selv er jeg mest chokeret over det miskmask af klager, som skal forestille at handle om religiøs undertrykkelse. Der klages over, at Danmark er præget af »verdslighed«, og »mistænkeliggørelse af islam« sættes lig med »racisme«. Samme ‘mistænkeliggørelse’ viser sig ydermere at bestå i debatten om »hovedbeklædningen, en anden gang om omskæringen, en tredje om sygdomme forårsaget af bøn«.

Vil det sige, at man fremover ikke kan debattere pro et kontra om kvindernes tilsløring eller påpege det fuldkommen utilstedelige i kvindelig omskæring?

Til de påståede fornærmelser hører også, at »Danmarks statsminister har modtaget Ayaan Hirsi Ali og tildelt hende en medalje«. At det er partiet Venstre og ikke Danmark som sådan, der har uddelt medaljen, er én sag. Noget andet er, at imamerne åbenbart regner det for religionsforfølgelse, at man udtrykker beundring for en kvinde, der har protesteret mod undertrykkelse og overgreb foretaget i islams navn, og som nu er konstant truet på livet i den anledning.

Hvad er Politikens hensigt med at støtte disse mørkemænd og dermed svigte alle de moderate læsere, heriblandt moderate muslimer og ateister med muslimsk kulturbaggrund, der har måttet flygte fra politisk og religiøs undertrykkelse?

DR åd naturligvis Politikens apologi råt – se nederst her.

Oploadet Kl. 19:25 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper