13. marts 2006

Skattefinansieret propaganda imod demokratiet – man kalder det dialog

I forlængelse af min postering om den netop overståede dialogkonference i København, har jeg fået tilsendt en førstehåndsberetning, som giver et endnu ringere billede af mulighed for dialog. Ordstyreren for paneldebatten var den danske konvertit ambassadør Ole Wøhlers Olsen. Det seks mand store panel bestod af følgende:

 • Amr Khaled , prædikant fra Egypten (London), ikke-ekstremistisk
 • Al habib Ali Aljifri , islamisk lærd fra Yemen
 • Dr.Tariq al-Suweidan, ekstremist fra Kuwait
 • Jørgen Bæk Simonsen, professor, hardcore-apologet
 • Jakob Skovgaard-Petersen, lektor, moderat-apologet
 • Karsten Nissen, biskop

Al-Suweidan var klart værst, og flere som var tilstede i salen følte sig truet – helt i lighed med undertegnede da jeg så ham på tv i fredags. Han sagde blandt andet:

“Det danske folk må gøre noget for jeres regering har afslået. Regeringen repræsenterer folket, når den er demokratisk valgt som her, og derfor taler den for folket. I de ærlige valg, der vælger folk islam – se Palæstina og Egypten, og vi er ikke svage, vi kommer til magten. Det er i jeres hænder at ændre situationen.

“Vi forlanger tre ting : respekt og fortsættelse af dialogen. En officiel undskyldning til verdens og de danske muslimer. En lov der forbyder forhånelse af religion.

“… Islam [skal] ikke behandles som enhver anden religion, idet den både er et politisk, økonomisk og juridisk system. Et system der aldrig har haft nogen sammenstød med hverken videnskaben ,logikken eller retfærdigheden.”

Khaled mente at boykotten gav ekstremismen medvind i islamiske lande, og argumenterede for at Danmark skulle give en undskyldning for at dialogen overhovedet kunne få en chance. Karsten Nissen var som det fremgår af deltagerlisten demokratiets eneste repræsentant, men da han talte var hverken Habib eller Suweidan tilstede. Dialog nej, tak – nyt talerør for islamistisk monolog – ja, tak.

I døgnet op til konferencen havde hovedeltagerne, nemlig de 25 unge danskere (udvalgt af DUF) og 25 unge muslimer diskuteret emnet, og deres tanker blev fremlagt af Dansk Ungdoms Fællesråds formand Jeppe Bruus og en arabisk kvinde, der samstemmende sluttede at arrogance og disrespekt gjorde dialog umuligt. De foreslog endvidere udvekslingsrejser og dialogseminarer, og vistnok var der allerede en invitation til Abu Dubai senere på året. Det var dagen forinden af DUF’s formand Jeppe Bruus blevet understreget, at dette arrangement ikke var en politisk begivenhed, hvor der skulle nås til enighed om en fælles deklaration, men et folkeligt middel til at nå hinanden henover kulturelle og religiøse barrierer.

Ordstyreren Ole Wøhlers Olsen afsluttede imidlertid konferencen med følgende opsummering:

 • Krav om dannelse af arabisk-islamiske centre i Danmark
 • Dannelse af et Dialog-institut i København
 • Nødvendigheden af at ændre indholdet om islam i folkeskolens lærebøger

Sidste punkt fik både Nissen og Skovgaard-Petersen til at bede om ordet, og de fremførte at det punkt slet ikke havde været diskuteret, selvom de da godt havde set en skrivelse samme morgen med den ordlyd. Her gik det helt galt for Wøhlers Olsen der pointerede, at da de ikke havde gjort indvendinger mod notatet, så anså han forslaget for godtaget af panelet, hvorefter han side-steppede, at det i så fald ville være et forslag fra “denne side af panelet” – her tog Amr Khaled over og præciserede de arabisk-muslimske krav:

 • Det danske samfund skal informeres korrekt om islamisk kultur gennem en række forelæsninger
 • Nye emner relateret til samme i skolebøgerne, fremstillet på ret vis
 • Nye tv-programmer som gør danskerne positivt stemte mod araberne (muslimerne)

Mange unge danskere følte sig kuppet, ligeledes nogle af de arabiske unge, og der bredte sig vrede og irritation i salen.

I lighed med ord som mangfoldighed, racisme og globalisering kan man roligt tilføje ‘dialog’.

6 Comments »

 1. Intet nyt under solen !!

  Dialog = Tilpasning og underkastelse til og under Islam

  Kommentar by Luffe — 13. marts 2006 @ 14:08

 2. Det er en fuldstændig skandale. Det er endda finansieret af skatteyderne og har en slags status af at være forskningsorienteret.

  Kommentar by Christian — 13. marts 2006 @ 15:00

 3. Efter min mening er det et led i den muhammedanske 3-trins-raket, når de vil overtage styret:
  1) Tilbyd at acceptere islam, hvis kafirerne ikke vil det:
  2) Tilbyd dem at betale skat til islam, hvis de ikke vil det:
  3) Er krig mod de vantro tilladt ifølge islam

  Det første har Osama gjort meget ud af i sine nyeste trusler.

  Kommentar by Hodja — 13. marts 2006 @ 15:05

 4. Når vi ad åre skal skrive denne tids historie, på samme måde som vi nu har brugt 60 år på at skrive besættelsens historie, vil denne konference blive vurderet efter fortjeneste. Det er godt, at du dokumenterer den så omhyggeligt, og det er tilsvarende trist, at vore medier ikke gør det.

  Dette ender ikke fredeligt, – skærpelsen af den uundgåelige konflikt vil fortsætte, og stadigt flere europæere vil vælge side.

  Hvordan vi skal bære os ad, aner jeg faktisk ikke; dagens tal for danske muslimer, der kræver undskyldning, er rent ud sagt uhyggelige.

  Kommentar by Poul Højlund (PIA CAUSA) — 13. marts 2006 @ 16:49

 5. Hans Hauge skrev for et par dage siden i Jyllandsposten at dette “dialog”-møde hurtigt ville blive glemt. Men når folk ser dét møde, vil der komme en skandale i hovedt på finanserene, og glemt bliver det bestemt ikke før om lang tid!

  Læg mærke til at før mødet var DR m.f. åhh så ivrige efter at snakke om det. Nu er munden lukket med syv sejl og fem tommer stål!

  De har sagt at de vil bringe mødet, men mon ikke det bliver en sen aftenudsendelse der ikke gøres opmærksom på?

  Kommentar by Lisbeth — 13. marts 2006 @ 17:19

 6. Jeg gad godt vide, hvad Gerner-Nielsen og hendes ukristelige slæng mener om denne skandale.

  Kommentar by anti-sharia — 13. marts 2006 @ 18:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper