9. december 2011

Skattechefen var tidligere aktiv i fagbevægelsen – formand for Dansk Told- og Skatteforbund

Skattesagen fylder meget i medierne i disse dage, og det kan være svært at finde hoved og hale i de mange informationer. Alle er enige om, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen og hans daværende rådgiver Peter Arnfeldt, ved at lække oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold, har begået magtmisbrug, hvad i yderste konsekvens kunne have afgjort valget.

Landets folkesocialistiske skatteminister Thor Möger Pedersen baserer sin viden fra en redegørelse af Skattechef Erling Andersen, der frikendte ham selv, og rettede fokus mod hans overordnede, departementschef Peter Loft.

Flere steder på nettet fortælles det, at skattechef Erling Andersen er inhabil, i det han er tidligere forbundsformand.

(Kommentar af en ‘Peter Christiensen’ på BT.dk, 8. december 2011)

Jeg har gravet lidt i sagen. Det er rigtigt, at Erling Andersen før han blev chef for Skat København var fagforeningsaktiv, omvendt er der ikke noget der tyder på, at han er ortodoks socialdemokrat eller særlig ideologisk.

Han er opvokset i en arbejderfamilie i Haderslev (1958), og blev ansat i skattevæsenet som ung (1976), og gjorde senere karriere i fagbevægelsen, først som lokal tillidsmand (1986), senere som formand for Dansk Told- og Skatteforbund (1994-1998).

Han har været kritisk overfor både røde og blå skatteministre, og de mange portrætartikler der er skrevet om ham tyder på vi har at gøre med en klassisk karrieremager.

Tilbage i 1996 kritiserede han skatteminister Carsten Kock, for at have “lidt for meget 68’er la-la og Storkespringvand”-mentalitet, og på samme måde kritiserede han også Fogh-regeringen for ikke at prioritere kontrolfunktionen højt nok.

Dansk Told- og Skatteforbund (DTS) er en lille fagforening, der markedsfører sig selv som partipolitisk uafhængig, og derfor ikke yder tilskud til politiske partier. Følgelig afviste Erling Andersen som forbundsformand tilbage i 1998 enhver tanke om sammenlægning med HK/Stat, noget der ville gøre DTS til en underafdeling af LO, og hermed en integreret del af rød blok.

Det kan sagtens være Erling Andersen er inhabil, men den udgave der verserer på nettet er lige lovligt sexet.

Opdate 23/12-11. Rygterne viste sig at holde vand. Erling Andersen var tidligere formand for DSU-Haderslev, og stillede sågar op ved kommunalvalget for Socialdemokraterne. Mere her.

Oploadet Kl. 17:22 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/32244/trackback

30 Comments »

 1. Mange af SKATs ansatte er enormt ideologiske anlagt, men det ska man vel næsten være. En tidligere nabo var ansat i SKAT. Til alle gadefester skulle han altid fortælle folk om hvor ondt i røven de burde have over “de rige”, der snyder så vandet driver. Den største tilfredsstillelse var at nedlægge direktører, millionærer og andre lidt for smarte danskere. Da jeg spurgte til kiosk-situationen i DK, så indrømmede han at der da var problemer, men tilføjede at danskere er mindst lige så slemme, bare bedre til at skjule det.

  Kommentar by Frank P — 9. december 2011 @ 17:41

 2. Det har undret mig lige siden offentliggørelsen, at ingen har kommenteret tonen i Erling Andersens redegørelse til skatteministeren.
  Mere socialdemokratisk kan man ikke blive.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 9. december 2011 @ 17:45

 3. -> Michael Sjøberg

  Har du link til teksten…

  Kommentar by Kim Møller — 9. december 2011 @ 18:19

 4. “Landets folkesocialistiske skatteminister Thor Möger Pedersen baserer sin viden fra en redegørelse af Skattechef Erling Andersen, der frikendte ham selv, og rettede fokus mod hans underordnede, departementschef Peter Loft.”

  En noget kludret formulering der let kan misforståes. Peter Loft er under Thor Moger, men over Erling Andersen.

  JP har iøvrigt et langt interview med Erling Andersen i dag. Og dertil et lille læserbrev fra forhenværende juraprofessor Stig Jørgensen.

  Kommentar by Superman — 9. december 2011 @ 18:56

 5. Tak Kim for en propert indlæg. Du har ikke en chance i den danske journaliststand og vær stolt af det.
  Jeg er selv socialdemokrat (endnu :-))og saluterer konservative, der kan skrive ordentligt og fair om politiske modstandere.
  Jeg er selv rasende over de nederdrægtige og svinske kampagner man har kørt på f.eks. Lene Espersen og Morten Messerschmidt. Sidstnævnte fik min stemme til EU-parlamentet, som protest mod den behandling han havde været udsat for. Og idag hylder jeg ham som DK’s bedste kort i EU.
  Især er jeg også rasende på det karaktermord den socialdemokratiske ledelse udførte på Karen Jespersen fordi hun fik øjnene op før de fleste andre socialdemokrater.
  Ret skal være ret!!!

  Kommentar by Eyvind Dk — 9. december 2011 @ 18:58

 6. Systemdanmark er plumråddent, min tidligere mester skulle lave et byggeri for en skattechef, men da min mester skulle give skattechefen tilbudet, så fik han at vide at det skulle være sort.
  En skatteansat i min tidligere kommune, elskede at kalde de lokale håndværkere til torskegilde så hun kunde knalde dem for at have skrevet et par kilometer for meget på selvangivelsen, samtidig med at hendes egen mand var den håndværker i kommunen som lavede mest sort arbejde osv. osv. osv.

  Kommentar by Fritz — 9. december 2011 @ 19:04

 7. @Kim Møller

  http://www.skat.dk/getFile.aspx?Id=90121

  Kommentar by Michael Sjøberg — 9. december 2011 @ 19:13

 8. Et lille tvist i sagen om Thorning…

  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-33271657:skat-er-tavs-om-socialdemokratisk-pres.html

  Kommentar by Michael Sjøberg — 9. december 2011 @ 19:37

 9. -> superman

  Læste et sted at EA måske måtte fyre PL. ?!?

  Kommentar by Kim Møller — 9. december 2011 @ 19:40

 10. Læste lidt fra den redegørelse som Michael linker til, og faldt over et sted hvor der står VIP-sager…øhh…vil det sige at der er forskel på kendte mennesker og pøblen.

  Kommentar by Fritz — 9. december 2011 @ 19:58

 11. Læste linket fra Michael, tak for det.

  Det er dog en skrækkelig masse møder der er afholdt i denne sag, masser af frokoster, omtale af lidt småprivate forhold mv., som er sagen fuldstændig uvedkommende. Hvorfor er noget sådant med? Men sådan skal det åbenbart foregå! Det er måske kulturen i SKAT?

  Som referat af sagsforløbet er det nærmest ubrugeligt. Men det er måske heller ikke et referat af sagsforløbet, men mere et partsindlæg til fordel for HTS mod skatteminister TLP?

  EA slutter nemlig af med salutten om at det er skatteministeren der vil have afgørelsen omstødt. Det er til gengæld det mest konkrete i de mange sider. Spændende om det kan bevises eller det blot er en formodning?

  Kommentar by synopsis-olsen — 9. december 2011 @ 20:34

 12. @ synopsis-olsen

  “Men det er måske heller ikke et referat af sagsforløbet, men mere et partsindlæg til fordel for HTS mod skatteminister TLP.”

  Som tidl. embedsmand i Københavns Kommune, vil jeg tillade mig at kalde det en politisk VENNETJENESTE af Erling Andersen til partikammeraten, HTS. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at en tidligere forbundforsmand skulle være årsag til at HTS ikke kunne blive statsminister.

  Hver en sten skal vendes, også spørgsmålet om Eling Andersen i virkeligheden er inhabil. Derfor må HTS afgørelse også fremlægges i kommissionen så uvildige skatteeksperter også kan vurdere sagen.

  Kommentar by Erik — 9. december 2011 @ 21:51

 13. @ Kim Møller

  Peter Loft er departementschef for Skatteministeriet (måske ikke så meget længere). Og er altså øverste embedsmand i ministeriet, lige under ministeren.
  Erling Andersen er direktør for SKAT København. Skat København er jo i sidste ende underlagt skatteministeriet.

  Det er derfor Peter Loft – imod almindelig kotyme i forhold til sagsbehandling – kan vælge at blande sig i sagsbehandlingen (lægge pres på for en ny afgørelse, kræve ekstra dokumenter tilføjet sagen, deltage i møder om sagen, osv.).
  En underordnet kan jo ikke gå den modsatte vej i hierarkiet og lægge pres på ledelsen og kræve møder om en konkret sagsbehandling.

  Det er ikke EA der kan fyre Peter Loft. Thor Moger kan muligvis, dvs. formentligt, og det kan jo blive aktuelt for S-SF regeringen såfremt konklusionen er – eller bliver – at Peter Loft lidt for aktivt har søgt at varetage Venstres interesser i en personsag mod Helle T.

  Kommentar by Superman — 9. december 2011 @ 21:56

 14. 12 Erik!
  Tak for din kommentar. Hvor har du ret, den bedste måde at afgøre om der er foregået en ‘favorisering’ af HTS, som andre borgere i sager der kunne ligne denne ikke har fået, er netop af få fremlagt hele hendes sag så, som du siger, uvildige skatteeksperter kan vurdere afgørelsens rimelig. Noget kunne jo tyde på at ikke alle skatteeksperter umiddelbart er enige i København Skats afgørelse.

  Så måske er hverken TLP, Peter Arnfeldt, Peter Loft ikke så kropumulige som de umiddelbart fremstår som med deres ‘punken’ for at få føjet nogle synspunkter med i afgørelsen

  Kommentar by synopsis-olsen — 9. december 2011 @ 21:58

 15. -> superman

  Har lavet en fiks lille rettelse. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 9. december 2011 @ 22:07

 16. ->Erik (og synopsis-olsen). Det er også min fornemmelse som tidligere embedsmand i centraladministrationen way back. Problemet er måske, at der er så meget skøn i HTS-skattesag og andre lignende sager, at der er frit valg for udfaldet. Dertil kommer at de ledende lokale skattefolk i de nye statslige – i modsætning til tidligere kommunale – regionale skattenheder vist ikke ligefrem elsker den ny statslig organisation og manden bag – Lars Løkke ;)
  Perifert kendte jeg en tidligere skattechef og han havde ikke høje tanker om det socialdemokratiske skattevanvid. Det er ikke altid sjovt – fornemmede jeg – at stå for den praktiske gennemførelse af de syge ideologiske, socialdemokratiske ideers udførelse, forstod jeg.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 9. december 2011 @ 22:49

 17. Tænkte at Peter Lofts redegørelse måtte ligge lige ved siden af EA’s.
  Og det gjorde den så osse:
  http://www.skat.dk/getFile.aspx?Id=90120

  Kommentar by Eyvind Dk — 9. december 2011 @ 23:24

 18. “… vi har at gøre med en klassisk karrieremager.” Tjaeh eller en embedsmand, der er systemets mand…

  Har man set dette:
  http://jp.dk/indland/indland_politik/article2633066.ece

  Kommentar by Nordsjælland — 10. december 2011 @ 00:28

 19. Thor Möger udtalte, at han havde fuld tillid til Peter Loft…og da Lofts redegørelse til ministeren ikke stemte overens med Erling Andersens, så mente jeg Möger rent faktisk solgte Erling Andersen.

  Nu viser det sig, at både Loft og Andersen har bøjet sandheden ret så kraftigt…

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article2633066.ece

  Det bliver en rodet undersøgelse af sagen.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 10. december 2011 @ 01:04

 20. Og det er stadig en gåde, at vi ikke må få sandheden at vide om HTS-S.Kinnochs ’skattebesparelse’. Mit gæt er, at de sparer 1 mio kr om året ved deres tvivlsomme ’skattearrangement’.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. december 2011 @ 10:38

 21. Jeg vil blot tilføje, at jeg som tidl. embedsmand i Københavns Kommune ikke er overrasket over de nye oplysninger i skattesagen.

  Politiske studehandler findes, især indenfor den socialdemokratiske bevægelse. Derfor kan det ikke undre, at socialdemokraten, Erling Andersen, nu er taget i at have givet urigtige oplysninger.

  Hele substansen i denne sag er ganske enkelt selve sagsbehandlingen. Har skattechefen i virkeligheden været hamrende inhabil fra starten?

  Så lige Helle Ib på TV 2, førsøge at “forsvare” Erling Andersen – ynkeligt.

  Det er som om, journalisterne IKKE vil helt ned i substansen. Det kommer vi kun, hvis UVILDIGE skatteeksperter kan få adgang til hele sagsbehandlingen.

  Kommentar by Erik — 10. december 2011 @ 10:54

 22. Jeg sidder med en stille undren! SKAT taber masser af sager hvor skatteyderne vinder ved domstolene. SKAT er altså ikke ufejlbarlig! Hvem beskytter de samme skatteydere når SKAT favoriserer “Parteigenossen” som HTS, og vi andre derfor må betale mere?
  Hvor er kontrolforanstaltningerne der skal sørge for fairnes for skatteyderne når andre opnår fordele og slipper billigere ved vennetjenester???

  Kommentar by pesodym — 10. december 2011 @ 11:43

 23. Nu tror jeg ikke at Erling Andersen selv der har siddet og lavet Steven Kinnocks skattesag.
  Erik nu er embedsmand i Københavns kommune jo mange ting; har du siddet med ligning af skatter. Hvor er det lige at Erling Andersen har givet urigtige oplysninger. Hvor mange af skats medarbejdere stemte skat ved sidste valg?

  Kommentar by Michael Larsen — 10. december 2011 @ 11:44

 24. @ Michael Larsen

  Jeg har været chef for en afdeling der skulle optrevle bevidst snyd med afgifter indenfor “kiosk- og rengøringsmafiaen”. Og jeg kan forsikre dig for, at man førsøgte at dreje sagerne politisk, hvis man kunne komme afsted med det.

  Erling Andersen har siddet som formand for den styregruppe der HAR behandlet skattesagen.

  Erling Andersens URIGTIGE oplysninger kan du læse, hvis du ser det link Michael Sjøberg har lagt kl. 01.04

  Kommentar by Erik — 10. december 2011 @ 13:40

 25. Erik
  Så det du siger at da du sad i en afd. af skat, så behandlede i sagerne udfra et politisk hensyn!! Var du chef for afdelingen, og du lod det ske?
  Men så ved du jo også hvad der er op og ned i Steven Kinnocks skattesag? Er du selv skatterevisor eller passer det bare meget godt ind i din politiske vurdering, at sætte spørgsmålstegn ved skatterevisorerne habitus?
  Vi har alle en ide om hvordan den skattesag skal behandles, men det er de færreste som ved hvad der er op eller ned i Steven Kinnocks skattesag.
  Har Troels Poulsens spindoktor forsøgt at aflevere Steven Kinnocks skattepapirer til Ekstra Bladet det er jo det som man skal tage stilling til.
  Hvad skal du bruge Steven Kinnocks eller Helle Thornings skattepapirer til? De er jo en sag mellem skat og dem, ikke til hele Danmarks befolkning.

  Kommentar by Michael Larsen — 11. december 2011 @ 13:12

 26. Uanset hvordan oplysningerne er kommet frem til den danske befolkning, så er det bestemt en sag som bør behandles offentligt, det er ikke kun en sag mellem tusk,fusk og lusk helle og myndighederne.
  Vi kan ikke være tjent med en statsminister der er skattesvindler eller en så bevidst dum statsminister der har så meget rod i sine skattesager og selv sender modsigende e.mails til myndighederne, der kun har det eneste formål at berige tusk,fusk og lusk helle selv, hvis en statsminister er så dum, at hun ikke klan finde ud af, at overlade sine skattesager til en revisor når hun åbenbart ikke selv kan finde ud af at tælle, så har den danske befolkning krav på at få indblik i hvordan tusk,fusk og lusk helle bevidst eller dumt forsøger at svindle eller har svindlet.
  Det er sandelig også vigtigt at få skattesagen frem i lyset, så evt “vennetjeneste” embedsmændenes afgørelser kan afsløre det magtmisbrug de har udøvet.
  Hele Danmarks befolkning har krav på at få indsigt i denne skattesag, det har løgn og bedrag helle jo selv lovet befolkningen, altså indtil afgørelsen beviste, at tusk,fusk og lusk helle uretmæssig har fået sin mands fradrag.

  Pamperi er faktisk værre end ulovlig afsløring af en skattesvindler eller en ualmindelig dum statsminister, der ikke kan tælle eller betale sit for store fradrag tilbage.
  Ingen er tjent med en bananstats minister! som tusk,fusk og lusk pamper floskel papegøje helle.

  Kommentar by li — 12. december 2011 @ 10:11

 27. li
  sikke en masse sludder du kan få ud.
  Det danske folk – har ikke krav på at se en privat skattesag. Lad være med at tage det danske folk til indtægt for dine fantasier, du vil gerne have det at se, men vil du være i stand til at forstå hvad der er skrevet – er du skatterevisor? Skattesvindler, kunne du ikke definere hvor du ser det. Hun lovede at vise afgørelsen. Li, kom nu vi os nu din skattepapirer, de er lige så relevante som Helle Thornings!
  Li har du set Helle skattepapirer? Hvem tildelte Helle Thorning hendes fradrag? Kom nu du store skatteexpert?
  Du er så vidende, så del nu din viden om skat. En embedsmand skal altid skulle kunne forsvare sine afgørelser, men du mener alvorligt at man i skat København har givet Helle fordelagtigheder, fordi der sidder nogle skatterevisorer der er Socialdemokrater?

  Kommentar by Michael Larsen — 12. december 2011 @ 11:56

 28. ->Michael Larsen. Behandlingen af skattesager afhænger af den politiske baggrund. Det er en gammel’nyhed’. Kunne udfaldet af HTS-S.Kinnochs skattesag være faldet ud til fordel for det danske skattevæsen, hvis det havde været behandlet i en ‘blå’ forvaltning? Sikkert. Hvis HTS-S.Kinnoch havde boet et par hundrede meter nordligere i Gentofte Kommune?
  Det undrer selvfølgelig, at S.Kinnoch kan være så meget i sit hus i Danmark og arbejde fra Danmark uden at det bliver undersøgt nærmere og uden at han bliver skattepligtig i Danmark. Prøv bare at spørge dem, der er blevet dømt for mindre.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 12. december 2011 @ 14:17

 29. Anti-marx anno dazumal
  Tænk jeg troede at det var lovgivningen som skattesager bliver bedømt udfra og ikke efter hvilken bopæl folk bor på. Kunne det tænkes at Steven Kinnock har bopæl i Sveitz samt at han er Britisk statsborger der kunne gøre sig gældende i forhold til sin skattepligt. Ser du det tror jeg er en væsentlig afgørelse.
  Jeg ved godt at så snart der er noget der gåt os imod så er det fordi at de der behandler sager er af en anden observans end sin egen, måske har du ret. Nu kender jeg en del revisorer og ud fra min erfaring er der ikke mange socialdemokrater blandt dem.

  Kommentar by Michael Larsen — 12. december 2011 @ 17:27

 30. http://www.bt.dk/politik/her-er-skattedirektoerens-notat-om-s-fortid

  Din research var ikke helt grundig. Erling Andersen er tidligere formand for DSU i Haderslev.

  Kommentar by Gert Pedersen — 23. december 2011 @ 11:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper