10. december 2011

Fra det svenske overdrev – EU-minister Birgitta Ohlsson anno 2001: “Avskaffa Sverige!”

Hvor man godt kan komme i tvivl om hvor Europaminister Nicolai Wammens sympati ligger, så er der ingen tvivl når vi taler Sverige og den svenske EU-minister Birgitta Ohlsson. Således lød det fra liberalisten tilbage i 2001.

Avskaffa Sverige!

Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation. De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen? Demokrati och öppenhet som präglar denna del av världen? Ingalunda. Snarare ser vi en automatpatriotism och konservativt vurmande av nationalstaten. Trots att slumpen avgör var en människa föds, att nationalstaten sällan är den perfekta beslutsnivån och att världen blir mer globaliserad håller mänskligheten krampaktigt fast i nationen. Fenomenet har avigsidor. ”Nationalism är en barnsjukdomen, mänsklighetens mässling”, yttrade Albert Einstein 1924. Einstein var övertygad världsfederalist, en idé från antiken som förklarar att människor är medlemmar av en universell gemenskap.

Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis. Fredstanken är central inom världsfederalismen likaså tron på internationell rätt och vårt gemensamma ansvar för att mänskliga rättigheter tillgodoses överallt.

Albert Einsteins liknelse mellan nationalism och barnsjukdomar är träffande. De är bägge svåra att kurera. Vi kan vara oense om vilka medel som ska användas i kampen. Men vi vet att i bägge fallen väntar något friskare i slutändan. Världsfederation är inte en utopi – utan ett mål för praktisk politik. Kanske är jag en naiv världsförbättrare. Men den politiker som inte vågar tro på visioner, så även avlägsna sådana borde istället syssla med rörmokeri. (Expressen, 6. juni 2001)

(Birgitta Ohlsson & Nicolai Wammen, 9 . november 2011; UM.dk)

Oploadet Kl. 07:45 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/32311/trackback

37 Comments »

 1. Ha!Ha!Ha! Tårerne trille af latter! Vender tilbage senere.

  Kommentar by machiavelli — 10. december 2011 @ 08:01

 2. Ja men hvad skal man dog gribe til? Her er vist ikke andet at gøre end at tage en dyb indånding og så slå en skraldende latter op.
  Men når vi har grinet af, kan vi begynde at tænke over at den vestlige verden styres af politikere som hende. Så er det lige pludseligt ikke så sjovt længere!

  Kommentar by Skræp — 10. december 2011 @ 08:17

 3. Jeg tolker nærmere billedet som at der snart er et barn på vej igen :-)

  Kommentar by Jens Hansen — 10. december 2011 @ 08:40

 4. At kandidaterne erkendte der eksisterer forskellige politiske mål kunne være en forudsætning for at kunne blive politiker. Kvinden har tydeligvis brug for mere end en blikkenslager der lægger rør.

  Kommentar by Peter buch — 10. december 2011 @ 09:31

 5. og “demokratiminister”. Fra Folkpartiet, Venstres “søsterparti” :-)

  Kommentar by Snaphanen — 10. december 2011 @ 09:55

 6. #3 Jens Hansen

  Hæ-hæ. Ja, alle de forbandede soc’er vil ustandsligt “lave et barn” (dvs. tage os i røven) på alle os anstændige og arbejdsomme borgere.
  Glædelig jul (mens vi stadig har den).

  Kommentar by Neuhammer — 10. december 2011 @ 10:01

 7. Hun er dagsaktuel med sin plan for at “bekæmpe ekstremisme”. Jeg har en enkel ide, lad være med at tage 100.000 uspecificerede udlændinge ind om året! Og Birgitta Ohlsson er vel selv ret ekstrem i ovenstående ?

  http://www.thelocal.se/37840/20111209/#

  Sweden presents plan to combat extremism

  The day before a massive right wing demonstration is set to take place in Sweden and two days before the anniversary of the Stockholm suicide bombing, the Swedish government on Friday presented their new plan to combat extremism.

  ”It is very important that we take this problem seriously. Every individual who ends up in violent extremism is one too many,” minster for democracy, Birgitta Ohlsson told news agency TT after a press conference on Friday.

  Kommentar by Snaphanen — 10. december 2011 @ 10:18

 8. Hun er jo helt forstyrret. Det fremgår tilmed af hendes fysiognomi : Helt klassisk velmenertype der bearbejder egen selvindbildte ufejlbarlighed med samme intense glød som hadet til sverige og svensk kultur. Og når man nu selv misbruger Einstein som løftestang for sit eget hjemstavnshad, så burde hun som minimum sætte sig ind i hvad Einstein hentydede til. Det var jo en anden slags nationalisme Einstein forholdte sig til i 1924, han havde netop været igennem en stor tur med dødstrusler fra “højrenationalister”, læs nazister. Intet tyder på at Einstein opfattede flag og grænsedragninger som udtryk for en ækel børnesygdom. Heller ikke hans senere udtalelser om Israel kan sættes ind i det perspektiv. Einstein var jo ikke imod der blev oprettet et Israel, det var ikke derfor han takkede nej til at blive præsident – han forudså at det kunne skabe problemer at man i grundloven definerede Israel som en “jødisk stat” og dette kunne føre til en radikalisering af jødisk nationalisme. Også her, i 1938, var der en anden forudsætning. Der var jo virkelig en hardcore militant jødisk nationalistisk bevægelse, på et helt andet niveau end vi ser i dag.

  Nå, men i det mindste forholder Birgitta Ohlsson sig til Sverige, når hun holder taler på den svenske nationaldag. Sidst vi havde grundlovsdag i Danmark havde jeg en følelse af at alle møder var domineret især af tyrkiske flag, hvor majoriteten af de fremmødte råbte at “Tyrkiet er stor” osv. En mærkelig måde at fejre grundlovsdagen på, for politikere som Yildiz Akdogan. Ikke specielt nationalistisk, vel?

  Kommentar by dadk — 10. december 2011 @ 10:52

 9. Hun skal sq bare have en pik i munden og en enkeltbillet til Peshawar.

  Kommentar by Danskeren — 10. december 2011 @ 10:52

 10. Maskerne falder

  Kommentar by Asger Trier Engerg — 10. december 2011 @ 11:10

 11. Hvem pokker kan finde på at hælde rejesalat på en hotdog?

  Kommentar by C Hoff — 10. december 2011 @ 11:32

 12. Joh tak, Et håndtryk på landsforrædderiet.
  Men men det er ikke lykkes dem endnu, at sælge os alle.
  Det kunne jo være det ikke lykkedes, inden befolkningen tager over

  Kommentar by Charles Nielsen — 10. december 2011 @ 11:39

 13. […] Et nærmest surreelt interview med Sveriges statsminister i Dagens Nyheter, hvori han tilslutter sig Tøger Seidenfadens diagnose i rubrikken. Sverige har indtil november tager imod 96.784 udlændinge af alle kategorier, men humlen er, at de fleste aldrig forlader landet igen. One in, never out. Svenske politikere har kontrueret sig en parallel virkelighed, i hvilken “fremmedfjendtligheden” ikke tolkes ud fra drænet på statskassen, nedmonteringen af velfærden eller kriminaliteten, men som resultat af tilstedeværelsen af “fremmedfjendltlige partier”. Holder man bare dem nede med ethvert middel, er der Vupti! ingen fremmedfjendlighed, og den der måtte være tilbage, kan man iværksætte pædagogiske foranstaltninger overfor, se Ullenhag: Vi måste stå upp mot hatet der vanen tro, gør politiske problemer til moralske. Hvorfor ikke bare være ærlig, og sige ligesom minister Birgitta Ohlsson: Avskaffa Sverige ? […]

  Pingback by “Faktisk er det bare folket, der er problemet” « Snaphanen — 10. december 2011 @ 11:40

 14. Jens Hansen og Danskeren.

  Ha-ha – Wammen har sikkert ikke været hende behjælpelig med billetten til Peshawar. Ham Mark Klamberg (ja det hedder hendes mand) har næppe hørt om den socialakrobatiske sextremist, men det skal nok komme:-)

  Kommentar by Sigwar — 10. december 2011 @ 11:45

 15. Hvad fanden andet kan man sige end – to øgler som holder fast i hinanden.

  Kommentar by Fritz — 10. december 2011 @ 12:36

 16. Det er jo uhyggeligt at se en svensk politiker til den graden svigte sit land.
  Vilken plads i helvede denne Eurokrat kommer havne i, lader jeg Mestofiles selv afgøre.

  Kommentar by Peer Pedersen — 10. december 2011 @ 12:43

 17. “Kanske är jag en naiv världsförbättrare.”

  Nej Møgso, du er IKKE en “verdensforbedrer” – du er en forbandet kulturnihilist.

  Men thumbs up for at være ærlig mht. dit nationale selvhad, trods alt.

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. december 2011 @ 13:12

 18. Hvor stor en skurk er Nicolai Wammen? Er der nogle der har noget viden? Insider viden?

  Kommentar by tim — 10. december 2011 @ 13:26

 19. ”Hvert land må opgive nogle af deres nationale suverænitet. Gennem et globalt retssystem kan mellemfolkelige konflikter kan løses fredeligt. En världslag være bestået af en demokratisk valgt verden parlament og hævdet af verdens politimand. Fred idé er central i verden, føderalisme også troen på folkeretten og vores fælles ansvar at sikre, at menneskerettighederne respekteres overalt.”

  Sjove ord ikke? Eller mere præcis: Hvor uvidende kan man være? Eller mere præcis: Hvor dum kan man være? For har man ikke et vist ansvar, før man udlever et helt folk til sine idealistiske eksperimenter? Har man ikke en pligt til at sætte sig ordentligt ind i sagerne.

  Både vor svenske veninde og kulturluderen Borgmester Anna Mee Allerslev ævler det samme multi-nonsens, men vor svenske veninde Birgitta Ohlsson omfavner hele verden med sit universelle sludder om verdensparlament og menneskerettigheder, der respekteres af alle. Selv Walt Disney kunne ikke have skrevet en bedre tekst.

  Siden nationalismen udskejelser i det 20 århundrede har den politiske tænkning nedvurderet nationabegrebet. Ikke mindst de intellektuelle tosser i de akademiske kredse betegner begreber som nation og stat som uvidenskabelige eller ligefrem irrationelle. I stedet fokuserer tosserne på begreber som politisk adfærd, juridiske rettigheder og abstrakte principper.

  Ikke mindst er det humanistiske begreb om at sætte mennesket i centrum er gjort til menneskes inderste rettigheder og derfor forskudt fra fællesskabets tarv.

  Det er derfor tydeligt, at de to ovenstående kulturludere anser det at være dansk og svensk for alene at være et spørgsmål om at besidde en række juridiske borgerrettigheder og ellers være underkastet nogle forpligtelser over for staten. Men hvor skulle ansvaret for menneskerettighederne komme fra i det kultursammenstød vi for tiden er vidne til?

  Hvilken betydning har fx menneskerettigheder for de religiøse Koran mennesker, som ser Vesten som en fjende af muslimsk religion og kultur. De mennesker der holder Sharia-loven op som eneste gyldige ideal? Tror de på ”folkeretten og vores fælles ansvar at sikre, at menneskerettighederne respekteres overalt.”

  Hvor skulle med andre ord dette ansvar komme fra? Eller hvor skulle Individets rettigheder og det politiske syn på demokratiets funktion komme fra? Er det det, vi ser i Europa og verden?

  Naturligvis ikke og det er børnelærdom. Tværtimod bliver kløften mellem indfødte danskere og indvandrende muslimer stadig større, fordi vi har en modsætning mellem ikke-sekulariserede muslimer og sekulariserede danskere.

  Og det er det billede, der i det store verdensperspektiv bliver til en kamp overalt hvor europæerne støder sammen med Islam. Her kan der naturligvis ikke være noget fælles ansvar for at sikre menneskerettighederne. Tilmed er Demokrati og menneskerettigheder muslimske fyord. Et globalt retssystem og et demokratisk valgt verden parlament er visioner fra sygeværelset.

  Og det er det, fordi Nation konkret betyder en relation mellem staten og befolkningen, og som sker gennem en personlige tilegnelse af forestillingen om fædrelandet. Dvs.fælles kultur og et fælles sprog.

  Ordet Nation betyder derfor, at der i lyset af nationen skabes et suverænt og frit folk, der består af mennesker, der oplever sig som medlemmer af et historisk fællesskab. Man kan godt uromantisk sige mennesker som udvikler en slags hjertevarme som er et karakteristisk tegn for et funktionsdueligt demokrati.

  Et samfund eller et funktionsdueligt demokrati kan derfor ikke eksistere alene på baggrund af et politisk system og et sæt love. Der må være en fælles sum af værdier, erindringer og forestillinger til at binde det sammen til et folk. Dvs. følelser og holdninger der ubevidst styrer menneskers adfærd. Derfor er en nationalstat aldrig alene en rent rationel konstruktion, men indeholder også dybe element af noget irrationelt.

  Det var det den engelsk geograf E. Relph påpegede allerede i en bog i 1976. ( Stedets betydning”). Det at være menneske er at leve i en verden som er fyldt med betydningsfulde steder. Det er socialiteten. For at være et menneske må man kende sit eget sted. Derfor – sagde E.R. – må ethvert menneske forholde sig til sit naturlige og geografiske livsgrundlag.

  Derfor bliver Nationen også et symbol, hvorigennem mennesker i fællesskab udtrykker deres overbevisning om, at deres personlige og kollektive frihed og sikkerhed varetages bedst, hvis de styrer deres eget samfund. Nationalfølelse er ret beset derfor ikke kun er en følelse, men også en bevidsthed om at tilhøre et fællesskab, og de to ting kan ikke adskilles.

  De to kulturnedbrydere står derfor for kulturødelæggelse med deres angreb på Nationalstaten. De ligger på maven for den multikulturelle udvikling som kun fører til opdeling i ghettoer og parallelsamfund og dermed splitter samfundet op og nedbryder det nationale fundament, der samler og skaber mening.

  Kommentar by machiavelli — 10. december 2011 @ 16:47

 20. Igen det er bare sjovt at det kun er vesten der skal være multikulturel. Asien er homogen, Mellemøsten er homogen (efter udryddelser af alle andre), og afrika er også meget homogen.

  Når vesten sige stop og vi tager en pause: racist, xenofobi. Altså de kører på vores historie, og de udnytter det som et våben. Men vi danskere var altså ikke med nazisterne, og vi havde altså heller ikke slavehandel, som alle vestlige lande er kommet sig over.
  Det er de iden grad ikke i Mellemøsten, og steder i Asien er der samme racistiske tendenser.

  Dette er bare ikke os. Så vær venlig at holde os udenfor jeres brændemærkninger.

  Kommentar by tim — 10. december 2011 @ 17:11

 21. Et sidespring. Den danske statsminister er et rent nul. Fuldstændig blottet for en selvstændig mening. Men det vidste vi selvfølgelig i forveren.

  Kommentar by machiavelli — 10. december 2011 @ 18:03

 22. Et sidespring. Den danske statsminister er et rent nul. Fuldstændig blottet for en selvstændig mening. Men det vidste vi selvfølgelig i forvejen.

  Kommentar by machiavelli — 10. december 2011 @ 18:03

 23. Danmark skal kræve at Sverige udleverer alt krigs materiale (kampfly, kampvogne og krigsskibe) til Danmark, Finland, Island,(nok ikke Norge) Tyskland eller måske NATO. Da det venstrefeminine Sverige har givet op og det er kun et spørgsmål om tid før de våben bliver brugt mod os!

  Viking

  Kommentar by Viking — 10. december 2011 @ 20:27

 24. Ahh..! Den pluskæbede Wammen, med hamsterkinderne.

  Han skal nok få noget i kindposerne, som halevedhængende
  Europaminister, når Frau Thorning-Schmidt bliver For(mand)!
  for Europa til januar.

  Kvalmende…

  Kommentar by Thorbjørn — 10. december 2011 @ 20:31

 25. “Trots att slumpen avgör var en människa föds …”. Øh, nej, mennesker fødes der, hvor deres forældre er. At man selv ikke vælger sit fødested, betyder ikke, at det er tilfældigt.

  Vi forventes at forkaste vores egen kultur, mens mellemøstlige indvandrere til vore lande har al ret til at leve videre i deres kultur, som om intet var hændt, og som om det ikke var den – og konsekvenserne af den – de var udvandret fra.

  Kommentar by JensF — 10. december 2011 @ 21:55

 26. Skøre, grimme kælling !

  Der går efterhånden 12 på dusinet af hendes slags.

  Suk !

  Kommentar by Vivi Andersen — 10. december 2011 @ 23:54

 27. “Men den politiker som inte vågar tro på visioner, så även avlägsna sådana borde istället syssla med rörmokeri.”

  Dette indbildske kvindemenneske mener saa aabenbart at enhver vision, uanset hvor taabelig, bør respekteres. Fri os fra de politikere med “visioner”, de har i langt de fleste tilfælder ledt verden af helvede til.

  Kommentar by marius — 11. december 2011 @ 03:48

 28. Eurokraterne ser gerne at landenes befolkninger bøjer sig i støvet for nEUropas selvbestaltede ledere. Men det vil vi ikke.

  Kommentar by Nielsen — 11. december 2011 @ 05:18

 29. et barn på vej??

  jamen det er der også mange penge i

  Gennem fire år har en kvindelig ansat fra Gladsaxe Kommune overført 1,9 millioner kroner til sig selv http://www.b.dk/nationalt/kommunalt-ansat-tilstaar-million-underslaeb

  Svindlen var skjult som børnepenge

  Kommentar by tavsen — 11. december 2011 @ 08:43

 30. “Kanske är jag en naiv världsförbättrare. Men den politiker som inte vågar tro på visioner…”

  Bemærk ophøjelsen af det naive.

  “Dumt er godt og klogt er ondt” er venstrefløjens underliggende pseudokristne dæmoni.

  De vil lade deres befolkninger gå gennem helvede før de træffer en ubehagelig og klog beslutning.

  Kommentar by Tintin — 11. december 2011 @ 11:15

 31. Hvor stor en skurk er Nicolai Wammen? Spørger Tim.

  Han er Socialdemokrat. !!
  Det er dem der solgte danmark i 72 under kragh, Det solgte også ud af vores suverenitet under anker regeringen.
  Så det er ikke så lidt af et Landsforrædder-parti. !!

  Kommentar by Charles Nielsen — 11. december 2011 @ 11:16

 32. Enig med Tim i, at multikulturalisme er et rent vestligt fænomen. Vesten og specielt Europa bliver i disse år MASSEKOLONISERET OG DEKULTURALISERET af horder fra mellemøsten og den tredie verden. Men hverken Afrika, Asien eller Mellemøsten er i færd med at blive vestliggjort. Det går kun den ene vej, hvilket fuldstændigt viser hykleriet i al snak om multikulturalisme og mangfoldighed.

  Kommentar by Sigwar — 11. december 2011 @ 11:48

 33. Charles Nielsen har ret. Derefter solgte Poul Schlüter resten.

  Kommentar by machiavelli — 11. december 2011 @ 11:49

 34. 32.Sigwar

  Alene ved at lægge mærke til hvorfra indvandrerne hovedsagelig kommer bliver man klar over det løgnagtige ved at betegne denne som MULTIKULTUREL !

  Den ER monokulturel !

  Kommentar by Vivi Andersen — 12. december 2011 @ 01:25

 35. Carsten Jensen plejer da at optræde som mand!?

  Kommentar by Ab initio — 13. december 2011 @ 14:16

 36. […] – dvs. svarende til danske Venstre) skrev for en del år siden den berygtede artikel “Avskaffa Sverige”. Det projekt har nu været på skinner længe og vil være færdiggjort omkring år 2050. Nu vil hun […]

  Pingback by Avskaffa Birgitta Ohlsson « Snaphanen — 9. juni 2012 @ 12:21

 37. […] kan supplere med lidt fortidig science fiction, så at sige: Birgitta Ohlsson anno 2001: “Avskaffa Sverige!”. Hun var EU minister under Fredrik Reinfeldt, men har nu af uransagelige grunde forladt […]

  Pingback by Sverige 2050: Så avskaffade vi Sverige « Snaphanen.dk — 18. december 2019 @ 14:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper