11. december 2011

Jens Rohde: “Vi ser et nyt Europa, der tegner sig… det er ikke kun et spørgsmål om euroen”

Jens Rohde er imod ‘nationernes Europa’, og ser et nyt Europa der tegner sig i fremtiden. Føderalisterne har alle dage talt om ‘ikke at miste indflydelse’, men det klinger hult når det bruges som argument for at underskrive det der reelt er et tysk/fransk dekret.

Fra Berlingske Tidende – Rohde: Danmark står ved en korsvej.

“Mens de Konservative taler om nationernes Europa og Liberal Alliance mener, at Danmark skal holde sig langt uden for euro-zonens problemer, så melder Venstres leder i EU-Parlamentet, Jens Rohde, nu klart ud, at Danmark slet og ret har to muligheder:

Enten er vi med, eller også må vi finde os selv uden for indflydelse…

»Vi ser et nyt Europa, der tegner sig. Og det er ikke kun et spørgsmål om euroen, som Storbritanniens premierminister, David Cameron, tror. … jeg mener, at Danmark står ved en korsvej, hvor vi enten må sige, at vi går med Storbritannien, hvilket er en reel udtrædelse af en lang række af de centrale dele af EU-samarbejdet. Eller vi må sige klart til danskerne, at det er nu, vi skal beslutte, om vi vil være med,« siger Jens Rohde. …

»Partierne i Folketinget fedtspiller og siger, at nu må man se. Men de skal melde klart ud til befolkningen. Jeg kan ikke se, hvordan det skulle kunne lade sig gøre at gå med i det nye euro-samarbejde uden en afstemning. Vi har forbehold for euroen, fordi vi har forbehold over for de dele, der handler om sanktioner. Med den nye aftale kommer der automatiske sanktioner, og det er i strid med forbeholdet,« siger Jens Rohde.”

Oploadet Kl. 17:17 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/32339/trackback

17 Comments »

 1. Hvad er det, der sker, når en politiker ankommer til hovedkvarteret i Brussel? Vi ved det ikke helt, men at det starter med en lobotomi, er åbenlyst.

  Kommentar by Børge — 11. december 2011 @ 17:32

 2. Han er EU liderlig og absolut ikke til at stole på.

  Kommentar by machiavelli — 11. december 2011 @ 18:04

 3. Hvad var det nu han blev valgt på? var det ikke noget med hegnspæle? EU = stedet hvor politikkere vil sælge deres mor for at få fingerene ned i kassen med vores skatte penge

  Kommentar by broholm (ordblind) — 11. december 2011 @ 19:00

 4. Lad de lande, der ønsker det, blive styret fra Berlin.
  Og lad dem, herunder Danmark, der ikke ønsker det, blive fri.
  EU er et mislykket projekt, så helt i orden, hvis Tyskland vil forsøge en ny model.
  Så tillykke til Frau Merkel, som det er lykkedes, hvor tidligere tyske ledere og generaler ikke formåede det.
  Skrot resten af EU projektet og lad os se, hvad tyskerne kan skabe af orden i lande som Frankrig, Italien og Middelhavslandene.
  Fungerer det, kan vi jo latid tilslutte os.

  Kommentar by T. Snorrason — 11. december 2011 @ 19:17

 5. Det eneste vi har brug for er mere samarbejde mellem medlemmerne af den Nordiske Union!

  Kommentar by Lavard — 11. december 2011 @ 19:23

 6. Vi havde det indre marked, det burde vi have holdt os til.
  Alt det andet er noget magtsyge politikere har udtænkt.
  Hitler fantaserede om Neuropa, den tråd tog de magtsyge op senere.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 11. december 2011 @ 19:39

 7. «Ved de store tyske Sejre, der har slaaet Verden med Forbavselse og Beundring, er en ny Tid oprundet i Europa, der vil medføre en Nyordning i politisk og økonomisk Henseende under Tysklands Førerskab. Det vil være Danmarks Opgave, herunder at finde sin Plads i et nødvendigt og gensidigt aktivt Samarbejde med Stortyskland».

  Denne totalt underkastende erklæring fra en varm tilhænger af tyskerne, fik ingen kritiske bemærkninger med på vejen af statsminister Thorvald Stauning eller nogen anden i regeringen eller fra Danmarks dengang rigeste mand, skibsreder A.P. Møller. Den nye, 62-årige udenrigsminister havde netop samme dag forladt Politikens bestyrelse. Her havde han som bestyrelsesformand fra 1932 sat sit præg på bladets redaktionelle linie overfor Hitlers Tyskland.

  Det var således Scavenius, der forlangte at bladets chefredaktion skrev en lederartikel i Politiken den 28. april 1940, som med overskriften «Churchill er en farlig Mand» hyldede tyskerne og rejste voldsom kritik af England og dets ledere under Anden Verdenskrig. Lederartiklen betød, at Politiken mistede 15.000 abonnenter i løbet af få dage.

  Den tyske besættelsesmagt opfattede den nye udenrigsminister som tyskvenlig. Allerede ni dage efter at Scavenius var blevet udenrigsminister, blev ministeriets øverste chef, direktør Otto Mohr sendt til Berlin ledsaget af Danmarks gesandt i Tyskland, kammerherre Herluf Zahle. De to embedsmænd afleverede en erklæring i det tyske Udenrigsministerium, hvori det blev præciseret, at Danmark var rede til at drøfte det fremtidige samarbejde på det økonomiske område, også selv om der endnu ikke var udsigt til en fredsafslutning. Erklæringen kom helt bag på tyskerne. De havde end ikke turdet drømme om, at et lille land, som de havde overfaldet, godt tre måneder senere i den grad ville byde sig til.

  Af notater i Rigsarkivet fremgår det, at Scavenius efter Mohrs besøg i det tyske Udenrigsministerium, beordrede Mohr til at opsøge den tyske ambassadør Ritter i Berlin, for at han kunne bane vej til Hitlers skrivebord; men hvad Scavenius måske ikke vidste var, at Hitler netop havde opfordret Ritter til at planlægge det økonomiske samarbejde efter den forventede hurtige og sejrrige afslutning af krigen i det tyskbesatte Europa.

  Den 30. juli, kun 12 dage senere stod Ritter i København med et fuldt færdigt forslag til en told – og møntunion mellem Danmark og Tyskland. Forslagets paragraffer afslørede, at Danmark var færdig som nation. Landet ville simpelthen blive et tysk protektorat, hvor al udenrigspolitik, handelspolitik og erhvervspolitik blev overtaget af tyskerne. Kronen skulle erstattes af den tyske Mark, og aftalen sluttede med, at der skulle nedsættes en særlig kommission med tysk flertal, der skulle afgøre tvivlsspørgsmål.
  http://www.leksikon.org/art.php?n=299
  http://www.befrielsen1945.dk/temaer/samarbejdemodstand/samarbejde/index.html

  Kommentar by Peter Buch — 11. december 2011 @ 19:52

 8. Lad de lande, der ønsker det, blive styret fra Berlin.

  Hellere Berlin end Bryssel!

  Problemet her er, at Merkel er bundet på hænder og fødder af krav og hensyn fra alle mulige EU-lande, lige fra Irland til Grækenland, så styringen ikke bliver på de flittige tyskeres vilkår, men på de korrupte sydeuropæere. Dernede kan de godt finde ud af at snyde systemet, men det går ikke her i nord…

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 11. december 2011 @ 21:03

 9. Hov, den stod i fed – ups :)

  I alle tilfælde er der sund modgift til Jens Rohde at finde hos Michael Jalving

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 11. december 2011 @ 21:29

 10. Det værste vi kan gøre er at følge med på flere magtafgivelser til unionen.

  Bedre ville det være at gå med Storbritannien.

  Men bedst ville det være at forlade EU og blot være en medlem af EFTA ligesom Norge, Island, Lichetenstein og Schweiz.

  Kommentar by Vest — 11. december 2011 @ 21:31

 11. Hellere Berlin end Bryssel!..jeez!

  Bruxelles styres af Berlin, så forskellen er ens.

  Desuden er Tysklands problem, at de har fejet bankernes dundrende tab ind und gulvtæppet og satser på at kunne eksportere sig ud af krisen.
  Det og så deres hårdnakkede opførsel overfor partnerne i Euro-zonen kommer til at koste en nedgradering inden længe.

  Merkel kommer snart til at bøje sig og droppe modstanden over quantitative easing…en løbsk ECB-seddelpresse i Frankfurt.
  Euro-zone bankerne er ved at løbe tør for aktiver de kan pantsætte i ECB…

  A perfect shitstorm is brewing og Rohde kan tale til hans hoved falder af…EU vælter!

  PS

  Sverige indtager samme standpunkt som Cameron…Rohde.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 11. december 2011 @ 22:52

 12. Mail duer ikke, så et tip denne vej…

  http://www.guardian.co.uk/politics/2011/dec/11/tory-mp-regrets-nazi-slogans

  En konservativt britisk MP har undskyldt for at have deltaget i en fest hvor ANDRE deltagere har moret sig med nazi-hilsener. Bemærk hvordan artiklen hele tiden forsøger at knytte medlemmet til aktiviteterne, selvom han ikke selv har gjort/ytret noget kontroversielt – udover at deltage i en fest.

  Tænk hvis man selv skulle gå rundt hver dag, og sige undskyld for andre deltageres opførsel til en polterabend man deltog i.

  Oprindelig artikel: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2072639/Tory-MP-Aiden-Burley-Nazi-stag-night-French-ski-resort.html

  Kommentar by Passing By — 12. december 2011 @ 02:18

 13. Problemet her er, at Merkel er bundet på hænder og fødder af krav og hensyn fra alle mulige EU-lande,,,

  Hun er ikke bundet på hænder og fødder Clausen-forklarer senere.

  Kommentar by machiavelli — 12. december 2011 @ 05:16

 14. Her gik jeg og troede vi var sluppet af med missilet ved at sende ham til Bruxelles… Lad os for Guds skyld slippe for indflydelsen og lade euro-landene sejle i deres egen sø.

  Kommentar by Vagn Henning — 12. december 2011 @ 09:15

 15. EU er delt i et A-hold og B- hold. Kommissionsformand Barroso, tyske kansler Merkel og franske præsident Sarkozy har begået et statskup, fordi Grækenland og Italiens ikke magter at at løse deres nationaløkonomier.

  Det samlede EU-råd af 27 medlemslandes regerings-chefer er ikke længere øverste reelle myndighed.

  Eneherskerne er José Barroso, Angela Merkel og Nicolas Sarkozy og de 5 håndlangere: præsidenten for Den Europæiske Centralbank, italieren Mario Draghi, chefen for Den Internationale Valutafond, franskmanden Christine Lagarde, Eurogruppens formand, luxemburgeren Jean-Claude Juncker, EU’s præsident, belgieren Herman Van Rumpoy og EU’s økonomikommissær, finnen Olli Rehn.

  De 17 eurolande har derfor hen over hovedet på de øvrige 10 EU-lande lavet en finanspolitisk aftale der er bindende for de 17 lande alene, men som de øvrige lande kan tilslutte sig frivilligt, hvis de erklærer sig villige til at overholde det selvsamme nye finanspolitiske regelsæt, selvom de ikke er medlemmer af euroen!

  EU skal føre finanspolitik på medlemmernes vegne. Tyske Angela Merkel kan nu styre EU, og danskerne med den svage danske statsminister i spidsen skal nok sige ja til den nye tyske pagt. Alt er ved det gamle

  ”..de store tyske Sejre, der har slået Verden med Forbavselse og Beundring, er en ny Tid oprundet i Europa, der vil medføre en Nyordning i politisk og økonomisk Henseende under Tysklands Førerskab” Citat slut

  Intet nyt under solen. Snart vil Helle Scavenius besøge Angela Merkel i førerbunkeren og klappe hælene sammen. Hvad ellers.

  Kommentar by machiavelli — 12. december 2011 @ 12:50

 16. Jeg føler lede, og ækles, ved dette !

  Historien gentager sig og mennesker bliver aldrig klogere bl.a. fordi de ikke vil tage ved lære af det forgangne !

  Men når et samfund har et par generationer gående som ikke har fået den fornødne historie undervisning……..jamen, så kan disse bindes hvad som helst på ærmerne!

  Politikerne vidste hvad de gjorde da de strøg den nødvendige historieundervisning af skemaet.

  De er op til forældrerne at sørge for deres poder får den europæiske og danske historie indgivet !

  Kommentar by Vivi Andersen — 12. december 2011 @ 22:14

 17. Vest (21:31)

  Det lyder rigtig fornuftigt.

  Kommentar by Liva — 13. december 2011 @ 18:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper