26. marts 2006

Lasse Jensen om Ahmeds Akkaris dumsmarte bemærkning i muntert lag…

Minut blog omtaler Lassen Jensens afsluttende monolog i seneste udgave af Mennesker og Medier, omhandlende France 2-dokumentarens afsløring af Ahmed Akkaris ekstreme sindelag. Lasse Jensen er altid god for en gang islamisme-apologi, og skytset blev denne gang hentet fra en Minoritetspartiets pressemeddelelse (og Minoritetspartisten Carsten Aggers weblog).

Her transkriperet.

“Uges store historie var uden tvivl Morgenavisen Jyllandspostens reportage i en meget stort opsat forsidehistorie om, en fransk tv-journalist, der i en optagelse med skjult kamera havde opfanget en opsigtsvækkende udtalelse fra den kontroversielle Århus-imam Ahmed Akkari om, at hvis Naser Khader for eksempel blev minister, burde man sende to fyre ud for at sprænge ham og hans ministerium i luften. Det var historien man ikke kunne overse. Jyllandsposten og Ekstra Bladet kørte terroristvinklen benhårdt. Det var ikke svært at finde en række fremtrædende mennesker der dels mente at politiet burde undersøge sagen – hvilket politiet er igang med, og dels ikke tøvede med at sætte den store terrorist-etikette på Akkari. BT omtalte stort set ikke sagen den dag, og var overordentligt afdæmpet i sin reportage. Det samme gjaldt Berlingske Tidende. Politiken neddæmpede ikke-overraskende også historien, og skrev en leder fredag. hvor man tog afstand fra Akkaris åbenlyse stordumme platheder, men advarede imod overdramatisering. Den altid aktive Rune Engelbreth Larsen fra Minoritetspartiet sendte en pressemeddelse ud, om at DRs tekst-tv faktisk antydede at der var tale om en oversætterfejl. DR Nyheders tolk oversatte Akkaris udtalelse med citat:

‘Ville der så ikke dukke nogen op, der ville sprænge ham og hans ministerium i luften’

Mens Jyllandspostens oversættelse fra arabisk var noget mere dramatisk:

‘Skulle man så ikke sende to fyre ud for at sprænge ham og hans ministerium i luften’

Denne debat blev også bragt i DR2 torsdag aften. Flere medier har gravet en gammel historie frem om forhåndværende statsminister Poul Nyrup Rasmussens optræden ved en julefrokost, hvor han med en stiv pegefinger lod som om han plaffede forfatteren Salman Rushdie ned, og nogen kan huske da kulturminister Brian Mikkelsen udtalte, at en DR-medarbejder, der vistnok senere blev direktør, vistnok engang skulle have udtalt, at Per Stig Møller burde hænges i nærmeste lygtepæl hvis og når revolutionen sejrede. Løsrevne bemærkninger af den karakter, som vor Dronning engang i en nytårstale vistnok betegnede som ‘dumsmarte’, forekommer formentligt hver eneste dag i private samtaler, eller i muntert lag. Men i den nuværende situation kan de pludselig blive meget farlige, meget indflydelsesrige, og alt efter hvilken medier man læser, få en betydning med alvorlige konsekvenser, derfor bliver historien så meget stor dagen efter, fordi de afledte historier heller ikke kan overses. Politikere genopliver kravet om udvisning af nogle imamer, så er det forsidehistorien. En anden er naturligvis nyheden om, at Naser Khader overvejer at forlade politik af frygt for sin egen sikkerhed.

Jeg har ikke set eller hørt noget fra landets sikkerhedsorganer, hvorvidt imamens idioti har skærpet det såkaldte trusselsbillede. En velbegrundet mistanke er at det ikke er sket. Så opfordringen herfra er at Naser Khader bør bygge sin beslutning på de medier der har nedtonet idiotien, istedet for de som har dramatiseret den. Alle gør den journalistiske pligt, alt efter hvordan deres medier beslutter sig for at vinkle og prioritere historien, og det er interessant at iagttage, hvordan virkeligheden, i virkeligheden er så forskellig.

Jeg hedder Lasse Jensen. Mennesker og Medier er slut for denne gang…”

Selvom Lasse Jensen gør vold mod sin journalistiske integritet for at frikende islamisterne, så er det bare ikke godt nok. Venstrefløjen må finde andre måder at sætte dagsordenen på… Måske ‘kontrafaktisk citat-fiskning’ – fra BalderSF-blog:

“Jeg håber ikke at den danske offentlighed bliver så satireforskræmt, at vi alle selv mister evnen til at se indad, og trække på skuldrene over det vi finder tåbeligt. Jeg tror altså, at der er faldet mange dårlige jokes i de danske hjem under denne krise. Tænk hvis man havde infiltreret Mogens Camre, Morten Messersmidt eller andre DF-folk under denne krise, og efterfølgende anklaget dem for alle privat fremsatte ytringer. Sikke et scenarie.

9 Comments »

 1. er det ikke fantastisk at man kan sende en pressemeddelse ud hvor der står “Jamen, se lige hvad der står på TekstTV side 144” og så får man gudhjælpemig “æren” og lov at blive nævnt i P1 hos Lasse Jensen. Det er faneme utroligt :)

  Jeg skal da også i gang med at skrive pressemeddelelse når jeg ser noget interessant på Tekst-tv så.

  Kommentar by anders j — 27. marts 2006 @ 08:00

 2. Det er grotesk at tosserne i DR ikke selv kan se den venstreekstremistiske linje de kører, synes ellers at Plummer havde lovet der blev ryddet op i venstrefacisterne, men det var åbentbart bare varm luft !

  Kommentar by whodares — 27. marts 2006 @ 10:43

 3. Det er faktisk blevet betydeligt værre efter at Plummer lovede at
  rydde op i den stærkt venstreorienterede mødding, som DR har udviklet
  sig til.Kenneth Plummer sidder som en “lame duck” og der vil ikke ske
  ændringer før licensbetalerne siger stop og melder sig ud af DR. Såfremt den massive venstreorienterede propaganda forsætter så tror jeg ikke den dag er langt borte,i dag kan man sagtens klare sig uden
  Danmarks Radio MEN Danmarks Radio kan ikke klare sig uden licens-
  betalerne.
  Kloge ord:
  http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3638374

  Kommentar by Poul Zederkopf — 27. marts 2006 @ 12:27

 4. Rune Engelbrecht Larsen er fast skribent på Politiken. De skrev:

  Danmarks Radios oversættelse fra arabisk forandrer betydningen af sætningen.

  Her er der ikke længere tale om, at Akkari selv vil foretage sig noget aktivt:

  »Hvis han en dag bliver minister for udlændinge eller integration, er der så ikke to, der sprænger ham og hans ministerium i luften?«.
  http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=445000

  Dette sagt i en meget bregrænset kreds.

  Hvordan Lasse Jensen kan få det til at være en ‘mildere’ oversættelse er uforståeligt.

  Måske skulle man også til at sende Lasse Jensen pressemeddelelser, men mon han ville bruge dem ?

  http://www.filtrat.dk/index.php?id=P3409

  Kommentar by Christian — 27. marts 2006 @ 12:53

 5. hello
  can u some one give me a shurt idea of your discussion in french or english
  because i think that is about islam
  my e mail
  ali_armano@hotmail.com

  Kommentar by ali — 27. marts 2006 @ 14:53

 6. Hello this is a Danish site,try an English site if you want to join !

  Kommentar by whodares — 27. marts 2006 @ 16:00

 7. DF behøver man ikke infiltrere med skjult kamera, de er så meget linselus, at de med stor fornøjelse lufter deres inderste tanker offentligt i tide og utide. De har i den grad flyttet grænserne for, hvad man kan tillade sig at sige som offentlig person. Akkari er bare deres naturlige modstykke – eller alen af samme stykke – bare ude i den anden ende. Men hvorfor indstifter I ikke en Erhard Jacobsen pris, som I kan dele ud til “den mest venstreorienterede medløber i DR”? Jeg har ved selvsyn observeret plader i DRs diskotek, som Radiorådet forbød at spille, fordi de var for venstreorienterede = kritiske overfor Erhard og Glistrup. DR er overvejende en ret borgerlig institution. Og i øvrigt fandt TV2s oversætter også fejlen i oversættelsen hos JP. Men han er måske også “en venstreorienteret islamelsker”? Eller også har måske været ansat hos DR tidligere? :-)

  Kommentar by Henrik Føhns — 27. marts 2006 @ 21:02

 8. –> Føhns

  “Akkari er bare deres naturlige modstykke – eller alen af samme stykke – bare ude i den anden ende.”

  Nu ved jeg godt du skriver for Information, men alligevel. At Akkari ønsker demokratiet erstattet af sharien burde efterhånden stå klart for enhver. Mener du DF ønsker at afskaffe demokratiet?

  “er overvejende en ret borgerlig institution.”

  Hvis borgerlig bruges i betydningen systembevarende – Murens fald har ikke ændret synderligt ved tendensen.

  “Og i øvrigt fandt TV2s oversætter også fejlen i oversættelsen hos JP. Men han er måske også “en venstreorienteret islamelsker”? Eller også har måske været ansat hos DR tidligere?”

  TV2 giver selv to forskellige oversættelse, JP og DR har en hver – og Akkari har selv en femte. Hvilke af dem er forkert, hvilken er rigtig?

  Kommentar by Kim Møller — 27. marts 2006 @ 21:43

 9. #7 Aha ja DF er linselus, men det er Akkari og slænget ikke ?
  Ej heller den samlede tandløse opposition (megagrineren)

  Kommentar by whodares — 28. marts 2006 @ 15:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper