24. december 2011

Skattechef Erling Andersen var byrådskandidat for Socialdemokraterne – stadig medlem?

Jeg har tidligere skrevet om manden der fældede Troels Lund Poulsen, skattechef Erling Andersen, der ifølge udokumenterede rygter på nettet skulle være aktiv socialdemokrat. BT leverer i fredagens avis den manglende dokumentation – Skattechef taler ud: Jeg var DSU-formand.

“Nu kan B.T. oplyse, at Erling Andersen både har været formand for Socialdemokratisk Ungdom (DSU) i Haderslev, og han har været opstillet til kommunalvalget for Socialdemokraterne.

Skattedirektøren bekræfter selv oplysningerne i det første interview siden sagen startede.

– Jeg synes, at det tilhører privatlivets fred. Jeg meldte mig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i 1975, da jeg var 17 år, jeg var aktiv i foreningen de næste tre-fire år og blev også formand. Jeg var også opstillet til kommunalvalget i 1978 som ’ungdommens socialdemokratiske kandidat’, men blev ikke valgt, siger Erling Andersen, der ikke vil afsløre, om han stadig er medlem af Socialdemokraterne.

(Erling Andersen, formand for DSU-Haderslev, 1. maj 1978)

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at Socialdemokraterne også har forsøgt at påvirke Skat København. Nuværende finansminister Bjarne Corydon rettede under valgkampen i september direkte henvendelse til Skat København med et ønske om, at, at de skulle gå ud i offentligheden og dementere et rygte der gik blandt journalister…” (Ekstra Bladet, 22. december 2011: Corydon forsøgte at påvirke Skat)

Oploadet Kl. 00:27 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/32723/trackback

18 Comments »

 1. Som jeg skrev…

  http://www.uriasposten.net/archives/32244#comment-1110623

  Kommentar by Michael Sjøberg — 24. december 2011 @ 02:28

 2. Det ville helt klart hjælpe hans og Skats troværdighed enormt, hvis han kunne sige, han ikke længere er medlem af Socialdemokraterne. Når han alligevel ikke vil gøre det, må man næsten konkludere, at det er tilfældet. Holder formodningen stik, må det også være legitimt at sætte spørgsmålstegn ved hans habilitet i skattesagen. Det var jo ikke en hvilken som helst sag. Blev Kinnock kendt skattepligtig i Danmark, måtte Thorning-Schmidt forlade sin formandspost, og de borgerlige ville med temmelig stor sandsynlighed genvinde regeringsmagten. At sidde med den magt som socialdemokratisk partimedlem, ville for de fleste være for stor en fristelse at modstå.

  Generelt synes jeg, det er meget mærkeligt, at stort set alle medier unisono uden at blinke har taget Erling Andersens “von Hörensagen”-beskyldning om, at Troels Lund Poulsen ville have omgjort kendelsen i skattesagen, for gode varer og ikke tøver med at kalde miseren for værre end Tamilsagen. Ingen problemer der: En mand som Erling Andersen må jo åbenbart per definition være ærlig og reel. At hans forklaringer og udtalelser i offentligheden så er nærmest konsekvent indbyrdes modstridende – f.eks. benægtede han for et par uger siden over for Jyllands-Posten, at han er socialdemokrat, mens han i dag ingen kommentarer har – tager man ikke så tungt. Vover man derimod at sætte spørgsmålstegn ved mandens habilitet og antyde, at hans partitilhørsforhold kunne have spillet en rolle for afgørelsens udfald, bryder fanden løs, eller alternativt vælger man – som en lang række medier, herunder DR – fuldstændig at ignorere de nye oplysninger og end ikke nævne dem på tekst-tv.

  Kommentar by Jan Christensen — 24. december 2011 @ 02:47

 3. Her lidt mere dokumentation om Erling Andersen. Det nedenstående hovedbestyrelsesreferat har ligget på nettet et stykke tid. Jeg kan ikke finde det på Dansk Told & Skatteforbunds hjemmeside, men at det nedenstående citat af Erling Andersen om Anders Fogh også vitterligt stammer fra førstnævnte, har socialdemokraten Henning Tjørnehøj bekræftet: http://kortlink.dk/aa58

  Hovedbestyrelsesreferat HB-referat nr. 13/2009 18. december 2009 Ordinært hovedbestyrelsesmøde mandag den 30. november 2009, kl. 13.00 – 17.00 og 1. december 2009 kl. 9.30 – 12.00 på Hotel Vejle Fjord, Stouby.

  “Da Anders Fogh var skatteminister blev han advaret mod omgåelsen af skattelovgivningen vha. etableringen af såkaldte ‘tomme aktielselskaber’. Advarslerne kom såvel fra Told & Skat – SKATs daværende betegnelse – som fra Bagmandspolitiet. Der blev senere ført 84 retssager, som godtgjorde, at statskassen var blevet snydt for over 2 mia. kr. Det kostede ca. 700 mio. kr. at føre sagerne – alene i salærer. Der var iflg. Jyllands-Posten tale om den største juridiske sag siden Retsopgøret mod landsforræderne efter Besættelsen. I den forbindelse udtalte den daværende formand for Skatterevisorernes Forening Mogens Elgaard, at ”Anders Fogh i bund og grund havde stor forståelse for folk, der snød og arbejdede sort, fordi det var udtryk for en sund modstand mod det høje skattetryk”. Elgaard blev suppleret af formanden for Told & Skatteforbundet, Erling Andersen med disse ord: ”Det var i Anders Foghs tid ikke befordrende for karrieren at kræve mere kontrol. Ordet måtte ganske enkelt ikke bruges. Told & Skat skulle være en service for erhvervslivet – ikke en kontrol.”

  Den følgende passage fra en Ritzau-artikel i 1994 tyder heller ikke på, at Erling Andersens kærlighed til Venstre og de andre borgerlige partier var særlig udpræget.

  (…) “Told – og Skattedirektoratets ledelse får fuld opbakning fra medarbejderne i sagen om den krakkede Himmerlandsbank. Men der er drøje hug til politikerne fra medarbejdernes organisation, Dansk Told og Skatteforbund.

  – Denne sag er slet og ret et ‘tak for sidst’ fra oppositionen til den regering, der i sin tid var skyld i, at Anders Fogh Rasmussen (V) måtte forlade sin skatteminister-taburet på grund af sagen om kreativ bogføring, siger forbundsformand Erling Andersen til Ritzau.”

  Ritzaus Bureau, d. 04.10.94.

  Kommentar by Jan Christensen — 24. december 2011 @ 03:17

 4. -> Jan

  Jeg har tjekket samtlige artikler om Erling Andersen på Infomedia (dvs. tilbage til 1985-1990), og ser ingen klar tendens i faglige virke. Når vi taler skattevæsenet (Told og Skat), så var der rigtigt mange ansatte som tilkendegav det samme som Erling Andersen i 1990’erne – er i familie med et par stykker.

  Kommentar by Kim Møller — 24. december 2011 @ 03:24

 5. Kim, jeg kunne heller ikke se nogen klar politisk tendens i hans udtalelser, da jeg lavede en Infomedia-søgning på ham for et par uger siden, og jeg valgte derfor heller ikke at skrive nogen artikel om ham på min blog, men jeg synes dog, hans, relativ nye, udtalelse om Anders Fogh er lidt opsigtsvækkende, fordi den måske siger noget om hans generelle syn på Venstre-skatteministre. Når jeg vælger at bringe dokumentationen her på siden, hænger det selvfølgelig sammen med nyheden om hans tidligere medlemskab hos Socialdemokraterne, og faktisk tror jeg, som nævnt, han stadig er medlem af partiet. Det er efter min mening en god og relevant historie.

  Kommentar by Jan Christensen — 24. december 2011 @ 03:32

 6. Den Mohammedanske afdeling af al-qaeda aka skat, er et sygt system som skulle lukkes pr. dags dato og erstattes af et elektronisk system.

  Det er fuldstændig sindssygt, at dem som sidder i den Mohammedanske afd. af al-qaeda kan køre heksejagt på danskere, samtidig med at de selv snyder og svindler de danskere som betaler deres løn.

  Kommentar by Fritz — 24. december 2011 @ 05:48

 7. -> Jan

  Det lignede en klassisk net-hoax. Tror også han er medlem i dag og hermed inhabil.

  Kommentar by Kim Møller — 24. december 2011 @ 08:59

 8. Off-topic: Se weekendavisen. De har en spændende artikel om militant venstrefløj. Bl.a. er de med til et foredrag med nogen fra AFA. Total voldsforherligelse, hvis nogen er i tvivl.

  Kommentar by Ironhide — 24. december 2011 @ 10:46

 9. Som Peter Loft skriver i sin redegørelse, så var der en forventning om, at afgørelsen i skattesagen ville blive offentliggjort. Det havde Helle Thorning jo lovet. Så mødeaktiviteten handlede om, hvad der ville ske, når det kom frem, at Kinnoch/Thorning fik (socialdemokratisk) særbehandling af Skat. Kernepunktet for al aktiviteten var uden tvivl Skats omdømme – at Loft skulle have en agenda om at knalde Thorning med en usaglig afgørelse virker helt urimeligt.

  Trods al hændervriden om “dybt fortrolige” oplysninger, så står der ikke noget i afgørelsen, der ikke allerede har stået i Ude og Hjemme. Eller burde have stået der, hvis man har holdt sig til sandheden, så hvorfor ikke bare offentliggøre den som lovet?

  Den eneste gode grund til at holde den hemmelig er, at den er så usædvanlig, at den ville skabe diskussion om Skats saglighed.

  Kommentar by Nils — 24. december 2011 @ 11:19

 10. Jamen er det da ikke skønt! Nu er vi vendt tilbage til de go’e gamle socialdemokratiske dage med kammerateri, pamperi og andre fordæktheder.

  Spørgsmålet her er jo, om der er lighed for loven i skattesager eller om at man blot skal have venner/kammerater/partifæller placeret de rigtige steder i systemet, for at kunne klare frisag. Hvorfor kommer der ikke en undersøgelse på dette punkt?

  Det går godt i rødeDanmark: DSB, SKAT, betalingsring, De radikales Avis (som jo har eneret på kultur, og derfor kan tillade sig hvadsomhelst), De radikales TV-station (aka DR) som holder befolkningen i et jerngreb af konstrueret virkelighed og flugt fra realiteterne. Sikken et godt og velfungerende demokrati!

  … og så har vi minsandten også en fantastisk stor begavelse, der jodler/kegler rundt som udenrigsminister og gør Danmark til grin i udlandet.

  Det er sandelig skønt at være dansker – her går det godt i bananrepublikken. Hvornår mon korset i Dannebrog bliver skiftet ud med en halvmåne og en stjerne?

  Kommentar by detRablendeDanmark — 24. december 2011 @ 11:30

 11. Jeg har skrevet en lille artikel om Erling Andersen på 180 Grader (og min egen blog): http://kortlink.dk/aa5n

  Venstre-mand skal føre S-SF-R’s kickstart ud i livet! Nå, nej, men socialdemokrat fik ansvaret for VKO’s toldkontrol.

  I nogle – bemærk ordet nogle – medier skrives der for tiden en del om direktøren for Skat København, Erling Andersens partitilhørsforhold. Det har vist sig, at manden, der var den øverste ansvarlige for afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag, er tidligere- og formentlig også nuværende socialdemokrat. Det sidste vil forhåbentlig komme frem i løbet af de kommende dage. Dermed giver hans vekslende forklaringer til diverse ministre, myndigheder og medier, der til enhver tid har været til fordel for den siddende regering og dens statsminister og til skade for den forhenværende regering, herunder ikke mindst tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsen, og partiet Venstre pludselig god mening.

  I den forbindelse kom jeg til at tænke på, at det jo også var den kære hr. Andersen, der fik til opgave at føre den i visse, elitære, kredse her til lands og ikke mindst i udlandet så kontroversielle toldkontrol – alene ordet får det til at gyse i hele kroppen på ethvert anstændigt menneske – ud i livet. Netop toldkontrollen var en kæmpe mærkesag for først og fremmest Dansk Folkeparti, men altså dermed også hele VKO-flertallet, op til valget i september i år, men desværre for Pia Kjærsgaard, Lars Løkke og co. endte initiativet med slet ikke at blive den succes, de havde håbet på. Set i lyset af de nye oplysninger om Erling Andersen kan jeg ikke lade være med at tænke på, om de manglende håndgribelige resultater ved grænseovergangene mon kunne skyldes, at Andersen havde bedt sine medarbejdere om, så at sige, at skynde sig langsomt?

  For at drage en parallel til den nuværende RAF/S-SF-R-regering ville det svare til, at en god partitro Venstre-mand blev sat i spidsen for implementeringen af Socialdemokraterne og SF’s absolutte mærkesag under valgkampen: Den såkaldte kickstart (skal udtales med et dansk i) af dansk økonomi. Set med borgerlige briller ville det uden tvivl være at foretrække, idet skadesvirkningerne derved ville blive begrænset en smule, men det er næppe, hvad sosserne foretrækker. Man sætter jo heller ikke ræven til at vogte gæs eller ulven til at vogte får.

  Kommentar by Jan Christensen — 24. december 2011 @ 12:27

 12. […] Nu er det så dokumenteret, at skattechefen i København Erling Andersen var DSU-formand, samt at finansminister Corydon prøvede at påvirke Skat København. [Uriasposten]. […]

  Pingback by Skattechef var top-socialdemokrat « Kimporatoriet — 24. december 2011 @ 13:40

 13. -> Jan C og andre: Armslængdeprincippet dur ikke længere. Det fordrer anstændighed og monokultur, og begge dele er pist væk. Vi må have politisk valgte topembedsmænd som i USA.

  Kommentar by Kim Poulsen — 24. december 2011 @ 13:45

 14. @ Jan Christensen

  TAK for mange glimrende kommentarer!

  Efter min mening er Erling Andersen INHABIL hvis han stadig er medlem af socialdemokratiet.

  Her er et NOTAT fra JURIDISK KONTOR OM INHABILITET

  “HVORNÅR ER MAN INHABIL.

  Den der virker indenfor den offentlige forvaltning, er inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis:
  – man har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sagens udfald.

  – man deltager i ledelsen eller i øvrigt har en nær tilknytning til et selskab, en FORENING aller anden privat juridisk person, der har en særlig interesse i sagens udfald.”

  I dette tilfælde mener jeg , at FORENING er at sidestille med et medlemskab af socialdemokratiet. Og hvorfor vil Erling Andersen ikke oplyse om han stadig er medlem af socialdemokratiet??

  Kommentar by Erik — 25. december 2011 @ 18:04

 15. Hvis man ikke må være medlem af en partiorganisation for ikke at blive “inhabil”, ja, så er stort set samtlige domsmænd inhabile. Sæt Jer dog ind i det samfund I lever I. Er Pia Kjærsgaards mand inhabil som statsrevisor, fordi hans kone har haft en afgørende indflydelse på 10 finanslove?? – tilsyneladende ikke, – og det redder da familien et godt ben til 300.000 årligt.
  Kim Møller, – du skuffer, – samfundet har betalt en dyr uddannelse for dig, – det her må du kunne gøre meget bedre.

  Kommentar by Carsten Holbeck — 26. december 2011 @ 12:31

 16. 15 For sådanne poster , jo så vil enhver med en smule logisk sans kunne sige sig selv at det er at være inhabil , man kan jo ALDRIG stole på en sådan mand (jo hans eget parti formodentligt)Der er så meget svineri i denne sag og alt det blev affødt af at det blev en kendsgerning at vi havde en skatte kriminel statsminister som tilsyneladende havde rigtigt gode kammerater i SKAT, for den gik næppe med os andre dødelige at vi i 6 år fik et påbud om at ikke trække en andens fradrag af, og da sagen så endelig kom til overfladen ja vupti så var sagen forældet og Danske skatteydere havde så foræret vores “stakkels fattige socialakrobatiske leder” 150.000 kr , som sagt tror du at andre dødelige pøbel borgere havde oplevet en sådan luksus ????

  Det var da også ganske tydeligt at den konstruerede til lejligheden sag mod Venstre var et modangreb intet andet , men jeg synes nu at det igen svinger åh så grimt tilbage på socialkammeraterne og deres venner i Skat !!!

  Kommentar by Whodares — 26. december 2011 @ 22:10

 17. Erling Andersen er et svin

  Kommentar by Holger Danske — 22. oktober 2012 @ 16:14

 18. Er der nogen der ved hvad Erling Andersens kone hedder og hvad hendes funktion i HTS kampagne gruppe er/har været

  Kommentar by jesper wodschow — 25. oktober 2012 @ 14:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper