25. december 2011

Hvorfor skal politiske modstandere ‘kunne slappe af i deres hjem?’, spurgte socialisten…

Sjældent indblik i venstreekstremismen anno 2011 i seneste udgave af Weekendavisen, hvor Niklas S. Hessel beretter fra et par af overdrevets arrangementer, der både har fokus på det teori og praksis – Messiansk-apokalyptisk opstand (ikke online).

“»Er parlamenterne stadig værd at angribe?« Det er store spørgsmål, der sættes til diskussion denne eftermiddag i Aarhus Kunstbygnings anonyme, hvidmalede lokaler. Foran mikrofonen sidder Mikkel Bolt, fagleder ved Moderne Kultur på Københavns Universitet, flankeret af adskillige flasker Søbogaard-sodavand og med et brændende tog på storskærmen bag sig. Han leverer en indføring i Den kommende opstand, en fransk venstreradikal bandbulle om den kapitalistiske ordens kollaps, der netop er blevet oversat til dansk.

Der er revolution på programmet, selv om vi på papiret er til litteraturfestival… Under overskriften Alt er tabt og vi har vundet forklarer den marxistiske lektor ned i sin Maccomputer, at vi i Danmark befinder os i en særligt gunstig situation… Bolt går videre til gruppens idé om, at den dysfunktionelle samfundsorden er en slags ‘ generaliseret borgerkrig’. »Herhjemme er det jo stadig en lavintensitetsborgerkrig, men ikke desto mindre en form for borgerkrig,« forklarer Bolt. I den situation bliver alt fra sten mod parkeringsvagten til langsomhed på jobbet til det, han kalder »uartikuleret anti-kapitalisme«. Bogen opfordrer læserne til at artikulere modstanden noget tydeligere: »Med hensyn til metoder så lad os huske på følgende grundsætning fra sabotagen: mindst mulig risiko, et minimum af tid, størst mulig skade.« Andre råd i teksten: Anskaf dig våben, kast dig ind i byguerilla-krigen og forsag for alt i verden partier, fagforeninger, familie og parforhold – institutioner, der kun begrænser ethvert sandt fællesskab og enhver impulsiv handling.

Værkets formodede forfattere – fortrinsvis universitetsuddannede fra middelklassen, der går under navnet Den usynlige komité – står anklaget for terrorisme i Frankrig. De har angivelig udøvet jernbanesabotage ved at ødelægge strømkabler til højhastighedstog. … Forbilledet for deres revolution er de forstadsoptøjer, der brød ud i de parisiske banlieus i 2005, hvor rodløse unge i ugevis brændte biler af og raserede deres nærmiljø. Ghetto-roden køres i stilling som en slags fortrop – »livskraften har slået lejr i de såkaldt belastede områder«.”

(Libertære socialister, Møder om Militans, Støberiet, 7. december 2011)

Andre på den yderste venstrefløj er mere konsekvente i forholdet til ordensmagten. De bryder dens monopol på vold og lever under jorden for at kunne slås med politiske modstandere.

»Det skal være svært og hårdt at være nazist,« siger Kalle. Sammen med sin kollega – der også hedder Kalle – fra Antifascistisk Aktion (AFA) i Sverige sidder han på et podie i Kulturhuset Støberiet på Nørrebro. Anledningen er en oplægsrække om militans arrangeret af Libertære Socialister, en relativt nystartet anarkistisk gruppe. …

Aftenens oplæg handler om, hvordan man bekæmper den yderste højrefløj hinsidan. Metoderne indbefatter overfald på højreradikale i deres hjem, ammoniak ind ad brevsprækken, smadring af deres biler, breve om deres politiske tilhørsforhold til arbejdsgivere og familie og udhængning gennem plakater og graffiti i lokalområdet.

Under oplægget afspiller Kalle og Kalle film fra nettet, der dokumenterer natlige overgreb mod nazister under byture og hærværk mod deres hjem til tonerne af blandt andet »Hard Day’s Night«. … Der bliver imidlertid også plads til anekdoter om mindeværdige overfald, som dengang højreradikale fra Helsingborg besøgte Christiania, blev tævet af AFA-folk og angiveligt deserterede. »Det er en meget effektiv metode.«

… en ung kvinde med piercet underlæbe markerer sig fra starten med mere kritiske indspark… Efter filmene får kvinden ordet igen, og denne gang er hun tydeligt oprørt. »Det er ulækkert og grotesk, at man skal tage det så langt ud,« indvender hun, men nu er modsvarene massive også fra de danske deltagere. »Nazisme er ikke et deltidsjob. Hvorfor skal de kunne slappe af i deres hjem?« spørger en muskuløs fyr i en »I Love Socialism« -Tshirt; min sidemand… vågner op til dåd. »Vold er et middel som mange andre. Jeg synes, det er forkert at kritisere det…«

Konferencieren fra Libertære Socialister tager ordet i et mere teoretisk tonefald: Det nuværende system er fyldt med strukturel vold, og militans er en måde at bryde ud af det på. »Det interessante er ikke at diskutere for eller imod vold, men principper for applikationen af vold,« erklærer han.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/32771/trackback

35 Comments »

 1. objektivt set så tangerer mange af de pointer en basal form for organiseret sindssyge.

  Kommentar by Mike — 25. december 2011 @ 14:26

 2. Tag socialhjælpen fra dem, og de dør af sult.

  Kommentar by Børge — 25. december 2011 @ 14:52

 3. Det er jo rystende læsning. Hvor er DR, TV2, EB og alle de andre medier? Her er jo tale om potentielle terrorister! Hvor er afsløringerne af disse personers identitet???

  Kommentar by Rystet — 25. december 2011 @ 15:48

 4. »Nazisme er ikke et deltidsjob. Hvorfor skal de kunne slappe af i deres hjem?«
  Ja spørg bare Grethe løgstrup, Rikke Hvilshøj, Fritz Neumann, ofrene fra “Nazinfo kampagnen” og mange flere om det.

  Kommentar by J B — 25. december 2011 @ 16:02

 5. Grundlovens §78 stk. 2:
  “Foreninger, der virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkene, bliver at opløse ved dom. ”

  Rent faktisk at finde en anklager der tør gøre det, er så en anden sag.

  Kommentar by Mr. Creosote — 25. december 2011 @ 16:05

 6. Intet medie lever i uvidenhed om venstrefløjens voldsparathed, og når der omvendt fokuseres intens på DDL’s bannere og klistermærker, så må det være et bevidst redaktionelt fravalg ikke at problematisere den yderste venstrefløjs selvforståelse og virke.

  Kommentar by Kim Møller — 25. december 2011 @ 16:31

 7. Hvis bare det ikke var så sandkasseagtigt!

  Men det er jo sprængfarligt, og hvordan kan et offentligt arrangement med det indhold og den måde at udtrykke sig på forbigå pressens opmærksomhed?

  Kommentar by Elis Mogensen — 25. december 2011 @ 17:15

 8. Pressen er hr. Møllers blog, og andre medier, der måske ikke er størst med hensyn til udbredelse, men høj i kvalitet og perspektiveringer der ikke er udbredte i massemedierne.
  Ønsker man information er bloggen, blandt andet af disse årsager, en af de første der må ses på.

  Kommentar by Peter Buch — 25. december 2011 @ 17:56

 9. #3 Rystet

  Så længe de kun overfalder højrefløjen har det hverken politiet eller PETS interesse ( faktisk gør de venstreradikale kun systemet en tjeneste ved at undertrykke og bekæmpe dets kritikere mht multikulturalismen og samtidigt ikke rette vreden mod systemet).
  Det er først når de overfalder de etablerede politikkere, eller ligefrem PET selv, at der nødtvungent gribes ind.

  Det er derfor de har haft storset frit spil i årevis, og i flere tilfælde ligefrem haft massiv støtte fra fagforeninger og div offentlige midler til det.

  PS til Kim Møller
  Har der ikke en gang været en brugbar søgefunktion på UP?
  Man skal jo faktisk bruge eksterne søgemaskinger såsom Google osv for at finde rundt på siden efter ældre artikler.
  Det er lidt syndt da siden jo er en ren guldgrube af informationer og gode artikler.

  Kommentar by J B — 25. december 2011 @ 19:12

 10. -> J B

  Den blev fjernet i en periode, hvor databasen gik kold flere timer om dagen. Jeg plager webmaster en af dagene…

  Kommentar by Kim Møller — 25. december 2011 @ 19:26

 11. Mht. søgefunktion kan man installere en google-søgning kun på Uriasposten, men man kan også gøre det selv ved i google at indtaste “site:http://www.uriasposten.net” foran de søgeord man vil anvende. F.eks. site:http://www.uriasposten.net egen vinding og datter

  Kommentar by Zonka — 25. december 2011 @ 19:40

 12. Endnu engang demonstreres, at socialister er religiøse fanatikere, der sætter deres kommende himmel højere end levende mennesker. Dette bekræfter blot, at de slavesindede mennesker, med deres ressentiment, er rovdyrene, der venter på, at fortære alt.

  Vi ser også de åh-så-frisindede anarkister, der ikke lever for egen frihed (individuel anarki og autonomi), men den abstrakte Anarkisme – de har nu har fundet en ny herre, den store sag, som de skal tjene.

  Fy og føj! Hvor jeg foragter disse nedrige flokdyr, disse ildhunde, der vil gylpe egen tomhed udover verden og drukne al storhed i deres bitre galde. Påstand: Der er store horder, der er klar til, at gå med i denne frådende ynkelighed, så snart den bliver ‘demokratiseret’ og anrettes med et mere æstetisk begrebsapparat; revolution som nouvelle cuisine. Thi hvilken gris kan stå tilbage for et velanrettet trug?

  Libertære Socialister: Den ideologiske ækvivalent af The Human Centipede,hvor affald spredes fra røvhul til røvhul, med Marx som det primære fordøjelsessystem. Velbekomme!

  Kommentar by Stirner — 25. december 2011 @ 20:00

 13. Mht søgefunktion så fungerer Google egentlig udemærket men tilgangen til siden for nye læsere med mindre komputer og internet kendskab vil uværgeligt forbedes med en let tilgængelig indbygget søge funktion.

  #12 Stirner
  Så præcist kan det også udtrykkes og jeg kan kun give dig helt ret
  PS
  “Libertære Socialister: Den ideologiske ækvivalent af The Human Centipede,hvor affald spredes fra røvhul til røvhul, med Marx som det primære fordøjelsessystem. Velbekomme!”
  Citat værdig der dog dækker større dele af den ekstremevenstrefløj end bare lige LS.
  Thats a gut vending.
  Maybe vi kan use that in another afsnit, ha ha

  Kommentar by J B — 25. december 2011 @ 20:32

 14. #12 Stirner

  Smukt skrevet, meget smukt.
  Thumbs up herfra.

  Kommentar by Anonym — 25. december 2011 @ 20:57

 15. #12 Stirner

  Smukt skrevet, meget smukt.
  Tomlerne op herfra.

  Kommentar by Neuhammer — 25. december 2011 @ 21:02

 16. Tak til Kim Moller for dette vigtige arbejde.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 26. december 2011 @ 00:30

 17. Disse røde fanatikere er Systemets soldater. Derfor kan ingen røre dem.

  Løb lemminger, løb !

  Kommentar by Tolder — 26. december 2011 @ 01:21

 18. Forening Sorte Fane
  Individualitet, solidaritet og frihed
  ht tp://sortefane.wordpress.com/2011/11/17/moder-om-militans-en-oplaegsraekke-i-efteraret/

  – med link til bla. P1

  Militans
  Klubværelset 16. november 2011 kl. 15:03 på P1

  Medvirkende:
  Mikkel Bolt, lektor i kulturhistorie
  Oscar Larsson, anarkist og cykelsmed
  Malte, studerende og “planker”

  Hør udsendelsen (27:22)
  ht tp://www.dr.dk/P1/Klubvaerelset/Udsendelser/2011/11/16122923.htm

  Kommentar by anno — 26. december 2011 @ 01:35

 19. #18 Tak for linket til Militans, Klubværelset 16. november 2011 kl. 15:03 på P1

  Normalt læser jeg blot og kommentere sjældent på artikler eller kommentar. Jeg skal på forhånd undskylde for det mindre klædeligt sprogbrug som følger. Nogle gange er det dog sundt for krop og sjæl, at kalde en spand for en spade
  Det er voldsomt svært, at holde tand for tunge, når man høre sådan en omgang savl og bræk, som ”klubværelset” spyer ud i æteren. Journalistik vil nogle sikkert hævde. Men er det nu også dette? Er det journalistik når den kvindelige vært i en fjalet og forelsket tone underbygger brugen af samfundsundergravende virksomhed? Når man hører værten, forventer man næsten, at hun opnår klimaks inden programmet er færdigt.
  Er det det virkelig journalistik, når den mandlige DR udsendte, opfører sig som en teenager på en overdosis af hormoner, mens han opfordre og legitimere bedrag.
  Hvor er spørgsmålene om “aktivisterne” vil acceptere lignende metoder, anvendt mod dem selv? Hvor er spørgsmålet om hvilke konsekvenser det får for chuførren, at de bliver snydt, og hvad der vil ske, hvis andre besad samme grad af moralsk relativisme og egoisme.
  Jeg indrømmer gerne, at jeg fik luft for min galde, men også at jeg lærte noget.
  Jeg lærte, at den gyldne regel ikke altid kan anvendes. I nogle tilfælde skal man ikke følge” Det, som du ikke ønsker, at andre skal gøre mod dig; gør det ikke mod dem”, men i stedet ” gør mod andre som de gør mod dig og dine”.
  Så nu er licensen frameldt, hvilket falder inde for rammerne, for hvad der i programmet defineres som legitimt selvforsvar. En ynkelig definition af selvforsvar, men hvem er jeg, at benægte dem retten til denne definition.

  Kommentar by Systemet — 26. december 2011 @ 04:28

 20. Nå, nu er det åbenbart ikke nok for de anti demokratiske venstrefløjs AFArter at banke deres menings modstander på gaden, når disse stilfærdigt bruger deres demokratiske ret til at demonstrere, nu vil de totalitær diktatur liderlige anti-demokrater AFArterne på venstrefløjen yderliger optrappe deres selvtægts opsøgende vold mod anderledes tænkende i deres hjem.
  Føj for taber mentalitet, velkendt muhammedaner sjakal taktik, hvor er disse afskums primitive dyr….øh, mennesker dog frastødende.

  Ikke nok med at disse primitive kujon tildækkede kællinge sorte affaldssække hætteklædte AFArter, ikke tør tage en åben debat, men tæsker løs på anderledes tænkende, de tør ikke engang kæmpe med åben pande! Sådan nogle tøse hijab kællinger, disse AFArter.
  Det er ikke underligt, at de ingen sympati har i befolkningen, udover i deres egen lille klike.

  Hvid disse mandslinge naive hijab hætteklædte kællinger ulibertære militante socialister vil gå stræk march, så kan de sikkert lære det af oleg sohn, han har ihvertfald overværet mange af disse stræk marcher i det gamle folke mur nedrevne fallit system DDR.
  Tror disse militante dilitante affaldshætteklædte kællinger virkelig, at vi, befolkningen vil have fallit systemet Mur-DDR indført ? så de sgu da dummere end sortpenge modtageren oleg sohn, der taqyya snakkende har kritiseret USSR systemet.
  Men held og lykke til den tåbelige lille flok af sjakal voldsudøvere militante socialister med deres taber projekt som befolkningen ikke vil have, at gentage en fiasko vil aldrig blive en succes, men det fatter de historieløse AFArt tosser ikke.
  Ynkeligt!

  Kommentar by li — 26. december 2011 @ 10:01

 21. Alle, der mener, at vi undgår en borgerkrig tager så grundigt fejl.
  Læg mærke til, at det er venstrefløjen, der udtrykker sig hårdest imod en borgerkrig, medens de selv er krigsparate.
  Når den bryder ud, så skal højrefløjen vide, hvilke politikere, politifolk og dommere, der først skal uskadeliggøres.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 26. december 2011 @ 11:16

 22. God artikel og flere gode indlæg!
  Jeg kan huske at havde set på tv, at de venstreorienteret ekstremistiske kujoner kastede sten på Jonni Hansens vinduer og smed fyrværkeri gennem brevsprække og på vinduer, de var vel flere hundred og det skete vist flere gange tilbage i 90`erne, dengang Jonni Hansen boede på Amager ved Sundholm Hospital.

  Kommentar by Viking — 26. december 2011 @ 11:39

 23. Jeg kommer også til at tænke på det drabsforsøg på ham skinhead fyren på Vesterbro, som politiet ikke rigtig gad at opklare!

  Kommentar by Viking — 26. december 2011 @ 11:43

 24. -> Viking

  1. maj sidste år kastede de flasker over hegnet til Johnny Hansens nuværende bopæl på Hundige Strandvej. Det samme gentog sig august i år.

  Kommentar by Kim Møller — 26. december 2011 @ 13:07

 25. Venstrefløjen leger en farlig leg. En dag har de ikke selv monopol på volden, men kommer til at føle den på egen krop, hvis de fortsætter ad dette spor.

  Kommentar by 666 — 26. december 2011 @ 13:30

 26. “Det samme gentog sig august i år”
  Var det i forbindelse med deres koncert?
  Jeg tror de har dyrket deres samfunds godkendte terror mod Jonni Hansen siden sidst 80`erne, start 90`erne.
  Det er i mine øjne samfundets accept, af anti-demokrati og anti-ytringsfrihed eller hvad det nu hedder når man forfølger, undertrykker og krænker politiske modstanders menneskerettigheder.
  Et godt eksempel på forskelsbehandling.
  Angående sten, flasker og vold, så fik Pia Kjærsgaard også en omgang (drabsforsøg) da hun besøgte Griffenfeldsgade, hvor en masse somaliske “flygtninge”, arabere, afrikanere og venstreorienteret holder til.
  Der er faktisk mange eksempler på højreorienteret som ofre og få med venstreorienteret som ofre!
  Der er noget råddent i Danmark.

  Kommentar by Viking — 26. december 2011 @ 13:46

 27. Mangler vi ikke en udtalelse fra København’s Universitet om, hvordan det forholder sig til, at deres ansatte under påberåbelse af videnskabelig integritet render rundt og plæderer for vold mod anderledes tænkende?

  Kommentar by Arne Torp — 26. december 2011 @ 13:59

 28. Lidt off topic!
  nordjyske.dk, sure opstød!
  http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/53/4034919/3/kommunister-og-nazister
  De glemmer at fortælle at Stauning var socialdemokrat, Scavenius var radikale venstre og at kommunisterne var tvunget under jorden af det danske politi. o.s.v

  Kommentar by Viking — 26. december 2011 @ 14:13

 29. søndagsavisen.dk, har en sjov artikel om Jonni!
  http://sondagsavisen.dk/2008/40/arbejdslose-jonni-hansen-mine-holdninger-har-en-hoj-pris.aspx

  Kommentar by Viking — 26. december 2011 @ 14:42

 30. Uriasposten stinker altid langt væk af brændt martyr. Snup en tudekiks, piger.

  Kommentar by TJ — 26. december 2011 @ 22:30

 31. Nååååhe lille TJ feminist, har du ikke fået positivsærbehandling i dag!?

  Kommentar by Viking — 26. december 2011 @ 23:26

 32. 26. Viking

  Hvor tror du vi ender?

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. december 2011 @ 04:52

 33. Vivi Andersen
  Godt spørgsmål, som jeg meget gerne vil svare på!
  Min første tanke er negativt. Her er nogle tanker, men først lidt om mig. Jeg er født i København i midt 70`erne under venstreorienteret og multietniske forhold (bare for indlevningen skyld). Jeg tror detsværre at det vil blive værre, som de fleste her på Uriasposten og andre tilsvarende steder ved, så fører medierne, politikerne og den sædvanlige liste af “typer” en propaganda der retfærdiggøre deres propaganda og især deres undertrykkelse af den del af den danske befolkning der ikke er med på vognen og i nu mere dem der imod. Med personlig hetz, vold og så videre.
  Jeg er overbevist om at vi for borgerkrig og/eller etniskudrensning, udfaldet af det tror jeg afhænger af omverden. Vi er under pres fra flere fronter, her hjemme er der de venstreorienteret (landsforræder typer) og de etniskfremmede (især arabere og afrikanere), som med kriminalitet, politisk vold, racistisk vold og andre former for samfundsskadelige aktiviteter vil få deres “revolution” eller hvad man nu skal kalde det. På andre fronter har vi EU, FN og dem som “vi” er afhængig af, her tænker jeg blandt andet på de voksende økonomier, som vesten har svært ved at konkurrerer mod og mister indflydelse over, lande som Rusland, Kina (som overgik Tyskland økonomisk omkring 2008), Indien, Brasilien (som lige har overgået Storbritannien økonomisk) og især de arabiske og afrikanske lande.
  Vi har tidligere skrevet sammen om sammenhængen mellem oliekrisen i 70`erne og indvandringen (4-11-2011), og det (at de ikke-Europæiske lande sidder på alle råstofresurserne og størstedelen af verdens befolkning) er et godt eksempel på hvorfor magthaverne ikke vil smide problemindvandrerne hjem og sætte de venstreorienteret på plads. Vores økonomi og samfund er jo meget afhængig af omverden, så det ville gavne os vis vores udvikling, borgerkrig eller oprydning fulgte udviklingen i resten af verden, især i de andre vestlige lande.
  Vi har en dyster fremtid, det er helt sikkert!
  Dette er selvfølglig et meget bredt svar, spørg endelig ind til noget mere præcist! Jeg vil med glæde svare. Jeg vil gerne vide, hvor du selv tror vi ender?

  Kommentar by Viking — 27. december 2011 @ 08:04

 34. #33.Viking.
  Med befrielse husker jeg maj dagene i 1945.
  Forhadte personer blev ført ned ad gaden til Rådhuset under skarp bevogtning af Frihedsbevægelsen.
  Akademielever udstyret med bambusstokke med synåle i enden stak de arresterede under transporten, medens folket hånede de arresterede på alle måder.
  Det er mit drømmescenarium for en ny befrielsesdag.
  Forestil jer alle de krævende og brovtende muslimer forvandlet til krybende væsener, tiggende om nåde.
  Sker det, så bliver det i sandhed en vakker dag!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 27. december 2011 @ 20:16

 35. Falkeøje
  Helt enig! Jeg krydser fingre og håber. :)

  Kommentar by Viking — 27. december 2011 @ 23:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper