28. december 2011

Mikkel Plum om SF’s kommunistiske arv: Larsen, Moltke. Ømann, Petersen, Strange og Sohn

Når Enhedslisten trods sit partiprogram ikke kaldes kommunistisk, så kunne ingen drømme om at associere Socialistisk Folkeparti med kommunismen. Den ligger ellers lige til højrebenet. Her lidt fra et læserbrev af Mikkel Plum i Weekendavisen – SF og DKP (ikke online).

“… faktisk har de fleste af SFs ledere været enten DKP-formænd eller ledere så længe, at de derved har mistet enhver troværdighed. Selve partiet SF er jo et ægtefødt barn af DKP og blev til, da DKPs mangeårige stalinistiske formand Aksel Larsen med flere »meldte kommunistpartiet ud af kommunistpartiet«, som Halldor Laxness sagde.

Aksel Larsen var jo heller ikke offer for nogen ungdomsforvildelse, da han som 35-årig blev formand for DKP i 1932. Han sad som formand til 1958; da var han 61! Kai Moltke var ledende medlem af DKP, fra han var 18, til han var 56, hvor han gik med over i SF. Sigurd Ømann (SFs formand 1968-74) var ledende medlem af DKP, fra han var 30, til han var 35 (med i SF). Gert Petersen (SFs formand 1974-1991) var 18, da han meldte sig ind i DKP, og 31, da han gik ud og med i SF. Også han var ledende medlem af DKP, Ebba Strange fra hun var 21-29, og sådan kunne man blive ved.

Også de har fuldt bevidst ønsket at arbejde for og med en kommunistisk verden på trods af de enorme mængder af oplysninger om, hvilke uhyrligheder der foregik på den anden side af jerntæppet. De elskede deres parti og forlod det kun, fordi de ønskede magt og indflydelse. Det kunne de ikke få gennem DKP i 1958… som kun ganske få danskere ville røre med en ildtang.

SF er med andre ord skabt af mænd og kvinder med dybe rødder i DKP, så det er ikke så ubegribeligt, som Karsten Matzen synes, at SF har gjort Ole Sohn til en stor mand. Det er helt naturligt for partiet.”

Oploadet Kl. 06:29 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/32871/trackback

11 Comments »

 1. Jeg tror sådan set ikke at ret mange SF’ere i dag kan betegnes som kommunister (de fleste kommunister er sevet over til Enhedslisten). Men SF flirter helt sikkert med kommunismen, hvilket er lidt komisk, når man tænker på hvor meget vrede det ville skabe, hvis nogen flirtede med eksempelvis nazisme.

  Kommentar by Vest — 28. december 2011 @ 11:23

 2. Danmark er et forunderligt land. Vi har en udenrigsminister der, udover at være fuld af løgn, er formand for ovennænte amoral, en statsminister der, udover at være fuld af løgn, ikke kan finde ud af at udfylde sin selvangivelse korrekt. Disse to anløbne personager forlanger nu, at store danske drenge udsendt som soldater, skal slæbe rundt på hele “Folkeretten” før de besvarer fjendtlig ild på konventionsmæssig korrekt vis. Soldaternes handlinger 7 -8 år tilbage skal nu “kommissionsundersøges” .
  Når statsministeren snyder og fupper forældes sagerne på 3 år! Når store knægte i fare for eget liv uforvarende muligvis overtræder en eller anden dem ukendt regel gælder ingen forældelse!
  Sig mig hvem du omgås… osv. Med SF i regering ophørte den sidste anstændighed på venstrefløjen!

  Kommentar by pesodym — 28. december 2011 @ 11:29

 3. I SF’s love står der, at partiets politik bygger på et marxistisk værdigrundlag. Og så vidt jeg ved, så var Marx da kommunist …

  Kommentar by Daniel Carlsen — 28. december 2011 @ 11:31

 4. SF er neokommunister. Og det med det maxistiske værdigrundlag tror jeg gerne på. Marxs antisemitisme trives jo lystigt i SF. Hvad der derimod er mærkværdigt er Socialdemokraternes smittelse af marxismen -repræsenteret ved især folk som Mogens Lykketoft. Engang tog de voldsomt afstand fra det der foregik i Sovjet – det fik en ende og resulterede bl.a. i den skandaløse, forrædderiske fodnotepolitik – og ikke mindre i installeringen af islam som magtfaktor på dansk grund.

  Kommentar by Limewoody — 28. december 2011 @ 11:46

 5. Tak Pesodym.2. Præcist formuleret.

  Hele denne ‘kommissionsundersøgelses’ epidemi skal blot skjule den Røde Regerings totale mangel på konstruktiv politik, og være med til at fjerne fokus fra, at den ikke kan føre landet ud af recessionen ved socialistisk/kommunistisk politik. Skjule de eklatante løftebrud.

  Mon ikke det store flertal af os er klar over at problemstillingen er som du formulerer det. Det håber jeg inderligt! Dem jeg har talt med stiller sig uforstående overfor at ’skrivebordsgeneraler/politikere’ skal føre ‘krig’ udfra ophøjede rene principper i den møgbeskidte, med helt anderledes værdinormer kultur, der eksisterer i de lande man kæmper for at hjælpe. Stakkels soldater der nu skal udsættes for denne kritik.

  Kommentar by synopsis-olsen — 28. december 2011 @ 11:52

 6. Man skal heller ikke glemme pernille rosenkrantz-heil`s exit fra EL og opdukken i S. Hun betyder måske ikke meget for nuværende med hun bliver toneangivende i S de kommende år. En klassisk muldvarpemanøvre fra de gamle kommunist dage. Med hende, helle og mogens er S de facto et kommunistisk parti, omend i forklædning.

  Kommentar by Santor — 28. december 2011 @ 12:01

 7. Glem ikke KGB-agenten HOLGER VIVIKE, kodenavn VART. Gammelkommunist på ny flaske.
  Spørg vore “journalister”, hvordan det kan gå til, at hovedparten af befolkningen ikke er bekendt med denne LANDSFORRÆDER fra SF.

  Disse “journalister” er i skarp konkurrence med folkeskole- og gymnasie lærere om, hvem der er bedst til at manipulere, indoktrinere, samt lyve bedst.

  Var det i øvrigt ikke Frank Aaen, der i sine unge dage gik rundt i Nord-jylland og tog notater om, hvor og hvornår både danske og Nato fly lettede og landede fra Flyvestation Aalborg??? Hvem fik disse notater??
  Nogen må stadig have viden derom.
  Aaen selv er sandsynligvis, i lighed med Ole Sohn, ramt af momentant hukommelsestab. Fuldstændigt som han har glemt sine LØGNEHISTORIER om sit engagement i Sovjet’s Afganistan eventyr.
  DET LØJ HAN OGSÅ OM.

  Kommentar by ramses-2 — 28. december 2011 @ 14:59

 8. SF’s udgangspunkt er en udogmatisk socialisme, der har sit udspring i arbejderbevægelsens kampe og i den marxistiske samfundsforståelse…

  taget fra SF’S PRINCIP-OG PERSPEKTIV PROGRAM

  Kommentar by tavsen — 28. december 2011 @ 15:49

 9. ht tp://w w w.sf.dk/uploads/media_items/sf-s-princip-og-perspektiv-program.original.pdf

  Kommentar by tavsen — 28. december 2011 @ 15:52

 10. @1

  Hmmm…. I et land hvor de fleste lemminger er mere eller mindre kommunister, må det jo være borgerlige mennesker der relativt set er landsforrædderne.

  Kommentar by Tolder — 28. december 2011 @ 17:16

 11. @10 Tolder,

  Du har ret, og det er jo dilemmaet: Den dag hvor et stort flertal af danskerne er en uskøn sammenblanding af muslimer og dhimmificerede socialister, og der ingen vej er tilbage, må vi andre konstatere, at vi ikke længere er landets borgere. Så er vi danskere i en socialistisk stat, som ikke kan kaldes Danmark, og så vil enhver ytring mod den multikulturelle socialiststat være en slags landsforræderi. Så er VI udlændingene, og så må vi vælge at indordne os, flytte eller lave ballade. Personligt kan jeg oplyse, at jeg flytter, hvis det når så langt. Jeg vil kæmpe for et frit og demokratisk Danmark så længe det er realistisk, men hvis jeg kan se, at slaget er tabt, vil jeg flytte jeg til Island eller Schweiz med hele min familie og al min ejendom. Det tror jeg, at mange andre ressourcestærke vil gøre, og så får multikulturalisterne det primitive hul i jorden, de kæmper så inderligt for at skabe.

  Kommentar by Vest — 28. december 2011 @ 22:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper