30. marts 2006

P1 Eftermiddag om ligheden mellem Berlusconi og Saddam Hussein

Det er længe siden jeg sidst har hørt en Bette de fine Licht-analyse i Orientering, men journalister på Berlingske Tidende er såmen også leveringsdygtig i underlødig journalistik. Fra gårsdagens P1 Eftermiddag, et indslag om valgkampen i Italien, hvor journalist Morten Beiter ikke holder sig tilbage.

Morten Beiter: “… i 2001 der indgik han jo den berømte Contracto Italiani, altså kontrakten med italienerne, alle kontraktpolitikers moder, hvis vi skal sige det på lidt Saddam Hussein’sk.”

[…]

P1-vært: Jeg ved du har gjort dig en iagttagelse hvor Berlusconi poserer med en sabel, hvad er det, det billede får dig til at tænke på?

Morten Beiter: Nej. men – jeg så det bare på nettet den anden dag, under det valgmøde der var i Napoli, hvor han også ytrede sig om kogning af børn, jeg så det her billede hvor han stod med en sabel, og jeg tænkte, det her har jeg set før et eller andet sted. Så gik jeg på google og fandt et lignende billede af Saddam Hussein med et svær, og tænkte nåh ja, en mand midt i 60erne, øhh i dyb politisk krise, øhh stiller sig op med et sværd, det var da pudsigt.

Det er naturligvis uhyrligt at drage associationer mellem Silvio Berlusconi og Saddam Hussein. Berlusconi er demokratisk valgt, og regererer kun i kraft af folkets vilje til at stemme på ham. Saddam Hussein var brutal diktator der tog magten ved kup, og ikke kom alvorligt i politisk krise før demokratiske lande 40 år senere med våbenmagt sluttede festen.

At Morten Beiter (og P1-værten) håber på at Prodi-koalitionen (der bl.a. omfatter kommunister) vinder valget, er deres gode ret – men det rager basalt set ikke deres lyttere.

Hvis jeg var italiener og valget stod mellem Prodi og Berlusconi, så ville jeg stemme på sidstnævnte. Romano Prodi var manden der for et par år siden fortalte La Repubblica at Irak-krigen kunne have været undgået, og ‘freden bevaret’.

Fred er et svært ord at definere – her er Saddams definition.

Oploadet Kl. 09:28 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. Grunden til du ikke har hørt Bette de Fine Licht i et stykke tid:
  http://www.journalisten.dk/sw7134.asp

  Kommentar by Pelle P. — 30. marts 2006 @ 09:52

 2. Tja og der var mange flere i det udulige organ, der også godt kunne trænge til en fyreseddel !

  Kommentar by whodares — 30. marts 2006 @ 14:25

 3. Aldrig mere igen skal vi høre Bette de Fine Licht bashe Berlusconi og højrefløjen i italiensk politik. Godt at hun nu bliver afløst af… Ole Sippel?
  “Siden Tiedemanns kronik har DR ikke haft en fast medarbejder i Italien. DRs tidligere mellemøst-korrespondent Ole Sippel, 64, starter i Rom til april.”

  Kommentar by G. Christiansen — 30. marts 2006 @ 21:38

 4. neeeeeeeeeeeej inteeeeeeeeeeee braaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Kommentar by karam — 8. juli 2007 @ 19:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper