31. december 2011

Marlene Wind: Nationalstaten ’spillede’ en nøglerolle, men kan ikke matche nye udfordringer

Der er noget forkert ved ‘idealister’, der foragter de folk som de foregiver at være idealistiske for. Kronik af Marlene Wind i torsdagens Politiken – Nationalismens sirener hyler højest i Europa.

“Europa var engang i førertrøjen: teknologisk, kulturelt og økonomisk overlegent. Nationalstaten og nationalismen spillede, som flere historikere har gjort opmærksom på, en nøglerolle i Europas globale succes, fordi det territoriale organiseringsprincip muliggjorde skabelsen af den velfærdsstat, som kunne levere de eftertragtede økonomiske fremskridt.

Alligevel er det i dag netop nationalismen, der ser ud til at blive Europas undergang.

Nationalismen forklædt som manglende krisebevidsthed, mudderkastning mellem de europæiske hovedstæder samt den evindelige rundbordssnak om EU’s såkaldt demokratiske underskud. …

Som den danske historiker Thorsten Borring Olsen så præcist formulerede det i sin Kronik af 2. december i Politiken: »… de europæiske befolkninger er blevet så mentalt, kulturelt og politisk nationaliseret, at de ikke evner at skifte spor og orientere sig mod en europæisk organisationsform, der kan matche det 21. århundredes udfordringer«. …

Er de europæiske redningsplaner nu også ’rigtig demokratiske’ og rimelige, spørger mange, og hvem var det lige, der indsatte udemokratiske og nedskæringsivrige teknokratregeringer i flere europæiske lande? …

Vi hører også uendelig lidt om, hvorfor det er i alle europæeres interesse, at EU som samlet enhed udviser globalt lederskab. EU kan dermed, som Timothy Garton Ash har formuleret det i The Guardian for nylig, være ved at underskrive sin egen dødsattest. I forsøget på at genoprette den europæiske økonomi er det således igen nationalismens sirener, der hyler højest.

Senest den britiske premierminister, David Cameron, der fandt det vigtigere at få fem minutters ’fame’ blandt de EU-skeptiske tory’er og den britiske tabloidpresse end at bidrage til en redning af den valuta, som den britiske økonomi selv er så fundamentalt afhængig af. Mange europæiske ledere lever stadig i fortiden…

Oploadet Kl. 12:24 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/32946/trackback

20 Comments »

 1. Hun er jo helt blæst. Man kunne vende hendes egen “argumentation” 180 grader og konstatere, at netop da man begyndte at gå væk fra nationalstaten begyndte den europæiske nedtur. Historisk passer det glimrende. Og hvad skal vi i grunden med en “europæisk organisationsform” der ikke laver andet end at skabe kriser? Hvad skal vi med “globalt lederskab” hvis resultatet er et forarmet kontinent?

  Kommentar by dadk — 31. december 2011 @ 12:32

 2. Hun er så dum at høre på. Fysikens centrum er i EUROPA i dag = teknologisk føring. Large Hadron Collider og et ITER projekt som skal forsøge sig med nuklear fussion, så vi kan blive fri for terrorist olie fra mellemøsten.

  Del Europa op i 2 økonomiske zoner og lad os samarbejde økonomisk og i forskning, og lad nationalstaterne bestå!

  Kommentar by tim — 31. december 2011 @ 13:10

 3. tim

  Forholdsvis enig. Tiden er inde til, at der skabes et reelt alternativ til venstrefløjens internationale organisationer. EU og FN skal bare opløses.

  Det enkelte land kan måske ikke stå alene, men hvis der kan skabes en ny form for samarbejde mellem landene i Nordeuropa – med faste restriktive kriterier for, hvem der skal lukkes ind i samarbejdet – og med faste uforanderlige kriterier for hvorledes samarbejdet skal foregå – så har vi et alternativ.

  Kommentar by Sigwar — 31. december 2011 @ 13:24

 4. Sådan sammenlignet lidt med Nationalsocialismen.. så kan det sådan lidt “friskt” (det kan hun jo så godt lide) siges at Wind ville være blandt de sidste i bunkeren til enten at komme ud eller skyde sig en kugle for panden. Hun er fanatisk i en grad der er usædvanlig.

  Men, når det er sagt., så kan man alligevel ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet over den svada da det er tydeligt at den bærer kraftigt præg af at hun føler sig både tilsidesat.. og projektet som hun står for ligeså.

  Med lidt held er hendes slags et fortidslevn om en 10-15 års tid.

  Kommentar by Mike — 31. december 2011 @ 13:30

 5. Malene Wind render med både hele og halve vinde fra de eurokratiske diktatorer. Hun tror selv på et forenet Europa, på trods af at alle kan se, at eu-bureaukratiet rent faktisk splitter de europæiske folk. Ikke at forveksle med det europæiske folk, som er en drøm i disse forbandede nationalstatsnedbrydende multikulturalisters fantasier, og et mareridt i de fleste danskeres. At vi så rent faktisk i de fleste europæiske lande er utrygge ved Bruxellespolitikerne og deres skalten og valten med vores frihed, skider deisse arrogante bedrevidende hovskisnovskier på. De danske politikere, skulle have et folkeligt los i røven, for at lokke Danmark ud af danskernes hænder, og førære hende til EU.

  Kommentar by Nielsen — 31. december 2011 @ 13:32

 6. Det værste er, at det ikke længere kun er venstrefløjen og de kulturradikale, som er multikulturalister og EU føderalister. Efter de 1700 palestinensere fik statsborgerskab, er det blevet helt klart, at godhedsindustrien “humanister” og anti-nationale strækker sig langt ind i de borgerlige rækker. De når dog ikke til DF endnu. Det er hele bundet inclusive erhvervslivet, som vil have et Eurabia. Og oikufobien blomstre i fuld flor blandt et flertal af danskerne. Hvad der end sker, og jeg frygter det værste i fremtiden, er netop det, vi stemmer om på valgdagen. Vi har ville det selv, og Marlene Wind er bare et godt formuleret bud på, hvad der kan vente os, hvis vi ikke vågner op i tide. Jeg tror ikke flertallet vil se virkeligheden i øjnene. De drømmer videre til DR’s og Politiken’s messen.

  Kommentar by Tim Pallis — 31. december 2011 @ 14:34

 7. Der skal nok mere end en nationalstat til, for at klare denne verdens “Marlene Wind`ere.”
  Gad vide om hun/de tror, at når national staten er ødelagt, så får man bare et nyt job på et andet universitet i et andet land?
  Og i løbet af en måned er et nyt liv bygget op.

  Kommentar by Pk — 31. december 2011 @ 15:04

 8. Det er muligt at nationalstaterne iikke er gearet til fremtiden, men ærlig talt, er EU det?
  Gælden eksploderer, grænserne står piv åbne og det er blevet et planøkonomisk monster.
  EF tanken var god, fri handel, fælles standarder osv. Men EU duer ikke!

  Kommentar by Robert R — 31. december 2011 @ 15:17

 9. Jeg håber da inderligt, at EUSSR bryder sammen i 2012! Med håbet om et rigtigt GODT NYTÅR!

  Kommentar by karl3447 — 31. december 2011 @ 15:19

 10. Hvis der er nogen der lever i fortiden så er det da vist Malene Wind – hendes indstilling er da udemokratisk elitær og i sidste ende internationalsocialistisk – en ideologi der ikke er en tøddel bedre end end den nationale udgave.

  Måske skulle den små Malene overveje om det der gav Europa sin dynamik og velstand netop var den sunde konservative nationalisme, der var parat til at forsvare sig selv – frem for en hovedløs, bureaukratisk, teknokratisk, kulturløs internationalisme forvaltet gruppe beboere i et indhegnet, beskyttet boligområde.

  Kommentar by Limewoody — 31. december 2011 @ 15:21

 11. Elitære personer som Marlene Wind er ganske enkelt EU-MODSTANDERNES bedste kort!

  Kommentar by Erik — 31. december 2011 @ 15:32

 12. GODT NYTÅR TIL ALLE!

  Kommentar by Erik — 31. december 2011 @ 15:39

 13. #2, #8 og #11. I har alle ret. Men hvad skal vi gøre ved det? Det nytter ikke at stemme, det nytter heller ikke ikke at stemme. Jeg har virkelig prøvet at gennemtænke en løsning, men intet dur’. Skal vi f.eks bringe spørgsmålet om EU for EU-domstolen? You get the picture. Så hvad er svaret?

  Kommentar by dadk — 31. december 2011 @ 15:49

 14. Malene Winds indlæg bekræfter jo blot, hvorfor man endnu mere skal fortsætte kampen mod det totalitære og elitære EU-projekt. Håber 2012 bliver EUs endelig død! FUCK EU!!!!

  Kommentar by anti-EU — 31. december 2011 @ 16:21

 15. Skid da hul i fru Wind , hun snakker som hun har forstand til .

  Hvis der noget der er gammelt , prøvet og kasseret så er det da om noget forsøget på at “forene” de europæiske national stater .

  Og hvorfor Marlene ?

  Fordi europæerne IKKE ønsker at “forenes” !

  Hverken militær magt eller ved demokratisk spegepølse metode .

  Læs dog historie professor !

  Kommentar by Aglet Xander — 31. december 2011 @ 16:34

 16. Åh ja tak : rend og hop Wind!

  Hendes projekt er at opretholde egen position og indtjening.

  Europæerne vil gerne samarbejde, men vi vil ikke tvinges til EU-truget for at få stoppet alle dets forrykte ned i vores halse!

  Kommentar by Vivi Andersen — 1. januar 2012 @ 01:44

 17. Så slap hun en Wind igen…

  Kommentar by Jern Henrik — 1. januar 2012 @ 02:24

 18. Sådan en wind blæst nar !

  Kommentar by li — 1. januar 2012 @ 08:38

 19. En superstat ledet af embedsmænd i Bruxelles. Konen med æggene ved det muligvis godt, men hendes opfattelse er, at det er et gode, som Danmark skal underkaste sig betingelsesløst.
  Halv-wind er desværre kun en af konerne med æggene. I Statsministeriet går der endnu en. Og pryder sig med lånte fjer.

  Danmark sagde, på baggrund af løgn og bedrag fra en socialdemokratiske statsminister, ja til et Europæiske Fællesmarked (EF) i 1972.
  Det ja, er uhæmmet blevet svindlet frem til idag, hvor løgn og nepotiske har drevet eliten til en vanvids forestilling om, at Europa er en stat med en befolkning, europæere.

  En af deres store løgne er, at EU forhindrer krige, som 1. og 2. verdenskrig ved, at landene samarbejder i Bruxelles.
  Ha ha, min bare røv. Vi ved alle, at siden 1949 har NATO sikret freden og afværget fjenden. Den fjende, som Ole Strækmarch Sohn arbejde for og modtog sorte dollars fra.

  Danmark er med i et svindelforetagende af ufattelige dimensioner og islams petrodollars fordrejer hovederne på eliten og div. professorer i fri fantasi.

  Godt nytår og Danmark ud af EU og FN.

  Kommentar by Iznogut — 1. januar 2012 @ 13:26

 20. Venstre-snoede elite-mennesker taler altid om utopia, det ukendte nye, ‘den fremtidige verden’ som noget der kalder paa udelukkende nye losninger f.eks super-EU og andet galskab.

  De er meget farlige mennesker, og er egoister ud over enhver graense.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 2. januar 2012 @ 00:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper