5. januar 2012

Rosa Lund, MF for Enhl.: “… det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen”

Året efter besættelsen af Grøndalsvænge 13 (Aktion G13) var Rosa Lund talskvinde for hærværksaktionen mod Sandholmlejren (Aktion Luk Lejren), og året efter det samme for besættelsen af Brorsons Kirke (Borgerinitiativet Kirkeasyl).

Før hun blev aktiv i Socialistisk Ungdomsfront (SUF) og medlem af Enhedslisten, var hun aktiv i den nu nedlagte Rød Ungdom, en revolutionær ungdomsbevægelse uformelt tilknyttet Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister (DKP/ML). For nogle år siden var hun også en del af Foreningen Oprør, der støttede en marxistisk columbiansk milits med 50.000 kroner.

Det er fint Metroxpress i dag sætter spot på Rosa Lund, men det må kunne gøres bedre – Rosa Lund blev anholdt for ulovlig indtrængen.

“Lørdag den 6. oktober 2007 trænger Rosa Lund, som i dag er uddannelses- og familieordfører for Enhedslisten, ind på Grøndalsvænge Allé 13 i Københavns Nordvestkvarter. … Rosa Lund bliver anholdt af politiet, lagt i strips og sigtet efter straffelovens paragraf 264 for ulovlig indtrængen. Hun straffes med en bøde på 750 kroner og har dermed en plettet straffeattest.

Det bekræfter hun over for metroXpress. Hun vil ikke svare entydigt på, om hun som folkevalgt fortryder, at hun har har anvendt ulovlige, udenomsparlamen­tariske metoder for at opnå sine mål.

»Altså, jeg synes, man som parlamentariker har et ansvar for at kæmpe for det, man tror på. Jeg vil nok også deltage i demonstrationer i fremtiden, men jeg kommer ikke til at deltage i ulovlige indtrængninger igen,« siger hun og fortsætter:

»Men det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen. Det kommer an på sagen. Hvis der er mennesker, der bliver uretfærdigt behandlet, for eksempel asylansøgere, kan det være nødvendigt at bryde loven.«”

(Rosa Lund, talskvinde for Luk Lejren, 26. oktober 2008)

Oploadet Kl. 15:49 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/33124/trackback

18 Comments »

 1. OT:

  Deadline kl. 22.30 i går (onsdag) havde debat om Afghanistan med Carsten Jensen.

  Han starter med at forklare at vi i ti år har haft en regering der (frit efter hukommelsen) “betragtede det som en entusiatisk del af værdikampen at vi kunne være derude og skyde nogle muslimer”

  Kommentar by Superman — 5. januar 2012 @ 16:07

 2. -> Superman

  Jeg synes der er meget der kunne blogges i de her dage, men Zenia Stampes ‘røvsaft’ og Carsten Jensen beskyldning burde være i arkiverne.

  Kommentar by Kim Møller — 5. januar 2012 @ 16:12

 3. “Men det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen.”

  Overordnet set har jeg ret let ved at svare på det spørgsmål: Jeg vil gøre noget ulovligt igen. Faktisk gør jeg det lige nu, mens jeg skriver dette (brænder forbudte, tørrede plantedele og inhalerer røgen).

  Lovgivningen er på så mange områder komplet idiotisk, at jeg naturligvis ikke kan garantere, at jeg ikke vil overtræde den. Det kan Lille Rosa selvfølgelig heller ikke, men der er vist forskel på, hvad hun og jeg mener er rimelige lovbrud.

  Kommentar by Hr. Snusk — 5. januar 2012 @ 16:37

 4. Hun kan ikke være gyldigt medlem af folketinget for man må vel sige at voldelig kriminel politisk aktivitet er alment omdømmenedsættende (grundlovens §30 stk. 1). Et flertal i folketinget kan smide hende ud (grundlovens § 33).

  Kommentar by Sigwar — 5. januar 2012 @ 16:43

 5. Spørg Rosa Lund om hendes politiske modstandere, der ikke tror på kommunismens lyksaligheder, må bruge de samme metoder? ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 5. januar 2012 @ 16:43

 6. Massiv flygtningestrøm på vej. Irakere står i kø for at forlade Irak. Vi kan forvente måske 50 000 om året de næste 3-4 år inden de borgerlige kommer til magten igen.

  Kommentar by Frank P — 5. januar 2012 @ 16:46

 7. @Sigwar – #4
  “Et flertal i folketinget kan smide hende ud (grundlovens § 33).”

  Praksis indtil videre har kun været udsmidning pga. fængselsdomme. Rosa Lund har “kun” fået en bøde.

  Kommentar by BE — 5. januar 2012 @ 17:06

 8. Det er folk som Rosa Lund der har et meningsfællesskab med ABB. Anti-demokratisk, bedre-vidende og aldeles overbevist om deres ret til at agere uden for loven i den “gode” sags tjeneste.

  Kommentar by Santor — 5. januar 2012 @ 17:15

 9. Da jeg var ung, skete det, at vi en lørdag aften tog ud for at danse. Min far, der var skrædder, og derfor havde lært korrekt optræden over for det “svage” køn, belærte os drenge om korrekt optræden over for de unge damer, der kunne forventes at være til stede ved dansen.

  Især lå de ikke helt så smukke ham meget på sinde: “I skal ikke bare danse med de, i synes er pæne. I skal også danse med dem, I ikke har særlig lyst til at danse med. Det skal man som gentleman”.

  Senere har jeg forstået, hvad der kan ske med unge piger, ingen vil danse med.

  Kommentar by Svend — 5. januar 2012 @ 18:10

 10. Til alle dem der har stemt på Johanne, i håb om en sød lille revolution.
  I får også Rosa Lund, alle de autonome, terrorsympatisører, dem med ring i næse og andre steder og forstokkede gammelkommunister som Frank Aaen med i købet

  Kommentar by Robert R — 5. januar 2012 @ 20:48

 11. Jeg tør godt love at jeg vil gøre noget ulovligt hver dag i det nye år. Næste gang jeg tager cyklen på arbejde for eksempel, har jeg ikke tænkt mig at holde for rødt i samtlige 36 lyskryds…

  Kommentar by Vagn Henning — 5. januar 2012 @ 23:03

 12. Jeg har heller ikke svært ved at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen.

  Faktisk vil jeg gerne garantere for at jeg vil gøre noget ulovligt igen.

  Og i øvrigt voldtager muslimer deres egne børn.

  Kommentar by Sebastian — 6. januar 2012 @ 00:07

 13. Jeg kender en som har stemt på Enhedslisten i trods. Vedkommende tror fuldt og fast på at de (EL) er et alternativ til det etablerede politiske system.

  Man er jo omgivet at ignoranter og dåre :-(

  Kommentar by Tolder — 6. januar 2012 @ 00:15

 14. Vor Herre bevares. Hun burde ikke sidde i folketinget. Hun er jo bare en oprørsk teenager. Jeg kender ikke hendes alder, men af sind er hun præcis ligesom mange gymnasieelever. Desværre er hun med i Enhedslisten, hvor hun formentlig vil blive fastholdt i sit forskruede teenageoprør. Andre oprørske teenagere vokser fra det, får et job og ender med at indse, at deres forældre havde ret.

  Kommentar by Vest — 6. januar 2012 @ 03:44

 15. Rosa Lund er et af de virkelig slemme tilfælder blandt “Enfoldighedslistens” hjernedøde. Men det dybt tragiske er, at mere end 236.000 vælgere åbenbart er ramt af den samme hjernedød.

  Kommentar by Binee — 6. januar 2012 @ 09:58

 16. “Hvis der er mennesker, der bliver uretfærdigt behandlet, for eksempel asylansøgere, kan det være nødvendigt at bryde loven.”

  “Medlemmer af Folketinget skriver under på, at de vil overholde loven? Et andet medlem af folketinget burde da spørge ind til dette i Folketingets åbningstid.
  Alle nye medlemmer af Folketinget skal underskrive en ed på, at de vil overholde grundloven. Dette skal de gøre, inden de kan deltage i Folketingets møder og i udvalgsarbejdet. Det står i Folketingets Forretningsordens §1, stk. 9.
  I praksis foregår “grundlovseden” ved, at folketingsmedlemmerne underskriver en erklæring med følgende tekst: ”Jeg lover herved på ære og samvittighed at holde Rigets Grundlov”.
  (Fra Folketingets egen hjemmeside).
  Grundloven §57 siger:
  “For sine ytringer i folketinget kan intet af dets medlemmer uden folketingets samtykke drages til ansvar udenfor samme.”
  Men ytringer som disse uden for Folketinget kan vel debatteres i Folketinget.

  Kommentar by Nordsjælland — 6. januar 2012 @ 10:09

 17. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide, hvad den anarkistiske, autonome voldspsykopat Rosa Lund, har levet af, i alle de år, hun har været på barrikaderne.
  Hvorfra har hun fået penge til livets ophold???

  Skal vi gætte en gang??

  Kommentar by ramses-2 — 6. januar 2012 @ 12:46

 18. Ved godt at folketinget skal afspejle samfundet, men er det ikke forudroligende at en sådan møgforkælet møgunge med plettet straffeattest….sidder i en sådan stilling?

  Kommentar by Kristian — 7. januar 2012 @ 01:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper