10. januar 2012

Post-Breivik: At være mod det multikulturelle samfund, er ikke andet end ‘det Hitler forfektet’

Hvor man tilbage i 80’erne talte meget om racistisk vold, så blev racisme nogle år senere identisk med diskrimination og enhver form for manglende accept af afvigende kulturelle normer. Her post-Breivik ser vi ud til at være inde i en ny fase. Modstand mod det af nogen ønskede multikulturelle samfund er ikke bare racisme, men opfordringer til vold – noget som bør straffes.

Herunder formuleret af norsk LO, der i samarbejde med ‘Antirasistisk senter’ vil bekæmpe højreekstremisme.

“Vi ser det på nettet, i disse lukkede miljøene, hvor menneskeverdet er så og si ikke-eksisterende. Å være mot det multikulturelle samfunnet, som Breivik sier, er ikke noe annet enn det Hitler forfektet. Det rene samfunnet eksisterer ikke. Dette er en kamp for vårt samfunn. Det er viktig at vi blander oss i debatten og kommer til orde.” (Leif Sande, Forbundsformand; Aktuell, 4. januar 2011)

Den norske venstrefløj har kronede dage, og der virker ikke til at være mentale stopklodser. Forleden debatterede Ben Økland fra Miljøpartiet De Grønne Breivik-sagen, og han er et godt eksempel på ‘anti-racister’ i overdrive.

“Disse folkene lever tydeligvis innenfor forestillingsfantasiene til “Fjordman-skolen” (akkurat som Breivik), de er mange, trolig tusenvis, og de utgjør en samfunnsmessig pest i Norge, organisert for så vidt som de samler seg på sine internettghettoer, og uten historisk presedens siden Tyskland i tredveårene. De er farlige, veldig farlige…

Det foreligger intet paradoks mellom det å anklage Breivik for hans misgjerninger og å rense ordskiftet ved å påpeke at ”Fjordman-propagandaen” bygger på en sykelig, forvrengt opplevelse av virkeligheten og forståelse av situasjonen. Begge deler er nødvendig.”

Senere i debatten henviser Økland til ‘dommene i Nurnberg’ der slog fast, at det i strafferetsligt forstand var skærpende omstændighed ‘for den som gir ordrer’. Hvis man blogger imod multikultur, så giver man indirekte ordre til vold mod kulturfremmede, og bør straffes. Forkerte holdninger er forkerte handlinger – medicinering en nødvendighed.

(Øyvind Strømmen, Landsstyremedlem for Miljøpartiet De Grønne)

Ben Øklands mere kendte partifælle Øyvind Strømmen er alle vegne i disse måneder. Forleden i Dagbladet Information, der lod venstreradikale Sebastian Gjerding anmelde seneste bog der tydeligvis skal tørre Breiviks massakre af på enhver form for demokratisk modstand mod det multikulturelle samfund – Breivik og den ensomme ulvs flok.

“… stort set ingen havde set terror af den karakter komme fra den radikale højrefløj i Skandinavien. Øyvind Strømmen var en af dem, der havde. … Særligt fokuserer han på de islamfjendske miljøer på internettet, som var Breiviks primære kontakt med det højreradikale miljø, og som Breiviks mere end 1.000 siders lange manifest rummer et utal af referencer til. Disse »it-æraens brunskjorter« har ifølge Strømmen haft stor indflydelse på dannelsen af Breiviks verdensbillede, og han gør sig den anerkendelsesværdige anstrengelse at kigge nærmere på nogle af de islamfjendtlige bloggere og ideologers konspirative verdensbilleder. …

I ugerne efter angrebet var der voldsom debat om, hvorvidt Breivik skulle ses som en enlig galning eller som en ideologisk terrorist, der udførte gerningen efter sine idealer. Strømmens position i den debat er, at Breivik meget vel var ensom i sine handlinger, men absolut ikke i sine holdninger. »Den ensomme ulv kommer fra en flok,« som Strømmen udtrykker det. Breivik var ikke en ideologisk enspænder, men en del af den kontrajihadistiske strømning, der særligt findes på internettet. …

Begrebet »den ensomme ulv« har sine rødder i den amerikanske højreekstremisme, hvor man for at undgå at blive pågrebet af myndighederne selv skulle organisere racistiske attentater og angreb for at inspirere til den kommende racekrig. En tænkning som Breivik både i ord og handling synes kraftigt inspireret af. …

Den norske blogger Peder Nøstvold Jensen, bedre kendt som Fjordman, som Strømmen tildeler en særlig rolle i Breiviks radikalisering. Det var Fjordman, der skrev direkte til Breivik i en netdebat på den norske højreorienterede side Document.no om »verdenshistoriens største forræderi«, hvor »vestlige ledere fører demografisk og juridisk krigsførsel mod den hvide flertalsbefolkning i vestlige lande«. Fjordman har selv taget kraftigt afstand fra Breiviks handlinger og henviser til, at han i sine tekster aldrig direkte har opfordret til vold. En sådan direkte opfordring er ifølge Strømmens udlægning dog heller ikke nødvendig:

»Fjordman har bidraget til at bygge terroristernes idéverden. Han har lagt grundlag for terrorismens infrastruktur. Peder Nøstvold Jensen fra Ålesund er kontrajihadismens Sayyid Qutb,« argumenterer Strømmen…”

Det er selvfølgelig absurd at sammenligne demokraten Fjordman med islamisten Sayyid Qutb, men han åbner en front. Qutb var toneangivende i Det Muslimske Broderskab, som venstrefløjen i disse dage har travlt med at forsvare. Hvis bloggerne er ‘it-æraens brunskjorter’, så må Det Muslimske Broderskab vel være arabiske ‘brunskjorter’. Hvorfor forsvare religiøs fascisme?

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/33295/trackback

21 Comments »

 1. Åh herregud! Lad dem muntre sig, bare ikke de spreder deres forstyrrede tanker til Danmark. Gad dog vide, hvorfor de ikke ser ondskaben i Islam.
  den er ellers tydelig nok.

  Kommentar by machiavelli — 10. januar 2012 @ 16:18

 2. -> Machiavelli

  Opbakningen til Miljøpartiet er ikke stor i Norge, ligesom Minoritetspartiet heller ikke har stor vælgertilslutning. Problemet er bare, at tankerne er meget udbredte blandt intellektuelle og den slags ‘anti-racisme’, nemt spreder sig i en politisk klima hvor det er selvmord at tale om kulturberigelse og promovere multikulturalisme.

  Kommentar by Kim Møller — 10. januar 2012 @ 17:11

 3. Hitler elskede islam!

  Det ved enhver.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 10. januar 2012 @ 17:21

 4. Enhver, der kan og gider læse.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 10. januar 2012 @ 17:23

 5. Politikerne i Tyskland skal lige samle sig, så får vi et skred i Tyskland som også Snaphanen.dk er inde på – blogosfæren bliver allerede nu tæt overvåget og gransket.

  2012, 2013, 2014 ny software og nyt IT-udstyr, man kan snart gøre kineserne rangen stridig når det kommer til bekæmpelse af dissidenter og folk der anfægter “den gode tone”. Et særligt filter, et ekstra teknologisk mellemlag, alt er oppe at vende, ingen skal bryde nogen illusioner.

  Miljøbevægelser stormer frem allevegne, Tyskland, Sverige, Norge… de virker til at være de nye stormtropper… de forlanger det ægte, det naturlige, det uforfalskede og nu hvor miljøslaget er vundet, så skal der udpeges en ny fjende: os!

  Kommentar by Frank P — 10. januar 2012 @ 17:29

 6. Ben Økland har vist ikke modtaget memo’et om at man ikke længere må kalde en ghetto for en ghetto… Det hedder “internet-belastede områder”, om jeg må bede!

  Kommentar by Vagn Henning — 10. januar 2012 @ 17:29

 7. Jeg ser intet nyt under solen. De røde i Norge er muligvis blevet grovere i kæften siden Breivik tog sagen i egen hånd (eller hvad han nu gjorde), men herhjemme har vi hørt den slags kulturmarxistisk hadetale uafbrudt siden dronningens arrogante nytårstale 1984/85 (som hun senere klædeligt har undskyldt og sikkert ikke selv skrev).

  Nej, hvad der er det egentligt bemærkelsesværdige er, at trods denne systematiske, årlange hetz så er der i dag flere danskere end nogensinde før, der i tale og skrift modigt forsøger at byde systemet trods. Det giver dog lidt håb for fremtiden.

  Kommentar by Dog of God — 10. januar 2012 @ 18:18

 8. “…norske højreorienterede side Document.no”. Bevares, ikke høyreekstremistisk, folkemorderisk, konspiratorisk, nazistisk, hatesite blablabla, altså? Dagbladet Information er åpenbart bedre enn sitt rykte :-)

  Klagetanter fra minipartiet De Grønne er det for øvrig ingen som bryr seg det døyt om, så Øklands gråtetokter skal vi nok alltids kunne leve med.

  Kommentar by Nina Hjerpset-Østlie — 10. januar 2012 @ 18:29

 9. “Breivik var ikke en ideologisk enspænder, men en del af den kontrajihadistiske strømning, der særligt findes på internettet.”

  Kontrajihad er altså problematisk.
  Hvad så med jihad?

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. januar 2012 @ 18:42

 10. Socialisme er en uhelbredelig psykose, så derfor skifter venstrefløjens fjendebillede i takt med at deres syge idéer og projekter ramler sammen.

  Forbyder man islamkritik i Tyskland har man antændt en krudttønde og vi står måske pludselig i en situation hvor vi skal gemme tyske modstandsfolk på loftet !

  Kommentar by Tolder — 10. januar 2012 @ 19:04

 11. Det er i grunden et mærkeligt samfund LO og de Grønne kæmper for, hvor norske mænd ikke er gode nok til kulturberigerns døtre.
  LO og de Grønne promoverer jo ligefrem en racistisk multikultur.

  Kommentar by Menig 442 — 10. januar 2012 @ 19:46

 12. Sammenligningen mellem Sayyid Qutb og Fjordman er et eksempel på et gammelt debattrick på venstrefløjen: Prøv at delegitimere islamkritikere ved at gøre dem lig med dem de bekæmper. “Ayatollah Krarup” osv. Strømmen gør så yderligere det at han viser at han godt er bekendt med en personlighed som Qutb, som ellers nok er bedst kendt i islamkritiske kredse, og slet ikke hos lallende mainstream-multikulturalister. ‘Jeg er ikke imponeret af Fjordmans viden, se bare, jeg kan sagtens tale med’.

  Enig med #7, dette er mindre relevant herhjemme end i det i særklasse skingre Norge. Den brutale kendsgerning er at Breiviks forbrydelser ingen effekt vil have i et større perspektiv. Debatten om virkelige fænomener vil ikke forstumme fordi norske intellektuelle lugter blod og morgenluft. Og multikulturalismens dynamik som driver debatten vil selvsagt ikke ophøre med at undergrave vores samfund.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 10. januar 2012 @ 20:34

 13. At være mod det multikulturelle samfund i Ægypten og andre muslimske lande er ikke andet end det Hitler forfægtede i sin ‘Mein Kampf’ og her nøjes man ikke med hadefulde ord mod kuffar og kristne-vel ?
  Islam = Nazisme i sin helt rene udgave.

  Kommentar by ujaraq — 11. januar 2012 @ 01:22

 14. Den fyr Strømmen, aner tilsyneladende ikke hvem Qutb var og hvad han stod for !

  Det er det der er hovedproblemet med alt for mange på venstrefløjen : de aner ikke ret meget – om noget overhovedet – om islam og de forskellige grene indenfor islam.

  De taler og skriver ud fra denne deres manglende indsigt i og viden om islam og islams historie.

  Og det er en katastrofe for os alle sammen med denne uvidenhed !

  Kunne de da for pokker ikke se at få læst på hvad jeg mener er deres hjemmearbejde, at sætte sig ind i islam og islams historie !

  Vi andre på lagde os selv den opgave – for hvordan ellers skulle vi kunne begribe lidt af hvad det er der truer vores samfund, vores egne børn og børnebørn,vores lands eksistens som et frit og demokratisk land ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. januar 2012 @ 01:36

 15. 12.Lars

  Du har ret angående måden venstrefløjen tackler deres modstandere.

  Men i tilfældet Strømmen TROR jeg ikke han ved ret meget om Det Muslimske Broderskabs chefideolog Sayyed Qutb, udover hvad han evt. er stødt på i forbindelse med et og andet.
  me
  Jeg ved det selvsagt ikke, men det vil undre mig OM han har læst ret meget om T.M.B. + Qutb .

  Hans, Strømmens, mål er tilsyneladende at få kvæstet Fjordman alt det han kan.

  Og dog har Fjordman ikke skrevet andet end sandheden – men den kan også være grum nok!

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. januar 2012 @ 01:55

 16. PS

  Og jo Fjordman skriver rigtig,, rigtig godt og det i sig selv kan være en anstødssten samt dette, at Fjordmans viden og indsigt i det han skriver om er omfattende!

  Fjordman er et intelligent menneske som skriver godt og som jeg finder det er en fornøjelse at læse !

  Jeg bliver hvergang om jeg så må sige beriget, idet det hver gang lykkes Fjordman at tilføre mig viden jeg ikke havde før eller det lykkes ham at få korrigeret mig .

  Jeg kommer i hvert fald ikke dummere ud af at læse Fjordman.

  Det er mere, meget, meget end man kan sige efter at have læst Strømmen !

  Kommentar by Vivi Andersen — 11. januar 2012 @ 02:01

 17. “…»verdenshistoriens største forræderi«, hvor »vestlige ledere fører demografisk og juridisk krigsførsel mod den hvide flertalsbefolkning i vestlige lande«.”

  Dette er ikke radikalt, men korrekt.

  Kommentar by nytår — 11. januar 2012 @ 10:31

 18. Man fornemmer, at man er i gang med spillet om, hvor aben skal placeres. Eliten er bange. Den vil for enhver pris holde sammen på det multikulturelle samfund, men øvelsen bliver sværere for hver dag, der går. Og eliten synes at have erkendt, at nogen kommer til at sidde med regningen og blive stillet til ansvar for udviklingen, hvis den fortsætter nedad. Derfor prøver man at placere aben hos for eksempel Fjordman. Men virkeligheden trænger sig på med stadig større kraft.

  Kommentar by nytår — 11. januar 2012 @ 10:34

 19. Kun fantasien sætter grænser. Man kan linke ABB til alt muligt. Kosmisk stråling eller global opvarmning eller computerspil, norsk fodbold eller lyden af biltrafikken i snevejr på norske veje osv.
  En kendsgerning er imidlertid at ABB er et resultat af indvandringen til Norge.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 11. januar 2012 @ 11:42

 20. Men, ofte viser det seg at ulike parter i den offentlige innvandringsdebatten fort blir enige om at nazismen var ille, uten at dette fører til at de blir enige om innvandringspolitikken. Tvert om kan de gjentatte referansene til nazismen bidra til å forsterke motsetningene, ettersom partene har ulike syn på hvem i dagens debatt som har flest likhetstrekk med nazistene. Det kan uten tvil hevdes at en del innvandringsmotstanderne virker fryktsomme, kanskje også at de har kalde og autoritære personlighetstrekk. Enkelte kan til og med vise tendenser til en voldelige nasjonalisme, med holdninger som kan slå over i diskriminering på etnisk grunnlag. Like fullt, det kan også bli hevdet at mange innvandringsliberalere og antirasister viser voldelige og antidemokratiske trekk, at de til dels ledes av folk uten dypere nasjonale kjensler, og at flere av dem er politiske opportunister som kryper for inntrengerne og driver meningssensur overfor gode nordmenn. I et slikt perspektiv blir det innvandringsliberalerne som likner mest på bildet av den idealtypiske nazist. – Mytens funksjon er blant annet å hjelpe fortolkerne til å styre utenom en diskusjon av vanskelige perspektivvalg. En fortelling basert på en moralsk todeling, tilsier at bare én utlegning blir den riktige.

  http://folk.uio.no/sigurds/

  Kommentar by Hodja — 11. januar 2012 @ 13:43

 21. Jeg må bare igen, igen, igen konstatere at disse venstreradikale galninge ikke har forstået, hvad der egentlig trickede Breivik i gang. Ingen vil høre det ingen vil se det!

  http://eticha.dk/news/breiviks-inspirator-afsloret/

  Denne foreteelse er fra april 2002. Lige netop dengang Breivik besluttede at begynde sit korstog. Klart han gjorde det. Her står en muslimsk leder og erklærer Norge besejret indenfor en kort årerække. I følge Nors, Tysk, Dansk lov har det enkelte individ nogen ret til at gribe ind, hvis riget er truet fra udefrakommende erobrere!

  Min irritation over denne sanseløse forfølgelse af “højreradikale” (som mig selv) kender snart ingen grænser. Hvis der fandtes en konsekvens ja. Men enhver islamist/afa-isiot handler ikke på grund af en ideologi, men på grund af misforståelse! Men hvor dumme tror disse indesneede mennesker da vi er?

  Kommentar by Hans Erling Jensen — 12. januar 2012 @ 02:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper