11. april 2006

Færre muslimer føler sig diskrimineret…

Egentlig en uinteressant nyhed, men fint at have i arkivet næste gang der tales om dansk hetz mod herboende muslimer. Fra Ugebrevet A4 – Diskrimination på retur trods Muhammed-krise.

“Oplevelsen af diskrimination hos flygtninge og indvandrere i Danmark er ikke blevet forstærket af Muhammed-krisen. Tværtimod er andelen af flygtninge og indvandrere, der føler sig diskrimineret, faldet det seneste år og udgør nu 30 procent mod 33 procent for et år siden.

Det fremgår af undersøgelse, som Catinét Research har udført for Ugebrevet A4. Undersøgelsen er foretaget blandt 1.011 repræsentativt udvalgte flygtninge og indvandrere i Danmark i slutningen af februar, efter at de voldsomme reaktioner i de muslimske lande på Muhammed-tegningerne havde toppet. 841 af de interviewede havde muslimsk baggrund.

Dermed understreges det endnu en gang, at forholdet mellem etniske danskere og herboende flygtninge og indvandrere ikke påvirkes af internationale begivenheder.

Da terrorangrebet mod World Trade Center i New York fandt sted 11. september 2001 og udløste en skærpet opmærksomhed på faren for islamistisk ekstremisme, var der ikke noget, der tydede på, at det gav anledning til større diskrimination af herboende flygtninge og indvandrere.

Tværtimod svandt oplevelsen af diskrimination markant i de følgende to år, viser Catinét Researchs målinger, som er foretaget hvert år siden 2000. Andelen af flygtninge og indvandrere, der oplever diskrimination, er i hele perioden faldet fra 43 procent til de nuværende 30 procent. Samtidig er den andel, der siger, at de ikke oplever diskrimination, steget fra 52 til 62 procent.

Resten af artiklen er det ingen grund til at læse. Tankevækkende er det dog at Uzma Andresen fra Foreningen for Etnisk Ligestilling, betegner Demokratiske muslimer for “Naser Khaders islam-kritikere”. Hvis man arbejder for en demokratisk islamtolkning er man ‘islam-kritisk’, hvad man også er hvis man antyder at islam ikke er kompatibel med demokrati.

2 Comments »

  1. Parafrasering af S. Kierkegaard i Enten-Eller:

    “Sig islam kan forenes med demokrati, og muslimer raser og truer; sig islam ikke kan forenes med demokrati og multikulturalister og muslimer raser og truer i forening. Sig islam er foreneligt med demokrati eller sig det modsatte, Du vil fortryde begge dele.”

    Kommentar by NAN — 11. april 2006 @ 21:05

  2. Da mange muhamedanere har en massemorder og karavanerøver som et forbillede kan man ikke undgå at være betænkelig ved den fascistiske dødskult og ideologi kaldet islam. Der er heller ikke noget galt i at være skeptisk overfor andre perverse og menneskefjendske ideologier, som f.eks nazisme og kommunisme.

    Kommentar by Lars P — 12. april 2006 @ 19:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper