18. april 2006

Mere appeasement forklædt som dialog (en VU’er, en DR-journalist og Simon Anholt)

De danske medlemmer af dialog-delegationen kom hjem idag, og TVavisen havde sendt en kamerahold til lufthavnen. Det blot 1,5 minutter lange indslag blev en underlig affære. Formanden for Venstres Ungdom Karsten Lauritzen havde mentalt konverteret, og forsvarede de vestlige demokratiske værdier en anelse bedre end en gennemsnitlig islamist ville have gjort.

Således blev indslaget – Unge hjem efter dialogtopmøde (TVavisen, 18/4-06 12.00).

Søren Olufsen, DR: Her er de så, de tredive unge danskere [Zubair Butt Hussain i baggrunden] bevæbnet med dialog og forståelse.

Karsten Lauritzen, VU-formand: Jeg synes det har været en rigtig god tur, hvor kulturer har mødtes, men hvor der er blevet opnået forståelse.

Jeppe Bruus Christensen, DUF-formand: Det gode var at at vi blev mødt med en positiv stemning.

Søren Olufsen, DR: De unge repræsenterer forskellige danske ungdomsorganisationer og har under besøget blandt andet mødt sheikher, religiøse overhoveder og mellemøstlige ungdomsforeninger, og det har båret frugt.

Karsten Lauritzen, VU-formand: Vi har fået det ud af det, at vi er kommet ud med vores budskab at ytringsfriheden er ukrænkelig, og de unge muslimer vi har mødtes med fra den arabiske verden har også accepteret det.

Jeppe Bruus Christensen, DUF-formand: – og vi har også haft en fælles forståelse af hvor vi er enige og hvor vi er uenige i den her konflikt.

Søren Olufsen, DR: Samtidig har danskerne og muslimske værter lavet en fælles erklæring som blandt andet lægger vægt på at ytringsfriheden er ukrænkelig, og at religion kan kritiseres, herunder også islam. Men det har også været tid til at kigge indad.

Karsten Lauritzen, VU-formand: Til gengæld har vi også brug for en større forståelse for hvad tro betyder for unge i Mellemøsten, og generelt vil jeg sige at vi har genopbygget den tillid som har lidt et alvorligt knæk under Muhammedkrisen, ihvertfald den tillid der fungerer mellem unge i Danmark og unge i Mellemøsten.

Bruus Christensen er en langt bedre diplomat end den pinlige VU’er, men værst er nu nok alligevel DR-journalistens referat af den afsluttende erklæring han ikke kan have læst. Som det fremgik af min postering igår, så står der ikke et ord om ytringsfrihed, ikke et ord om at islam kan kritiseres, men en hel del om at alle må lære at respektere muslimernes særlige trosbaserede følsomhed.

Indslaget blev genudsendt i 15-udgaven af TVavisen, og 15.06 kunne DR Online fortælle at Venstres kulturpolitiske ordfører Ellen Trane Nørby vil etablere “10 nye kulturinstitutter i de arabiske lande”.

Absurditeterne vil tilsyneladende ingen ende tage, og dagens mediestrøm blev også beriget med nyheden om at “Danskernes anseelse i udlandet [er] svækket”. Simon Anholt fra Anholt Nation Brand Index kunne fortælle at Danmark ikke mere fremstår så tolerant i Tyrkiet og Egypten, hvad isoleret set ikke er dårligt – men rapporten afslører desværre koncentreret oikofobi fra reklamemanden. Her fra konklusionen – Special report – Denmark’s international Image (pdf, 9 sider).

“As the Prime Minister of Denmark pointed out, he is not and cannot be responsible for the behaviour of the free media in a democracy, as long as it acts within the law. Perhaps on this occasion the law was inadequate, and perhaps in an increasingly interconnected world and increasingly multiracial societies, the old models of national law need to evolve faster than they currently do.

Perhaps in an enlightened modern society the forces of education, cultural sensitivity and respect could and should operate more effectively to prevent such episodes than the blunt instrument of the law. (s. 7)

Amerikanernes syn på Danmark “went up slightly” (s. 5), og det har vel langt større betydning end egypternes holdning. Egypterne er på grund af Jyllandspostens Muhammedtegninger også blevet mere kritisk overfor Canada… Men sjovt nok venligere stemt overfor Kina.

Det er som om ingen forstår at kulturel symbiose mellem islam og demokrati har konsekvenser meget få demokrater kan bifalde. Jeg køber stadig mælk fra Hirtshals mejeri…

Opdate 19/4-06.

9 Comments »

 1. “DUF & DUFFERE” – Ny komedie med dansk ungdom i en pinlig hovedrolle.

  Kommentar by G. Christiansen — 18. april 2006 @ 20:11

 2. Diverse Muftier og lign. må have haft en herlig dag med disse “stadig våde bag ørene U’er”, er der egentlig overhovedet en ungdoms afdeling af noget parti som ikke ligger på knæ for multikulturen udover DFU?

  Kommentar by Anders Kusk — 18. april 2006 @ 20:24

 3. Det er fra U-politikernes mund, man skal høre den uforblommede, uforfalskede politiske korrekthed. Med den hele politiske karriere foran sig fornemmer de nok, at det er klogest at positionere sig servilt i forhold til PC-ånden, hvis man vil bæres frem af hele den toneangivende ballade af journalister, politikere og kunstnere. Det er godt nok kun døde fisk, der flyder med strømmen, men hvem vil afvise, at det er den type, der klarer sig bedst i politik?

  Meningsmålinger blandt unge, der ikke alle har en politiker i maven, giver et helt andet billede af den aldersgruppe, som er vokset op med de brutale konsekvenser af en katastrofal udlændingepolitik.

  Kommentar by NAN — 18. april 2006 @ 21:21

 4. The Nation Brand Index anno 2005:

  De nordiske lande
  Og Danmark? Danmark er slet ikke med. Simon Anholts liste indeholder foreløbigt kun 25 nationer, så det vides ganske enkelt ikke. Men Sverige, vores nordiske storebroder, er med, og Sverige klarer sig fortrinligt. Dette tyndtbefolkede, malmproducerende land ligger nemlig som nummer fem på listen, lige efter Storbritannien.
  Sveriges høje placering skyldes ifølge Simon Anholt mange faktorer: En ansvarlig og stabil politisk ledelse, en ærlig og pålidelig befolkning, succesfuld kultureksport, en god placering for investeringer, samt et generelt image som en ung og dynamisk nation.

  Kommentar by Sebastian — 19. april 2006 @ 00:22

 5. Danmarks anseelse i islamiske lande kommer forhåbentlig ned på 0 i fremtiden. Tak for Kim og Nans kommentarer. Jeg bor for tiden i Japan, og Uriasposten er faktisk snart det eneste medie i Danmark jeg kan bruge til at holde mig orienteret om de faktiske forhold.
  Jeg køber den med de unge politikeres korrekte tonefald. Hele koret fra Bush, Annan til danske borgerlige og nu også Dalai Lama har misforstået situationen katastrofalt. Hurra for DFU.

  Kommentar by Tim Pallis — 19. april 2006 @ 02:00

 6. Herre Jemini –

  hvad gør disse unge andet end hvad deres umodenhed tillader dem ?

  Se blot på det hovedklæde Karsten Lauritzen havde iført sig ved ankomsten til DK – jamen, undskyld mig, jeg kom altså til at grine ved synet .

  Og ret meget andet er der ikke at tillægge disse ungdommelige, såkaldte “dialog” møder med Islamiske repræsentanter end venlig forståelse for deres naivitet .

  Kommentar by vivi andersen — 19. april 2006 @ 05:47

 7. Det beklagelige er såmænd ikke hvad disse tosser render rundt og gør i deres ungdomsår…

  Næh, jeg er mere forundret over, at det er borgerlige unge, som er så fortvivlende naive. Men hvordan kunne de være anderledes, de er jo fodret fra en teknokratisk non-kristen folkeskole, som med de røde VS’ere i spidsen, ikke kunne sige nok l-o-r-t om Danmark, og som helst ville have, at finansloven skulle forære kongeriget til en afrikanks høvding med 23 koner.

  anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 19. april 2006 @ 09:56

 8. Det er i den grad pinligt og viser kun at Eurabia er og bliver vores fremtid – sikke en gang Dhimmi’er. På knæ for en kvindeundertrykkende og blodtørstig kult som kun vil en ting. Lær din fremtid at kende.. læs mere her, hvis jeg må linke til fremtiden. http://www.brusselsjournal.com/node/989 VÅGN OP!!!!!!

  Kommentar by Protector — 19. april 2006 @ 16:38

 9. Apropos VU’eren, Karsten Lauritzen (KL), ved jeg fra en af mine venner (der selv er tidligere VU lokalformand), at KL i den grad er medieliderlig og altid har forsøgt at sætte sig selv i fokus via mere eller mindre mærkelige happenings.

  Kommentar by Nosferatu — 20. april 2006 @ 10:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper