6. februar 2012

Sune Haugbølle: “.. forskning viser, at der sker mere i arabisk politik end islamisme: venstrefløjen spirer”

Der findes ikke den virkelighed venstre-‘intellektuelle’ ikke kan bortforklare. ToRS-adjunkt Sune Haugbølle for fuld udblæsning på Videnskab.dk – Venstreorienterede arabere vender tilbage.

“Noget af det iøjnefaldende ved den arabiske venstrefløj er, at den på mange måder måder minder om venstrefløjen i Danmark:

»Ligesom venstrefløjen herhjemme kritiserer de arabiske venstreorienterede kapitalismen – især siden finanskrisen i 2008. De kæmper for en mere lige fordeling af de økonomiske resurser – mere social retfærdighed – og de kritiserer magthaverne og business-eliten for deres grådighed,« siger Sune Haugbølle.

[…]

Et stort antal af de mange nye partier i Egypten indeholder alle sammen det arabiske ord ’ishtirakiyya’, der betyder ’socialisme’. … Venstrefløjen i de arabiske lande er altså ved at vinde frem, men det er ikke første gang. Sune Haugbølle forklarer, at den arabiske venstrefløj længe har været en overset, men vigtig spiller i arabisk politik:

»Der er mange i Vesten, som ikke har haft den arabiske venstrefløj på radaren, fordi man i lang tid hellere har ville se på islam og islamisterne. Og mange af dem, som spottede den arabiske venstrefløj, så den først i foråret 2011,« siger han.

[…]

Siden fulgte de arabiske opstande i 2011, der har en været en særlig frugtbar jord for den visnede arabiske venstrefløj. Det er længe siden, de har været så stærke. … Men enhver start er også svær, og det Muslimske Broderskab har stadig meget at skulle have sagt…

[…]

På den måde er det ikke helt hen i vejret at sammenligne Dansk Folkeparti med det Muslimske Broderskab…”

Oploadet Kl. 06:56 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/34098/trackback

18 Comments »

 1. Jamen det er jo VIDENSKAB???

  Ellers ville det vel ikke stå på videnskab.dk?! He

  Største fællesnævner mellem socialisme og religion er at de begge mener at have fundet sandheden. Vi andre vil bare være i fred!

  Kommentar by Kenny Starfighter — 6. februar 2012 @ 07:22

 2. »Ligesom venstrefløjen herhjemme kritiserer de arabiske venstreorienterede kapitalismen.”

  Kapitalismen er nok et af Mellemøstens mindre problemer. Bundkorrupte lavtillidslande kan ikke fordele nogen kapital “retfærdigt,” rent bortset fra, at mange af dem har svært ved at tjene nogen overhovedet:

  http://filipspagnoli.files.wordpress.com/2008/08/transparency_corruption_world_map_2007.jpg

  http://filipspagnoli.files.wordpress.com/2008/08/corruption-and-human-development-index-correlation.gif

  Kommentar by Josef K — 6. februar 2012 @ 07:32

 3. Hvorfor brokker venstrefløjen sig over den økonomiske krise og det mulige financielle kollaps? Det er da vel om noget deres våde drøm comming true…

  Kommentar by Jacob Andersen — 6. februar 2012 @ 08:14

 4. Altså. i skikkelse af kapitalismens nederlag med fattigdom til alle til følge, mener jeg.

  Kommentar by Jacob Andersen — 6. februar 2012 @ 08:18

 5. Ved det nylige valg i Ægypten fik islamiske partier 75-80% af stemmerne ca10-15 gik til liberale partier, så en ægyptisk venstrefløj er måske repræsenteret af 5-10%
  Det virker ikke umiddelbert frygtindgydende!

  Kommentar by Robert R — 6. februar 2012 @ 09:04

 6. Man skal ikke tro noget er “videnskab” bare fordi navnet siger det…

  Kommentar by Vagn Henning — 6. februar 2012 @ 09:11

 7. Endnu en venstrefløjser, der forveksler studiet af sin egen navle og næsetip med forskning. På det skatteborgernes bekostning formodentlig?

  Det synes som om venstrefløjen i sit blinde had til kapitalismen søger med lys, lygte og mikroskop leder efter meningsfæller i alle dele af verden. Nu også i den arabiske – bortset fra at den venstrefløj, der skred fremad i halvtresserne i den muslimske verden var mere af den National Socialistiske afart. Intet af det Sune Haugbølle fremhæver ville være fremmed for Adolf og Co. – Han mangler kun hadet til jøder – det er religiøst sanktioneret. Med lidt held kan Sune H. nok finde ud af at de ægyptiske socialister og Det muslimske Broderskab og han selv enes om et og andet om Israel.

  Var der nogen der sagde nyttig – eller bare idiot?

  Kommentar by Limewoody — 6. februar 2012 @ 09:22

 8. Jeg forstår ikke helt indignationen, for Sune har ret. Blandt andet har Mubaraks fald ført til at det Egyptiske National-Socialistiske Parti har annonceret deres tilstedeværelse i det politiske landskab, og de vil med fornøjelse bakke op om racistiske – specielt anti-semitiske – aktiviteter i landet. Samt naturligvis anti-kapitalisme og andre aktiviteter, som Sune H., National-Socialister og andre venstreekstemister er rørende enige om.

  Ny form, men gammel fjende…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. februar 2012 @ 11:09

 9. Der manglede et link. Det er her

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. februar 2012 @ 11:10

 10. Det er med hovedet under armen Sune Haugbølle taler.
  Saddam Hussein, Assad, Ben Ali, Gadaffi og Mubarak er revolutionære socialister, der kom til magten som følge af en socialistisk revolution med støtte fra Sovjetunionen. Assad er ovenikøbet i samme parti som Saddam Hussein. Ben Ali gav næsten gratis plads ved strandene under palmerne til ungdomskonferencer for danske DKP-er. (Din sommer med Monika? :) )
  Mubarak er uddannet pilot i Sovjetunionen. Hans parti var medlem af Socialist Internationel, hvor Helle Thorning Scmidt var vicepræsident som Poul Nyrup Rasmussen også har været. Her mødte socialisterne hinanden og kom til konferencer også i de varme lande :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 6. februar 2012 @ 12:25

 11. Der er også socialisme i nationalsocialisme, Sune. Hold da fast, hvor kan man studere sig dum, hvis man aldrig kommer uden for murene.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 6. februar 2012 @ 12:56

 12. Der mangler et kendetegn, som den vestlige og den arabiske socialisme har til fælles:

  Antisemitisme.

  Kommentar by Henrik — 6. februar 2012 @ 13:50

 13. Hold da fast, hvor kan man studere sig dum.

  Der findes en del ting, det kræver en universitetsgrad ikke at forstå. Islam er en af dem, økonomi en anden.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. februar 2012 @ 14:45

 14. Henrik, er det den vestlige eller den arabiske socialisme, der mangler det?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 6. februar 2012 @ 15:07

 15. “Der er mange i Vesten, som ikke har haft den arabiske venstrefløj på radaren, fordi man i lang tid hellere har ville se på islam og islamisterne. Og mange af dem, som spottede den arabiske venstrefløj, så den først i foråret 2011”

  PFLP er bygget på leninisme og Che Guevaras handlinger. Altså venstrefløjen. Dem har vi haft på radaren i mange år. Og de er bare én af mange ekstremistiske venstrefløjs/islamistiske terrorgrupper.

  Hr. Haugbølle. Du er en idiot.

  Kort sagt.

  Kommentar by Michael Jensen — 6. februar 2012 @ 15:34

 16. Citerer: “Magten til folket! Mere lighed nu! Dansk forskning viser, at der sker mere i arabisk politik end islamisme: venstrefløjen spirer i det arabiske forår”
  Dansk forskning? Mere korrekt, Sunes åbenbaring eller Sunes ønsketænkning. Frit valg.

  Kommentar by Menig 442 — 6. februar 2012 @ 17:01

 17. Man forstår tidligere tiders krigsførelse, hvor den besejrede fjendes ledere blev slået ihjel, de fleksible blev assimileret, mens resten blev gjort til trælle.

  Det var naturligvis før vi blev underlagt den kristne slavemoral.

  Nu da kommunismen stikker sit grimme fjæs frem igen, burde man måske ty til de gamle dyder ?

  Kommentar by Tolder — 6. februar 2012 @ 20:00

 18. Det var naturligvis før vi blev underlagt den kristne slavemoral.

  Kristendommen kombineret med hellenismen var direkte årsag til, at vi opgav slaveriet i Europa for 800 år siden.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 8. februar 2012 @ 20:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper