9. februar 2012

Koran-reciterende hijab-klædt dukke – “ikke nødvendigvis af religiøse grunde”, lød det fra professoren

Det interessante er ikke indoktrineringen, men forskernes groteske bortforklaringer. Fra BT – Dukke hylder Allah.

“Hun er to-sproget, går med tørklæde, har store brune øjne og elsker at recitere vers fra koranen… Når du trykker hende i hånden, reciterer hun to suraer fra den hellige koran…

Ifølge kønsforsker ved Roskilde Universitetscenter Karen Sjørup er dukken – ligesom andre dukker – med til at fastholde piger i et bestemt kønsrollemønster.

– Det er en lidt absurd dukke. Normalt har dukker til formål at lære piger at blive mødre. Den her siger så koranvers i stedet for ’mama’, og er sikkert beregnet til at få børn til at blive muslimer. Jeg tror dog ikke den virker efter hensigten, for børn i tre-års alderen forholder sig ikke til, hvad der kommer ud af munden på dukken, siger Karen Sjørup.

Hun mener heller ikke, at dukken vil have den store indflydelse på, om muslimske piger vælger at gå med tørklæde, når de kommer i puberteten.

[…]

Ehab Galal ser dukken som et udtryk for en islamisering…

– Dukken giver piger en identitet som muslimer. Men når forældre giver deres børn sådan en dukke, er det ikke nødvendigvis af religiøse grunde. Det kan også være fordi de vil give børnene nogle basale arabiskkundskaber eller opdrage deres børn med til et bestemt værdi­sæt, siger Ehab Galal, der er assisterende professor ved Institut for tværkulturelle og regionale studier på Københavns Universitet.”

(Fra Islamguide.dk)

Oploadet Kl. 06:21 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/34181/trackback

21 Comments »

 1. Gad vide om man er så heldig at få Sura 9:5 med? :-D

  Kommentar by Kim A. — 9. februar 2012 @ 06:47

 2. Det værste er, at dukken især kan tænkes at ville blive indkøbt af kritikløse danske institutioner, der ønsker at være “inkluderende”. – Det islamiserende er naturligvis, at det kun er islam, disse institutioner vil være “inkluderende” over for.

  Jeg håber, der bliver fulgt op på, om det sker, som jeg frygter – eller om vi omsider er blevet klogere. Denne dukke er ikke en folkloristisk dukke. Det turde være åbenbart.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. februar 2012 @ 09:19

 3. Morten (09:19)

  Der vil givet være krav om at indkøbe koran vers hijab dukker til børneinstitutioner.. sharia krav efterfølges allerede i stor stil i Danmark.. i offentlige børneinstitutioner.

  “Seks ud af ti børnehaver og integrerede institutioner i de fire største byer i Danmark fejrer nemlig også den såkaldte eid-fest, der er afslutningen på den muslimske fastemåned, ramadanen. Det skriver fagbladet Børn&Unge.

  Udvider børnenes horisont

  Og det er en positiv udvikling, mener Eva Gulløv, der er lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole i Århus.” (2010)

  h t t p://nyhederne.tv2.dk/article/29654712/

  Kommentar by Liva — 9. februar 2012 @ 09:47

 4. Dukken kræver vist ikke mange forklaringer.

  Derimod mangler jeg en forklaring på, hvorfor mine skattekroner skal brødføde de mange venstre-loonier på universiteterne.

  Der er snesevis af institutter, hvor man kunne dreje nøglen om, uden at nogen ude i samfundet ville opdage det…

  Kommentar by Jern Henrik — 9. februar 2012 @ 09:52

 5. Hijab og koran vers dukke producenten er ikke ene om hijab og koran jubel

  Det er ikke så længe siden endda, at DR havde et koran panel på sin hjemmeside. Licensbetalere betalte for den udgift. Og heller ikke så længe siden, at DR valgte at putte kvindelig TV vært i religiøst tørklæde. Siden har DR lavet hijab konkurrence.

  Og stadigvæk ser vi at kvindelige journalister puttes i hijab lignende tørklæder, når de forlader Vesten for at lave journalistisk arbejde – bestemt for et vestligt publikum. Det gælder både DR og ikke mindst TV2, der bruger ikke-vestlig beklædning som del af arbejdsuniform til ansatte af hunkøn.

  Danske pas har også fået tørklæde på. Den eneste form for hovedbeklædning, der er tilladt. Kun hijab er tilladt. Vi andre må ikke have hat eller vestligt tørklæde på.

  Og møbelgiganten Ikea har tørklæde som del af arbejdsuniform til nogle kvinder. Hijaben er fremstillet i Ikeas farver. Helt for nylig så jeg at der blev reklameret for samme på stor plakat i møbelgigantens gigant butik.

  Danske hospitaler har nu hijab som del af arbejdsuniform til kvinder. Og hvis en patient kritiserer det, så risikerer han/hun at blive bortvist fra hospitalet. Det er allerde sket.

  Der vil ikke være nogen danskere, der tør at sige nej tak til hijab og koran vers dukken i danske børneinstitutioner.

  Kommentar by Liva — 9. februar 2012 @ 09:53

 6. Ehm, der går forhåbentlig ikke skattepenge til hans løn..?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 9. februar 2012 @ 10:41

 7. En dukke der siger koranvers? Tanken giver mig myrekryb….

  Kommentar by Stormen fra Nord — 9. februar 2012 @ 10:57

 8. Man skal altid være på vakt, når det er en professor, der udtaler sig om islam og religion. De er et udtryk for at et irrationel mørke har lagt sig over Europa.

  Kommentar by machiavelli — 9. februar 2012 @ 11:16

 9. Næste skridt må være Halal-dildoer, der blinker og bipper, når jomfruhinden nærmer sig.

  Kommentar by morten olesen — 9. februar 2012 @ 11:34

 10. Hvad sker der, hvis barnet tager tøjet af denne dukke, og den reciterer koranvers i nøgen tilstand? Har designerne tænkt på det?

  Kommentar by M — 9. februar 2012 @ 12:09

 11. 11 M, det bliver næste generation af dukker. De vil kunne afklædes, så de små muslimaer kan lave omskæring, mens dukken hviner af fryd.

  marius på 180grader har også en idé til udvidelse af produktsortimentet:

  “Dukken kommer også i en mere avanceret drenge version, der kan råbe ‘wallah’, ‘racist’ og slå ud med armene. Når dukken placeres sammen med andre lignende dukker bliver den tiltagende mere aggressiv.”

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. februar 2012 @ 13:15

 12. Sakset fra Islamguide: “Han var ikke interesseret i magt, penge, kvinder, verdensherredømmet, rigdomme, men ganske enkelt i at bringe barmhjertighed til menneskeheden.”
  Den der gider kan fortsætte her:
  http://www.islamguide.dk/islam_ig%C3%A5r__islam_idag_-a-6.html

  I øvrigt hvad med moské byggeklodser til drengene.

  Kommentar by Menig 442 — 9. februar 2012 @ 13:27

 13. Jeg bemærker at BT journalisten benytter vendingen: “den hellige koran”. (Ligesom præsident Obama, i øvrigt).
  Hvis man omtaler Koranen som “hellig” må man være muslim.
  Sådan kan vi med vores sprogbrug komme til at afsløre noget om os selv, som ellers er skjult af tusmørkets dunkle bekvemmelighed.
  PS. Det kan ikke helt udelukkes at brugerne af den omtalte vending, blot finder tilfredsstillelse ved at slikke muslimer i røven, og dermed melde sig ind i hærskaren af dhimmier.

  Kommentar by Jens A — 9. februar 2012 @ 16:33

 14. Forklar mig lige hvorfor kvindekampen, ligestilling osv ikke er gældende i det her tilfælde. Skal vi forstå det sådan, at det er acceptabelt at vi i Danmark har forskellige grupper der rent faktisk ikke går ind for tolerance og ligestilling kønnene imellem?
  Det er min eneste anke, jeg kunne ikke være mere ligeglad med den absurde islamiske kultur som vi ser udfolde sig her.

  Hvorfor har alverdens kvindegrupper ikke for længst protesteret imod dette kvindesyn som Islam(store dele af den, men heldigvis ikke alle) praktiserer? Altså jeg troede kvindekampen var global og uden grænser. Men åbenbart ikke Islams kvinder. De skal åbenbart ikke inkluderes? Dette kunne fint være en “inklusion” fra vores kære borgmester Anna Allerslev. Inklusion af ligestilling af kvinder ift værdi i Islam. INGEN kvinder skal i Danmark iklæde sig disse undertrykkende klæder som udgangspunkt. Det kunne være en ny kamp, men dertil er de nok for vattede. At kæmpe imod Islams kvindeundertrykkelse, og symboler som denne dukke.

  Kommentar by Endnu en vantro — 9. februar 2012 @ 18:17

 15. Fordi kvindekampen ikke er en kamp FOR kvinder (bortset fra dem med lange uddannelser), men en kamp MOD mænd (hvide, heterosexuelle). Så kvindegrupperne vil skide på muslimaerne, der ikke har nogen relevans i kampen mod de danske mænd.

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. februar 2012 @ 21:42

 16. En kønsforsker……. ?

  Er der for helvede ingen grænser for hvor mange DJØF idioter vi skal forsørge for vores skattekroner ?

  Kommentar by Tolder — 9. februar 2012 @ 23:58

 17. Havde Pædofeten ikke også en lolitta dukke. Sådan een skulle svinet have nøjest med, så havde vi ikke så mange kvaler som vi har i dag.

  Kommentar by charles Nielsen — 10. februar 2012 @ 00:14

 18. Den eneste tilladte (nikke)dukkerollemodel for alle muslimaer/hunkønsvæsener er vel af den oppustelige slags.
  Så Morten Olesen og Charles Nielsen, i er inde på det helt rigtige.

  Kommentar by anonym — 10. februar 2012 @ 06:07

 19. Gad vide, om BR er lidt fristet til at tage den med sortimentet? ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 10. februar 2012 @ 23:16

 20. Producenten af lortet, blev nok inspireret af elevrådsformanden Johanne Schmidt Nielsen, udseende uden indhold.

  Kommentar by Nielsen — 11. februar 2012 @ 01:01

 21. @ Hr Snusk:

  Jeg tænkte mere på, at producenten (eller barnet) kunne få problemer af en nøgen dukke, der citerede koranen. Var det ikke det, Theo van Gogh blev myrdet for? en film med nøgne kvinder med koranvers malet på kroppen?

  Kommentar by M — 13. februar 2012 @ 01:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper