27. februar 2012

Progressive tanker blandt anstændige kvinder – Et religiøst symbol kan også være udtryk for mode

Kristeligt Dagblad og Sherin Khankan mener tilsyneladende at danske piger er uanstændige. Fra Kristeligt Dagblad – Muslimsk modelbureau vil forene mode og anstændighed.

“Modelbureauet er således pigernes sikkerhed for ikke at skulle gå på kompromis med deres anstændighed, når de garanterer, at pigerne kan være tækkeligt klædt på i de jobs, de bliver booket til.

Sherin Khankan, der er religionssociolog og talskvinde for Kritiske Muslimer, mener, at det kan have stor betydning for muslimske kvinder, at de nu har mulighed for at blive tilknyttet et muslimsk modelbureau…

”… Det er en progressiv måde, hvorpå man kan bygge en bro mellem det at være muslim og at være en del af modelbranchen” …

”… mange muslimske kvinder er også modeinteresserede. Tag for eksempel tørklædet. Selvom det er et religiøst symbol, kan det også være et udtryk for mode,” fortæller Sherin Khankan.”

(Nailah Lymus, grundlægger af islamiske Underwraps)

Oploadet Kl. 09:59 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/34747/trackback

28 Comments »

 1. Fedest! Mode jihab. Telte og affaldsposer i forskellige farver vil nu lyse op i dags billedet. Endda måske i tern? Og tørklæde ala morten korch film.

  Kommentar by Peter — 27. februar 2012 @ 10:37

 2. Idioter:

  Det er flot, at dette modelbureau (og Khankan) ubetvivleligt falsificerer, at tørklædet blot skulle være et ’stykke stof’, som man tidligere har påstået i debatten, og de gør det endda eksplicit.

  “Smukke kvinder, der altid har ønsket sig at gå på catwalken, men som har måttet lade være på grund af deres tro, får nu chancen, ” – Nailah Lymus

  Næh, hov! Var det den latterlige fatalisme og offerrolle, der lige åbenbarede sig? Dette er selvfølgeligt relateret til følgende:

  “Et modelbureau for muslimske kvinder kan være med til at sikre, at der er nogle rammer, så modellens blufærdighed for eksempel ikke bliver overskredet. Det kan godt have en stor betydning for den enkelte kvinde, siger Sherin Khankan”

  Det har intet med den enkelte kvindes blufærdighed, men Ummaens opfattelse af hendes tilstand jf. udtalelsen af Nailah Lymus, som det er påpeget her: http://www.uriasposten.net/archives/24428

  Khankan: ”Muslimske modeller kan være med til at mangfoldiggøre vores opfattelse af skønhed, som er ret ensartet. På den måde kan det også være forfriskende med modeller, som er muslimer.”

  Ih ja! Det er virkeligt mangfoldigt, at opstille den binære anstændig/uanstændig – hvor er den individuelle kvinde, som du lige nævnte, hvaba?

  Og hvem er dette ‘vi’, der er grundstenen for det udtalte ‘vores’? Khankan har tidligere udtalt, at hun søger kalifatet…så hvem er dette vi?

  QED

  Stirner, Indehaver af Ph.D. (I multikulturel logik og ekspressiv enfoldighed, som midlet mod den instrumentelle borgerligheds hegemoni og den reaktionære logocentrismes jernbur.)

  Kommentar by Progressiv Idiot — 27. februar 2012 @ 11:23

 3. “… forfriskende med modeller, som er muslimer.”

  Forfriskende med religion på cat walken?

  Kommentar by Hr. Snusk — 27. februar 2012 @ 13:05

 4. Tja, hvis nogle firmaer bruger enfoldige muhammedanske affaldssække klædte kvinder i deres reklamer, kan det vel betragtes som et “kvalitets” mærke på at deres produkt er lige til affaldsspanden!

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 27. februar 2012 @ 13:34

 5. Er det ikke ideen med tørklædet at kvinden skal skjule sin skønhed for manden for ikke at friste ham til syndige tanker?…..så er det da komisk at det nu bliver en modegenstand der skal gøre dem smukke.

  Kommentar by mads — 27. februar 2012 @ 13:54

 6. Det kan være at de skulle indgå i et samarbejde med Hugo Boss – firmaet havde rigtig gode dage med at designe og levere fikst moderigtigt tøj til vennerne i SA, SS, HJ mv. i 20erne, 30erne og 40erne.

  Kommentar by Limewoody — 27. februar 2012 @ 14:02

 7. “Muslimske modeller kan være med til at mangfoldiggøre vores opfattelse af skønhed, som er ret ensartet. På den måde kan det også være forfriskende med modeller, som er muslimer.”

  Den somaliske model Iman var i sin storhedstid en af verdens største og mest berømte modeller. Og er iøvrigt muslim. Hun behøvede bare ikke gøre det til noget særligt og mere “anstændigt” end noget andet. Der er ikke noget anstændigt i at nægte at indordne sig de forhold der nu engang er i det man ønsker at være en del af.

  Kommentar by Michael Jensen — 27. februar 2012 @ 14:19

 8. Ordet anstændigt er KrD’s oversættelse af ‘modest’, hvad vel er mere præcist. Modest, moderat, begrænsende….

  Kommentar by Kim Møller — 27. februar 2012 @ 14:21

 9. Sherin Khankan hader de vantro i den vestlige verden. Hvorfor egentlig? K
  an hun ikke fatte, at hvis man ikke tror på Koranen, er det det rene ævl med Muhammed, tørklæde og anstændighed som en absolut sandhed?
  Tror hun, hun har ret? Hvorfor? Er det en åbenbaring?
  Er åbenbaring=sandheden? Og er den ene åbenbaring bedre end den anden? Jeg fatter det simpelthen ikke.
  Jeg kan forstå muslimske pigers ‘anstændighed’ som deres bedste ’salgsargument’ overfor muslimske mænd, der jo har svært ved at holde nallerne fra kristne piger? :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. februar 2012 @ 15:13

 10. I Somalia får kvinder pisk, hvis de går med brystholder. Hvis de går uden tørklæde er det døden. Islam er en herlig religion for kvinder. I Frankrig har 30.000 kvinder gennem de seneste år meldt sig ind i kvinde religionen. Fortæller det noget om kvinders intelligens eller er de bare medfødte masochister?

  Kommentar by machiavelli — 27. februar 2012 @ 15:31

 11. “Fortæller det noget om kvinders intelligens eller er de bare medfødte masochister?”

  Det første, men desværre peger det videre på mændene, der som bekendt gjorde kvinderne stemmeberettigede mm. Ak! Danserinder hører til på stripklubberne, hvor de høster ’stemmesedler’, og ikke i stemmeboksen ,hvor de afgiver dem.

  Kommentar by Progressiv Idiot — 27. februar 2012 @ 15:57

 12. Hun ligner resultatet af et fætte-kusine forhold.

  Kommentar by Henrik — 27. februar 2012 @ 16:11

 13. Rettelse: fætter-kusine forhold.

  Kommentar by Henrik — 27. februar 2012 @ 16:12

 14. Limewoody,

  I den del Tyskland som fortsatte det socialistiske eksperiment fra 45 og frem til 90, holdt man fast Hugo Boss uniformerne. Móske det er her man skal søge forklaringen på, at den socialistiske del af tyskland var så populær en destination for medlemmer af Einhetzlisten, Waffen-SF, Radigale og Sucidialdemokrater, når der skulle holdes ferie og kurser?

  Man har kunnet nyde synet af de flotte mænd i flotte uniformer.

  Kommentar by Hans Und — 27. februar 2012 @ 16:26

 15. Jeg har fundet en morsom web-side, men jeg ved ikke hvor jeg anbringer den.
  Så derfor anbringes den her:

  http://www.svdf.dk/index.htm

  – og en underside:

  http://www.svdf.dk/arkiv.htm

  mvh

  Frost-Hansen

  Kommentar by Frost Hansen — 27. februar 2012 @ 16:53

 16. Er det overhovedet lovligt at lave et “muslimsk” modelbureau.

  Det må da være indbegrebet af diskrimination, og jeg kan ikke komme i tanke om et eneste sagligt argument der gør at rimeligt at foretage en sådan religiøs diskrimination i forhold til modelarbejde.

  Det bliver spændende at følge debatten om hvordan præcist en muslimsk model er at foretrække frem for en ateist, jøde, hindu, kristen, homoseksuel.

  Kommentar by Superman — 27. februar 2012 @ 17:07

 17. Som nogen skrev tidligere er pointen med den muslimske klædedragt, at kvinder IKKE skal stadse sig op. Det står meget klart i muslimske kilder, at kvinder ikke skal pynte sig med hverken smykker, tøj, sminke, smarte frisurer osv). De skal gemmes væk.

  Så man må tolke det her som et entydigt forsøg på at liste en kulturel norm ind, uden at det har noget som helst at gøre med et religiøst behov om at være “anstændigt” klædt. Det er en ganske effektiv taktik, og jeg er overbevist om at sådanne tiltag gør tilsløring mere acceptabelt. Det er en light-version, som er mere spiselig.

  Kommentar by Vest — 27. februar 2012 @ 17:09

 18. Ja, ja. For hundrede år siden skulle anklerne være dækket herhjemme.
  Måske de muslimske kvinder er ved og vågne op. Så mangler bare de somaliske sække.

  Kommentar by Peter — 27. februar 2012 @ 17:47

 19. Bare for provokationens skyld, skulle der oprettes et ikke-muslimsk modelbureau. Hvor alle andre end muslimer må komme ind. Lad os se hvordan det løber af staben, i msm, hos islamiske organisationer og diverse af deres rettighedsgrupper. Kan de klare deres egen kost?

  Kommentar by Endnu en vantro — 27. februar 2012 @ 18:09

 20. Kan nogen fortælle hvilket diskotek eller natklub man kan møde en muslimsk model ?

  Kommentar by Santor — 27. februar 2012 @ 20:25

 21. http://www.kristeligt-dagblad.dk/medarbejdere/948:Malene-Broholm-Staal
  Endnu en PK’er der vil profilere og dygtiggøre sig ud i multikulturen, i troen på at komme forrest i køen af ansøgere til et fremtidssikret levebrød. Det er til at få kvalme over.

  Kommentar by Menig 442 — 27. februar 2012 @ 20:39

 22. Har I set Ekstra Bladets oversigt over efterlyste “danskere”? To danskere var strategisk godt placeret øverst oppe, således at man lettere kunne spotte dem i den store mængde udlændinge, hvoraf utroligt mange var muslimer…

  Kommentar by Anonym — 27. februar 2012 @ 20:48

 23. Kristendom, jødedom og islam – den ene røverhistorie værre end den anden og alle med perkere som hovedpersoner.

  Hvordan kan nogen nord for Alperne dog tro på sådan noget vås og lade det styre deres liv ?

  Kommentar by Tolder — 27. februar 2012 @ 22:29

 24. 23.Tolder

  Det fatter jeg egentligt heller ikke.

  Allerede som barn fandt jeg det religiøse som noget halløj nogle klyngede sig til af forskellige årsager.

  Kommentar by Vivi Andersen — 28. februar 2012 @ 01:41

 25. Én ting er at hijab atter romantiseres, det i sig selv er grotesk, noget andet er, at der nu skabes religiøs apartheid kultur også i modebranchen. Muslimske modeller til muslimsk modelbureau.

  Religiøs udelukkelse af forskellighed og religiøs aggressivitet overfor ikke religiøs adfærd sker i en tid, hvor advokater i Pakistan nu vil retsforfølge danske Fl. Rose, fordi han i Vesten har tilladt sig at sige noget om religion, som ikke passer krakilske religiøse i Pakistan. Anmelderne har set noget for dem stødende på internettet.

  Religiøse krakilske forsøg på global eliminering af forskellighed og tankefrihed.

  Kommentar by Liva — 28. februar 2012 @ 10:30

 26. @24

  Jeg tror skam på “Gud” (hvad det end er), men jeg udøver ikke religion.

  Kommentar by Tolder — 28. februar 2012 @ 13:47

 27. Sherin Kkankan er en lækkermås.

  Kommentar by Fujitsu — 28. februar 2012 @ 16:37

 28. Hun er dog lidt bleg.

  Kommentar by Fujitsu — 28. februar 2012 @ 16:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper