18. maj 2006

Phd. Lene Kühle afviser tanken “om moskémiljøet som hvervested for kommende terrorister”

Der er langt mellem snapsene i dansk islamforskning. Fra dagens MetroXpress, lidt om religionsforsker Lene Kühles seneste bog Mosker i Danmark – islam og muslimske bedesteder. Fra Moskerne samler de moderate.

Hun afviser tanken om moskémiljøet som hvervested for kommende terrorister. ‘Selvfølgelig kan det finde sted, ligesom enkelte moskeer kan have en yderligtgående imam. Men det meget store flertal er snarere kaffestuer og forsamlingshuse…'”

Fint nok at hun fremhæver det forhold at Danmarks 115 moskeer i radikalitet ikke svarer til dem på Heimdalsvej og Grimhøjvej, men hvor hun får det andet fra er uvist. Jeg har aldrig hørt om en dansk imam som undsiger stening, men jeg har derimod ofte hørt repræsentanter for gruppen udtrykke sympati for terrorister og prædike had, og det er  næppe tilfældigt at samtlige terrorister der har været i offentlighedens søgelys herhjemme har haft deres daglige gang i en eller flere moskeer. Så er der også lige det med fredagsprædikenerne. Når nogen diskutererer samfundspolitiske emner i forsamlingshuse og kaffestuer, så gør de det normalt uden at trække tråde til et skønlitterært værk digtet i 600-tallet. 

Imamer er næsten pr definition radikale, terrorister næsten pr definition moskesøgende, og med det religiøse aspekt siger det sig selv at moskeer ikke kan sidestilles med kaffestuer og forsamlingshuse.

Kühle skrev phd. om ‘religiøs pluralisme i et magtperspektiv’, og har været tilknyttet Det Danske Pluralismeprojekt, som udgiver hendes bog. Pt. er hun adjunkt i religionssociologi, og hvis hun fortsætter med at forske på samme høje abstraktionsniveau, så skal hun nok få en flot akademisk karriere.

Oploadet Kl. 08:18 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

7 Comments »

 1. Islam er ikke pluralistisk, men danske religionssociologer kan måske presse en pluralisme ned over islam. Man skal høre meget.

  Kommentar by Tim Pallis — 18. maj 2006 @ 12:50

 2. you fuckin ho lick your mamas wet smelly pussy

  Kommentar by danish motherfucker — 18. maj 2006 @ 14:12

 3. suk ur dads cok and lick your mums pussy kurt westergaard

  Kommentar by danish motherfucker — 18. maj 2006 @ 14:13

 4. kurt westergaard motherfucker

  Kommentar by danish motherfucker — 18. maj 2006 @ 14:15

 5. Som belønning for sine politisk korrekte resultater er Lene Kühle blevet inviteret ind i aftenens “Deadline” på DR2.
  Hendes konklusion passer i øvrigt glimrende overens med følgende udtalelse fra Islamisk Trossamfunds talsmand, Kassem Ahmad, til Ekstra Bladet for et par dage siden: “Der er sådan en giftig stemning mod muslimer i Danmark. Derfor vil det ikke være svært at finde danske muslimer, der helt frivilligt vil ofre sig i terrorhandlinger her i landet. Jeg er sikker på, at mange vil melde sig til opgaverne,” Udtalelsen kommer vel at mærke fra en organisation, der holder til i en… moské på Dortheavej i København NV.

  Kommentar by Anonym — 18. maj 2006 @ 19:23

 6. -> 3,4 og 5.
  Det er da en intelligente debattør vi har fået ind i stuen.Hvad med at futte over på modspil og lignende ?

  Kommentar by Peter — 18. maj 2006 @ 19:32

 7. Islam ikke pluralistisk….ved du overhoved hvad Islam er? Prøv lige at undersøge emner før du udtaler dig for din egen skyld.

  Kommentar by Solardis — 29. maj 2006 @ 15:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper