1. marts 2012

Gjertsen & Gjerding – “… de två journalister på tidningen Redox… Det var med deras hjälp boken skrevs”

Forleden så jeg Charlotte Johannsens ‘Forklædt som nazist’ til salg i en DSB-kiosk, en bog der fik stor omtale for halvandet år siden. Wallraff-vinklen og den journalistiske indpakning virkede. Selvom Sebastian Gjerding var (og stadig er) journalist på Dagbladet Information og bogen udkom på Informations forlag, så kunne ingen være i tvivl om at det reelt var en Redox-udgivelse – et forsøg på at flytte fokus under den igangværende PET-efterforskning, der blotlagde personsammenfald mellem Redox og militante Antifascistisk Aktion.

Udover Ekstra Bladet, der kort gav emnet fokus, så var der ingen danske medier der gravede i trådene mellem kvinden der ville afsløre voldelige højreradikale, og en erklæret voldelig venstreradikal organisation.

Den 2. november sidste år blev den nu i Sverige bosiddende Charlotte Johannsen interviewet til et online-magasin, og her blev der ikke lagt skjul på Marchen Neel Gjertsens og Sebastian Gjerdings organisatoriske tilhørsforhold. De var slet og ret – “de två journalister på tidningen Redox”. Blot tre dage efter artiklen blev offentliggjort, stod Marchen Neel Gjertsen som forfatter på en journalistisk artikel for Jyllands-Posten.

Fra Fria Tidningen – Charlotte blev nazist och flyttade till Sverige.

“Hon lever numera i Sverige, ett land hon anser har en mer inkluderande definition av vem som är svensk, jämfört med Danmark där skillnaden mellan ”oss, danskarna” och ”dem, de andra”, är större. … Charlotte Johannsen blev en av nazisterna för att hon ville visa att extremismens problem inte kan begränsas till några få individer, utan är en del av vårt sätt att identifiera oss. …

Själv såg hon aldrig våldet. Hon blev istället påmind om det av sin ena livlina; den vän hon brukade förvarna om nazisternas ankomst. Hon smög sig till hennes hus på helgerna och pratade ut. Från nazisterna fick Charlotte Johannsen höra om deras aktioner. Från sin vän fick hon höra om vilka som drabbades.

Den andra livlinan Charlotte Johannsen hade var de två journalister på tidningen Redox som hon dagligen rapporterade till. Det var med deras hjälp boken skrevs.

[…]

Charlotte Johannsen tror att det är nazisternas ovilja att få allmänhetens uppmärksamhet och polisen på sig som har gjort att de lämnat henne ifred…”

(Fria Tidningen, 2. november 2011)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/34849/trackback

6 Comments »

 1. Ups, der var vist en ung dame, der talte over sig der, men tak for det. Jeg er sikker på, at mange af ofrene for redox svineri sætter pris på endeligt at få sat nogen navne på.

  Kommentar by Ugle — 1. marts 2012 @ 17:59

 2. Oplev Charlotte Johannsen på Youtube Forklædt som Nazist – Charlotte Johannsen AFA – REDOX aktivist infiltrerede højrefløjen

  Kommentar by Balder — 1. marts 2012 @ 20:33

 3. http://www.npr.org/2012/02/01/146217542/report-suggests-end-of-the-segregated-century

  ok det er NPR, måske er de igang med journaltisk bodsgang for deres SALG af taletid til muslimer?
  Udsendelse med lyttere der er med via telefonen. Masser af PC, de danser om grøden..

  Kommentar by Hr Petersen — 1. marts 2012 @ 22:21

 4. Det allersidste sidste hun bliver citeret for, det er vel møntet på alle de lavintelligente kronisk indavlede kolonisatorer. Men så har det jo også altid undret mig, at når nu nazisterne/nationalsocialisterne, jo ikke ligefrem har synderligt mange rosiner i bollen, så er det jo lige det modsatte med socialkommucisterne, for de har jo aldrig hørt til de småtbegavede.
  Og alligevel, er de blevet folkemordstilbedere, -tilskyndere og -udøvere, så de har jo ingen IQ under 100 undskyldning. For rigtig mange af dem ligger jo over det.

  Kommentar by anonym — 2. marts 2012 @ 04:57

 5. […] for Helle og Elitens EU, men det er som om tonen er blevet mere respektfuld over hele linien. På Uriasposten kan man så læse, at venstreradikale Redox med de tættet forbindelser til venstrefascismens […]

  Pingback by POLEMIKEN » blog-arkiv » JPs antinationale udvikling — 2. marts 2012 @ 12:25

 6. Jeg kender en i trekantsområdet, der er særdeles harm – nu kender han til 2 af navnene….

  Kommentar by Frank P — 2. marts 2012 @ 15:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper