5. marts 2012

Klummeskriver i svenske Aftonbladet: Politiets efterlysninger minder om ‘rasistiska sajter… på internet’

Det er nemt at forveksle norske Aftenbladet med svenske Aftonbladet, men der en verden til forskel. Hvor førstnævnte interviewer en politichef, der problematiserer Islam ud fra konkrete erfaringer, så lyder der helt andre toner i svenske Aftonbladet. Her er det en overstuderet klummeskriver der angriber politiet for ikke at korrigere sine efterlysninger for socio-økonomiske variabler – Polisen varnade för man från Mellanöstern.

“”Efter ett flertal inbrott av en ensam gärningsman anträffades en man som betedde sig underligt och inte kunde lämna någon trovärdig redogörelse till varför han befann sig i villaområdet. Han beskrivs som i 40-årsåldern och med ursprung i mellanöstern. Han hade skägg, smalt ansikte och en stor näsa. Bröt på engelska”.

Nej, citatet är inte hämtat från någon av de rasistiska sajter som skräpar i undervegetationen på internet. Det är en närpolis i Globen som känt sig manad att varna lokalbefolkningen för ytterligare en av alla dessa svartskallar med stora näsor som stryker omkring i välbärgade villaområden utan vettiga förklaringar.

Kanske planerade han villainbrott. Kanske var han hembjuden till en etnisk svensk kvinna vars make jobbade över. Vad vet jag. Folk tenderar att ha alla möjliga anledningar till att inte vilja avslöja vad de sysslar med. Men låt oss inte förlora oss i grubblerier över den lömske araben utan i stället titta närmare på skrivelsen “Grannsamverkansinformation från Globenpolisen mars 2012” som mejlats ut till grannskapets hederliga skattebetalare.

Den är författad av en polis som är heroisk nog att strunta i de kulturmarxister som regelmässigt varnar för att generaliserande utpekanden av etniska minoriteter som brottsliga kan underblåsa främlingsfientliga stämningar. …

Att retoriken om sanningar hit och dit är vanligt förekommande i främlingsfientliga miljöer får därmed antas vara en tillfällighet. Frågan är dock hur polisiärt effektivt det är att i en sammanställning av områdets inbrott hittills under året gödsla med spekulationer i geografiskt ursprung rörande allt från gripna brottslingar till figurer som inte gjort annat än att åka omkring i en bil som tidigare tillhört någon skum rumän. …

Denna grannsamverkan-information berättar något vi alla redan vet, nämligen att invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken. Om detta är viktigt att prata. Men det är oansvarigt att göra det utan att samtidigt påpeka att kriminalitet inte sitter i människors DNA utan i regel är ett resultat av sociala faktorer.”

Oploadet Kl. 06:39 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/34984/trackback

18 Comments »

 1. Om kriminalitet kan sidde i menneskers DNA (som der står) ved jeg ikke, men når man korrigerer for sociale, økonomiske og demografiske faktorer er indvandrere fra visse lande (de muslimske) stadig overrepræsenteret.

  Så der er stadig kulturelle, religiøse og genetiske forklaringer tilbage. Dertil kommer at der formentlig er kulturelle, religiøse og genetiske faktorer bag disse indvandrerers sociale og økonomiske status.

  In short: ISLAM er BEVISLIGT en væsentlig del af problemet.

  Men alt det er klummeskriveren nok for dum til at forstå.

  Kommentar by Sigwar — 5. marts 2012 @ 08:18

 2. Ja, det er da også mærkværdigt at politiet udsender signalement på mulige gerningsmænd! Det er godt vi har Politiken, Information m.fl. til at fjerne den slags fra telegrammerne i Danmark, således de kun optræder i underlødige aviser og ikke i magtelitens foretrukne medier.

  Kommentar by Fish out of Water — 5. marts 2012 @ 09:22

 3. Sverige er sindssygt ift. andre lande. Det er helt ude af kontrol, DDR møder Nordkorea – mental-stalinisme, berufsverbot, mørklægning af kriminalitetsstatistikker, moralpoliti, politisk godkendt forfølgelse af Sverigedemokrater (vold og chikane), mental-hygiejne. Se bare genus-problematikken, der er udråbt til det vigtigste forskningsområde nogensinde, se på de skingre og rablende vanvittige feminister der allerede har kastreret den svenske mand, men som ikke kan få nok og forlanger mere. Se hvordan feministerne bliver fuldstændigt blinde når det komme æres-drab, tvangsægteskaber, tvangs-tildækning med slør, kvindevold i indvandrermiljøer, verdensrekorden i voldtægt af blonde svenske kvinde begået af udlændinge, sharialove…

  ALLE partier pånær SD hylder masseindvandring og er krypto-kommunister – selv vores SRSF-regering er mere til højre end sveriges såkaldte borgerlige regering…

  Sociologer og antropologer burde kaste sig over fascisme-Sverige for jeg kan ikke forklare hvorfor Sverige stikker så meget mere ud end DK, Norge og Finland. Men det er en af de store gåder… men nu er 90 % af alle akademikere også krypto-kommunister og ser derfor sikkert op til rædselsregimet i Sverige…

  Kommentar by Frank P — 5. marts 2012 @ 09:38

 4. På grund af idioter som denne, går vores kultur til grunde…

  Kommentar by Jacob Andersen — 5. marts 2012 @ 09:48

 5. Sikke dog en debil dhimmi…

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. marts 2012 @ 12:30

 6. At åbne Ekstrabladet er snart ikke andet en vold og elendighed.
  Kun indlægget om at få det bedste frem i tomater var interessant.

  “Tomatkompot kan blive dit hemmelig våben i køkkenet” Spændende-jeg elsker tomater.

  Hvorfor ikke skrive en artikel med overskriften: ” Få det bedste frem i din muslim.”

  Kommentar by Machiavelli — 5. marts 2012 @ 12:38

 7. OT: http://www.bt.dk/krimi/efter-timelang-tortur-er-det-nu-du-vil-doe

  “Dømmes AC, vil anklagemyndigheden have ham udvist af Danmark for bestandigt.”

  Kommentar by Anonym — 5. marts 2012 @ 13:08

 8. Det har i mange år været en parodi med omtalen af efterlyste og personer, der har begået overfald især i de statsejede medier, DR og TV2.
  På grund af afetnificeringen bliver det “en 25-30 årige mand i lyseblå t-shirt og mørke bukser”. Og det passer på hver tredje, der færdes i området.
  Det bliver således ikke muligt for evt vidner, at komme i tanke om og melde tilbage om den kronragede neger, de så løbe fra gerningsstedet. Eller hvad med en sikh med turban?
  Manglende signalementer er ineffektivt og gør det sværere at stoppe serieforbrydere og også at tage sig i agt for dem. Man må så tage højde for, at enhver 25-30 årige mand i lyseblå t-shirt og mørke bukser, man møder, kan have planer om at pande én ned! :(

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 5. marts 2012 @ 13:48

 9. @ Kim Møller

  “Det er nemt at forveksle norske Aftenbladet med svenske Aftonbladet, men der en verden til forskel. Hvor førstnævnte interviewer en politichef, der problematiserer Islam ud fra konkrete erfaringer, så lyder der helt andre toner i svenske Aftonposten.”

  Skal der ikke stå Aftonbladet?

  Kommentar by Fujitsu — 5. marts 2012 @ 14:29

 10. OT: Er der nogen etnicitet på AC og OB? http://www.b.dk/nationalt/er-det-nu-du-vil-doe

  Udvisning… Er det en svensker med lyst hår der skal hjem?

  Kommentar by Bjarne P. — 5. marts 2012 @ 14:48

 11. Formålet med et signalement er vel at få forbryderen pågrebet. Men sådan er det ikke mere i Sverige. Hvis årsagen til forbrydelsen kunne tænkes at være sociale omstændigheder, skal forbryderen ikke kunne identificeres. Hvis han er fra Mellemøsten, skal han helst gå fri, og resten af nationen må ikke få noget at vide om det.

  Lallende, rablende vanvid.

  Kommentar by Crass Børsting — 5. marts 2012 @ 14:48

 12. #11

  Ligesom det tidligere har været fremme, at man åbenbart får en strafferabat i Sverige, hvis man kommer fra et fremmed land og har et fremmed navn. Som en blogger tydeligt viste da han gennemgik en lang række domme, så er der et tydeligt mønster: er du svensk så dømmes du så hårdt som muligt, men hvis du har et fremmed navn så gives der gerne rabat.

  Ligeledes er der den ekstra straf for svenske forbrydere at de hænges ud på spisesedlerne og på nettet (aftonbladet, expressen), gerne med billede, navn og adresse.

  Der er ikke engang lighed for loven i Sverige. Svenskerne dømmes hårdere end udlændinge. Fremmede har åbenbart flere rettigheder også: forleden kom det frem at somaliske nyindvandrere får flere penge fra staten end etnisk svenske pensionister, der sidder rundt omkring og rådner op.

  Kommentar by Frank P — 5. marts 2012 @ 15:00

 13. Engang i 80-erne kom der en fin TV serie om politiet i New York.
  Den gang lagde jeg mærke til, at de talte om hvilken race med mere,
  den eftersøgte måtte have.
  Serie kører stadigvæk, og jeg vil lige Chekke om de stadigvæk
  arbejder rationelt ang. opklaring af forbrydelser.
  En dag bliver det nok forbudt for politiet i Svigt-rige at opklare
  vold mod svenskere.

  Kommentar by Pk — 5. marts 2012 @ 16:02

 14. 8.anti-marx-

  Der faktisk noget ved det du her nævner:
  er det ikke, ikke at udsende et virkeligheds tro signalement, at medvirke til at sætte andre mennesker i unødig fare ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 5. marts 2012 @ 16:05

 15. Må det aldrig komme så vidt i Danmark!
  Den dag det er upassende at kalde en spade for er spade, så falder demokratiet!
  Jeg er bange for at vi er tæt på!
  I Sverige må vi være vidne til underlige og besynderlige omskrivninger, for at beskrive hændelser, hvor det ellers er næsten umuligst at undgå et nævne ætnisitet.

  Kommentar by Robert R — 5. marts 2012 @ 16:53

 16. “Men det är oansvarigt att göra det utan att samtidigt påpeka att kriminalitet inte sitter i människors DNA utan i regel är ett resultat av sociala faktorer.”

  Fordi bestemte sociale faktorer i et vist omfang kan bruges til at forklare forskelle i kriminalitet i fx en dansk befolkning, er det ikke givet at de samme faktorer spiller den samme rolle hos indvandrere med muslimsk baggrund. Deres kriminalitet kan være helt anderledes sammensat og kan blive begået af mennesker med helt andre sociale karakteristika, og ofrene kan være helt andre. Der skal formentlig en ny kriminologi til. Foreløbig ville det være godt at få en sandfærdig statistik.

  Kommentar by Niels P. — 5. marts 2012 @ 23:14

 17. Hvidpixelering er jo direkte racistisk, for hvide (svin) er jo intet værd, så bare det at antyde, at ikkehvide er hvide med hvidpixelering og sorte profilbilleder af hvide ansigtsformer, er jo ekstremt ekskluderende.
  Og pinkpixelering giver jo i sagens pastelfarvede natur, jo associationer til hypermobile håndled og fistelstemmer, så mere diskrimenerende kan det jo ikke blive.
  Ét stort spørgsmål i sådanne tilfælde er dog altid følgende:
  Hvordan ville de selv reagere, hvis de selv, deres familie, børn især, men også venner og bekendte, kom ud for en gang kulturberigelse, og politi-/vidnesignalementet udelod hudfarveprofilering, efter at have været en tur i klorificeringspressen?

  Kommentar by anonym — 6. marts 2012 @ 06:40

 18. #17

  Sveriges statsminister Reinfeldts søn er blevet overfaldet 2 gange af “ungdomsbander”. Så Sverige er generelt fortabt, ikke engang vold mod ens nære kan bryde tavsheden.

  Kommentar by Frank P — 6. marts 2012 @ 11:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper