22. marts 2012

Jyllands-Postens Jette Elbæk Maressa om ‘den liberale britiske tænketank Demos’

En af de ringeste artikler om Toulouse-sagen, må være Jyllands-Postens helside om det der kunne være været et nationalsocialistisk terrorangreb, men viste sig at være et klassisk islamistisk ditto. Fra Europas ekstreme højre skyder igen (ikke online).

“Motiverne gisnes der endnu om, men eksempelvis den franske terrorekspert Jean-Yves Camus har allerede været ude at sammenligne mordene i Toulouse med norske Anders Behring Breiviks massakre på Utøya sidste sommer. …

Netop aktiviteten blandt højreekstremister på internettet har været genstand for en rapport, som den liberale britiske tænketank Demos for nylig udgav i forbindelse med en større kortlægning af højreekstremismen i Europa. Jamie Bartlett, som leder projektet, siger, at der er stigende aktivitet på internettet.

»Fælles for deltagerne er, at de mener, at Europa er ved at blive overtaget af andre.”

Jeg bloggede om ‘tænketanken Demos’ da den pågældende undersøgelse nåede Politiken, og påpegede blandt andet at den ikke konkret var møntet på ‘højreekstremisme’, men ‘populisme’, der i forhold til Skandinavien var noget der “defy the traditional left–right dichotomy” (s. 107).

Tænketanken beskriver sig selv som ‘politisk uafhængig’ – ikke ‘liberal’, men sandheden er, at ‘Demos’ er grundlagt af Martin Jacques og Geoff Mulgan – to tidligere redaktører for ‘Marxism Today’, officiel tidsskrift for ‘Communist Party of Great Britain’.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/35474/trackback

9 Comments »

 1. […] mellem journalister. En hel dag med Øjvind Strømmen og René Karpantchof. Tag med ud og fisk ! -JP’s Jette Elbæk Maressa, BT og Ekstrabladet fra i […]

  Pingback by Toulouse: Mohamed Merah, algierer, salafist « Snaphanen — 22. marts 2012 @ 16:02

 2. Hende Jette Elbæk Maressa gør sig meget uheldigt bemærket i disse dage. JP gør sig særdeles uheldigt bemærket for tiden. Siden Justesens fyring (på foranledning af Uffe Ellemann) og ansættelse af Redox-journalister som Marchen Neel Gjertsen, så er det gået ned ad bakke.

  Jeg opsagde mit abonnement i efteråret. Jeg vil opfordre alle til at gøre det samme. Den er ikke værd at abonnere på længere.

  Kommentar by Frank P — 22. marts 2012 @ 16:06

 3. Frank P. Jeg synes også der dukker flere og flere underlige artikler op i Jyllandsposten f.eks rene vildskud som Jette Elbæk Maressas udokumenterede kobling af Toulouse tragedien med “højreradikale”.

  Jeg sprang artiklen over. Den var for pinlig. Forrige søndag en hel dobbeltside om Internationale Socialisters 20 års jubilæum med gentagelse af udokumenterede beskyldninger om bomben den 16. marts 1992 angiveligt foranstaltet af højrefløjens mørke (usynlige?)kræfter i samarbejde med politiet, forstås. Artiklen kunne være skrevet af Redox.
  Jeg springer i forvejen over artikler af Per Nyholm og Lars Olsen. De vil mig det ikke godt og lirer gamle 68-floskler fra før Murens fald af på løbende bånd.
  Måske ender jeg også med at opsige mit abonnement :(
  Hvad så?
  Ja, nu får jeg ihvertfald DEN KORTE AVIS hver dag gratis :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 22. marts 2012 @ 17:56

 4. Ja Jyllandskomposten er virkelig blevet en sølle avis. Siden “brylluppet” med Politiken er det gået jævnt ned af bakke.

  Efter tegningerne har Jyllandskomposten opført sig som en forskrækket skødehund, der helt utilsigtet var kommet til at gø. Den skamfulde behandling af kurt Westergaard falder især i øjnene.

  Den skrækkelige Jette Elbæk Maressa passer derfor som fod i hose til
  Jyllandskomposten, avisen der også har lukket for debatten på nettet,
  med mindre det foregår over facebook.

  Men at en REDOX-journalist som Marchen Neel Gjertsen kan skifte fra “Disinformation” til Jyllandskomposten, havde jeg aldrig troet, jeg skulle opleve.

  Fra en tidligere abonnent: “Skam jer”

  Kommentar by Binee — 22. marts 2012 @ 19:34

 5. Jette Elbæk Maressa er da helt håbløs.

  Kommentar by fujitsu — 22. marts 2012 @ 20:04

 6. Man får ikke et samfundskritisk læserbrev i JP længere.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 22. marts 2012 @ 21:07

 7. Der er aldrig “kritiske” læserbreve i JP længere… Per Nyholm vandt

  Kommentar by Frank P — 22. marts 2012 @ 22:06

 8. Jeg nedgraderede fra fuldtidsabonnent til weekendabonnent på JP for et års tiden siden.
  Weekendabonnementet vil blive opsagt med udgang af abonnementsperioden.
  Min penge skal ganske enkelt ikke gå til aflønning af ovennævnte personager

  Kommentar by Nosferatu — 23. marts 2012 @ 15:39

 9. Nyd de sølle rester mens der stadig er nogen, det er tydeligt for enhver at målet hedder svenske tilstande (og journalistisk karrieretænking på enhver bekostning) og at sygdomsprocessen er nær gennemført.
  Patienterne ligger på dødslejet og der mangler kun ganske få skiver af giftfyldte salami før det hele er for sent…

  Kommentar by Anonym — 23. marts 2012 @ 18:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper