13. juni 2006

Information roser P1 for ypperlig Fogh-bashing af Jytte Klausen mfl.

Hvor meget det end ville være ønskeligt, så er det mig ikke muligt at mandsopdække P1. At det er nødvendigt fremgår klart af gårsdagens Information, som rosende anmelder forrige uges Esmanns Verden på P1. Her det vigtigste fra Hvad de andre tænker.

På DR’s eftertænksomme journalistiske flagskib P1 kunne man høre en interessant gennemgang af, hvordan man i den store verden ser på Danmark. Der var dumpekarakter til Fogh og tæsk til dansk presse for at være for navlebeskuende.

Vi ved godt, at såvel den danske statsminister som hans parlamentariske grundlag i DF er ret ligeglade med, hvad man ude omkring i den store verden mener om Danmark. Det er i hvert fald den hilsen, som oftest sendes ud, når der lyder kritiske røster fra udlandet. Alligevel er det tankevækkende at følge den knap halvanden time lange udsendelse på P1 “Anders Fogh Rasmussen set fra udlandet”, hvor en række herboende korrespondenter og udenlandske eksperter i dansk politik giver deres besyv med i opklaringen af, hvordan omverdenen ser på det lille paradis højt mod nord.

Tysk radios korrespondent for Nordeuropa, Marc-Christoph Wagner, lægger ud med at berette, at nok ser man Fogh som en dygtig kommunikator og administrator, men man er begyndt at undre sig gevaldigt over tonen i dansk politik. Det er indvandrerne som prügelknabe, som korrespondenten henviser til. Samme melding kommer fra al-Jazeeras korrespondent, Osama al-Habahbeh, der kan berette, at man skam lytter med i den arabiske verden – også når Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer ytrer sig på grænsen af det acceptable. Så ved vi det.

Jytte Klausen fra Brandeis Universitetet i Massachusetts, der underviser i komparative politiske studier, kan fortælle, at man i bredere internationale kredse ser statsministeren som en lidt besynderlig patriotisk figur – en dansk Don Quijote – der af uforklarlige årsager har valgt at sætte landets interesser på spil for et ideologisk korstog. En Bush light, som hun kalder statsministeren, der ifølge hende har påført landet stor skade pga. håndteringen af Muhammed-krisen.

[…]

Men det er ikke kun den danske statsminister, der får på puklen. Det er også de danske medier, der over en bred kam anklages for at være for navlebeskuende og derfor forsømmer det europæiske integrationsprojekt… Blot fordi den ene eller anden korrespondent bosat i Danmark mener noget, bliver det ikke automatisk til absolutte læresætninger. Men det er da godt at få lidt input, der kan ruske op i ens egen forestillingsverden.”

Forleden omtalte jeg hvorledes Esmanns Verden i et program dedikeret til motivanalyser af Donald Rumsfeld havde hidkaldt Carl Pedersen. For en måneds tid siden var det Samuel Huntington som var på programmet, og her havde Esmann minsanten kaldt Aarhus Universitets Jan Ifversen.

Marc-Christoph Wagner, Osama al-Habahbeh og Jytte Klausen er tre af værste kritikere af Fogh, og det siger sig at det var derfor de var invitereret. Hvad gør en en i canada bosiddende sociolog til ekspert i Danmarks anseelse. Absolut ingenting. Da Wagner og al-Hahbahbeh for nogle måneder siden var gæster i Go’ Morgen Danmark på TV2 talte førstnævnte om Brian Mikkelsens nazistiske sprogbrug, mens sidstnævnte talte om apartheid i Danmark.

1 kommentar »

  1. Det undrer mig, at man på P1 altid stiller sig fornærmet og uforstående overfor anklagerne om bias og venstredrejethed. Hvorfor egentlig? De gør det så massivt og åbenlyst og har aldrig gjort forsøg på at skjule det. Og for så vidt angår den lille litteraturtyv Esmann… nåja, det taler vist for sig selv.

    Kommentar by G. Christiansen — 13. juni 2006 @ 22:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper