17. juni 2006

Prøvevalg på Danmarks Journalisthøjskole gav massivt flertal til venstrefløjen

Danmarks Journalisthøjskole afholdt for halvandet år siden et prøvevalg, og selvom tallene ikke nødvendigvis kan tages for pålydende, så er usikkert talmateriale trods alt bedre end ingen ting. Tak til Morten for henvisningen til de studerende blad – Illusteret Bunker (2005/1). Valgtemaet forefindes her (pdf., side8).

 Resultatet blev ligeså slemt som man kunne frygte.

Undtagelsesvis vil jeg ignorere overskriften Spændende flertalsmuligheder, hvori valgresultatet opgøres.

“Til trods for Lykketofts tilbagegang står venstrefl øjen stærkt blandt de kommende journalister. Helt præcist ville S, R, SF og Ø tilsammen få 125 mandater. Socialdemokraterne og de Radikale vil kunne danne en flertalsregering med enten Centrumdemokraterne eller Socialistisk Folkeparti, og der ville derfor ikke nødvendigvis være indflydelse til Enhedslisten, selv om de ifølge undersøgelsen ville vokse fra fire (resultatet fra 2001-valget) til 18 mandater.”

Hele 125 mandater til den værdipolitiske venstrefløj, og her er Centrumdemokraternes fem mandater ikke engang medtaget. I samme artikel kan man læse at ved skolens prøvevalg i 1998 og 2001 fik samme partier henholdsvis 137 og 134 mandater.

Tallene læner sig tæt op af resultateterne fra en ph.d-afhandling af Nete Nørgaard Kristensen om emnet – offentliggjort i Dansk Journalistforbunds fagblad i 2003 (nr. 20). Et citat fra Journalister ser rødt i stemmeboksen.

Det Radikale Venstre fik… hele fem gange så stor en andel af journaliststemmerne som vælgerne samlet set gav det lille parti. Derudover gav de adspurgte journalister tilsammen SF og Enhedslisten 33 procent af stemmerne, mens vælgerne i alt kun tildelte de to partier 11 procent af stemmerne. Samtidig stemte journalisterne, ifølge spørgeskemaundersøgelsen, overhovedet ikke på Dansk Folkeparti og Fremskridtspartiet.”

Oploadet Kl. 01:20 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer
Arkiveret under:

6 Comments »

 1. Det forklarer jo hvorfor de Radikale til trods for deres totalt marginale politiske betydning, stadig bliver hypet af medierne som var de ‘tungen på vægtskålen’.

  Kommentar by JensH — 17. juni 2006 @ 09:28

 2. Tusind tak for de forskellige artikler :-)

  Apropopos rødt, er det dybt interessant at kigge efter socialistiske / kommunistiske rødder i en forsker eller ekspert eller journalists udtalelser: hvis problemet er “det ydre” (flere penge, klasseforskelle eks. danskere vs. indvandrere, rige vs. fattige) er det en kommunistisk baggrund der udtales på, hvis problemet er “det indre” (forskellige værdier) er det konservativ baggrund der udtales på – noget der naturligvis først gik op for mig da jeg begyndte at læse om kommunismens historie.
  Denne fokuseren på det ydre, at indvandrerne ikke selv kan gøre for at de er som de er, er samtidig en af grundene til at kommunisterne og muslimerne passer godt sammen: benægtelse! Skyldsoverførsel!

  Anyways – det der journalistustuderende-blad, Illustreret Bunker, var interessant nok en understregning af venstredrejningen i faget: personportrættet var af en radikal, integrationshistorien var om en højreorienteret utiltalende person der udnyttede en fattig asiatisk kvinder som sex-objekt og husarbejder.

  Jeg er overbevist om at der er mange andre spændende historier og vinklinger derude….. men de kom så ikke lige med i det nummer.

  Kommentar by mikkel — 17. juni 2006 @ 09:30

 3. Resultatet forklarer, hvorfor medierne behandler de Radigale med fløjlshandsker. Alle ved, at partiet er dybt splittet mellem Khader-fløjen og Helved/Vestager-fløjen, men vi hører ikke noget om det.
  I stedet lykkes det på uforklarlig vis både at appellere til de vælgere, der helst vil samarbejde med de borgerlige og have en relativ stram udlændingepolitik, og til den gruppe, der foretrækker SF, Enhedslisten og til nød Socialdemokraterne. Denne spagat imponerer mig, men er som sagt også kun mulig med mediernes loyale støtte.
  Der er dog én mulig forklaring, der helt fritager medierne for ansvaret: Antallet af skizofrene i Danmark er steget markant!
  Dermed forklares i øvrigt også fremgangen for Socialdemokraterne, partiet, hvis formand, uden at blinke, kan stå og sige diametralt forskellige ting med få timers- eller dages mellemrum.

  Kommentar by JanChris — 17. juni 2006 @ 09:49

 4. Sådan set ikke noget nyt. “Den, der ikke er rød som ung, har intet hjerte og den, der er rød som gammel, har ingen hjerne.”

  Og nu er det vel næppe åndseliten, der søger journalisterhvervet.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 17. juni 2006 @ 10:25

 5. Undersøgelsen viser at de fleste journalister er venstresnoede eller radigale. Det kan derfor ikke undre ret mange, at aviserne er fyldt med islamleflende propaganda.
  De allerfleste journalister samt venstrefløjen og de radigale er de hovedansvarlige for tilstedeværelsen af titusinder af velfærdsflygtige fra især islamofascistiske lande. En dag i nær fremtid vil fremmedleflerne komme til at stå til regskab for deres handliger.

  Kommentar by Lars P — 17. juni 2006 @ 10:26

 6. Ja, og det gamle VKR ville få 107 mandater og det røde kabinet kun 63 mandater og de værdipolitiske liberale (V+R) næsten flertal med 89 mandater og og og…

  Kommentar by The man — 17. juni 2006 @ 18:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper