22. juni 2006

Tina Magaard om islamistisk forfatning i Europa

Fra gårsdagens P1 Morgen – et kort indslag med ph.d. Tina Magaard om islamisering i et europæisk perspektiv.

Islamistisk forfatning i Europa (5.09 min.)

Islamister i Europa forbereder en særlig lovgivning for muslimer, der skal stå over nationalstaternes love. Initiativet kommer fra det muslimske Fatwa-råd for Europa, der i marts bebudede, at en forfatning eller “konstitution for Europas muslimer” er på vej. Fatwa-rådet har nær forbindelse til den islamistiske bevægelse Det Muslimske Broderskab. Dets talerør er Tarik Ramadan, der ellers i mange vestlige kredse har ry for at repræsentere en mere liberal europæisk islam.

Opdate. Fuld transkript… [tak til Snaphanen]

Intro: Jan Jakob Florian interviewer forskningsassistent Tina Magaard fra Århus Universitet. Hun advarer om risikoen på længere sigt, for muslimer der vælger at følge en særlig forfatning, vil uundgåeligt komme i konflikt med den gældende lovgivning i det enkelt  land.

Tina Magaard: Det er en del af en udvikling, som er startet allerede for mange år siden, hvor muslimske ledere i Europa begyndte at komme med fatwaér, som de  mener europæiske muslimer skal respektere. Og der skal man være klar over hvad det betyder. Det betyder jo at i tilfælde af konflikt mellem den danske grundlov eller den franske konstitution på den ene side, og den muslismske på den anden, så vil imamerne mene at muslimerne skal adlyde den islamiske konstitution.

Jan Jakob Florian, P1: Foreløbig er det fremtidmusik, men bag ambitionerne ligger årtiers indsats. Det begyndte med at islamister og imamer begyndte at komme i kølvandet på gæstearbejderne, flygtninge og migranterne, for at vinde kontrol over dem. De satte ind med at genskabe religiøsiteten blandt indvandrene og havde  i et vist omfang held til det. Derefter gik de i gang med at påtvinge muslimerne fundamentalistiske værdier og mønstre på familieplanet, forklarer Tina Magaard.

Tina Magaard: I starten var det familielivs-fatwaér. Det var fatwaér der retfærdiggjorde vold mod kvinder, som skabte en hierarkisk, patriarkalsk familieorden, og når du skaber den familiekultur, kan du i det lange løb gøre det nemmer for unge mennesker at mene, at vold i det offenlige rum er tilladt. Og når du også skaber den ide, at du har det patriakalske system, med en mandlig muslim som leder, som børnene skal vokse op med i imamernes øjne, betyder det senere – og det er det skridt vi kommer til nu – at så siger  imamerne, at skal der være autoritet ude i samfundet, skal den være mandlig og den skal være muslimsk.

Jan Jakob Florian, P1: Med disse principper knæsat, er det i et vist omfang  lykkedes at oprette mekanismer til kontrol af den muslimske indvandrerbefolkning, og i visse tilfælde med støtte fra de intetanende myndigheder, som blot var glade for at have fået samarbejdspartnere og hjælp til at holde bøllerne  nede.

Tina Magaard: Man begynder at overvåge hinanden om man ‘opfører sig islamisk’, og der spiller man også på nogle psykologiske mekanismer, hvor man giver unge mænd eller fædre en form for politifunktion, som valoriserer dem. Det gør at de går op i deres funktion med en vis enthusiasme. Det fører til at du sender signalet til muslimske miljøer, at en politiautoritet og myndighed er kun gyldig så længe det er mandlige  muslimer der udfører den. Det betyder at du giver en del af politiets voldmonopol fra dig, og det kan i det lange løb være temmelig farligt for staten. For i en civilstat som Danmark, der ligger  magtmonopolet 100 pct. hos politiet.

Jan Jakob Florian, P1: Imamerne og islamisterne opfatter samarbejdet med myndighederne som en overdragelse af magt. Nu er det dem der bestemmer, og deraf  idéen om en særlig forfatning for europas muslimer, som det Europæiske Fatwa Råd har tænkt sig at udstede og derefter påtvinge også flertallet af modvillige muslimer.

Tina Maagard: Man kan frygte at hvis sådan en konstitution bliver  taget alvorligt af bare 10 pct. af muslimerne, så vil de søge at trække de andre  ind  under den med trusler og lokkemidler. Hvis det lykkes, – det ved vi jo ikke endnu – vil vi uundgåeligt komme ud i nogle juridiske konflikter. Og i  og med at den lovgivning de vil give muslimerne , er en lovgivning som retfærddiggør vold i Islams  navn, så kan man ikke udelukke at der kan komme væbnede konflikter i Europa  om hvilken konstituionel ramme der skal gælde. For eksempel har der lige været en konference  i London som hed ”Europa i Islam”. Før der snakkede man jo om ‘Islam i Europa’, så tale man om en ”Europæisk Islam” . Nu taler man om ‘Europa i Islam’ – det vil sige at det hierarkiske forhold er blevet vendt om.

Oploadet Kl. 10:22 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

5 Comments »

 1. Lars Erslev Andersen viser at han ikke forstår den verden han studerer. Han er flere gange direkte pinlig og konstant presset i defensiven af Magaard. Han modsiger næsten sig selv i sin desparate tale om Irans atomvåben, hvor han både mener at de ikke skal have dem, at de ikke udgør nogen fare og at man skal dæmme dem ind istedet for et angreb. Ligeledes med ahns modsigelse af den advarsel Tina Magaard fremfører for islamismen i Iran, hvor der er tale om statsdannelsen. Han er en færdig mand.

  Kommentar by Peter — 22. juni 2006 @ 12:07

 2. Jamen det er da en glimrende ide. Lav konstitutionen; alle der vil leve efter den skal registreres, og vupti! Vi har en liste over hvem der skal udvises! Nemt og enkelt!

  Kommentar by AMB — 22. juni 2006 @ 12:38

 3. Det er en gyser af de helt store!

  Ved læsningen bør man i baghovedet have liggende, at EU satser på, at dette år (”Multikulturåret”) bliver det afgørende år for sammensmeltningen af EU og de arabiske lande til ”EURABIA. Og det stærke, revolutionære Muslimske Broderskap er af samme mening.

  Man bør videre huske på, at hverken EU eller FN i 2006 støttede det vigtigste af alle vore livsværdier: ytringsfriheden – grundlaget for alt demokrati.

  Vi har også set, at verdenssamfundet ikke interesserer sig for islams voldelige erobringer af områder i Afrika og andetsteds. De tier og samtykker.

  Det betyder, at Europas befolkninger må se i øjnene, at de er uden beskyttelse fra deres politikeres side, som af angst driver selvcensur og giver efter for islam.

  Muhammedanere i Europa har allerede en vis tid presset på i de enkelte lande for at få et eget retssystem for muhammedanere og på den måde få sharialoven ind ad bagdøren og dermed en særstilling som en stat i staten.

  Til en vis grad anvendes sharialoven allerede her i Norden, nemlig inden for familieretten ved skilsmisse mellem muslimer.

  Vi har hørt om kvinder, der er blevet dømt til stening i Nigeria. Islams expansion i Nigeria og to forskellige retssystemer i landet giver enorme spændinger og opsplitninger af befolkningen
  Når vi herhjemme spørger imamer om de går ind for sharialovens straffemetoder, får man et sibyllisk svar.

  Kommentar by Gertrud — 22. juni 2006 @ 20:21

 4. Antallet af Europas oprindelige befolkninger der begriber HVAD der muligvis kunne tænkes af være undervejs, i forbindelse det stadig stigende antal af Muslimer i de enkelte lande, bliver hele tiden flere .

  Vi kan ganske enkelt ikke undgå – selv de tungnemmeste af os – at få en anelse om dette, idet kravene ala Salamimetoden bliver stadig flere og mere omfattende.

  Kommentar by vivi andersen — 23. juni 2006 @ 05:32

 5. Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg ser vort samfunds servile indstilling til så totalt ødelæggende, udefra kommende kræfters virke :(

  Nu må man/politikerne/befolkningen besinde sig og gøre tilkomne folk klart, at man lever under dansk/europæisk/vesterlandsk sekulær lovgivning(TREdeling af magten), hvis man vælger at slå sig ned her. Ellers må man rykke teltpælene andetsteds hen, SaudiArabien f.eks. er det første, der rinder mig i hu eller Iran, måske?

  Samtidigt med den egne ihærdige og ivrige undergravning af vort sekulære samfund “arbejder” vi ude i verden for indførelse af demokrati og sekulær lovgivning, for adskillelse af religionen fra det verdslige liv og loven. For det meste i hvert fald. For EU har også sendt både eksperter og penge til hjælp for visse landes implementering af sharia i den lokale lovgivning :(

  Vi svigter demokratiske og sekulære kræfter ude i verden totalt, hvis vi nu selvmodsigende tillader religiøst, totalitært regimente brede sig i særlige, afgrænsede muslimske lokalområder, her såvel som dér.

  Ligeledes vil disse områder blive endeligt og totalt isoleret fra samfundet med knæsætning af princippet om eget religiøst shariaregimente.

  Det ender sgu med at vore egne bisper vil være ayatollaher!
  Og snart skal vi også slås om, hvem der skal være kalif!

  Iz-nooo-goooood! :(

  Kommentar by Marianne — 23. juni 2006 @ 10:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper