3. april 2012

Breivik-agtige højreekstremister kendt for død og vold – Fredelige tolerante unge venstrefløjs-aktivister

‘Capitalist’ har set nærmere på mediernes dækning af EDL-demonstrationen, og konkret gennemgået vinklingen i mere end 50 artikler. Der er ikke noget banebrydende, hverken i analysen eller konklusionen, men den mediepolitiske diskurs fremgår klart. Ikke mindst når man tekstnært sammenligner omtalen af de tre parter (EDL/højrefløjen, MfM/venstrefløjen, muslimerne), før, under og efter lørdagens demonstrationer. Mere på 180 grader – Den massivt politiske presse i Danmark burde skamme sig (i min opsætning, ikke fuld liste).

Ekspert: Stor risiko for vold (JP Århus, 20/3), Aarhus frygter demo mod Islam (JP Århus, 29/3), Højreradikale i Aarhus bekymrer PET-chef (Ekstra Bladet, 30/3), Ambassade advarer deres borgere mod demo (P4, 30/3), Bekymret PET: Der kommer deltagere kendt for ‘død og vold’ (BT, 30/3), Aarhus-borgmester til ekstremister: Jeres holdninger er ikke velkomne (Politiken, 30/3), Ekspert: Anti-islamister bag Aarhus-demonstration bruger Breivik-retorik (Politiken, 30/3), Antifascister afviser voldelig aktion mod højreekstreme (Politiken, 30/3), PET: En dansk Breivik skal forhindres (Berlingske Tidende, 30/3)…

Demonstration er skidt for Aarhus (TV2, 31/3), Muslimer i Aarhus vil forholde sig roligt (DR, 31/3), Imam: »Vi er klogere, end de er« (Århus Stiftstidende, 31/3), Breivik var medlem af norsk Defence League (JP Århus, 31/3), Billedserie: Tolerance møder anti-islamisme (DR, 31/3), Masseslagsmål i Mølleparken (Ekstra Bladet, 31/3), Politiet danner mur mellem ekstremister (P4, 31/3), Vredens By: Aarhus forvandlet (BT, 31/3), Demonstrationsdag blev præget af venstrefløjs-aktivisters kamplyst (Lokalavisen Århus, 31/3), Flaskekastende demonstranter flygter fra politiet (JP TV, 31/3), Politiet løslader 85 demonstranter (BT, 1/4), Pletter på fredelig demonstration (P4, 1/4), I alt 89 anholdte efter gårsdagens demonstrationer (Lokalavisen Århus, 1/4), Anti-islamisternes drøm knust i den danske sol (TV2, 1/4), Engelsk avis: Højreradikale ydmyget i Aarhus (BT, 1/4), Fem unge fængslet efter Aarhus-optøjer (BT, 1/4)…

Tre eksempler. Tolerant spark i hovedet, ‘Grupper som påstås at ville genere’, ‘Racisterne i Mølleparken’.

(DR, 31. marts 2012: BILLEDSERIE: Tolerance møder anti-islamisme)

(‘Søren J-N’ citeret i Ekstra Bladet, 1. april 2012: Medier forvrængede anti-fascistisk demo)/p>

(Billedtekst i Århus Stiftstidende, 1. april 2012: Demonstranter på fri fod)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/35855/trackback

28 Comments »

 1. Ja, desværre bliver man ikke længere overrasket. Venstrefløjens kranieknusende brosten og kampstøvler udtrykker “tolerance”, mens en lovlig demonstration med taler imod en voldsbaseret og totalitær ideologi udtrykker “ekstremisme”. Velkommen til den psykiatriske afdeling, vi plejede at kalde Danmark.

  Kommentar by Vest — 3. april 2012 @ 16:49

 2. Af og til rammes jeg af eksistentielt mismod… Jeg ville gerne tro om mine medmennesker at de er ærlige og velbegavede, men nogen dage kan den overbevisning være svær at forlige med virkeligheden…

  At journaliststanden er en flok løgnagtige svinehunde er jeg lissom nødt til at affinde mig med, men hvorfor i alverden bliver almindelige mennesker – som ellers måtte formodes at være velbegavede – ved med at købe journalisternes ukvalificerede og injurierende sludder? Og hvorfor tvinger de mig – under trussel om vold – til at betale for DDRs rød-grønne propagandavirksomhed?

  Kommentar by Vagn Henning — 3. april 2012 @ 17:45

 3. Lad os bare sige de var åhh så tolerante, som de påstår!

  Hvilket selvfølgelig er en uhyrlig løgn, men lad os bare lade som om et øjeblik.

  Hvad er det så de vil tolerere ved islam?

  Pædofilien? Slaveriet? Flerkoneriet? Den hellige krig? 72 jomfruer til martyrene der dræber og bliver dræbt for Allahs sag?

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 3. april 2012 @ 18:57

 4. Ser pludselig denne fremragende formulering:

  “Fra talerstolen var der langt mellem de gode argumenter, men så kom de tolerante venstreekstremister og kastede om sig med mangfoldighed og brosten. Sammen med de fremmødte aggressive andengenerationsindvandrere udgjorde de det bedste argument, deres modstandere kunne have forestillet sig.”

  http://www.atlasmag.dk/node/497

  Kommentar by Nordsjælland — 3. april 2012 @ 19:13

 5. Efter at støvet er faldet efter demonstrationen i Århus er der kun eet spørgsmål som bliver hængende i luften : Hvordan kan den islaamkritiske højrefløj VOKSE sig stærkere end et par hundrede aktive tilhængere ? På lang sigt kan man nok stole på at
  “andengenerationsindvandrere udgjorde det bedste argument, deres modstandere kunne have forestillet sig ”
  , men er det en god idee bare at vente på at modstanderen skal gøre arbejdet for os ? Mange forskelige slags strategier er blevet foreslået efterhånden , men der er een vinkel som
  måske har et stort uudnyttet potentiale : Den sociale . Danmark og resten af den vestlige everden er fuldt med ensomme og eller fremmedgjorte mennesker som desperat mangler et sted at høre til , noget at identificere sig med , menneskelig kontakt , et sted at gå hen hvor der altid er nogen at være sammen med . Det behæver ikke nødvendigvis at være et overvejende politisk samlingssted , men måske nærmere en indirekte vej til engagement .

  Kommentar by Ole Burde — 3. april 2012 @ 19:41

 6. @3 Ich bin Allah (Akbar)

  Hvad er det så de vil tolerere ved islam?

  Det kan jeg sådan set godt svare på. Og det er et alvorligt spørgsmål, og mit svar skal også læses helt alvorligt.

  I bund og grund kan de fleste af dem, som taler for at “tolerere” islam, faktisk ikke tolerere indholdet i islam, når det kommer til stykket. De vender blot det blinde øje til fakta. Hvis man konfronterer dem med fakta om islam, taler de enten uden om, går i panik, eller forholder sig i meget sjældne tilfælde til fakta. I de tilfælde, hvor de rent faktisk forholder sig til fakta, viser det sig, at de ikke kan tolerere indholdet af islam. Når man så spørger dem om, hvordan de så vil “tolerere” islam, så taler de uden om eller går i panik.
  Man kan jo så overveje, hvordan deres taktik vil være i det lange løb, og her er svaret enkelt: De vil vende det blinde øje til. Eftersom de i bund og grund ikke kan acceptere islam, men stadig af politiske årsager vil “tolerere” islam ender det i parallelsamfund. Og her snakker vi om parallelsamfund, som er meget mere udtalte end i dag. Det er sådan, at det vil gå. Så “tolerance” overfor islam betyder sådan set i al sin enkelthed, at man accepterer et splittet Danmark, hvor nogen lever efter sharia og islamiske normer. Det er multikultur. Vi andre ønsker et samlet Danmark, hvor der er forskellighed, men samtidig en national grundidentitet. Det er forskellen.

  Kommentar by Vest — 3. april 2012 @ 19:42

 7. @5 Ole Burde,

  Hvordan kan den islaamkritiske højrefløj VOKSE sig stærkere end et par hundrede aktive tilhængere?

  Det er enkelt. Ekskludér samtlige personer med en nazistisk fortid fra fællesskabet.
  Når jeg taler med folk om islamisering er der kun én barriere, og det er det faktum, at der i de islamkritiske kredse er trængt nogle nazister ind, som vil koble sig på diskursen. Det er altid der, at den ender. Altid.
  Jeg kan bevise, at islam er en voldsbaseret ideologi. Jeg kan bevise, at den truer demokratiet. Jeg kan bevise, at den militante venstrefløj har allieret sig med muslimerne om at nedbryde samfundet indefra. Jeg kan bevise alle disse ting og mere til. Men på ét eller andet tidspunkt i samtalen kommer argumentet “jamen der er jo nogle nazister blandt islamkritikerne”. Uanset hvor meget jeg kan forklare, at de er uønskede, og at de udgør et forhadt mindretal, kan jeg ikke bevise, at de ikke er der. For det er de. Og det er det største problem. Hvis de ikke var der, så ville jeg kunne få enhver dansker med mere end to hjerneceller til at forstå, hvad det handler om. Men lige så snart der er den mindste mistanke om den mindste naziforbindelse, så stopper samtalen. Og for mit vedkommende er det da også det, som afholder mig fra at være medlem af forskellige ellers relevante foreninger. Min familie ofrede meget i kampen mod nazisterne, og jeg foragter nazisme og ønsker ikke at være i rum med nazister. Så det er i al enkelthed barrieren. Ekskludér samtlige nazister (og lignende som måtte kalde sig noget andet) fra de forskellige foreninger. Så vil du se en stor tilstrømning af almindelige, fornuftige, demokratiske borgere.

  Kommentar by Vest — 3. april 2012 @ 19:53

 8. Video fra venstreekstremt voldsorgie
  http://danskernesparti.dk/archives/2934

  Kommentar by Viking — 3. april 2012 @ 21:02

 9. Og du, Vest, burde efterhånden vide, at sålænge der findes en presse som den, vi har idag, vil folk altid få at vide, at islamkritikerne er nazister – uanset om de er det eller ej. Du skal altså ikke kun ekskludere nogle få nazister (for dem er der faktisk ikke ret mange tilbage af), du skal tage et opgør med pressens meningstyranni, og før det skal du gøre op med den landsskadelige kulturradikalisme, der har inficeret hele vores åndsliv og politisk tænkemåde siden 1930’erne.

  Rigtig god fornøjelse.

  Kommentar by Arne Torp — 3. april 2012 @ 22:56

 10. Danmarks Radio lader heller ikke deres propaganda forstyrre af virkeligheden. Mandag d. 2. april havde Orientering på P1 et indslag om emnet.
  http://www.dr.dk/P1/orientering/Podcast/20100105103848.htm (indslaget starter ca. 01.08.40 inde i udsendelsen)
  For selv om det i introduktionen til indslaget nævnes at volden i forbindelse med demonstrationerne udgik for autonome og unge muslimer, handlede hele indslaget om de ”højreekstremistiske” bevægelser og deres voldsparathed. ”Er det unge mænd med for meget testosteron i blodet og for lidt hår på hovedet”, spurgte Jon Kaldan, en indkaldt ”ekspert”. I en anden forbindelse brugte han vendingen ”der tæver løs på andre” om de ”højreekstremistiske”. Da Jon Kaldan ikke kunne få sin journalist kollega, Tom Carstensen, (det var ikke ham, der var ”eksperten”) til ubetinget at sige at de ”højreekstremistiske” var nazister, fandt Jon Kaldan på en ny vinkling i et spørgsmål til ”eksperten”: ” der er altså tale to retninger indenfor de højreekstremistiske bevægelser, én som hader jøder, og en anden som hader muslimer?”
  ”Eksperten” mente i øvrigt at vide at Elisabeth Sabaditsch-Wolff var inviteret til at deltage (tale?) ved DDL demonstrationen. Men hun kom ikke. ”Eksperten” ”vidste” også hvorfor kun ikke kom: hun har ”nok” fundet arrangementet for ekstremistisk.
  Med det lille ord ”nok” afslørede ”eksperten” således sig selv, som en der kolporterer noget sladder, som hun sandsynlig selv har fundet på.

  Kommentar by Jens A — 3. april 2012 @ 23:33

 11. @9 Arne Torp,

  Jeg er i princippet enig i at det ikke burde ændre noget, hvis nogle få nazister har koblet sig på ens diskurs. Men i praksis er det lettere at ekskludere nogle få nazister end at ændre pressens forskruede tænkemåde. Så er krudtet fjernet fra de røde soldater. Dernæst kan man så gå i dialog med dem og få dem ud af deres hypnotiske trancetilstand. Det tror jeg faktisk godt kan lade sig gøre for visse personer, som ikke totalt har mistet evnen til at tænke rationelt.
  Når det er sagt, så ville det dog stadig være rart, hvis nazister blev konsekvent ekskluderet, uanset om det har nogen praktisk effekt eller ej.

  Kommentar by Vest — 4. april 2012 @ 01:40

 12. Journalister: jourcialister, jourslamister, dhimminalister.

  Husk nu på, at nationalsocialismen og muslimerne samarbejdede i 30erne og 40erne. Så hvem der er hvad/hvem, og for og imod hvad/hvem, det er jo ikke altid lige gennemskueligt. Og det i særdeleshed for alle dem der lider af Mental Burkaisme.

  Kommentar by anonym — 4. april 2012 @ 05:55

 13. […] Den massivt politiske presse i Danmark burde skamme sig, Breivik-agtige højreekstremister kendt for død og vold – Fredelige tolerante unge venstrefløjs-… […]

  Pingback by “Everyone’s scared, we are not” « Snaphanen — 4. april 2012 @ 07:15

 14. Hitler havde stor sympati for islam og jihad, fordi den vil dominere. Han brød sig ikke om kristendommen, fordi den er for svag. De fleste muslimer i Mellemøsten har stadig stor sympati for Hitler, men beklager, at han ikke gjorde arbejdet med at udrydde jøderne færdigt. Koranen er på en måde muslimernes “Mein Kampf”. Der findes nazistiske grupper i Amerika, som kommer fint ud af det med muslimske organisationer. Jeg tror ikke på, at der er mange nazister blandt vor dages islamkritikere. Problemet er, som Arne Torp skriver, pressens meningstyranni. Den er kulturradikal og venstreorienteret og gennemsyrer stort set hele vort åndsliv.
  DR og Jon Kaldan er et godt eksempel på det. Tak for det fine indlæg fra Jens A. Der er mange begavede hoveder på de islamkritiske blogge. Og følger man dem dagligt, behøver man slet ikke informationerne fra pressens propaganda maskineri. Men de fleste mennesker i den anden demonstration for mangfoldighed kender ikke noget til islam. De følger kun med i den almindelige presse og TV udlægning, som giver et fortegnet billede af virkeligheden. Det er fint at vi underholder hinanden her på bloggene om de rigtige forhold, men det er en dråbe i havet. Det så man tydeligt i Århus. En meget lille skare samlede sig om de “onde” fra EDL fra mange forskellige lande, og en stor gruppe på tusindvis af “tolerante” mennesker samledes om at angribe den lille skare. Jeg græmmes!

  Kommentar by Tim Pallis — 4. april 2012 @ 10:50

 15. 2.Vagn Henning.

  Det mismod kender jeg også alt for godt til !

  For det er en gru at tænke på hvor løgnagtige, forvanskende den efterhånden samlede danske presse er, den skrevne som den audio-visuelle.

  Jeg begriber ikke journalisterne kan holde ud at se sig selv i spejlet om morgen !

  Kommentar by Vivi Andersen — 4. april 2012 @ 12:09

 16. […] Antifascister i Århsu 31/3 2012. (D)DR via Uriasposten. Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. Dette indlæg blev […]

  Pingback by Strækmarch | Reaktionære Refleksioner — 4. april 2012 @ 12:29

 17. 13.Tim Pallis.

  Er enig med dig .

  Men tror du ikke pendulet på et tidspunkt vil svinge i modsat retning ?

  Uriasposten m.fl. er ganske vigtige, det samme er de mennesker der læser med.

  For det er også op til os at få budskabet om venstrefløjen og deres nye venner, islams muslimer, udbredt.

  Desuden er det vigtigt for os alle at vi skaffer os selv kendskab til islams historie, koranen og hadiths.

  KEND din fjende.

  Kommentar by Vivi Andersen — 4. april 2012 @ 13:14

 18. Forbindelsen mellem islam og nazisme er alment kendt, selv om folk nødig vil snakke om den.
  Det er også alment kendt, at Mein Kampf er en bestseller i mange muslimske områder. Prøv for sjov skyld at google det og se, hvor meget der dukker op:
  http://www.google.com/search?btnG=1&pws=0&q=%22mein+kampf%22+bestseller

  Kommentar by Vest — 4. april 2012 @ 13:41

 19. Der er forskel på folk.

  Kommentar by Nielsen — 4. april 2012 @ 19:03

 20. Snak, snak snak og atter snak.
  Sympati for Islam – ja god morgen!!!
  Genopliv vor gamle modstandsbevægelse, sæt gang i
  de likvidationer, som var modstandsbevægelsens største
  succes.
  Vis vore landsforræderiske politikere, at de har taget
  grueligt fejl af det danske folk!!!
  De har ikke engang spurgt folket på noget tidspunkt!!!
  De har ladet hånt om Danmarks Rige Grundlov!!!
  Deres egensindighed minder om gamle statsminister Vilhelm
  Buhl, han var også en stor forræder og burde have været skudt,
  fremfor at blive statsminister!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 4. april 2012 @ 21:02

 21. @”falkeøje”: Dén vej er bare ikke farbar på nogen måde. Det ville ud fra enhver betragtning – såvel ideologisk som praktisk – være at lade sig køre op i et ekstremist-hjørne, hvormed man – fuldstændig som Breivik – i dén grad forråder de samme demokratiske værdier, man ellers måtte hævde at kæmpe for, og så meget desto lettere give modparten mulighed for så meget desto hårdere at kvæle enhver åben debat.
  Nu håber jeg på, at du ikke seriøst mener, hvad du skriver, for ellers skulle jeg jo faktisk som nogenlunde pligttro lovlydig borger melde dig til politiet for ganske direkte voldsopfordringer med al din snak om likvideringer?
  Så kan du da helt sikkert vælge at betragte mig som “stikker” i din egen kringlede optik, men du overtræder altså temmelig seriøst grænserne for almindelig ytringsfrihed i ovenstående og jeg må da håbe at Kim Møller som ansvarlig for denne side eventuelt vil overveje sin ellers sjældne moderation af kommentarsporet, for så vidt jeg ikke tror at han selv eller ret mange andre herinde nødvendigvis har lyst til at blive associeret med miltante fanatikere?

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. april 2012 @ 00:04

 22. For 14 dage siden var jeg ude på en længere køretur med naboen. Bilsyn havde ødelagt min bil, og jeg skulle i en fart have en ”ny”, da man ikke kan bo langt ude på landet uden bil.

  Naboen, der er bonde, er af en indremissionsk familie, og nok det de fleste af os ville kalde stærkt troende. En typisk fåmælt bonde fra Midtjylland. Nå vi kørte af sted, småsnakkende, og da vi kørte forbi en smuk landsbykirke, bemærkede jeg, at den øverste chef for den var hindu nu om dage.

  Han sad stille nogle sekunder den besindige bondemand. Så sagde han: ”Udviklingen i Danmark kan ikke stoppes. Det Danmark, jeg voksede op i, findes ikke mere, og om ganske få år eksisterer Danmark ikke længere.”

  Sådan tænker en jysk bondemand altså også. Han har sikkert ret, men hans udtalelse tænder dog en smule lys i mørket. Der er trods alt nok mange flere tavse danskere, end vi tror. Så hvem ved – måske får Falkeøje ret.

  Kommentar by Svend — 5. april 2012 @ 10:13

 23. 21. Anders Peter Johnsen
  Jeg har oplevet Besættelsen, og må le ad dine
  civile betragtninger, for de duer ikke i en kampsituation.
  Du taler om politi, det vil da blive inddraget som en naturlig
  fjende, ligesom mange andre autoriteter.
  En underjordisk hær arbejder på den måde!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 5. april 2012 @ 10:33

 24. @23.falkeøje:
  Jeg tvivler stærkt på din påstand om at være gammel nok til at have oplevet Besættelsen, for du lyder snarere som en paranoid-psykotisk 17-årig med akutte voldsfantasier og udtalte autoritetsproblemer.
  Du hævder altså åbenbart at “vi” befinder os “i en kampsituation” og opfatter politiet som “naturlig fjende”? Du taler dertil om “en underjordisk hær”, hvilket får dig til at lyde påfaldende som ham din norske lidelsesfælle, som dog trods alt – psykotisk eller ej – har måttet indrømme at hans postulerede “korsridderorden” netop er fiktiv!

  Nu ved jeg ikke helt, hvilke halv-metafysiske entiteter, du tilsyneladende mener har besat Danmark, men du bilder dig altså seriøst ind at være “udvalgt” på en særlig måde, der sætter dig ud over det fungerende demokratis spilleregler og i stand til “på Folkets vegne” at afgøre, hvilke “forrædderiske” politikere, DU åbenbart personligt mener ligefrem skal /likvideres/ uden nogen form for rettergang?

  Du må sgu’ da være tovlig! Der er bogstaveligt talt en verden til forskel mellem den sunde nationalsindede konservativisme, som drev mange borgelige frihedskæmpere og så dén højreradikale revolutionære voldsromantik, du her lægger for dagen…

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 5. april 2012 @ 11:12

 25. #24. APJ
  Jeg vurderer dig til at være meget ung, meget uerfaren
  og tilsvarende uvidende.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 5. april 2012 @ 14:59

 26. DR’s billedserie “Tolerance møder anti-islamisme” er noget af det mest latterlige de endnu har fundet på. Man har undladt billedtekster, så alm. mennesker kan følge med.

  Det første billede viser en sort stofplakat som “de tolerante mandfoldigheds-tilhængere” havde medbragt. Billedet på plakaten forestiller en nazist(der ses et hagekors), som hejler med venstre arm, og som får et voldsomt spark lige i hovedet af en overdimensioneret tolerant støvle.

  Nå, men jeg takker DR for at fortælle hvad man skal mene om tolerance, og at anti-islamisme ikke er tolereret.

  Kommentar by Niels P. — 5. april 2012 @ 21:45

 27. Jon Kaldan fik for nogle år siden en pris for sin missioneren for islam på DanMarx Radio.

  Kommentar by Hodja — 8. april 2012 @ 22:32

 28. Jeg har stor respekt for Anders Peter Johnson som er den eneste i denne tråd der har sagt fra overfor de totalt psykotiske udtalelser som en eller anden sindsforstyrret person bag et pseudonymet falkeøje. Ud over at personen ikke er mand nok til at stå frem ved navn er brugernavnet ironisk, da det da er alt andet end klarsyn der præger de paranoide voldsopfordrende udtalelser som vedkommende spyr om sig med.

  Falkeøje – du er en person man mest af alt har medlidenhed med – of jeg håber oprigtigt du får hjælp inden der er en eller anden total blank person der tror du har fat i noget med de forstyrrede udtalelser du kommer med.

  Empatien ryger for min part når man i den grad opfordrer til sociapatisk og voldelig adfærd. Jeg håber oprigtigt at der er nogen der kan give dig hjælp, for det mener jeg du har brug for. Desuden håber jeg moderatoren herinde holder dig i stram snor – for det er absolut ikke en del af den åbne demokratiske debat herinde at true med eller opfordre til likvideringer m.v.

  Kommentar by Mikkel — 11. april 2012 @ 17:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper