23. juli 2006

Naveed Baig anno 1994: Hvornår muslimer har pligt til at dræbe anden muslim…

Jyllandsposten kan i dagens avis afsløre at Naveed Baig og Minhaj ul-Quran i 1994 var langt mere ekstremistisk end det akademiske konsensus idag ville lade vide. Naveed Baig fortæller blandt andet følgende…

“Hvis han (en muslim, red.) ikke beder om tilgivelse eller lærer af sine fejl, har man ret til (pligt til) at dræbe ham…”

Det citerede i mp3 (11 sek., 43 kb): Her

Alle syv punkter i mp3 (1,16 min., 300 kb): Her.

Mere om sagen: Afsløret på video: Imam opfordrede til drab.

Dokumentationen leveres af en video, som tilmed er lagt online, og ovenstående citat udgør fjerde punkt i Baigs opsummering af den forrige tale. Naveed Baig forsvarer sig idag da også med, at han blot refererede en anden mands holdning. Det fremgår dog entydigt af videoen, at Baig bifalder synspunkterne, og havde han ikke godtaget det citerede, så ville han i sagens natur ikke have fremhævet det særskilt.

Naveed Baig var en af flere radikale politikere, der i slutningen af 1990erne blev kritiseret for deres medlemsskab af Minhaj ul-Quran. Han er idag medlem af Minoritetspartiet, og deler således parti med flere venstrebloggere – herunder Carsten ‘Modspil’ Agger, Mona ‘eskapisme’ Andersen, Rune ‘Humanisme’ Engelbreth Larsen og Morten ‘Midtimod’ Nielsen.

Idag er han aktiv i Muslimer i Dialog, og fremstilles uvist af hvilken årsag ofte som moderat. Sidste år sad han i P1s såkaldte ‘Koranpanel’ sammen med bl.a. Asmaa Abdol Hamid, der på et eller andet niveau var med til at forme tendensen i P1-serien Islams ansigter. Som tak for tilliden, uddelte Muslimer i Dialog sin Dialog-pris til P1s redaktion for – og jeg citerer “en seriøs og sober fremlæggelse af Islam uden at være partisk”.

Han har tidligere været fængselsimam på Vridsløselille Statsfængsel, er idag imam på Rigshospitalet og er sågar leder af et projekt under Islamisk-Kristent Studiecenter. For sidstnævnte der arbejde for mellem-religiøs forståelse, burde Jyllandspostens afsløringer være særligt interessante. Det fremgår nemlig soleklart af videoen, at Naveed Baig ikke mener en muslimsk kvinde må gifte sig med ikke-muslim.

Opdate 30/7-06. Naveed Baigs politiske tilhørselsforhold baserer sig på min hukommelse. Se kommentarerne for kritik af samme.

Oploadet Kl. 20:56 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:

16 Comments »

 1. Den mand skulle havde haft en enkelt billet for længe siden!

  Kommentar by Lisbeth — 23. juli 2006 @ 21:05

 2. Meget kan man sige om de “kloge” i Minoritetspartiet, men kræsne med omgangskredsen, det er de ikke !

  Kommentar by Niels Juel — 23. juli 2006 @ 22:26

 3. 2–>Nej, det må man trods alt gi’ dem i minoritetspartiet: de er meget tolerante:)

  Kommentar by Jacob — 23. juli 2006 @ 22:40

 4. “Frø af ugræs er føget over hegnet”….

  Kommentar by Thomas Rosenstand — 24. juli 2006 @ 00:24

 5. Gad vide hvordan det havde gået hvis en anden tjenesteman i kriminalforsorgen, eks. en arrestforvalter, offentligt havde opfordret til mord ?

  Kommentar by DaLi — 24. juli 2006 @ 08:27

 6. Det er næppe den radikale Baig, men en anden. Ham fra Minhaj + DRV hed Babar Baig.

  Endvidere var det i 2001 at det blev afsløret at der var Minhajfolk i DRV – ikke i slutningen af 90’erne.

  Kommentar by Christian — 24. juli 2006 @ 13:45

 7. Ja, man må suge at Det Radikale Venstre har haft sin andel af skingrende skøre islamister. Det virker som om, at partiet falder fuldstændig på halen når en person med anden etnisk baggrund ønsker at indtræde i partiet. Man bliver så benovede over denne kulturberigelse, at man ikke tænker på om personens holdninger nu også er forenelige med partiets grundlag.

  Dertil kommer, at de er ufatteligt naive i det parti. En ægte radikaler er ganske givet fuldstændig overbevist om, at hvis man bare kunne få Osama Bin Laden til at tage et sommerophold på Krogerup Højskole, så kunne man sagtens få gang i en fornuftig ‘dialog’ med ham og konsorter.

  Men morsomt er det at iagtage dette parti tåge rundt. Specielt i disse år hvor deres indflydelse er lig nul.

  Kommentar by JensH — 24. juli 2006 @ 14:41

 8. Jamen bare rolig. Når sådan en ka’l bliver taget med fingrene i kagedåsen kommer der naturligvis en række mere eller mindre opfindsomme kommentarer om, at han ikke mente det, blev misforstået osv. osv.

  Det mest kreperlige er da at være med til at betale løn til fjolset, og især dagens topmålt idiotiske kommentar fra Kriminalforsorgen om, at man ikke ønsker at sindelagskontrollere de ansatte…

  Kommentar by freshair — 24. juli 2006 @ 21:25

 9. Hmm, ja, jeg ved ikke om man skal være smigret eller ej, om man skal tillægge det den enorme fare Minoritetspartiet åbenbart udgør for skrigosfærens stoute, paranoide kæmper eller ej, eller hvad fanden – men det er åbenbart en kendt folkesport på knapt-researchede blogs at second-guesse MPs medlemsliste. Mig bekendt er Naveed Baig ikke medlem, men bedre held næste gang.

  Når det så er sagt, så siger det vel en del om folk, der bruger tonsvis af tid på at harcellere over diverse medlemsskaber af folk (eller folkeslag) de ikke bryder sig om. Den nye aftale i cykelsporten, hvor man idømmes karantæne ved mistanke om doping må lige være noget for jer.

  Kommentar by Morten — 25. juli 2006 @ 09:13

 10. -> 6 Christian

  Jeg mener bestemt at Naveed var en af flere radikale Baig’er (Babar Baig – bedst kendt).

  -> Morten

  – ligesom som bestemt mener han tog skiftet til Minoritetspartiet.

  Jeg har ikke gravet videre i sagen – men måske Morten kan opklare hvorvidt Naveed er eller har været Minoritetspartist. Det skulle være hurtigt gjort, medlemslisten kan næppe være lang.

  Kommentar by Kim Møller — 25. juli 2006 @ 10:14

 11. -> Kim (ad. 10)
  Jamen det er da fint at du “bestemt mener” en hel masse om Naveed Baig og diverse medlemsskaber. Det redelige ville så være at skrive i dit indlæg at du “bestemt mener” – det er blot ikke det du skriver.

  Men det kunne da i den forbindelse være interessant, om du mener, at det er relevant for noget som helst, hvilke medlemsskaber en person har.

  Ville det være relevant, hvis Boris Planteskæg var medlem af den lokale videoudlejningsklub – og hvilke konsekvenser skulle det få for den, at hr. Skæg var medlem?

  Ville det være relevant, hvis Dansk Fronts leder var medlem af Nationalmuseets venner – og hvilke konsekvenser skulle det få for dem, at have et sådant medlem?

  Kommentar by Morten — 25. juli 2006 @ 11:37

 12. -> 11 Morten

  “Men det kunne da i den forbindelse være interessant, om du mener, at det er relevant for noget som helst, hvilke medlemsskaber en person har.”

  Selvfølgelig har det betydning, i den udstrækning det der siges i den ene sammenhæng, ikke harmonerer med medlemskabet i den anden sammenhæng.

  Når Naveed Baig siger at muslimer skal slås ihjel hvis de ikke følger deres tolkning af Koranen – så underkender han jo direkte, og uden blusel gældende dansk lov. Så er manden med andre ord ikke demokrat, og har intet at gøre i demokratiske partier. Derfor smider Dansk Folkeparti eksempelvis medlemmer ud bare der er mistanke om anti-demokratiske holdninger.

  Når du snakker om medlemskaber af “den lokale videoudlejningsklub” og “Nationalmuseets venner”, så ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal svare. Det er jo ikke politiske fællesskaber, og har således absolut intet at gøre i den her problemstilling.

  Kommentar by Kim Møller — 25. juli 2006 @ 12:20

 13. Kim:

  Jeg ved det er meget at bede om, (og at du formentlig inderst inde er komplet ligeglad – det har du været i tidligere tilsvarende tilfælde) men når du nu er blevet afsløret for åben skærm. Hvad så med utvetydigt at vise din gode vilje og strege den sætning over, hvor du sovser rundt i Naveed Baigs ikke-eksisterende partimedlemsskab?

  I øvrigt er din fremhævelse af at “Derfor smider Dansk Folkeparti eksempelvis medlemmer ud bare der er mistanke om anti-demokratiske holdninger.” (min fremhævelse) temmelig sigende for din indstilling til retsstaten.

  Kommentar by Morten — 26. juli 2006 @ 09:23

 14. It is wrong to make a link between Baig and Minhaj-ul-Qur’an and conclude that Minhaj-ul-Qur’an is extreme. It is indeed not which is evident from the recent conference organised in which the Director of the Danish intelligence Jakob Ilum was one of the speakers. The Danish Government nor the intelligence see Minhaj-ul-Qur’an as radical but rather as a partner to work with to tackle extremism from Denmark. I think Baig needs to open up his mind.

  Kommentar by Shahid Mursaleen — 10. december 2009 @ 23:02

 15. @ Shahid (martyr) Mursaleen: I think religion is the whole problem. Naveed Baig would be unemployed if it wasnt for this imaginary vicious friends in the skies.

  Kommentar by Jacob — 22. december 2010 @ 22:32

 16. enig med Morten

  Kommentar by søgemaskineoptimering — 29. december 2011 @ 12:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper