12. maj 2012

Højreradikale i Århus og vold mod etniske minoriteter. Dokumentation. (opdateres med dine eksempler)

Det har i årevis været kutyme, at enhver form for offentlig begivenhed arrangeret af organisationer til højre for Dansk Folkeparti, bliver mødt af venstreradikale moddemonstrationer, der aggressivt iscenesætter fysisk konfrontation. Da Venstre Ungdom i København for et par måneder siden havde inviteret Danskernes Parti (DP) til debat, var ‘antiracisterne’ atter på plads – det samme nogle uger senere, da European Defence League mødtes ved et arrangement i Århus. Forleden blev repræsentanter for sidstnævnte chikaneret ved et debatarrangement på Nørrebro, hvad en folkevalgt politiker eufemisk betegnede som ‘civil ulydighed’.

Sådan legitimeres politisk vold – det der i 30’erne blev kaldt ‘mødeterror’.

For den yderste venstrefløj er rationalet for ‘præventiv vold’, at ‘racisme er en handling, ikke en holdning’, men det er svært at argumentere for til en bredere offentlighed, og når medierne skal have et citat, er argumentationen mere defensiv.

“Vi vil ikke finde os i, at danskere med anden etnisk baggrund ikke kan gå på gaden uden at blive chikaneret” (Anonym 21-årig demonstrant til Ekstra Bladet, 6. marts 2012)

“Vi ved, at højreekstremistiske grupper tidligere har overfaldet borgere fra etniske minoriteter, og disses sikkerhed er truet, hvis højreekstremisterne får lov til at demonstrere.” (FOA-formand Kirsten Normann Andersen i JP Århus, 15. marts 2012)

Århus bliver ofte fremhævet i relation til racistisk-motiveret vold begået af højreradikale, og Chris Holmsted Larsen er en af flere forskere som reproducerer venstrefløjens defensive argument for mødeterror. Her fra seneste rapport, tidligere omtalt.

“Særligt i Århus har den ekstreme højrefløj praktiseret voldelige overfald på… tilfældige mennesker af anden etnisk herkomst. De racistiske overfald har ofte haft en spontan karakter… Volden er sandsynligvis drevet af et ønske om at fordrive… etniske minoriteter fra byen. (s. 15)

I samme rapport forklares det, at nationalsocialister og de højrenationale har et xenofobisk fjendebillede, hvor specifikke etniske og religiøse minoriteter “lægges for had og udsættes for trusler eller voldelige angreb” (s. 7).

‘Had’ er en relativ størrelse, men ‘trusler’ og ‘voldelige angreb’ kan dokumenteres, men lige netop det forhold er ikke noget antiracistiske organisationer som Antiracistisk Netværk eller eks-venstreradikale forskere prioriterer særligt højt, selvom det jo egentligt burde være udgangspunktet. Hvad enten man vil knægte andres ytringsfrihed eller kortlægge et problems niveau, så må man starte med det faktuelle. Altså, med mindre det handler om noget helt andet: At mobilisere og aflede fokus.

Når Århus fremhævedes, så er det på grund af organisationer som White Pride, Vederfølner og nu også Danskernes Parti. Alle nævnt i den citerede rapport. Ingen organisationer har offentlig medlemsliste, og nedenviste liste medtager eksempler der betegnes som relateret til en af de nævnte grupperinger. Det er svært at dokumentere den slags, og det vil aldrig blive en komplet liste, men der er i høj grad brug for konkret dokumentation. For god ordens skyld omtaler og linker jeg til episoder, der ikke høre hjemme på listen, men dog må nævnes i sammenhængen.

(White Prider interviewedes om Brøndby-fanklubben Southside Brigade, form. 2007; Youtube)

Højreradikal vold mod etniske minoriteter i Århus. Dokumentation.

2003, 7. juni. Omkring 15 personer (flere fra White Pride) heiler og råber racistiske slagord mod en ung mørk mand, mens han får tæsk af 5-6 personer, foran Waxies i Frederiksgade. En ven i hans selskab rammes af brosten. (Kilde: TV2 Østjylland, 20. juni 2003, Århus Stiftstidende, 21. marts 2006)

2004, 28. november. En større gruppe personer (‘Folk fra White Pride’) overfalder en gruppe indvandrer foran Sams Bar i Klostergade, og der opstår masseslagsmål. (Kilde: Århus Stiftstidende, 21. marts 2006)

2005, 1. juli. Tre unge mænd (med tilknytning til White Pride) råber “Danske piger til danske mænd” til en 27-årig etioper der sidder på cafe, før de skubber ham og slår ham i hovedet med stol. (Kilde: Aarhusportalen, 8. august 2005)

2005, 13. juli. 7-8 unge mænd (fem har tilknytning til White Pride ifl. politiet) slår og sparker en 24-årig etioper (lillebror til foregående offer), da han taler med et par danske piger. Da han undslipper, råbes der “Ja, løb neger. Det gør I jo altid.” (Kilde: Aarhusportalen, 8. august 2005)

2006, 11. september. 20 stærkt berusede mænd (med tilknytning til White Pride) råber racistiske slagord og kaster “flasker og dåser” efter tre palæstinensere, som de tilfældigt møder på en tankstation tæt på Ringsted, efter en AGF-kamp i Gentofte. (Kilde: TV2.dk, 12. november 2006, Bold.dk, 13. november 2006)

2007, august. En 18-årig kvinde og en 19-årig mand (med tilknytning til White Pride), begge fulde, råber ‘fucking muslim’ og “Du lugter. Jeg spiser dig til middag. Jeg slår dig ihjel.” efter 46-årig somalisk kvinde i en bybus, og overfalder hende med slag og spark – helt ufremprovokeret. (Kilde: TV2.dk, 7. oktober 2008)

2007, 1. september. 20-30 ‘fulde og skæve’ voksne mænd (angiveligt med tilknytning til White Pride), råber “Skrid dit perkersvin” og “Danmark for danskere” og kaster “affald, tobaksskodder og ølflasker” efter en 14-årig dansk-iraker, da de tilfældigt, efter en AGF-kamp i Viborg møder ham i toget mod Århus. (Kilde: JP Århus, 3. september 2007)

2010, 17. april 2010. En 26-årig mand (der ofte ses med White Pride) er blandt en gruppe værtshusgæster, der tæsker og sparker en 32-årig rumæner, som stjal på Passage Vinstuen i det centrale Århus. (Kilde: Århus Stiftstidende, 18. april 2012)

Andet.

2011, 8. april. 30-årig Nadir nægtedes servering på ‘Den Gamle Høker’ (White Pride-relateret), og da han slår ud efter bartenderen, smides han ud med fysisk af 15-20 bargæster. Politiet anholder ham efterfølgende. (Kilde: BT, 10. april 2011; Uriasposten)

MENER DU LISTEN ER MANGELFULD, SÅ KOM MED TILFØJELSER I KOMMENTARFELTET!

Diverse.

“For at danne sig et mere overordnet billede af ”White Pride’s” kriminalitet har Århus Politi i begyndelsen af 2005 forespurgt lokalt og nationalt på de 25 mest aktive medlemmer af ”White Pride”. Denne undersøgelse har vist, at de 25 medlemmer samlet set inden for de sidste par år har tegnet sig for følgende sigtelser, som dog ikke alene er fodboldrelaterede: – 21 sigtelser for vold og lignende, heraf 3 direkte i forbindelse med en superligakamp i Århus, – 33 sigtelser for overtrædelse af politivedtægten, heraf 4 direkte i forbindelse med en superligakamp i Århus, – 5 sigtelser for overtrædelse af restaurationsloven, – 2 sigtelser for overtrædelse af våbenloven og – 1 sigtelse for hærværk.” (Politi.dk, Rapport om bekæmpelse af hooliganisme i Danmark, 8 . marts 2005, s. 15)

Oploadet Kl. 15:49 af Kim Møller — Direkte link97 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/36848/trackback

97 Comments »

 1. Ang. tilfaeldet med Nadir, saa minder reaktionen fra den Gamle Hoeker jo lidt om den, man faar, naar man saetter sig ind i naermest en hvilken som helst koebenhavner-taxa og beder om at blive koert til sabbatgudstjeneste i Krystalgade. Jeg har dog aldrig hoert om joeder, der i den forbindelse har slaaet ud efter chauffoeren.

  Kommentar by resursesvag — 12. maj 2012 @ 16:31

 2. Thumbs up, Kim!
  Mit bud er, at listen ikke bliver meget længere end de dokumenterede eksempler du allerede har angivet.
  En dokumenteret liste over vold fra venstreekstreme og (muslimske-)indvandrere mod etniske danskere/højrefløjen ville derimod blive uoverskuelig lang.

  Kommentar by Polka Charlie — 12. maj 2012 @ 17:32

 3. Rigtig fedt at nogle prøver at samle “alle” de her episoder. Nu må vi se om polyb og andre kan komme med flere eksempler

  Kommentar by FrankBooth — 12. maj 2012 @ 17:36

 4. Det er de danske politikere, der har skabt disse forhold!!!
  De bliver værre med årene, som kommer.
  Borgerkrigen vil forhåbentlig løse problemerne.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 12. maj 2012 @ 18:07

 5. Jeg glæder mig også til, at se Polyb folde sig ud og give den gas med veldokumenterede eksempler fra virkeligheden.

  Polyb har i hvert fald en gylden chance til nu, at vise os alle, at politisk vold fra højrefløjen er et stigende problem, og som overskygger politisk vold fra modsatte fløj.

  Lad mig gætte på, at polyb kender nogen, som kender nogen, som kender nogen, der ved, at der er utallige eksempler på politisk og racistisk vold fra højrefløjen.

  Eller også kommer der en historie om, at al den racistiske vold fra højrefløjen aldrig når de “borgerlige medier” samt, at alle de uskyldige ofre for racisme ikke tør gå til politiet.

  Jeg trækker naturligvis mine ord i mig igen, såfremt Polyb kan komme med flere veldokumenterede eksempler.

  Kommentar by tusmørke — 12. maj 2012 @ 18:17

 6. @ FrankBooth: Sjovt nok er det længe siden, vi har hørt fra Polyb, Peter P. og Holgers ven.

  Men de er vel døde som følge af højreekstremistisk vold?

  Med denne højreekstremistiske vold er det noget af et under, at vi stadig er nogle, der lever videre i Danmark.

  Og ikke for noget: Jeg har aldrig været bange for rockere. Men når jeg på Nørrebro (København it is) ser et flok indvandrermænd, skifter jeg pr. rygmarv fortov.

  Uagtet forhenværende Per Larsen nedtoner det og kalder dem ‘lømler’ ‘unge ballademagere’, ‘drengestreger’ og ‘utilpassede unge’. Tak, så er jeg meget mere tryg!

  Kommentar by Henrik Petersen — 12. maj 2012 @ 18:19

 7. Forskellen på rockerne og indvandrerbanderne er jo, at rockerne ikke hader danskere generelt.

  En fantastisk god idé med dette projekt, Kim. Det er nytænkning så det basker!

  Kommentar by Arne Torp — 12. maj 2012 @ 18:42

 8. Jamen dog, for ca. 1 måned siden blev der på EEN weekend begået 6 voldelige røverier mod etniske Danskere i København.

  Signalementet på gerningsmændene for ALLE 6 røverier lyder:

  “Somalisk/Arabisk udseende”

  Hvad “Højrefløjen” er flere år om, klarer “KULTURBERIGERNE” på en weekend.

  Kommentar by Erik — 12. maj 2012 @ 19:57

 9. Ja de er nogle små uskyldige lam

  Her er en rapport du udmærket godt kender

  http://matsdeland.se/redox/aarhus08.pdf

  ER DU DUM ELLER HVA`?

  Kommentar by TJ — 12. maj 2012 @ 20:29

 10. Burde denne tråd ikke ligge ude i højre margin sammen med Off Topic mv.?
  Så kan de anti-danske tosser sgu ikke blive ved med at hævde, at højrefløjen bare lukker øjnene.

  Man kunne også lave et score board med to kolonner – én til venstrefløjs-/indvandrervold og én til den uendeligt onde højrefløj :-)

  POLYYYYB, hvor er du?

  Kommentar by Hr. Snusk — 12. maj 2012 @ 20:33

 11. Men hvad kunne man forvente, af en mand der tror, at Chrysi Avgi er lige så søde og uskyldige

  http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Dawn_(Greece)

  Kommentar by TJ — 12. maj 2012 @ 20:33

 12. Det er dokumenterede tilfælde, Kim er ude efter, TJ. Ikke løgnagtige rablerier fra en ekstremt voldelig modpart.

  Kommentar by Arne Torp — 12. maj 2012 @ 20:43

 13. -> TJ

  Jeg skal nok kigge på eksemplerne, men for god ordens skyld vil det nok være bedre du citerer dem her og henviser til sidetal.

  “… hvad kunne man forvente, af en mand der tror, at Chrysi Avgi er lige så søde og uskyldige”

  Jeg har sgu aldrig udtalt mig om Golden Dawn. Kender dem ikke. DR lader en Golden Dawn-politiker udtale at illegale indvandrere skal ud af landet, og opridser bagefter: Så ekstreme holdninger som Golden Dawn har.. Andet du ikke forstår.

  Kommentar by Kim Møller — 12. maj 2012 @ 20:53

 14. Hurra TJ, at linke til en rapport, som er fjernet fra nettet af datatilsynet for brud på persondataloven.

  Kommentar by Lars H — 12. maj 2012 @ 20:57

 15. Hvordan er det nu, at pressen definerer et enkeltstående tilfælde?
  Mængden af indvandrervold vil fylde mange sider og alle vil komme ind under kategorien, enkeltstående tilfælde.
  Mon også de foreløbige 3 magre eksempler på højreradikal vold også kan opnå den status? Jeg tvivler.

  Kommentar by Menig 442 — 12. maj 2012 @ 21:05

 16. Citat fra Politiken den 31/8-2011.

  “Redox knyttes til terror og grov vold.

  Terrorsagen viser personsammenfald mellem Redox og den radikale venstrefløjsorganisation Antifacistisk Aktion, som flere gange har brugt vold for at forhindre eller forstyrre møder på den yderste højrefløj.”

  Jeg kan desværre ikke linke, da jeg har problemer med min PC.

  Nu der der en “fint” besøg på tråden kan denne “TJ” måske være behjælpelig med et par navne på folkene bag Redox? – nej glem det, det kræver nosser at stå frem det er noget de ynkelige folk bag Redox ikke er i besiddelse af. Redox kunne lære noget af Kim Møller der åbent står frem og forsvarer sine synspunkter her på Uriasposten!!

  Kommentar by Erik — 12. maj 2012 @ 21:40

 17. #9 – TJ

  Omkring side 37 – det hvad jeg lige kunne se ang. “vold” (virkelig grov vold) mod minoriteter.

  “Tidligere på dagen har samme gruppe chikaneret en kun 14-årig iransk dreng
  i toget på vej hjem fra en AGF-kamp med råb som ”perkersvin” og ”Danmark
  for danskerne”. Ifølge øjenvidner kastede gruppen flasker, askebægre og andet
  mod drengen. Drengen slap væk fra de racistiske hooligans ved hjælp fra
  andre AGF-fans”.

  “Den 12. september er en mindre gruppe fra White Pride på pubben
  Bridgewater, hvor de heiler og råber “Danmark for danskerne”, ligesom de
  chikanerer en udlænding og nægter at forlade stedet da bartenderen beder
  dem om at gå.”

  Om noget så understreger du Kim Møllers pointe, med den “rapport” du linkede til.

  Kommentar by Johnson — 12. maj 2012 @ 21:50

 18. @ Kim møller..

  Jeg læser dette udmærkede blogindlæg, baseret på fakta, som en slags omvendt psykologi, kan det passe?

  I stedet for, at dokumentere adskillige blogindlæg, som du gør, rettet mod vestens problemer, så skriver du nu om den såkaldte problemfyldte “højreekstremisme”.

  Du giver med andre ord frit slag for venstreloonierne til, at bidrage med fakta, hvilket gør det svært for dem.

  Kommentar by tusmørke — 12. maj 2012 @ 21:54

 19. @TJ – indlæg 9

  “ER DU DUM ELLER HVA`?”

  Hvem henvender du dig til?

  Og relateret til Lars H’s indlæg 14 kan jeg undre mig over, at der kan linkes til en rapport som oprindeligt fandtes på en side, som nu er lukket.

  Kommentar by T. H. — 12. maj 2012 @ 22:32

 20. Ud fra revolutionær logik skal der ikke samtales med Uriasposten om sådanne vigtige sager som principielt kan skade “sagen”….

  Kommentar by Høgsbro — 12. maj 2012 @ 22:39

 21. Den larmende tavshed er sigende, når virkeligheden melder sig hos Enhedslistens voldsparate mødding.
  Centralkomiteen har ikke nogle facts at byde ind med, hvorfor Polyb, Holgers ven og lign. ikke melder sig på banen.

  Måske Hells Angels og Banditos bliver lanceret som højreekstremister, når “det røde kabinet” melder sig på banen?

  Kommentar by Iznogut — 12. maj 2012 @ 23:08

 22. ->21 Iznogut

  Det er samme reaktion som når jeg bruger min standard operational procedure med at udfordre islam-apologeter til at fremlægge konkret dokumentation. De reagerer aggressivt som TJ gør her, og prøver at flytte fokus væk fra emnet og over på udfordreren selv.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 12. maj 2012 @ 23:52

 23. Fatter egentligt ikke hvorfor nogle AGF fans “white pride” bliver betegnet som højreorienterede. De er glade for at være hvide, tænker jeg ud fra deres navn, og de kan godt lide AGF.

  Men hvad har det at gøre med politik ?, hvorfor kalder man dem højreorienterede ?

  I min verdensforståelse, skal man faktisk være venstreorienteret for at være racist. Jeg er selv højreorienteret og opfatter mennesker individuelt, medmindre de selv insisterer på at tilhøre en bestemt gruppering.

  For at være racist skal man først have en kollektivistisk tankegang og opfatte mennesker som grupperinger, derefter skal man mene at forskellige grupperinger ved lov bør have forskellige livsvilkår. Og den måde at tænke på er venstreorienteret.

  Som højreorienteret mener man som udgangspunkt at alle bør være lige for loven.

  Det er i hvert fald min opfattelse. Men højre-venstre definitionerne er egentligt mere forivrende end de er afklarende. Og på en måde er selve det at dele tingende op på den måde i sig selv venstreorienteret, altså kollektivistisk.

  En hel masse ting bliver kaldt højreorienteret. Og det betyder vel egentligt bare “ikke-socialistisk”, for alle disse “højreorieterede” har ikke ret meget andet tilfælles, end at de ikke er Socialister.

  En Socialist siger “højreorienteret”, i samme ånd, som en Muslim siger “vantro”

  Kommentar by Mikael Drachmann — 13. maj 2012 @ 00:00

 24. #23 Hr. Drachmann, så sandt så sandt.

  Jeg deler mennesker op i “totalitære” og “ikke-totalitære”.
  Det er ganske enkelt et spørgsmål om hvordan det enkelte individ håndterer sin frihed. Hvis vedkommende ikke magter det vil løsningen være, at overlade det til andre. Hvis “andre” gives magt til at håndtere det magtesløses individs frihed, vil “andre” også have magt til at håndtere det selvstændige individs frihed. Så har vi undertrykkelsen.

  POLYYYB hvor er du???

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. maj 2012 @ 01:12

 25. Nå for søren. I mine drengeår læste/så jeg Superman, der som den bebrillede Clark Kent gik ind i en telefonboks og et nanosekund senere trådte ud som Superman.

  Den samme utrolige forvandling eller metamorfose synes at være sket for holgers ven, polyb og andre, som pludselig hedder TJ.

  Må man genstille TJ’s eget spørgsmål (som vi ikke lige ved, hvem det var rettet til, TJ ved det øjensynligt heller ikke):
  Er du dum eller hvad?

  Denne gang rettet til TJ selv, ifald han/hun skulle være i tvivl.

  Kommentar by Henrik Petersen — 13. maj 2012 @ 03:45

 26. Spændende tiltag, Kim. Sådan at udfordre til at dokumentere, ikke bare postulere.

  Venstrefløjen vil helst bare sværte modstanderen til med skældsord og øgenavne.

  Det er også det letteste, især når argumentationen er svag…

  Kommentar by Jern Henrik — 13. maj 2012 @ 05:57

 27. PS. Lad os nu få de mange rystende racistiske overfald, begået af danskere, frem i lyset, Polyb, Holgers ven m.fl.

  Kommentar by Jern Henrik — 13. maj 2012 @ 06:00

 28. MSM sætter etiketten ekstrem på alt og alle der ikke er indvandrervenligt eller socialistsk. Man skal derfor ikke forvente at få et sandt billede af nogen udenlandske folkelige bevægelser i lande udenfor Danmark. Heller ikke herhjemme, hvad vi jo ved selvsyn kan forvisse os om. Som Erik (8) rigtigt påpeger, udgår så godt som al vold fra muslimsk side, øvrige voldshandlinger bliver begået af arbejdssky/autonome/socialister.
  Det er altså ekstremt, at være fredelig, og helt normalt at begå vold.

  Kommentar by Nielsen — 13. maj 2012 @ 06:08

 29. Arne Torp

  “Forskellen på rockerne og indvandrerbanderne er jo, at rockerne ikke hader danskere generelt.”

  Meget kort og præcist sagt. Jeg er helt enig og derfor mener jeg at det er helt logisk at der fokuseres på indvandrerbanderne.

  Men det gør dansk politi ikke – de gør det modsatte, de fokuserer uforholdsmæssigt på HA/Bandidos. Årsagen er at der fra gammelt tid ligger et ekstremt had i dele af politiet til rockerne.

  Dette så vi f.eks. i sagen mod Jønke, da ham og en kammerat blev knivoverfaldet af en muslim for år tilbage. Jønke forsvarede sig effektivt mod muslimen og måtte derfor igennem alle tre retsinstanser, hvor han blev pure frikendt hver gang, da han alene som sagesløs havde udøvet nødretsligt selvforsvar. Han blev endda så vidt jeg husker pålagt en tvungen mental undersøgelse, der imidlertid erklærede ham normal. Man kan ikke forklare en sådan fremgangsmåde fra politiets side som andet end baseret på gammelt nag, nid og had.

  Kommentar by Sigwar — 13. maj 2012 @ 10:48

 30. Problemet er at højrefløjen er for flinke eller for dannede, så venstrefløjen slipper afsted med at aflire deres tomme floskler, forslidte klicheer, udokumenteret vrøvl, løgnagtige påstande og helt uhæmmet får lov til at udstille deres “fine” følelser.
  Husk på den røde venstrefløj har altid været mindst 10 år bagud, end os andre, derfor vil de ikke hverken høre, se eller tale om det de “føler” ikke er noget problem.
  Problemet er også de mangfoldige uvederhæftige forsknings (bestilt) rapporter, der får lov til at slippe afsted med deres udokumenterede eller meget kritisable forsknings metoder som mest minder om “følelses” forsknings metoder.
  Vi har desværre ikke en kvik fjerde statsmagt, når det gælde de selvcensurerende politiske korrekte sjovnalister, de sluge disse underlødige rapporter med velbehag, ikke noget med kritik eller nærmere undersøgelse af påstandene.
  Det forklarer hvorfor vi alle har oplevet den direkte malplacerede kampagne med “de blå øjne” hovedrystende kan vi dagligt slå op i aviserne og læse om overfald på de vantro, men meget sjældent om muhammedaner der er blevet overfaldet af vantro, så er det at jeg spørger: Fortjener vi det!………

  Sjovt nok oplever vi den voldelig venstrefløj konstant kommer i klammeri (læs: overfalder politiet) hvor brosten, cykler ol flyver rundt i luften, men dagen efter kan de selvsamme voldsbøller fra venstrefløjen stå stor tudende oppe hos selvsamme politi med en §266b anmeldelse af deres politiske modstander og følelsesladet bede politiet om hjælp. Nej, de er altså nogle underlige følelses forvirrede tilfælde, disse følelsesforstyrrede røde kommunist socialister.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 13. maj 2012 @ 10:58

 31. 23 Mikael Drachman og 28 Nielsen.

  Hvor har i ret I jeres glimerende analyse. Jeg behøver slet ikke at skrive noget. Jeres ord burde rulle på taget af Politikens hus.

  Kommentar by Tim Pallis — 13. maj 2012 @ 11:01

 32. Jeg har indskrevet to episoder nævnt i Redox-udgivelsen, da de kunne dokumenteres via andre kilder. Begge er sket udenbys i forbindelse med AGF-kampe, men er sat på listen alligevel, da det er WP-relateret, og har direkte tråde til Århus.

  Kommentar by Kim Møller — 13. maj 2012 @ 11:02

 33. Game, set and match…..Kim Møller!

  Kommentar by Nosferatu — 13. maj 2012 @ 11:28

 34. Polyb m.fl. svarer ikke fordi de er ved at indskrive de talrige eksempler i regneark og søgbare databaser. Med et så omfangrigt materiale tager det tid, men de er snart færdige så om et øjeblik, bare et øjeblik så er dokumentationen der. Det kan ske hvert øjeblik nu …

  Kommentar by Thatcherite — 13. maj 2012 @ 11:32

 35. @Thatcherite
  Ja, de er godt nok kommet på 12min overarbejde, med at finde AFArter med bumser i hoved, de kan påstå er “sår” fra mødet med fodboldbøllerne….øh, os onde racister!

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 13. maj 2012 @ 11:40

 36. Igen og igen bliver jeg mindet om at venstreorienteret politik er mere religion end realitet.

  Det handler om at “tro på” og føle ting,
  og det er sådan set også helt fint;
  men det er ikke sådan men leder et land !

  Tak for Uriasposten…

  Kommentar by Jesper Fræer — 13. maj 2012 @ 12:08

 37. Nu er jeg ikke fra Aaaarghus og ikke lokal kendt, men er der nogen der kan fortælle mig hvilket politisk parti disse fodboldbøller repræsentere, når nu deres vold skal registreres som politisk.
  Hedder partiet AGF ? men er det ikke en fodboldklub og er socialist biskoppen keld holm ikke også involveret i dette AGF.

  Så er jeg glad for at jeg er FCK tilhænger, de er så vidt vides ikke registreret for politisk vold.

  FCK er de bedste, dem kan ingen tæske :D
  Ta´den Kim Møller og kom over til os FCKér……ha..ha

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 13. maj 2012 @ 12:28

 38. Her, li, kan vi ikke blive enige. Fodbold er noget bras, så er det sagt. Og fodboldtilhængere er svagt begavede, sorry.

  Jeg bor desværre lige på dødsruten op mod Parken, så spørg lige, om der natten efter stinker af urin, ligger døde flasker og masse af pantfrie Ceres Royal, importeret af jyder og medtaget fra Kalles Grenzshop samt Fleggaard?

  Svaret er ja, tør jeg afsløre. Hvilket igen-igen for mig til at gentage mig selv: Fodboldfans er ikke liige den kvikkeste del af befolkningen. Uanset om de banker løs på hinanden eller blot tisser løs alle mulige og umulige steder.

  PS: Det der med tæske og bedste?? Hmm, selv en dårlig konfirmationssangskribent kunne nok finde på et bedre rim.

  Kommentar by Henrik Petersen — 13. maj 2012 @ 13:31

 39. @Henrik Petersen
  Sorry, jeg godt lide at se fodbold og ballet.
  Jeg kan da også nyde at se en FCK kamp sammen med min socialist bekendte der også holder med FCK.
  Ps det var ikke et rim, men et gammel kendt udråb fra tilskuerpladsen ;)

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 13. maj 2012 @ 13:53

 40. @ Micheal Drachman: Hvad vil du kalde dem (white pride) hvis ikke højreorienteret ?
  Flere på “min fløj” er jeg da heller ikke særlig stolte af, men med de simple klassifikationer vi nu har må man vel blot bare erkende at begge fløje har nogen elementer der ikke pynter?

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 13. maj 2012 @ 14:29

 41. Fint arbejde! Jeg er også glad for denne liste, og hvis jeg kunne, ville jeg bidrage med flere eksempler. Jeg vil oprigtigt gerne have dem frem i lyset. Jeg har dog ingen eksempler udover de nævnte.

  Jeg kan komme med en del eksempler på andre racistiske overfald i Århus, men de er begået af forskellige indvandrere mod andre grupper (herunder mod grønlændere).

  Hvis listen ender på under nogle hundrede tilfælde, så kan vi vist konstatere, at volden FRA etniske minoriteter langt overstiger volden MOD etniske minoriteter.

  P.S. Som nogen også har været inde på, så er der faktisk et problem med at kategorisere racistisk motiverede overfald som “højreorienterede”. Racisme er ikke et særligt højreorienteret fænomen men findes over hele det politiske spektrum, også tit uafhængig af politik. Specielt antisemitisme har været voldsomt udbredt på venstrefløjen og er det sådan set stadig. Men fair nok, lad os bare for nu kalde white pride-folkene og andre hvide voldsmænd for “højreorienterede”, selv om de ikke har meget til fælles med os andre i den højre del af det politiske spektrum.

  P.P.S. Som bosiddende på Fyn ikke langt fra Odense vil jeg naturligvis støtte Odense Boldklub. Deres fans er meget fredelige, så jeg vil pudse min glorie og råbe “buh” af de voldelige AGF’ere. ;-)

  Kommentar by Vest — 13. maj 2012 @ 14:31

 42. @ Vest
  Odense Boldklub, nej, nu stopper du, de kan da slet, slet ikke spille fodbold ;)
  Buhhhhh

  Nå, mens vi nu keder os indtil polybob-bob og hans urene medløbere kommer på banen, kunne vi moské få røde laCris hoved-stød holmgaard…øh, holmsted larmen på banen, med lidt taktisk oplysning til de åbenbart forsvundne skræmte spillere, der ikke tør komme frem på banen.

  Det er trist at vinde uden modstand, det er også sjovere at kører dem helt ud af banen :D uden at bruge deres ufine metoder, bare virkelig god udspilning af de amatør floskel følelses fjolser og deres amatør agtige spil.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 13. maj 2012 @ 15:16

 43. Jeg hepper på TIL i Tromsø…..

  Hvor bliver bolden af? Frit efter Kaptajn Haddock: Jeg tror de sidder og spiller sækkepibe.

  Kommentar by Høgsbro — 13. maj 2012 @ 16:28

 44. Nu er det faktisk i høj grad til diskutionen hvad der er højre og hvad der er venstre, men lad og acceptere den brugte definition!
  Grunden til at højrevold altid fordømmes kraftigt, og venstrevold altid forklares, f.eks. med arrestationerne i forbindelse med klimatopmødet, er at journalisterne er venstreorienteret, ofte Venstreradikale! Jeg mangler stadig en journalistisk vinkling hvor højrevold forsøges forsvares og forklares, men højrevold mødes kun med fordømmelse og foragt! Det er sådan set også i orden, hvis det også var tilfældet med venstrevold.
  Egentlig bør begge typer af vold mødes med foragt!
  Hvor er i øvrigt den journalistiske fordømmelse af FARC s kidnapning af en fransk journalist for nyligt, nej det kan jo forklares og forsvares med at danske Venstreradikale penge er strømmet til orginisationen, derfor bliver det tiet ihjel!

  Kommentar by Robert R — 13. maj 2012 @ 16:41

 45. @ Robert R.

  Interessant teori mht. journalister… Er det underbygget af nogle tal?

  I øvrigt skulle i tage og droppe de knoldesparkere vi har herhjemme, og kigge syd til vores store nabo. Her får man sgu smæk for skillingerne mht. disciplineret men alligevel stærkt tempofyldt fodbold. Endnu længere syd har jeg i mange år (siden de købte Martin Laursen) været stor tilhænger af AC Milan, der også altid har kunne mønstre en solid defensiv.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 13. maj 2012 @ 17:15

 46. Brug ikke mere tid på at lede efter dokumentation. Den klarer Chris Holmsted Larsen jo. Han har jo flere gange beskrevet, hvor udpræget den højre”radikale” vold er, så han har naturligvis dokumentationen iorden!

  Husk på,han er aflønnet for at kunne dokumentere – han er jo forsker……………..

  Kommentar by Cicero — 13. maj 2012 @ 17:37

 47. -> li: Nu vi er i det muntre hjørne, husker jeg en nuværende pølsemand (og ikke et ondt ord om disse), der hævdede, at Danmark var for lille et sprogområde til en ballet. Det var sgu humor, der ville noget.

  Faktisk holder jeg også af ballet. Hvorimod opera – med skrålende kvinder, der dør uendeligt langsomt – er en plage. Jep, planket fra en DR-serie.

  Kommentar by Henrik Petersen — 13. maj 2012 @ 18:51

 48. @ nærsynet hippie
  Nej det er ikke underbygger af nogen tal, men hjemme hos os er det bare en vane at når der er et indslag om venstrevold, så er der en der siger, nå hvornår kommer forsvaret så? Og det gør det næsten altid umiddelbart efter indslaget! Omvendt forholder det sig med højrevolden, her er der ingen forsvar, men oftest trækkes nazikortet!
  I øvrigt er fodbold en inderligt uinteressesant sportsgren!

  Kommentar by Robert R — 13. maj 2012 @ 19:02

 49. Hvis de kunne, så ville de.

  Tavsheden er larmende. Selvfølgelig må der eksistere flere eksempler end de forkølede fem som posten p.t. opremser. Selvfølgelig må der være uanmeldte sager, sådan er det altid. Selvfølgelig går der nogen rundt der ved noget som ikke er kommet myndigheder eller medier for øre.

  Men vil nogen ved deres fulde fem påstå at 1) der eksisterer et stort mørketal af urapporterede højreradikale overgreb på etnikere, og 2) men ingen der ellers gerne vil have skovlen under Uriasposten kan nosse sig sammen til at poste dem her, ligemeget hvor anekdotiske? Så er det at man begynder at fornemme størrelsesordenen af hvad vi har at gøre med.

  Påstår nogen så at det er Kim Møller der bevidst udelader de eksempler der helt sikkert må strømme ind – jamen, så er det da bare at poste dem på andre blogs.

  Det kan ikke siges tit nok: Bed venstrefløj, kulturradikale og pæne borgerlige om selv at fremlægge debunkende information der ville udgøre en alvorlig mod-case til Uriasposten – og undlad ikke at fremhæve den efterfølgende tavshed som en bekræftelse af at vi har fat i den lange ende.

  Vi venter lige og ser et par dage. Måske de venstreradikale har ligget i druk hele weekenden, eller fejret Mors Dag, men mandag, SÅ ….

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 13. maj 2012 @ 22:56

 50. Du er så stupid, “Falkøje”. Hop nu hjem til naziborgen i Greve eller hvor du hører til. At håbe på at en borgerkrig løser problemerne er tåbeligt og du sviner denne glimrende blog til med dine idiotiske og ynkelige kommentarer og giver venstreorienterede ammunition til at kritisere Uriaseposten, alene pga. ynkelige kommentarer som dine. Det er urimeligt overfor ædruelige personer som på saglig vis kæmper mod en negativ udvikling i Danmark.

  Kommentar by Frihed — 14. maj 2012 @ 03:56

 51. @ Robert R.

  Ok, jeg troede det måske var et hint til den undersøgesle fra “Journalisten” hvor man sammensætter folketinget efter en rundspørge blandt journalister. Tallene viser rigtigt fremgang til fordel for Enh./SF og Socialdemokratiet i forhold til den generelle befolkning, men den absolutte topscorer er de radikale. Set i lyset af at der er klar overvægt af aviser med borgerlig profil, og at der i det seneste halve år i mine øjne ikke har været et specielt nænsomt mediebillede rettet med rød blok kan jeg ikke finde belæg til at gøre det til et stort problem. Jeg kan dog konstatere at det er voldsomt irriterrende at de radikale har synes at køre lidt på frihjul i en ellers hårdt prøvet regering. Og det på trods af de også har måttet sluge en del kameler for at få enderne til at mødes…

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 14. maj 2012 @ 08:20

 52. I øjeblikket sidder Polyb, Holgers ven, Peter P. og hvad de andre netravne ellers hedder og skændes om vagtplanen. Der er sikkert gået kludder i den, således at de ikke ved hvis tur det er til at gå på Uriasposten med et indlæg.

  Kommentar by Sigwar — 14. maj 2012 @ 09:14

 53. frihed +++++++++++++++++++ og 1000 gange+ i min bog

  Kommentar by broholm (ordblind) — 14. maj 2012 @ 09:15

 54. Selv den nationale yderfløj er gået i arejde for at finde eksempler. På DNF’s forum kan man læse følgende opslag:

  “Hjælp til med at dokumentere højrefløjsvold!

  Ja, du læste rigtigt. Din hjælp med at opstøve dokumenterede tilfælde af vold begået af de frygtelige nazister i Århus er bydende nødvendig. Ovre på Uriasposten er Kim Møller nemlig igang med at afdække fantomet “højreradikales vold mod etniske minoriteter”, så vi kan få lidt facts på bordet og se, hvor omfattende dette fænomen i virkeligheden er.

  Vi ved jo fra dagspressen, meningsdannerne og lokalpolitikerne, at den højreradikale vold mod de etniske minoriteter er så omfattende et problem, at de højreradikale skal fratages almindelige borgerrettigheder såsom at være tilstede i Århus, men hvad vi aldrig får serveret midt i alle de forblommede og manende ord, er fakta og dokumentation.

  Manglen på dokumentation i disse sager er noget, vi må gøre noget ved, så gå ind på Uriasposten og læg dine kilder i kommentarsporet. Det kan jo nemlig ikke være rimeligt, at hele byens bedste borgerskab går gennem Århus med gejstlige, autonome og embedsmænd i spidsen, hvis der alligevel ikke er noget om snakken, kan det vel?

  Vær en god landsmand og yd dit bedste!

  [link til denne blog-post]”

  Det lader til at der er hjælp på vej fra uventet hold :)

  Kommentar by Arne Torp — 14. maj 2012 @ 09:35

 55. I 50. tømmer den ophidsede Frihed latrinspanden i hovedet på Falkeøje. Hvad er det dog, der i den grad hidser Frihed op?

  ”Det er de danske politikere, der har skabt disse forhold!!!
  De bliver værre med årene, som kommer.
  Borgerkrigen vil forhåbentlig løse problemerne.”

  Det kan da ikke være første linie, for det er jo blot sandheden. Det samme med anden linie. Og at der kommer en eller anden form for borgerkrig er for mig også indlysende.

  Tror Frihed virkelig at hans og hans åndsfællers fromme snak kan redde noget som helst? Ikke seriøst – umuligt. Så dum kan ingen være. Jeg tror, at Frihed er skræmt over udsigten til fremtiden. Han vil ikke høre om den. Falkeøje er en krigshetzer. En nazist der forstyrrer Friheds kamp.

  Kommentar by Svend — 14. maj 2012 @ 10:08

 56. note om youtube videoen:

  Jeg så den første gang omkring 2001 eller 2002 så den er et pænt stykke ældre og efter min opfattelse ikke så velegnet til dokumentation af racisme i dag.
  Den er under alle omstændigheder meget grinern :-)

  Kommentar by Arbejderen — 14. maj 2012 @ 11:16

 57. @Kim Møller
  Hvad er din metode? Hvor har du søgt? Hvad søger du på?

  Synes du selv, at det er ret videnskabeligt at sige noget i retning af “jeg kan ikke finde noget – find det for mig, ellers eksisterer det ikke”?

  @Mange
  Jeg tjekker altså nu engang ikke herinde hver eneste dag – men er da glad for at I har savnet mig ;-)

  I øvrigt morsomt og forventeligt, at flere herinde allerede er begyndt på det sædvanlige med at skubbe uheldige typer over på venstrefløjen. Nu er White Pride åbenbart også venstreorienterede? Goddag mand økseskaft :-)

  Kommentar by Polyb — 14. maj 2012 @ 11:55

 58. Polyb (57)

  – Hvad er din egen metode, polyb?
  – Hvad søger du selv på, og hvad har du indtil videre søgt på?

  Jeg går ud fra, at du generelt set er uenig med uriasposten og dennes læsere/debattører. Du kan ikke løbe fra, at du nu har en gylden mulighed for, at bekræfte dig selv og falsificere uriasposten samt dennes debattører med konkrete eksempler.

  Jeg læser dit indlæg som udenomssnak. Du går ikke ind i den konkrete diskussion, fordi du garanteret ikke har nogle eksempler som bidrager til dokumentationen.

  Hvis du har nogle dokumenterede eksempler til trådens emne, kunne du så ikke bidrage med disse?

  Kommentar by tusmørke — 14. maj 2012 @ 12:13

 59. Hvis de kunne, så ville de også gøre det.

  Men de kan åbenbart ikke, så nu starter de lidt for tydelige forsøg på damage control – send bolden tilbage, osv.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 14. maj 2012 @ 12:30

 60. @Kim Møller
  Du kan eddermaneme ikke have brugt meget tid på dette indlæg. Det er simpelthen helt utroligt så utroværdigt det er.

  Alene ved at søge på “White Pride” og “overfald indvandrer” på Infomedia har jeg på under 15 min fundet masser af historier som du ikke har med her.

  Kommentar by Polyb — 14. maj 2012 @ 12:34

 61. polyb (60)

  “Alene ved at søge på “White Pride” og “overfald indvandrer” på Infomedia har jeg på under 15 min fundet masser af historier som du ikke har med her.”

  Berig os med disse eksempler.

  I disse 15 hits du har fundet på infomedia, så skulle der vel ikke være tale om gengangere til de i denne her tråd allerede nævnte?

  Kommentar by tusmørke — 14. maj 2012 @ 12:38

 62. @tusmørke
  Læs nu hvad jeg skriver ;-)

  Jeg skriver ikke “15 hits” og jeg skriver direkte at jeg har (på ingen tid) har fundet eksempler som ikke er listet op her.

  Kommentar by Polyb — 14. maj 2012 @ 12:58

 63. 62 Polyb

  jamen, så lad os da disse eksempler på bordet. Hvor svært kan det være?

  Hvis ikke du vil ud med sproget, så er det vel naturligt, at man mistænker dig for at sprede varm luft.

  Kommentar by tusmørke — 14. maj 2012 @ 13:03

 64. Ja-ja polybBob-Bob vi har savnet din dokumentation.

  Men ak, en meget svag start på kampen, hvor bolden forsøges sparket langt væk (find selv tilfældene, jeg gider ikke) men bolden returneres lige smask tilbage i bolden på polybBob-Bob, (så vis os dem dog, alle dine tilfælde) vi venter fair-play stille på, at polybBob-Bob kommer sig og får samlet sig selv op, så vi kan komme videre i kampen (mod de onde mangfoldige tilfælde af højrefløjs vold)

  Det kan da ikke allerede være nu, at polybBob-Bob skal bæres ud af banen ?

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 14. maj 2012 @ 13:25

 65. -> Polyb

  Jeg skrev og bloggede posten i al hast fredag, og ville gerne have den online fredag – fordi den så kunne stå og trække eksempler to dage fra kommentarer her på siden. Der kom link til en Redox-rapport fra en hidsig venstreradikal, og efter at have skimmet rapporten igennem lørdag, medtog jeg to sager der bekræftes af politi/medier.

  Metoden er ret simpelt. Jeg kiggede i egne arkiver, spurgte omkring mig, og googlede efter sager. I sådanne historier vil der typisk være noget online nogle år tilbage.

  Der er nu foretaget en Infomedia-søgning, der giver 245 hits, men meget lidt konkret nyt. Jeg kigger på det nye materiale, og opdaterer posten – hvis der er meget, så fremdaterer jeg, så den atter ender på forsiden.

  Hvis jeg vil ikke vil have fokus på emnet, så havde jeg ikke blogget om det. Du sammenligner mig tit med Redox (20 mand stærk), men har du nogensinde set en artikel fra Redox der leverer eksempler på venstreorienteret vold.

  Mit liv er for kort til ukonkrete debatter, så er der eksempler du mener hører til på listen, så smid dem her.

  Kommentar by Kim Møller — 14. maj 2012 @ 14:00

 66. Liste fra Århus Stiftstidende, 21. marts 2006:

  Februar 2003: Det radikale folketingsmedlem Naser Khader holder foredrag i Holme Sognegård. Politiet møder op og holder en gruppe White Pride-folk i skak.

  – 7. juni 2003: Omkrig 15 personer er med i et overfald uden for Waxies i Frederiksgade, blandt dem flere fra White Pride. Der bliver heilet og råbt racistiske slagord mod en ung mørklødet mand, og en anden ung mand får en brosten i hovedet. Vidner ser, hvordan ofret bliver mishandlet af to-tre mænd, mens deres kammerater kom med racistiske tilråb.

  – December 2003: Hærværk med ridsning af hagekors mod bil ejet af somalisk kvinde i Tilst.

  – 18. oktober 2003: For tredje gang siden august bliver entrédøren hos en afghansk familie i Vorrevangen forsøgt brændt af. I opgangen er der ridset hagekors og fremmedfjendske slagord.

  – Juli 2004: Racistisk hærværk mod kiosk i Hasselager ejet af familie af anden etnisk herkomst end dansk, en gruppe lokale unge står bag.

  – 24. juli 2004: En mørklødet mand bliver overfaldet på spillestedet Train uden anden anledning, end at voldsmanden ikke kan lide hans hudfarve. Offeret brækker sin næse.

  – 28. november 2004: Folk fra White Pride overfalder i en gruppe unge indvandrere i Klostergade ved Sams Bar. Politiet må tage hunde til hjælp for at stoppe volden. Otte White Pride-tilhængere bliver anholdt og sigtet for vold.

  – 29.januar 2005: En indvandrer-venlig dansker bliver udsat for hærværk. Ukendte gerningsmænd maler hagekors og skriver “fuck perkere” på mandens carport og bil. På dansk fronts hjemmeside roses chikanen af indvandrere og deres støtter i Hinnerup.

  – 28. januar 2005: Slagsmål på Fredens Torv mellem en gruppe danske unge og en gruppe udenlandske unge. Politiet anholder tre af de danske unge.

  – 1. februar 2005: En person med anden etnisk oprindelse end dansk bliver truet af en dansk mand, som siger “skide perker, rejs hjem til dit eget pik-land”.

  – 12. april 2005: Racistiske udtalelser til indvandrerkvinde fra en ukendt mand. Han siger, at ” hun skal brændes med sin klud om hovedet”.

  – 25. april 2005: To bannere med teksten “Danmark for danskere” og “www.danskfront.dk – også for kvinder” bliver hængt op på jernbanebro.
  – 25 april 2005: En indvandrer indblandet i et færdselsuheld bliver mødt med racistiske udtalelser fra dansker som “I fremmedarbejdere hører ikke til her” og “rejs hjem med dig”.

  – 10. maj 2005: Anmeldelse fra person af blandet etnisk herkomst af anonyme breve, der stempler ham som kriminel, homoseksuel og på stoffer.

  – 19. maj 2005: Et banner med teksten “Send perkerne hjem” og henvisning til http://www.danskfront.dk, hænges op på en bro over en motorvej ved Århus.
  – 1. juli 2005: En 27-årig studerende fra Etiopien bliver overfaldet af tre unge mænd, mens han sidder og taler med en kammerat og to kvindelige bekendte på Globen Flakket. Under råbet “danske piger til danske mænd” bliver manden slået og får en stol i hovedet.

  – 23. juli 2005: En 24-årig studerende fra Etiopien bliver overfaldet og gennembanket i Guldsmedegade i Århus, da han står og taler med en kammerat og to kvinder. Fire unge danskere bliver anholdt og sigtet for vold, flere af dem har tilknytning til White Pride.

  – 7. september 2005: Fire danske mænd truer en ung somalier på livet. En af dem holder en 30 cm lang kniv mod manden hals.

  – 6. januar 2006: En 24-årig kvinde går og taler persisk på gaden, da hun bliver overfaldet med flasker af 4-5 unge kronragede mænd, som råber “Perkerluder”.

  Kilde: Politiets Efterretningstjeneste og Århus Stiftstidendes arkiv.

  Kommentar by Kim Møller — 14. maj 2012 @ 14:17

 67. http://195.41.32.55/412566C800454806/UNIDSortInfo/3AAD63EAFA3FA3FBC1256E66003FAF8D?OpenDocument

  Episoder med White Pride omtalt i Århus Stiftstidende 2003-2004. Oplysningerne om at White Pride medlemmer har været involveret stammer hovedsageligt fra vagthavende ved Århus Politi:

  11. januar: Politiet får alarm fra Bridgewater Pub på Åboulevarden om at syv “nazi-lignende” typer har provokeret flere gæster og forsøgt at komme i slagsmål. Da politiet kommer, er ballademagerne forsvundet. Efterfølgende oplyser man fra pub’en til avisen, at der har været gentagne episoder med kendte medlemmer af White Pride, hvor andre gæster er blevet truet, og en rude er blevet smadret.

  15. februar: Politiet lukker en nynazistisk fest i Folkedansens Hus i Åbyhøj. Efterfølgende bliver 27 danske og tyske højreekstremister anholdt efter ballade på Bridgewater Pub på Åboulevarden, nogle af danskerne har tilknytning til White Pride. 25 sigtes for at overtræde politivedtægten, én sigtes for at modsætte sig anholdelse og én sigtes for vold mod tjenestemand efter at have slået en politimand i ansigtet.

  31. maj: Efter fodboldkamp mellem AGF og Farum kommer fem-syv medlemmer af White Pride senere på aftenen i slagsmål på et pizzeria i Frederiksgade. Personerne er forsvundet, da politiet dukker op.

  7. juni: Slagsmål og vold ved Waxies i Frederiksgade. Racistiske tilråb og heil-hilsener fra århusianske White Pride folk og norske venner. To sagesløse århusianere bliver kvæstet. Et White Pride medlem sigtes for grov vold, men sigtelsen frafaldes senere. Dette får den ene af de overfaldne til at klage til Statsadvokaten over politiet, men klagen bliver afvist.

  15. juni: Efter ballade i Ikast i forbindelse med fodboldkamp mellem FC Midtjylland og AGF bliver fire White Pride medlemmer sigtet for overtrædelse af politivedtægten, hvilket de får en bøde for.

  3. juli: To af Århus Stiftstidendes journalister, samt en journalist fra Ekstrabladet, trues med vold og hærværk mod deres hjem, på hjemmesiden tilhørende Dansk Front, der har tæt forbindelse til White Pride. Truslerne bliver meldt til politiet, og to personer bliver sigtet for truslerne. Sagen er endnu ikke afsluttet.

  21. juli: Ni århusianske nynazister fra White Pride er involveret i et masseslagsmål i Oslo efter en fodboldkamp. Forud for dette har de heilet og råbt racistiske slagsord.

  28. august: 13 unge anholdes af politiet efter slagsmål ved Voxhall i Vester Allé efter en koncert. Politiet betegner de unge som “nynazistiske typer” men oplyser, at der ikke er kendte medlemmer af White Pride blandt de anholdte, som sigtes for overtrædelse af politivedtægten.

  28. september: Efter fodboldkamp i Aalborg mellem AaB og AGF opstår der tumulter på Asian Bodega, hvor en gruppe, formentlig White Pride folk, heiler og synger nazistiske sange. Bodegaens ruder smadres og ni personer bliver anholdt for gadeuorden. På et af politiets billeder fra episoden ses en af de involverede mænd med en trøje, hvorpå der står “Dansk Front”.

  19. oktober: Slagsmål mellem AGF-fans og Brøndby-fans efter fodboldkamp på stadion. To fra hver side sigtes for overtrædelse af gadeuorden og overtrædelse af politivedtægten.

  19. oktober: Samme aften går 10-12 White Pride medlemmer amok på den irske pub Paddy på Åboulevarden, hvor de smadrer glas og flasker og overfalder sagesløse værtshusgæster. Da politiet når frem, er White Pridefolkene forsvundet. Politiet finder dem, men oplyser efterfølgende, at ingen kunne udpege dem som gerningsmænd.

  13. december: En gruppe unge BZere, som ulovligt har besat en bunker i Graven, bliver overfaldet af en gruppe nynazister, formentlig med tilknytning til White Pride og Dansk Front. To af de unge i bunkeren bliver sparket og slået af overfaldsmændene, som råber “Danmark for danskerne”. Politiet bliver tilkaldt og møder talstærkt op, hvorefter overfaldsmændene forsvinder. De bliver senere hyldet som patrioter på Dansk Fronts hjemmeside.

  28. december: En 20-årig mand bliver overfaldet af en gruppe White Pride folk på Fredens Torv. “Det er det røde svin” råber de 15-20 White Pride folk, inden de kaster sig over den forsvarsløse mand, der bliver sparket og slået bl. a. med flasker i ansigtet og på kroppen. Da politiet når frem, er overfaldsmændene forsvundet. Den unge mand mener, at White Pride folkene har forvekslet ham med en anden.

  8. februar 2004: Uro og ballade på Musikcaféen i Mejlgade ved en koncert, hvor en gruppe medlemmer af White Pride provokerer. Politiet møder talstærkt op og forhindrer regulært slagsmål mellem nynazister og unge fra det autonome miljø. (Denne episode ligger efter politimesterens redegørelse)

  Kommentar by Kim Møller — 14. maj 2012 @ 14:27

 68. Jeg har tilføjet tre episoder mere. Naser Khader-episoden mangler bekræftigelse (fra andet end Demos). En af de værtshusepisoder jeg har sat på listen, skulle i virkeligheden være et opgør mellem White Pride og dansk rockergruppe (med udenlandske medlemmer).

  En klar mangel ved listen er uklarheden omkring det juridiske (ikke at det nødvendigvis skal sammenholdes med venstrefløjens argumentation), men alligevel. Det kunne være rart at vide noget mere konkret om anholdelser, sigtelser og domme i forhold til sagerne. Umiddelbart, så er det mit indtryk, at vi har at gøre med folk der slås når de går i byen, og det selvfølgelig får en ekstra tand hvis de støder på en mørklødet. Jeg har selv oplevet dem på nært hold – mere fysisk truende, end ideologisk troende.

  Kommentar by Kim Møller — 14. maj 2012 @ 14:53

 69. At bruge stiften som sandhedskilde til historier om “højrefløjen” svarer til at bruge Redox. Det er i øvrigt også der, de har det fra…

  Kommentar by pip — 14. maj 2012 @ 18:48

 70. Jeg syntes ikke Holgers ven, Polyb, TJ m.fl. er alt for flinke til at hjælpe med, at afdække de Århusianske højreradikales vold og overfald på minoriteter.

  Det må da være muligt, at finde flere end de ca. 10 dokumenterede tilfælde (..over 10 år….) som Kim Møller nu har sat på listen. Der går jo nærmest ikke en uge, hvor vi ikke hører om hvor galt det står til og at minoritetsunge ikke kan færdes i Århus efter mørkets frembrud uden at frygte for liv og lemmer.
  Nogle gange får man næsten indtryk af, at der marcherer horder af højreradikale voldspsykopater rundt i Århus gader. Jeg har dog aldrig set dem, når jeg har besøgt byen en sjælden gang imellem.

  Måske Kim Møller kunne sende en pressemeddelelse ud til alle danske medier og derigennem opfordre dem til, at hjælpe med at indsamle data omkring de ubærligt mange og hyppige overfald på minoritetsunge der begås af Århus’ højreradikale miljø. Jeg er sikker på, at både Århus Stiftstidende, Politiken og de utvivlsomt mange ofre for volden må ligge inde med en hel del data på sådanne dokumenterede episoder som de gerne vil dele med omverdenen. Eller handler det her i virkeligheden om, at fakta ikke må stå i vejen for “sagen”?

  Kommentar by Polka Charlie — 14. maj 2012 @ 19:52

 71. OK, her er så lidt statistik på en enkel, men oplagt Infomediasøgning. Jeg søgte på artikler fra alle år i JP og Århus Stiftstidende der inkluderede ordene “overfald”, “indvandrer” og “Århus”. Jeg går stærkt ud fra at disse to aviser med særlig dækning af Århus ikke vil undlade at omtale overgreb på deres kæledæggeoffergruppe nr. 1, så tendensen i fordelingen her ville formentlig være den samme hvis alle aviser var medtaget.

  Der var 56 artikler der inkluderede de tre søgetermer. Jeg sorterede læserbreve og kronikker fra, selv om nogle omhandlede konkrete tilfælde af vold begået af indvandrere mod danskere. Der var også enkelte hvor sammenfaldet af de tre søgetermer var tilfældigt, så de kom selvfølgelig heller ikke med. Desuden er en teateranmeldelse udeladt.

  Vi ender så med 44 artikler.

  Hvordan kan man så gruppere disse? Nogle af kategorierne vil selvfølgelig overlappe, men jeg kom til dette resultat:

  Vold mellem rockere og indvandrerbander: 3 artikler

  Vold mellem indvandrere indbyrdes: 3

  Oversigtsartikler som den Kim Møller nævner længere oppe: 1

  Overfald på indvandrere begået af danskere: 2 (den ene er episoden ved Sams Bar omtalt i posten)

  Vold mod danskere begået af indvandrere: 23

  Baggrund/reportager incl. om fløjkrigen mellem højre- og venstreekstremister: 7

  Der kan selvfølgelig foretages et utal af andre søgninger med inddragelse af andre termer. Denne her beskedne oversigt med nogle meget oplagte søgeord, bekræfter for mig det der allerede stod klart:

  Alle snakker om racistisk vold, men ikke ret mange udsættes for det. Og indvandreres ve og vel er helt sekundært og snarere et påskud for de grupperinger på de politiske yderfløje der kæmper om at beherske ‘gaden’.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 14. maj 2012 @ 19:58

 72. ->70

  Lidt smårettelser – tallene går ikke helt op:

  Infomedia siger at der er 56 hits på de tre termer, men der listes kun 54 artikler.

  14 af disse frasorteres som irrelevante. Vi taler altså om 40 artikler i alt.

  Jeg får nu 4 artikler om vold mellem rockere og indvandrerbander. Nu er der tilsammen det rigtige antal på 40 artikler i alt – pengene passer.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 14. maj 2012 @ 20:41

 73. Polyb har trods talrige opfordringer stadig ikke dokumenteret sin påstand om, at Tea Party bevægelsen er voldelig.

  Kommentar by Hodja — 14. maj 2012 @ 21:26

 74. […] du har nogle eksempler, opfordrer vi dig til at skrive på Uriasposten, så vi kan få den højreorienterede vold ud af mørket. Like this:LikeBe the first to like this […]

  Pingback by Dokumentation af højreorienteret vold i Århus søges « Hodjanernes Blog — 14. maj 2012 @ 21:36

 75. Polyb er stadig omtåget efter en Høgsbro`knockout! :)

  Kommentar by Viking — 14. maj 2012 @ 21:47

 76. jeg syntes ærlig talt, at denne tråd burde holdes så seriøst som muligt.
  Alle indlæg der ikke direkte bidrager til trådens emne, burde tages op til overvejelse.

  Jeg mener, at denne diskussion (trådens emne) er utrolig vigtig. måske burde man overveje, at slette nogle af de ikke så vigtige indlæg. Jeg vil her fremhæve mit eget indlæg, nummer 5 i denne tråd.

  Jeg vil opfordre alle til, at holde denne tråd ren og baseret på fakta.

  Kommentar by tusmørke — 14. maj 2012 @ 22:05

 77. Jeg lavede en ny Infomediasøgning på artikler i JP og Århus Stiftstidende i alle år der indeholdt “racistisk”, “overfald” og “Århus”. Infomedia angiver 168 hits, men lister 166.

  Jeg er løbet hurtigt hen over dem for at prøve at fange nye, konkrete racistiske voldsepisoder der ikke har været omtalt her.

  Jeg kunne ikke finde mere end nogle ganske få. Hvis man går artiklerne igennem med tættekam kan det umuligt være mange jeg har overset. Jeg har ikke lavet en optælling i kategorier som længere oppe, men artiklerne fordeler sig nogenlunde mellem disse:

  Masser af taget-for-givet-hed – i Århus er der stor risiko for indvandrere for overfald. Påstande fra den ekstreme venstrefløj ædes råt. Det halter med eksemplerne.

  Masser af artikler der er kommet med fordi ordet “racistisk” forekommer. Kigger man efter handler det om gadekrigen mellem de politiske yderfløje. Som jeg skrev før, racisme er i høj grad et påskud for to ekstremistmiljøers kamp mod hinanden. Indvandrerne glimrer ved deres fravær.

  Artikler om forfølgelsen af grønlændere i Gellerup. Vi får dog at vide at det slet ikke har noget med racisme at gøre.

  Masser af erklæringer og svulstig, flommefed godtkøbsretorik om tolerance og jeg skal komme efter dig (OBS! PET – dette er en talemåde).

  Masser af omtale af de episoder der allerede har været nævnt her – overfald på en somalikvinde i en bus, voldsepisode på Clemensbro, angreb på venstreekstremistisk café i Mejlgade ….. nåh nej, det var jo en træfning mellem yderfløjene. Indvandrere, nada.

  Men lidt fandt jeg måske, og lidt har jo som bekendt også ret:

  “I mandags gik det ud over den 16-årig Tamara Aboud, som blev udsat for et racistisk overfald i det indre Aarhus, fordi hun bærer tørklæde.

  Episoden resulterede i en forstuvet arm og en mindre hjernerystelse.

  Og hendes historie er ikke unik, lyder det fra Multikulturel Forening i Aarhus og Indvandrerrådgivningen i Aarhus.

  »Det har ikke hold på jorden, at racisme ikke eksisterer i Aarhus. Jeg er bange for, at man kun ser toppen af isbjerget.

  Jeg hører om en del med anden etnisk baggrund, som bliver udsat for ting på gaden, der aldrig når politiet,« fortæller formand for Multikulturel Forening i Aarhus, viceborgmester Rabih Azad-Ahmad (R).

  Meget få sager

  Ifølge Rabih Azad-Ahmad opleves racismen i forskellige former.

  F. eks. at man bliver spyttet efter på gaden fra en passerende bil, at nogen siger grimme ting i bussen, eller at folk råber efter en på gaden.

  Han har endda hørt om fysiske overfald, som aldrig er blevet politianmeldt.

  Hos Østjyllands Politi nedtoner politikommissær Mogens Brøndum problemet.

  »Jeg har ikke en statistik over antallet af anmeldelser, der drejer sig om racisme, men det er meget, meget få sager, vi oplever,« siger Mogens Brøndum, der samtidig afviser, at der skulle eksistere store mørketal på området.

  »Jeg tror bestemt ikke, at der eksisterer store mørketal”. Racisme anmeldes ikke, JP 4.2.2012

  “Seks ud af de syv byrådspolitikere med indvandrerbaggrund i Århus Byråd har de seneste fire år oplevet trusler, chikane eller voldelige overfald Racister chikanerer og truer politikere, Stiften 5.11.2008

  Siden venstrefløjens læsere her ikke rigtig synes at ville bidrage med konkrete eksempler eller dokumentation for et stort mørketal af ukendte overgreb må status lige nu fortsat være at påstanden om disse vedbliver med at blæse i vinden.

  For kunne de komme med eksempler i stort tal, og derved få skovlen under Uriasposten, ville de selvfølgelig også gøre det. De har tid til at blande sig med trolling og stråmænd. Det allerbedste ville være faktuel debunking der kan forstås af alle. Den venter vi stadig på.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 14. maj 2012 @ 23:30

 78. Jeg er enig med @75/tusmørke i at vi bør holde denne tråd fri for uvedkommende indlæg og pjat. Den er vigtig og dybt alvorlig.

  Jeg vil selv lade være med at komme med yderligere uvedkommende bemærkninger om fodbold og fodboldbøller, og i stedet vil jeg en dag når jeg får lidt mere tid se, om jeg kan finde noget, som mangler på listen. Jo mere fuldstændig og retvisende den liste kan blive, desto bedre. Der er nemlig to muligheder: Enten er mængden af højreorienteret racistisk vold større end vi troede, og så må vi råbe op og tage afstand fra det! Eller også er mængden af højreorienteret racistisk vold på niveau eller mindre end vi troede, og så har vi fået dokumenteret en gang for alle, at problemerne her til lands faktisk er noget andet. I begge tilfælde er det nødvendig og relevant viden, som kun kan være en fordel. Det siger sig selv, at viden om omfanget af samfundets problemer er nødvendig for at kunne finde løsninger på samfundets problemer.

  Så en bøn herfra: Hold fokus på emnet og lad os alle bidrage til listen, så godt vi kan. Og lad Polyb og andre komme til orde uden at de samtidig skal forholde sig til diverse irrelevante provokationer. Lad os holde fokus og sikre at ingen bagefter kommer og siger, at de ikke fik en chance.

  Kommentar by Vest — 15. maj 2012 @ 00:07

 79. Den der kun tager alvor for alvor og sjov for sjov, har misforstået begge dele.

  Fint nok, lad os foretage den seriøse selvransagelse og belyse vores problemer, som vi beskyldes for ikke at gøre.

  Må jeg så foreslå, at vi viderbringer vores selvransagelser til modparten, såsom redox og er det modkultur og afa lignende modstander (dog tror jeg ikke p77 og andre fantast useriøse censurerede blogs er værd at beskæftige sig med) og bede dem om mere hjælp til vores selvransagelse og anstændigt spørge dem om de også selv vil selvransage deres egne sager, som vi så hjælper dem med at finde.
  Jeg tror disse foretaler for dialog, tolerance, rummelighed, multikultur, anstændighed osv af plus ord, vil modtage vores tilbud med kyshånd.

  Hvor intet våges, intet vindes.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 15. maj 2012 @ 01:38

 80. Ps vores selvransagelse og hjælp til denne, kan vi selvfølgelig også tilbyde til det ideologiske muhammedanske parallel samfund, som fredens religion må forventes at yde samme selvransagelse med hjælp fra os vantro til at finde sagerne frem i lyset, hvis det kniber med hukommelsen.

  Lad os få de gode intensioners frie dialog frem uden §266b anmeldelser , fremfor fortielse.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 15. maj 2012 @ 01:59

 81. De røde samfundsomstyrtere og islamleflere har utallige, voldelige overfald på meningsmodstandere. De har utallige, voldelige overfald på politiet. De har utallige, voldelige overfald på samfundsinstitutioner og instanser.
  Det giver faktisk ingen mening, at fordi en enkelt norsk psykopat går amok, så er der ballance eller ligefrem overvægt af “højreekstrem”, nazistisk og racistisk vold og det er en kæmpe trussel mod demokratiet.
  Det er så latterligt, at man kun kan stønne: Dasbladet Samarbejdspolitiken.

  Kommentar by Iznogut — 15. maj 2012 @ 10:46

 82. Den der kun tager alvor for alvor og sjov for sjov,
  har forstået begge dele lige dårligt.

  Kommentar by Iznogut — 15. maj 2012 @ 10:49

 83. Hvo intet vover, intet vinder

  Kommentar by Iznogut — 15. maj 2012 @ 10:51

 84. Jeg kan ikke se hvorfor en irriterende men ubetydelig Polyb skal have lov til at udvikle sig til en kræftsvulst. Hvad har nogle fodboldbøller med os nationalkonservative at gøre? Dem har jeg da intet til fælles med.

  Polybben er bare ude i venstrefløjens paradediciplin: “Aftørring af venstrefløjens lort på hæderlige danskere”. Hvorfor leger nogle af Jer med fjolset? Det er jo alt, det han vil. Have Jer smurt ind i sine afsondringer. Lad ham da lyve og digte – hvis ingen tager sig af ham, så dør han af kedsomhed.

  Jeg læser overhovedet ikke hvad han skriver, og kun Høgsbros elegante kommentar har rettet min opmærksomhed mod torsken et øjeblik. Personligt har jeg for længst valgt at springe visse kommentarer over – Dem jeg synes er indholdsløs køren rundt i samme cirkel – Dem der skal vise, hvor klog og god kommentatoren er. Dem, der altid er de samme og så drillerierne fra børnene fra samtalekøkkenerne.

  Kommentar by Svend — 15. maj 2012 @ 11:05

 85. Her er lidt yderligere fra ind -og udland:

  Venstre-ekstremismen vinder frem

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article2486062.ece

  Der er grund til dyb, dyb bekymring. Vi ser nu Danmark i sandhed blive radikaliseret ved, at vælgerne i voldsomt stigende tal især i hovedstaden nu er blevet rabiate og yderligtgående: Enhedslisten trækker flere stemmer end Venstre.

  Hold nu lige snuden i sporet: Venstre er sammen med de konservative, Socialdemokratiet og de radikale (af de gamle partier) traditionelt gennemsyret af den demokratiske ånd. Det kniber derimod langt ind i SF, mens EL er direkte ekstremister. Hvor ser vi den historie og den advarsel i pressen?

  Havde det været det yderligtgående parti på den anden fløj, der havde overhalet et stort demokratisk parti, havde vi haft landsforræderiske kræfter med udspring i tænkningen omkring en vis avis, der nok skulle have sørget for at sprede historien over hele Europa og dermed sværte vort eget land til. Men det er åbenbart noget andet, når ekstremismen er venstreorienteret.

  Undskyld, men jeg skal lige ud og brække mig.

  http://www.180grader.dk/Politik/venstre-ekstremismen-vinder-frem

  Forøgelse af venstreorienteret ekstremisme vækker bekymring

  Venstreorienteret ekstremisme er ifølge en klassificeret efterretningsrapport set af SPIEGEL tiltagende i Tyskland. Antallet af voldelige militante er steget med en femtedel siden 2005, og forbrydelser steg kraftigt i første kvartal af 2011. Myndighederne intensiverer deres overvågning af scenen.

  Tyskland´s hjemlige efterretningsagentur har advaret om, at en militant venstreorienteret bevægelse er tiltagende i landet. Et brandstiftelsesangreb på kabler der forårsagede forstyrrelse i jernbanenetværket i Berlin sidste måned, har kastet lyset på venstreorienteret ekstremisme, og officielle tale afslører en kraftig stigning i vold i år.

  ”Sikkerhedssituationen er markant forværret”, siger en fortrolig rapport om den radikale venstreorienterede scene udfærdiget af regionale og nationale efterretningsagenturer. Antallet af venstreorienterede aktivister anset for tilbøjelige til vold er steget med mere end 20 procent fra 2005 til 2010, nående alle tiders rekord på 6.800, siger rapporten.

  Antallet af forbrydelser begået af ekstremister i første kvartal af 2011 var signifikant højere end samme periode sidste år, tilføjer rapporten.

  Myndigheder peger på protesterne mod G8 topmødet i Heiligendamm i Tyskland i 2007 som starten på eskaleringen af venstreorienteret vold. Anti-globaliseringsdemonstrationerne, med deltagelse af tusindvis af folk, var ”vendepunktet i udviklingen af tysk venstreorienteret ekstremisme”, siger rapporten.

  Myndighederne er bekymrede over, at den militante venstrefløj tiltrækker støtte fra unge mennesker, der indtil videre har stået udenfor kernen af den venstreorienterede scene. Den er begyndt at appellere til en voldelig, spændingssøgende og mindre ideologisk ungdomskultur.

  Men til trods for forøgelsen af forbrydelser ser tyske efterretningsmyndigheder ikke en ”terroristdimension” i tendensen. Dette modsiger direkte et anslag fra den tyske statsadvokat, der har indledt et antal undersøgelser vedrørende venstreorienterede voldshandlinger.

  I øjeblikket klassificerer det hjemlige efterretningsagentur 767 folk som ”voldelige venstreorienterede ekstremister”. De fleste af dem er yngre end 26 år, og 84 procent af dem er mænd.

  I de seneste måneder har myndighederne kraftigt forøget deres overvågning af den stærkt venstreorienterede scene, ved eksempelvis at rekruttere informanter. Målet er at skaffe et overblik over deres mål og adresserne på mistænkte.

  Kommentar by Henrik Gøtke — 15. maj 2012 @ 11:27

 86. LFPC, dine faktamættede bidrag er guld værd. Og her rammer du noget centralt:

  “…indvandreres ve og vel er helt sekundært og snarere et påskud for de grupperinger på de politiske yderfløje der kæmper om at beherske ‘gaden’.”

  Det har længe været indlysende at indvandrerdebat ikke har indvandring som fokus fra venstrefløjens side, men kun ses som et politisk spil. Det er ikke kun på den ekstreme fløj det sker. Man kan jo ikke sige fra uden at blive stemplet som racist, Breivik-klon, voldsparat, provinsiel, uempatisk, ligeglad med verden, eller værst af alt: Højreorienteret!

  Jeg havde en samtale med min datter, hendes sydafrikanske kæreste, og min næstældste søn efter aftensmaden i går. Vi kom til at snakke om starten på det hele, som de gerne ville vide noget om. Jeg fortalte om de tyrkiske gæstearbejdere som kun skulle være her i kort tid, men som blev hængende. Enhver der ankommer et nyt sted med et begrænset tidsperspektiv sætter sig ikke som mål at blive integreret, men sætter sig for at løse den opgave der er blevet stillet, for derefter at forlade scenen igen. Min sydafrikanske svigersøn er velintegreret og velorienteret. Mine børn har med deres nordnorske og samiske barndom en glimrende forståelse for kulturel anderledeshed. De forstod udmærket problemstillingen: Man sidder fast i en forestilling selvom virkeligheden ændrer sig. Indvandringen i vor tid blev født med den bias at de ikke skulle integreres. Selvom virkeligheden ændrer sig, selvom fakta tårner sig op og horisonten synes tynget af tunge uvejrsskyer, er det stadig den oprindelige politiske konflikt der løber rundt med os: Hilmar Baunsgårds og Anker Jørgensen, overfor Glistrup og den nye politiske tidsalder som startede i 1973. Jeg er af den overbevisning at det der for de radikale startede som ægte indignation over det de opfattede som en uværdig kritik af enkelte indvandrere har udviklet sig til en art traume, en loyalitet overfor sig selv og sin egen historie der umuliggør en revurdering. De forsøgte sig i 90’erne med at ophøje det til et menneskesyn, mens det i virkeligheden er en intern radikal konflikt som ingen formår at prikke hul på. Det samme gælder i mindre grad S, som i stedet fik en “sort” udgave af sig selv at slås med i form af DF. Det specifikke problem vi slås med i DK er partipolitisk loyalitet, og det farver vores indvandringsdebat. Evig og altid skal problemer med indvandring gøres til et politisk spørgsmål selvom det retteligt er et socialt problemfelt som burde være let at håndtere.

  Dette var vel egentlig selvfølgeligheder, og i nogen grad OT. Måske prøver jeg bare at udbygge LFPC’s tese med lidt egenerfaring, og at blive lidt klogere på vores tid samtidig. Jeg er heller ikke blind for at der bag de politiske kampe er en virkelighed, og at den politiske historie i Danmark ikke blot kan reduceres til traumer og loyalitetskonflikter.

  Kommentar by Høgsbro — 15. maj 2012 @ 12:12

 87. @Svend,

  Du har helt ret i, at fodboldbøllerne ikke har meget til fælles med os nationalkonservative. Personligt har jeg aldrig været til en fodboldkamp, ligesom jeg aldrig har slået eller truet et andet menneske. Men så længe venstrefløjen sætter os i bås, er det en god taktik at belyse problematikken med den påstået racistiske højrevoldsbølge i Århus. Og hvis der rent faktisk var en sådan kæmpe bølge, så ville jeg også se den som et problem, som skulle løses under alle omstændigheder. Den slags kan vi ikke tillade i vores samfund.

  Kommentar by Vest — 15. maj 2012 @ 14:17

 88. Lidt mere Infomediastatistik. Jeg grupperede i går artikler fra JP og Århus Stiftstidende som indeholdt ordene “Århus”, “overfald” og “indvandrer” i forskellige kategorier.

  Artikler af relevans for denne postering behøver selvfølgelig ikke at indeholde ordet indvandrer. Der bruges ofte vendinger som “af mellemøstlig herkomst” eller “af anden etnisk herkomst”, f. eks. Jeg har derfor lavet en mere generel søgning på artikler indeholdende “overfald” og “Århus” i JP og Stiften.

  For at begrænse antallet har jeg kigget på året 2011. Der kommer 215 hits på de to termer sammen. Jeg har gået lidt over halvdelen igennem og kategoriseret dem efter hvad der er det primære fokus. En forekomst svarer altså ikke nødvendigvis til en enkelt voldsepisode. 20 artikler blev udeladt – læserbreve, eller ikke relevant for Århus.

  Resultaterne blev således:

  Indvandrervold mod danskere: 22 artikler

  Danskeres vold mod indvandrere: 1

  Hate crimes mod indvandrere: 1 (verbal vold og spyt)

  Vold mellem rockere og indvandrere: 1

  Vold indvandrere indbyrdes: 2

  Vold hvor etniciteten er ukendt: 18

  Vold danskere imellem: 16

  Vold mellem de politiske yderfløje: 22

  Baggrund/reportage der ikke klart lader sig kategorisere: 16

  Det er formentlig ikke kontroversielt at påstå at historierne med ukendt etnicitet ikke drejer sig om racistisk vold mod indvandrere – MSM ville ikke lade den slags guf passere dem forbi.

  Den ene voldsepisode mod andre etniciteter handlede om et større slagsmål på et værtshus der blev udløst af danske drukkenboltes tilråb til en etniker i selskab med danskere.

  Det er også bemærkelsesværdigt at rigtig mange historier i Århus Stiftstidende bruger en konstruktion der synes at være et særligt Stiften-kunstgreb: Når racistiske højreekstremister overfalder venstreekstremister er dette “racistisk vold”, selv om der intet foreligger om evt. etnisk tilstedeværelse. Når man skimmer disse historier får man en klar følelse af et selvbekræftende ekkokammer af antagelser. Alle er enige om at Århus er en utryg by at være indvandrer i. Eksemplerne mangler bare.

  Hvor bliver eksemplerne fra Uriaspostens kritikere på venstrefløjen af? Dette er jo en oplagt chance til at sætte Kim Møller på plads med konkrete eksempler. Hvis de kunne gøre det ville de gøre det. Men de kan åbenbart ikke.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 15. maj 2012 @ 22:53

 89. Jeg kommer lidt sent ind i kampen, så jeg har ikke umiddelbart tilfælde at bidrage med.

  Istedet undrer jeg mig lidt over, at 2010-overfaldet på rumæneren er med. Er det offeret eller motivet, der er det interessante?

  Hvis det er offeret der er interessant, så ville en sådan simpel liste over vold mod etniske minoriteter jo også inkludere autonome der tæsker højreradikale udlændinge, men det er vel ikke helt det, der er målet?

  Hvis det er motivet – det at overfaldet sker pga offerets baggrund, så må selvtægten mod rumæneren falde udenfor. Selv Stiften nævner i hvert fald intet om et fremmedfjendtligt motiv.

  Kommentar by Henrik — 15. maj 2012 @ 23:21

 90. ->88

  En præcisering af kategorierne. Jeg har kun én forekomst i “Danskeres vold mod indvandrere”, men mange flere i “Indvandrervold mod danskere”. Jeg begrunder dette i at artiklen om værtshusvolden mod en indvandrer var den eneste jeg fandt som omtalte noget konkret, i modsætning til alle luftighederne om Århus som racismens by osv.

  I modsætning hertil henfører de 22 forekomster i “Indvandrervold mod danskere” til noget konkret – konkrete overfald, artikler om helt konkrete unge voldsmænd i gangtunneller ved Gellerup, dokumenterede hændelser med pirattaxaer som en voldsrisiko for unge danskere på vej hjem, f. eks.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 15. maj 2012 @ 23:29

 91. En lille fodnote ang. volden “den anden vej”: Jeg husker også hvordan disse tidligere omtalte AGF-hooligans faktisk selv blevet overfaldet ganske voldsomt af indvandrere. En AGF-hooligan blev ligefrem skudt gennem hovedet og i benet: http://www.bt.dk/krimi/skud-30-personer-angreb-agf-hooligans

  Men her skal det primært handle om “højreorienteret racistisk vold” i Århus og ikke om volden den anden vej. Jeg laver selv en søgning en af de kommende dage for at se, om der kan tilføjes mere til listen over de racistiske voldsepisoder mod indvandrere i Århus.

  Kommentar by Vest — 16. maj 2012 @ 00:12

 92. polyb, hvor er du henne?

  Kommentar by tusmørke — 16. maj 2012 @ 00:22

 93. Vest:

  Den episode du taler om var ikke White Pride. Der var tale om en indflytterfest, hvor nogle folk fra Danmarks Nationale Front var inviteret. Ham der blev skudt af udlændingene var udenforstående, og havde intet med DNF at gøre.

  Kommentar by Henrik — 16. maj 2012 @ 00:45

 94. @93 Henrik,

  Ok, så det var tydeligvis en blandet forsamling, hvor der var både AGF-hooligans, folk fra DNF og helt udenforstående. Jeg kendte ikke detajlerne. Der ringede bare pludselig en klokke, som mindede mig om at nogle af disse folk var blevet angrebet og beskudt meget voldsomt. Og så kunne jeg huske, at medierne beskrev dem som “AGF-hooligans”.

  Kommentar by Vest — 16. maj 2012 @ 10:32

 95. Der var ingen AGF-hooligans med – det var en rygmarvsreaktion i pressen, som blev korrigeret senere.

  Kommentar by Henrik — 16. maj 2012 @ 10:36

 96. Ja men det er åhh så flot af Kim Møller og lancere en sådan rubrik, men da han samtidig har blokeret for alverdens link fra div. medier må man jo selv nævne lidt af ugens og årets voldsepisoder fra højrefløjen

  Benny Ragner fra Dansk Folkeparti- Sigtet for vold mod pizzaria gæst og hærværk mod pizzabar.

  Kenni Blegvad- Dømt for drab på et avisbud med indvandrerbaggrund, nu igen sigtet denne gang for vold med strømpistol.

  Kasper Mortensen- DDL`er 3 domme for grov vold, heriblandt overfald på dørmand med strømpistol.

  Kommentar by Peter P — 24. juni 2012 @ 21:42

 97. – Peter P.

  Jeg blokerer ikke for links, men spamfilteret stopper kommentarer med links, som herefter skal godkendes, hvilket sket smertefrit.

  Kan iøvrigt ikke se hvordan de tre sager understøtter din dagsorden.

  Kommentar by Kim Møller — 24. juni 2012 @ 22:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper