12. maj 2012

Che Guevaras kamp til døden, var “en kamp mod mænd bundet til en pæl. Altså: En kamp til andres død.”

Den almene portrættering af Che Guevara er noget jeg har beskæftiget mig med flere gange. Dansk-chilenske Rubén Palma har begået en faktamættet artikel, der efter min mening er noget nær det bedste der er skrevet på dansk om emnet. Fra JP Blogs – Helten Che Guevara: Den kendte – og den mindre kendte.

“Danske hjemmesider viser også begejstring for hans menneskelige kvaliteter. I følge Wikipedias danske version, er et af hans mest berømte citater: “Lad mig fortælle dig, med risiko for at synes latterlig, at den sande revolutionære er styret af store følelser af kærlighed. Det er umuligt at tænke på en autentisk revolutionær uden denne kvalitet.”

Og i Store Danske Gyldendals åbne encyklopedi kan man læse: ”Che Guevaras karismatiske figur har stadig stor symbolsk betydning i Latinamerika og dele af den øvrige verden på grund af hans personlige integritet og revolutionære idealisme.” Artiklen har et grønt verificeret stempel, som oplyser at dens indhold er godkendt af redaktionen. …

Det følgende videoklip, på 06:40, er et godt bevis på, at det er umuligt at afmontere en myte, når der er et massivt ønske om og/eller behov for at fastholde denne. Vi ser Che Guevara d. 11. december. 1964, overfor FNs General Forsamling. Han siger: “Fusilamientos, sí, hemos fusilado, fusilamos y seguiremos fusilando mientras sea necesario. Nuestra lucha es una lucha a muerte!” Oversættelsen: ”Henrettelser (ved skydning), jo, vi har henrettet, vi henretter og vi vil blive ved med at henrette så længe det er nødvendigt. Vores kamp er en kamp til døden!”

(Che Guevara taler i FN, 11. december 1964; Youtube)

Che Guevaras klippefaste overbevisning skinner igennem hans næsten syngende, henrevede stemmeførelse. Men… han taler om henrettelser af politiske fangere. Denne “kamp til døden”, var en kamp mod mænd bundet til en pæl. Altså: En kamp til andres død. Nogle af fangerne havde Che Guevara egenhændigt henrettet med sin pistol. Skulle dette klip, som blev vist på alverdens TV stationer, ikke have været nok til at føle dyb afsky for denne “helt”?

Nyere materiale om Che Guevara viser, hvordan hans evner er blevet voldsomt overdrevet – og hans afstumpede og voldelige personlighed, metikuløst skjult. Det ville være en umulig opgave for denne blog, at beskæftige sig indgående med de utallige udeladelser og halve sandheder, som har været med til at skabe det glorificerede billede.

Opgaven er ellers grundigt udført i bogen: “El Canalla – La verdadera historia del Che “, 2010, (”Den Nederdrægtige – Ches sande historia”) af Nicolas Marquez, argentinsk jurist og journalist. …

I den dagbog fra 1952, som dannede grundlag for filmen “Motorcykeldagbog”, fantaserede Che Guevara allerede om sin fremtidige fremfærd. Han skrev: ”… aullando como poseído, asaltaré las barricadas o trincheras, teñiré en sangre mi arma y, loco de furia, degollaré a cuanto vencido caiga entre mis manos…Ya siento mis narices dilatadas, saboreando el acre olor de pólvora y de sangre, de muerte enemiga; ya crispo mi cuerpo, listo a la pelea…” Oversættelse: “… hylende som en besat, vil jeg storme barrikader og skyttegrave, vil jeg dyppe mit våben i blod og, skør af raseri, vil jeg halshugge enhver besejrede som måtte falde i mine hænder… Jeg mærker allerede mine udvidede næsebor, smagende den syrlige duft af krudt og blod, af fjendens død; jeg spænder allerede min krop, rede til kampen…”

Che Guevara var en flittig leverandør af sociopatperler. I et brev sendt i januar 1957 til Hilda Gadea, hans første kone, skrev han. “Aquí, en la selva cubana, vivo y sediento de sangre, escribo estas ardientes líneas inspiradas…” Oversættelse: “Her i den cubanske jungle, levende og tørstig efter blod skriver jeg disse glødende inspirerede linjer…” Dette brev og flere andre, ligeledes dele af hans dagbøger, underskrev han som ”Stalin II”.

“Marcharemos el sendero de la victoria incluso si cuesta millones de víctimas atómicas… debemos mantener nuestro odio vivo y aventarlo hasta el paroxismo”. November 1962, til London Daily Worker. Oversættelse: “Vi vil marchere på sejrens sti selvom dette skulle koste millioner af atomofrer… vi skal holde vores had levende og blæse det op til et klimaks.”

“El odio como factor de lucha, el odio intransigente al enemigo, que impulsa más allá de las limitaciones naturales del ser humano y lo convierte en una eficaz, violenta, selectiva y fría máquina de matar.” Sagt af Che Guevara, i april 1967, i en tale til delegerede fra Asien, Afrika og Latinamerika.” Oversættelse: ”Hadet som en kampkatalysator, det kompromisløse had, som bringer et menneske ud over dets naturlige begrænsninger, og forvandler det til en effektiv, voldelig, selektiv og kold dræbermaskine.”

En hurtig besked til de bøsser, som skulle tænke sig at bruge Che Guevaras portræt i en demonstration: Han var dybt homofobisk. Ifølge flere kilder, var han med til at oprette den første cubanske fangelejr, Guanahacabibes, for homoseksuelle og andre ”afsporede”. Angående BZere og kinesiske dissidenter med sympatier for Che Guevara… i en stat under hans indflydelse, ville de for alvor have fået kærligheden at føle. …

Da Che Guevara henrettede en mand for første gang, i januar 1957, skrev han i sin dagbog: “Acabé con el problema dándole un tiro con una pistola del calibre 32 en la sien derecha? Sus pertenencias pasaron a mi poder” Oversættelse: “Jeg løste problemet ved at give ham et skud med en pistol kaliber 32 i hans højre tinding. Hans ejendele blev mine.” Den henrettede var en bonde, som mistænktes for at være stikker for regeringens tropper. … Fra 1957 til begyndelsen af 1959, beordrede Che Guevara 33 registrerede, summariske henrettelser – de fleste blev udført af ham selv.

Efter oprørshærens sejr blev Che Guevara militærchef for ”La Cabaña”, fra januar til september 1959. “La Cabaña” var et gammelt fort, hvor politiske fjender; funktionærer, soldater og kollaboratører for den forhenværende regering, blev holdt i fangenskab. Che Guevara, som også var medlem af Comisión Depuradora (bare navnet: Udrenselses Kommission), stod for hundredvis af henrettelser, som han ofte overværede mens han drak spiritus og røg cigarer. …

Notorisk var mordet på José Castaño. Episoden beskrives af øjenvidnet Napoleon Vilaboa, Che Guevaras egen medhjælper i “La Cabaña”, i dokumentaren fra 2007; ”Anatomía de un mito”. Mens Che Guevara gik rundt om bordet, hvor José Castaño sad, trak han sin pistol og skød ham 2 gange i hovedet. José castaño var chefen for Batistas antikommunistiske kontor; en bureaukrat, som havde undersøgt kommunistiske aktiviteter, men ikke havde begået ulovligheder. …

Temmelig sigende var hans rivalitet med en anden officer fra oprørshæren; Jesús Carreras. Episoden beskrives af to andre officerer; Armando Feites og Elías Nazario. Rivaliteten var så udtalt, at cubanerne forslog at striden skulle afgøres med en duel; mand til mand. Men Che Guevara trak sig. Efter revolutionens sejr blev Jesús Carreras anklaget for antirevolutionær virksomhed, og derpå henrettet. …

“No me maten! Soy el Che Guevara y para ustedes valgo más vivo que muerto!” Oversættelse: Dræb mig ikke! Jeg er Che Guevara og jeg er mere værd for jer i live end død!” … Han var omringet, havde ikke den mindste chance for at undslippe og kampen var tabt. Så løftede han sit gevær som tegn på overgivelse, og straks fortalte han hvem han var i et forsøg på at rede sig… Var det ikke en “kamp til døden”, Che Guevara proklamerede…”

Oploadet Kl. 12:51 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/36909/trackback

39 Comments »

 1. Sjovt som kommunisternes udryddelse af “klassefjender” og “kontrarevolutionære” til forveksling ligner muslimernes hellige nedslagtning af “vantro” og “frafaldne”.

  Forskellig indpakning, samme lort!

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 12. maj 2012 @ 13:16

 2. 1.Ich bin Allah

  Ja !

  Men forskellen er ens mellemkommunister og socialister – her i landet.

  Statsministeren er angiveligt tidl. kommunist – men springet derfra til socialisterne har kun været et lille hop.

  Samme socialister går jo fint i spand med Allah´s ” krigere” !

  Kommentar by Vivi Andersen — 12. maj 2012 @ 13:37

 3. Muslimsvinenes pædofets adfærd, ligner til forveksling Che Guevaras. De fandt begge stor førnøjelse i at dræbe alle, der stod i vejen for dem og deres syge ideologier.

  Kommentar by Nielsen — 12. maj 2012 @ 13:57

 4. Et meget fint indlæg fra Palma, som belyser den side af Guevara som man ikke må tale om. Han var en morderisk revolutionær og ikke mere ædel end alle mulige andre banditter, som vil omstyrte og undertrykke.
  Men på grund af bl.a. noget så banalt som hans udseende har Guevara fået et andet eftermæle.

  Kommentar by Vest — 12. maj 2012 @ 14:15

 5. Hvem så den autentiske film på DR1 – “Mogadishu”?

  Om kapringen af tysk fly i 1977 – og mordet på Schleyer.

  Kapreren havde en t-shirt med Che G.
  Den psykiske terror, de ca. 70 charterturister blev udsat for i dagevis – fortæller alt om folkefærdet.Det fik Breivik til at ligne en sand amatør.
  Filmen gav også indblik i samarbejdet mellem venstreorienterede fra vestlige lande, kommunister og palæsstinensere.

  Selvfølgelig havde DR valgt at sende den på den anden side af midnat.
  Man håbede vel på, at de færreste så ville se “samarbejdet”,

  I det hele taget skulle man tro, at der kun fandtes børn i DK. Børneudsendelse i tide og utide. Og det selv om de har EN HEL BØRNEKANAL – kun for børn.

  Kommentar by L. Johs — 12. maj 2012 @ 14:58

 6. Che’s psykopatiske voldsorgier skræmte tilsyneladende Castro, da han indså at denne galning ville stræbe efter hans stilling. Derfor ‘eksporteredes’ han først til Angola, hvor han med de cubanske soldaters træning af angolanere var årsag til endnu et blodorgie, og foranledigede at landet i mange år fremefter udkæmpede en brutal lemlæstende borgerkrig.

  Han besøgte ligeledes Mocambique endnu et land der har lidt under blodige oprør.

  Hans ekskursion til Bolivia var Castros måde at få fjernet en nu for, farlig og besværlig konkurrent.

  Da Madonna poserede i sit Che udstyr på coveret til hendes American Life Cd støttede hun samtidig et regime der kriminaliserer bøsser og alt der blot ligner bøssemanerer. Hvadbehager!!

  Er der venligst ikke nogen der vil informere Angelina Jolie om, at hendes tatovering med sit idol også er om hans eksekutionspelotoner og koncentrationslejre, der fremprovokerede en af de største flygtningekriser i historien på denne halvkugle!!

  Når rockstjerner hylder Che ved koncerter aner de vidst ikke, at han med stor glæde afmonterede langhårede hippier fra livet.

  Ligeledes hans syn på sorte hvor han udtalte: “Negeren er doven og bruger sine penge på frivoliteter, hvorimod europæerne ser fremad, er organiserede og intelligente…Vi skal udrette nøjagtig det samme for de sorte som de sorte gjorde for den Cubanske revolution. Hvilket er det samme som: INGENTING!”

  Til anbefaling en ud af mange artikler fra Humberto Fontova:
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/07/castro-tredje-reich.html

  Desværre er eksemplerne med denne galskab med baggrund i kommunismen alt for mange og triste. Så næste gang man ser en med en Che ‘udsmykning’ uanset materiale eller sted var det passende at hjælpe vedkommende til at indse, at det netop var denne politiske overbevisning der førte til ugerningerne.

  Kommentar by synopsis-olsen — 12. maj 2012 @ 15:08

 7. I dag kan man i “danske” kiosker, købe cigaretter med hans portræt på. Gad vide om der også findes nogle med et billede af Adolf?

  Kommentar by Kratos — 12. maj 2012 @ 15:34

 8. Gad egentlig godt have denne på en t-shirt:

  http://hodja.files.wordpress.com/2007/12/che.png

  Kommentar by Hr. Snusk — 12. maj 2012 @ 15:42

 9. Den spanske bog om Che G, burde oversættes til dansk, men det bliver næppe på Politikens forlag eller Gyldendal.

  Kommentar by Lars H — 12. maj 2012 @ 17:26

 10. “Opgaven er ellers grundigt udført i bogen: “El Canalla – La verdadera historia del Che “, 2010, (”Den Nederdrægtige – Ches sande historia”) af Nicolas Marquez, argentinsk jurist og journalist. Bogen kan købes på http://www.amazon.com.”

  Kommentar by Lars H — 12. maj 2012 @ 17:28

 11. Hey kratos stod i superbrugsen og fik også øje på Che guevara cigaretpakker med billede af ham på pakken. Vist nok bare kaldet Che.

  De pakker må sælge som slik på nørrebro og omegn hvor man går rundt med che t-shirts og tror man er inn med rastahår og farvede hippiebukser.

  Jeg kan nu ikke se det fede i at tilbede en massemorder med så mange liv på samvittigheden.

  Marxistisk propaganda nu også synlig i fødekæden. Eller sådan set bare hvor man nu end bevæger sig i dag sørgeligt.

  Kommentar by Frank — 12. maj 2012 @ 17:42

 12. Skal vi ikke bare slå fast at INGEN kommunistiske revolutionære hovedpersoner i verdenshistorien bør være forbilleder for nogen som helst. Blodtørstige, hævngerrige massemordere er de én som alle.

  Jeg prøver med min BEDSTE vilje at forstå hvordan en person som Che kan være så massivt et idol og en kultfigur i et hav af hjem i Danmark. Billedet er af hans ansigt er vel produceret i milliarder af eksemplarer.
  Men måske er det kun dele af hans person man idoliserer?
  Selektiv hukommelse?

  Eller hvad? Hvad foregår der egentligt? Hvem har blåtstemplet hans person, og kommunismen i dets mange afskygninger egentligt?
  Hvad er det man hylder som dansker? Det er meget svært at forstå. Han kan vel næppe kaldes et forbillede med de ugerninger og blodbad som han og Castro spredte overalt i latinamerika og Afrika.

  Prøv at gå rundt med en t-shirt af Adolf Hitler, og se om reaktionerne er de samme som hvis du går rundt med Ché. Det siger ALT om det vanvittige hykleri der er på venstrefløjen. Hvem siger ikke at Ché ikke ville have været ligeså systematisk i hans udryddelser af anderledes tænkende og fjender af regimet som Adolf, hvis han havde muligheden?
  Stalin var i hvert fald ikke bleg for at udrydde et par millioner mennesker.

  Hjernevaskede unge tror vitterligt at revolution er vejen frem og retfærdig. Men måske de skulle granske bare en smule i de forskellige “socialistiske” og kommunistiske revolutioner rundt omkring i verden de sidste 100 år. Måske de bliver lidt klogere.

  Idoldyrkningen af Ché er dog fuldstændigt vanvittig. Det er ligesom med Arafat. Araberne havde ingen forbilleder ingen helte, og så dukkede Arafat op og han blev straks et idol og folk dyrkede ham. Også i Danmark.
  Hvilke forbilleder venstrefløjen har dyrket. Jeg ville skamme mig gevaldigt hvis jeg så op til sådanne personer.

  Men nu sælges der åbenbart også cigaretter med massemorderen(som Breivik konstant kaldes, for at sammenligne) Ché Guevara. Socialisterne og kommunisterne vil bare ikke lære af fortidens fejl. De fortsætter i samme spor.

  Kommentar by endnu en vantro — 12. maj 2012 @ 18:49

 13. > 6 synopsis-olsen:

  Det med Angelina Jolie kan du selv lave, via usawa (a) unhcr.org – skriv hendes navn i titlen. Samtidig når du på denne måde hendes medarbejdere = gruppepres.

  ==> Instead of ’smartphone’ pro-mobile-internet.zxq.net <==

  Kommentar by Michael Laudahn — 12. maj 2012 @ 19:52

 14. Til Endnu en vantro

  Jeg idoliserede che som teenager da jeg troede han var en sand frihedshelt og havde endda et lille billede af ham. men naiv som jeg var havde jeg aldrig læst om ham og havde ingen viden overhoved det var bare sejt troede jeg!!!.

  På den måde kan jeg godt relatere til hvorfor så mange ser ham som en helt fordi de unge er blevet hjernevasket til at tro på alt hvad der kommer fra Medierne, Fjernsyn og politikere (Eliten)

  Hvis jeg prøver at konfrontere en che fanboy er jeg en klam nazist
  og man kan lige så godt opgive yderligere diskussion da han er besat af den tanke at alle der ikke deler hans holdning er nazister.

  Venstrefløjs hykleri når det er værst men det er aldrig for sent at erkende sine fejl og få rettet op på dem i tide.

  Kommentar by Frank — 12. maj 2012 @ 20:27

 15. Che: “Lad mig fortælle dig, med risiko for at synes latterlig, at den sande revolutionære er styret af store følelser af kærlighed. Det er umuligt at tænke på en autentisk revolutionær uden denne kvalitet.”

  Ja latterlig bestemt, men maaske nærmere absurd, alt efter ens følelser for de 100 mio. ofre for de disse “sande revolutionære”. Det sidste der kommer en paa tanke, er bestemt kærlighed.

  Hvad egentlig driver dem er selvfølgelig rent had, misundelse og magtbegær.

  Kommentar by marius — 12. maj 2012 @ 20:57

 16. @Frank. Og det er også sådan alle unge teenagere og andre naive personer tænker. Han er sej og cool. Og når der er millioner der dyrker det billede af socialisten, så må han være ok. Og hans billede er jo blåtstemplet som sagt af millioner rundt omkring i verden. Hvilken skam at de ikke gider at bore i hvilket monster han og andre kommunistiske ledere var.
  De behøver sådan set ikke at tænke, de får det serveret på et sølvfad, og så er det nemmeste i verden at følge alle de andre på ens alder der tror de er cool og hippe.
  Ligesom hjernevaskede kultmedlemmer der har en guru de ser op til.
  Man tør ikke stille de ubehagelige spørgsmål, og gå i dybden. Man holder sig til overfladen, for den kender man og der er trygt og sikkert og rart at være.

  Kommentar by endnu en vantro — 12. maj 2012 @ 22:24

 17. Sikke et held da, at I har fundet den eneste sandhed …

  Kommentar by Scavenius — 13. maj 2012 @ 00:16

 18. “No me maten! Soy el Che Guevara y para ustedes valgo más vivo que muerto, porque soy “big business” en t-shirts, carteles y amuletos.

  “…seguiremos fusilando mientras sea necesario…”

  Netop de rødes selvretfærdige omgang med “nødvendigheden” er et tilbagevendende tema hos den røde fløj. Man ser det eksempelvis også i Baader-Meinhof filmen, hvor de protesterer mod amerikanernes drab på uskyldige civile vietnamesere, men undskylder deres egne uskyldige ofre som værende “nødvendige”.

  Man ser det hos skrigeskinken Mette Frederiksen, hvor det er “nødvendigt” for hende at placere sine egne børn i en privatskole, mens det er umoralsk og forkert af andre at gøre det samme.

  Kommentar by Tolder — 13. maj 2012 @ 00:35

 19. @11

  I Coop kan man købe huer med hans portræt.

  Kommentar by Tolder — 13. maj 2012 @ 00:37

 20. Scavenius, du kan måske indvie “os” i den Sande Sandhed?

  Lad mig hjælpe lidt på vej:

  Che var torturbøddel. Men i Den Gode Sags Tjeneste selvfølgelig.
  Che rettede pistolen mod en bagbunden 10-årig drengs hoved og trykkede af. Han følte sig vel truet? Helt naturlig reaktion.
  Che lod homoseksuelle internere. Fair nok. De kunne jo bare lade være med at være homoseksuelle.

  Har du mere at bidrage med?

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. maj 2012 @ 01:32

 21. #17,. Scavenius.

  Hvis du er i tvivl, så fik du lige Den Høgsbro’ske lussing af Hr. Snusk(e).

  http://www.uriasposten.net/archives/36892

  Kommentar by Santor — 13. maj 2012 @ 11:53

 22. Denne morder che Gurovaran minder meget om anders behring Brækvi ved at opfinder sin egen gode sags tjeneste samfunds revolution, for at få tilfredsstillet sine personlige morderiske perversiteter.
  Æklet.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 13. maj 2012 @ 12:10

 23. @Santor (13/5-12@11:53):

  Du kan feste lige så meget du vil, du overbeviser mig ikke. Snusk kører bare videre i samme spor som tråden i øvrigt.

  Jeg skal indrømme at jeg overvejede at forsvare Polyb, for Hr. Høgsbros indlæg var for mig ret beset en sviner, også selv om det var en intelligent. Men dels måtte jeg erkende at jeg ikke kender (meget til) kombattanternes forhistorie, dels havde lussingen for mig at se en behagelig åben udgang der mildnede den elegant.

  Synes du virkelig stadig Smisk’s indlæg har sådanne kvaliteter?

  Kommentar by Scavenius — 13. maj 2012 @ 18:55

 24. #23 Scavenius.

  Det er jo som at kaste perler for svin.

  Genlæs venligst “Den Høgsbro’ske lussing” og du vil se at den ingenlunde er møntet på Polyb alene, men netop kommentarer som din i #17.

  Men nu du er her kunne du så ikke uddybe hvad du mener med at “vi” har fundet sandheden?

  Så vidt jeg kan se er der ingen der påstår noget sådan. Tråden indholder udelukkende kommentarer der giver udtryk for dyb foragt for en nakkeskydende massemorder som venstrefløjen fortsat hylder som en helt.

  Kommentar by Santor — 13. maj 2012 @ 20:14

 25. @Santor:

  Den er fin med dig. Måske jeg for fremtiden virkelig skulle undlade at diskutere med nationalister og traditionalister, for hvem “nationen” og “traditionen” bedst repræsenteres af folk som Meyer Lansky og “Lucky” Luciano.

  Kommentar by Scavenius — 13. maj 2012 @ 20:26

 26. Scavenius kunne du ikke bare fortælle os andre, hvad du mener?

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. maj 2012 @ 20:49

 27. #25 Scavenius.

  Eller måske du skulle bidrage med noget der kan bruges til at udvikle vores fælles viden om massemorderen og venstrefløjens helt Che?

  Vi ved i elsker morderen Che og andre voldspsykopater men det store spørgsmål vil altid være — Hvorfor?

  Hvad er det i finder så dragende ved folk med blod på hænderne? Får i et sus af blandingen af tænkt cigarrøg og kropslugte fra myrdede bønder? Er det euforien ved at gennempule en 19 år gammel socialistisk tøs der er skæv af hash og tanker om Che der tiltrækker jer så meget at I kan glemme blodet på jeres heltes hænder?

  Hvad fanden er det ved venstrefløjens sindssyge hyldest af en massemorder du ikke forstå folk “på højrefløjen” væmmes så meget ved?

  Kommentar by Santor — 13. maj 2012 @ 20:57

 28. @Hr. Snusk:

  Jeg synes vi har talrige eksempler på, at hvis man fortæller en løgn ofte nok, så bliver den til sidst (betragtet som) sandhed.

  Ang. Guevara: Jeg tror ikke hans modstandere var det ringeste bedre – men det er selvfølgelig bare min tro.

  Kommentar by Scavenius — 13. maj 2012 @ 21:21

 29. @Santor:

  Desværre, jeg ved sandsynligvis endnu mindre end de fleste herinde ;)

  Omvendt er jeg ret til gengæld ret sikker på, at du som det gode menneske du er hellere end gerne ville fortælle alt hvad du ved om Meyer og Luciano – dels for at fremme den gode dansk-amerikanske sag med en fortælling om disse helte, dels for at have råd til at propagere din egen godhed så meget mere. Så jeg må konkludere, at dér ved du ingenting! ;)

  Kommentar by Scavenius — 13. maj 2012 @ 21:51

 30. Det let omskrevne Göbbels-citat har du fuldstændig ret i.
  Skal det forstås sådan, at du mener blogpostens påstande om Che er løgnagtige/usande?

  “Ang. Guevara: Jeg tror ikke hans modstandere var det ringeste bedre – men det er selvfølgelig bare min tro.”

  Det her er noget ukonkret. Hvis påstandene om Ches gerninger er løgn, som du antyder ovenfor, så var hans modstandere altså heller ikke særlig slemme, eller hyr?

  Jeg har svært ved, at forstå hvad du prøver at sige.

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. maj 2012 @ 22:03

 31. Kim, her er måske en historie der er værd at kigge på. Det danske klenodie Bang & Olufsen bruger bizart nok Marco Evaristti som talsperson for firmaet og i promovering af virksomheden. Det virker mere end dumt, at B&O bruger en tåbelig ekstremist som Marco Evaristti, som bl.a. lavede den store Che-udstilling og altså hylder den kommunistiske massemorder. Hvad tænker de på i B&O? Dette burde være en stor medieskandale og B&O burde gøres opmærksomme på, hvilket tåbeligt initiativ dette er. Jeg mistede meget for B&O da jeg så det. Se her:

  http://www.bang-olufsen.dk/marco

  Kommentar by Frihed — 14. maj 2012 @ 03:52

 32. -> Frihed

  Ja, det er vanvittigt et respektabel firma frivilligt associerer sig med et sådant menneske. Holder mig nok fra historien – der er så meget.

  Kommentar by Kim Møller — 14. maj 2012 @ 05:11

 33. Jamen sødeste landsforræder scavenius

  Forstår du ikke, at det er ret meget dumt, at gå rundt med en T-shirts eller anden reklame for massemorderen behring Brækvi……,øh, che Guruvaran.

  Det kan da godt være der er andre “helte” som heller ikke er “smarte” men de dyrkes da heller ikke som Guru “helten” che Guruvaranen som faktisk kun er en simpel pervers massemorder, der troede han havde den rette “licens” til at dræbe anderledes tænkende.
  Hans “sag” kan ikke undskylde massemord på uskyldige civile.

  Enkelt personers vrangtanker om at massemyrde for deres helt egen “sag” fortjener ikke helte status.

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 14. maj 2012 @ 10:11

 34. Jeg tror, at jeg vil finde min gode gamle Che Guevara-tshirt frem og tage den på.
  Håber den stadig passer.

  Kommentar by Holgers ven — 14. maj 2012 @ 10:43

 35. @holgers syge ven
  Det er stadig lidt for koldt til T-shirts, så husk at finde din gamle spændetrøje frem ogaå :D

  Kommentar by li (islamonausea lidende) — 14. maj 2012 @ 13:31

 36. Scavenius bruger i løbet af ganske få kommentarer flere undvigemanøvrer: Et par spærreballoner i form af to navne sendes op for at forhindre indtrængende fakta i at nå frem. Oven i købet antydes det at de nævnte navne repræsenterer skurkagtige sind og at alle på højrefløjen er en del af deres skurkagtighed. Et tyndt røgslør lægges ud i form af en henvisning til at modstanderne nok heller ikke var guds bedste børn.

  Scavenius, du er så tæt på at undsige postens budskab. Hvorfor ikke gå hele vejen?

  Og så påstår du aldeles skamløst at det er alle andre end dig selv der herinde ikke kan finde ud af at køre en debat. Virkelig?

  Kommentar by Høgsbro — 14. maj 2012 @ 23:38

 37. Høgsbro:

  Du har helt ret, jeg har dummet mig. Jeg har antydet, at de kræfter I arbejder for, på grund af deres organisationsform skulle være “skurkagtige” og på anden måde etisk belastede.

  Det vil jeg gerne på det indstændigste undskylde. Jeg ser som vi alle med stor glæde og forventning frem til mit liv i “Nyt Danmark”.

  Jeg håber du kan tilgive mig.

  Kommentar by Scavenius — 15. maj 2012 @ 22:55

 38. […] Che Guevaras kamp til døden, var “en kamp mod mænd bundet til en pæl. Altså: En kamp til andre… Like this:LikeBe the first to like this post. Skriv en […]

  Pingback by Massemorder til børneværelset – set i Bilka « Hodjanernes Blog — 18. maj 2012 @ 23:39

 39. bag mickael kors

  Kommentar by bag vuitton — 27. april 2014 @ 12:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper