23. maj 2012

“Privatskoler suger penge ud af folkeskolen”, lød det fra LO – ukritisk gengivet af Berlingske Tidende mv.

Igår kunne man på TV2 News høre skolelærerformand Anders Bondo Christensen klynke over lærernes arbejdsvilkår, hvad til dels hang sammen med den udbredte brug af ‘inklusion’. Løsningen var flere penge, og det vil altid være fagforeningernes kort, selvom de jo egentligt burde argumentere for mindre ‘inklusion’ og lukkede grænser.

Der er ingen medier der forbinder punkterne, og problematisere multikulturen. Tværtimod, så gengiver både Ritzaus Bureau og Berlingske Nyhedsbureau ukritisk historien fra det LO-ejede Ugebrevet A4 (LO-ejet), hvor i det postuleres Nye privatskoler suger penge ud af folkeskolen.

I den virkelige verden er det noget nær omvendt, som man kan læse på 180 grader.

“Overskriften dækker over, at flere og flere elever forlader de kommunale folkeskoler, bl.a. i forbindelse med at nogle af dem nedlægges i små bysamfund, og nye friskoler omvendt oprettes. Men for hver gang, det sker, sparer kommunerne, der jo finansierer folkeskolerne, faktisk penge.

Eftersom kommunerne kun skal sende 75 procent af deres udgifter ved en plads i folkeskolen med eleven over til dennes nye private skole, opnår de en besparelse på 25 procent af deres udgifter, når elever skifter fra offentlig til privat skole.

De samlede udgifter til kommunale folkeskoler i Danmark på cirka 40 mia. kr. Hvis alle elever i folkeskolen fra i morgen skiftede til private skoler, så ville besparelsen umiddelbart være på 10 mia. kr.”

(Berlingske Tidende, 22. maj 2012: Nye privatskoler suger penge ud af folkeskolen)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/37230/trackback

1 kommentar »

  1. Problemet er vel snarere, at 1/3 af folkeskolens budget går til at nurse den 1/4 af eleverne der dårligst kan følge med og 0% går til at styrke den 1/4 der klarer sig bedst og som vi fremover skal leve af.

    Privatskolerne og forældrene har fattet at den går ikke.

    Der går nok desværre 10-15 år før Anders “vi skal ned til bunden”-Do har fattet det.

    Kommentar by NielsEbbesen — 23. maj 2012 @ 17:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper