13. januar 2006

Glashuset: Røster fra undergrunden (Jyllandsposten, 13/1-06)

13/1-06 Jyllandsposten (Michael Enggaard).

Glashuset: Røster fra undergrunden 
 
Aviserne har ikke længere monopol på debatstoffet. Bloggerne er derude. 
 
Et sted midt i Århus sidder Kim Møller og skriver historiespeciale om islam, men han har andre gøremål ved computeren. Den 34-årige universitetsstuderende fører webloggen Uriasposten.net, en af undergrundsdebattens talrige stemmer.

Kim Møller kan få indlæg optaget i landets aviser, men med netdagbogen er han sin egen udgiver. Han ytrer sig ucensureret og i det omfang, han ønsker det.
Denne blogger er kulturkonservativ, mere konservativ end de konservative, mindre socialdemokratisk end Dansk Folkeparti.

»Jeg ser nationalstaten som en nødvendig enhed og er følgelig imod EU-projektet. Indvandring er ikke principielt et problem, men med indvandring fra kulturfjerne lande og en veludviklet velfærdsstat er det en farlig utopi,« mener Kim Møller. Fra dette udgangspunkt kommenterer han mainstreamdebatten, ofte ved at henvise til udsagn i avis- og magasinartikler og gå i haserne på afsenderne. I gennemsnit bruger han to timer om dagen på at opdatere weblog og reagere på læserkommentarer.

Vidensfundamentet er danske og udenlandske aviser, som han linker til på hjemmesiden, og han er derudover orienteret mod amerikanske kilder som The American Conservative og Bush-lejrens Frontpagemag.com. »Jeg er en del af et netværk, der forsynes med rundsendte artikler. Det sker ofte, at jeg ser de etablerede medier henvise til disse artikler flere dage efter, at jeg har læst dem. Jeg tror, at bloggere flytter noget – og vi får afløb for vores frustrationer,« siger Kim Møller, der siden 2003 har haft over en halv million besøgende.

Oploadet Kl. 01:00 af Kim Møller — Direkte linkKommentarer lukket til Glashuset: Røster fra undergrunden (Jyllandsposten, 13/1-06)
Arkiveret under:

No comments yet.

Comments are closed.

RSS feed for comments on this post.

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper