7. august 2006

Venstrefløjen og terrorsympatiserende arabere atter engang i uskøn forening

Enhedslisten og Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening havde idag indkaldt til endnu en anti-israelsk demonstration på Rådhuspladsen i København, denne gang med et krav om at frede Hizbollah under den igangværende retræte. Sappho har på fornem vis hudflettet det absurde i venstrefløjens samarbejde med terroristiske islamister, senest med følgende citat fra Enhedslistens Arne Lund.

Men nu må du altså ikke udlægge det her til, at der er voldsomme ideologiske divergenser mellem os og Hizbollah-folkene. Det er der selvfølgelig på en eller anden måde, men vi har også en fælles sag at kæmpe for, ikke, ikke? Jamen det har vi, ikke? Altså vi understreger, at vi er ikke religiøse, og vi tager afstand fra deres tilknytning til Syrien og Iran. ikke? Men vi har en fælles sag, der hedder, at zionismen skal bremses, og Israels fremfærd skal stoppes, ikke?”

Modkraft mener ikke overraskende at det er legitimt at fundere nærmere om hvorvidt Hizbollah er en ven eller fjende, og kun SFs Holger K. Nielsen kunne direkte adspurgt få sig selv til entydig afstandtagen fra terrororganisationen. Han citeres for følgende – direkte rettet mod dagens demonstration.

“Hvordan vil du reagere, hvis der er Hizbollah-flag ved demonstrationen?

– Så vil jeg slet ikke tale, svarer Holger K. Nielsen.”    

Idag kunne Enhedslistens røde flag så ses i uskøn forening med Hizbollahs gul/grøne og sort/gule med maskinpistol-logoet, også under Holgers tale. 

 

Vanen tro var der adskillige Nasrallah-fotografier, ofte båret af børn – og sikke et idol. 

Minut har sakset en række citater, der illustrerer graden af jødehad hos Hizbollahs leder Nasrallah.

“If they (Jews) all gather in Israel, it will save us the trouble of going after them worldwide.” (Daily Star, 23/10-02)

“If we searched the entire world for a person more cowardly, despicable, weak and feeble in psyche, mind, ideology and religion, we would not find anyone like the Jew. Notice, I do not say the Israeli.” (New Yorker, 14/10-02)”.

“Martyrdom operations – suicide bombings – should be exported outside Palestine. I encourage Palestinians to take suicide bombings worldwide. Don’t be shy about it.” (Washington Times, 6/12-02)

Det siges at Mogens Lykketoft var den eneste der tog klart afstand fra Hizbollah fra talerstolen, hvad ikke blev vel modtaget af islamismens danske fortrop. Det skal han have ros for – men en mand der kunne have været statsminister skal naturligvis holde sig langt væk fra sådanne happenings. Det havde nok haft en bedre signalværdi hvis Fathi el-Abed fra Demokratiske Muslimer havde gjort det samme – men nej.

Blandt de cirka 700 demonstrerende, sås blandt andet DR-værten Asmaa Abdol-Hamid samme med Aischa ‘Van Gogh fortjente det’ Laban.

Mere om demonstrationen hos SnaphanenThomas Lønbæk og Angantyrs hjørne. Tjek også Borgerfoto.

Opdate 08/08-06. Alt afhænger som bekendt af øjnene der ser.

Hizbollah-flagene blev i baggrunden under fredelig fredsdemonstration…”

 

En mindre gruppe Hizbollah-tilhængeres tilstedeværelse kom til at præge fredsdemonstrationen. Flere talere blev mødt med modråb, når de kritiserede Hizbollah… Gruppen var dog et meget lille mindretal, men iøjnefaldende og hørbart. Flere grupper af børn blev fotograferet med Hizbollah-symboler foran scenen, og flere af talerne blev mødt med mishagsytringer, når de kritiserede Hizbollah.”

Opdate 11/8-08. Weekendavisens Arne Hardis har følgende indtryk af demonstrationen. Fra Israel er noe dritt.  

“… da mandagens hjemlige demonstration for fred pludselig fik talstærk og støjende støtte af herboende hizbollah-tilhængere.”

Tjek også Rasmus Fleischers kommentar i svenske Expressen, hvor han tager afstand til Hizbollah og som god venstreorienteret derfor må kalde den islamistiske terrororganiastion for “extremhögerrörelsen”.

Ritzaus Bureaus artikel om demonstrationen skraber bunden. Har de overhovedet haft en mand onsite.  Naser Khader talte ikke (som oprindeligt planlagt) under demonstrationen, og derfor kan man naturligvis ikke skrive:

“Omkring 1000 mennesker var ifølge politiet mødt op for at lytte til talerne, der blandt andet omfattede folketingsmedlemmerne Mogens Lykketoft (S), Naser Khader (R), Holger K.”

Oploadet Kl. 20:03 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

16 Comments »

 1. Under en demonstrasjon i Oslo i dag, hvor israelvenner protesterte mot den skjeve dekningen av konflikten i midtøsten, gikk det galt igjen. Venstreraddisser og libanesere/palestinere gikk delvis amok og angrep den fredelige demonstrasjonen. Det begynner å bli meget tydelig at argumentkassen til venstreraddissen og deres palestinavenner har gått tom, og nå er det vold og trusler som skal fengsle meningsmotstanderne.

  http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=125750

  Kommentar by PM — 7. august 2006 @ 20:24

 2. Du har det svært med sandheden
  Demonstrationen var indkaldt af Våbenhvileinitiativet. Anbefalere var bla. De radikale, Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Dan-Pal, LO, nej til krig en række fagforeninger m.fl.

  Jamen nu skal du jo ikke basere dine småskriblerier på rygter, derfor skal jeg gerne hjælpe dig.
  Holger K. som var første taler tog kraftigt og gentagne gange afstand fra Hizbollah deres ideologi og deres raketangreb på Israel.
  Dette til stort bifald fra alle andre end de få Hizbollah-sympatisører. Der var pakket godt ind i et “vagt-værn” af aktivister fra Enhedslisten mm.
  Zenia Stampe tog afstand fra Hizbollahs rakketter mod Israel, Frank Aaen tog afstand til Hizbollah men citerede dog Moshe Dayan for: ” Hvis man ønsker fred, så skal man ikke kun tale med sine venner, så er man nødt til at tale med sine fjender”
  Altså at en våbenhvile og en fredsløsning kun kan komme istand ved at inddrage Hizbollah.

  Mogens Lykketoft tog afstand fra Hizbollah og den israelske fredsaktivist fik oplæst sin tale da hun ikke ønskede at tale med Hizbollahfaner ved demonstrationen. (PS så kan hun ses i Deadline mandag d.7.8.)

  Alt i alt var der massiv kritik af Hizbollah og stor applaus hvergang der kom kritik. Hizbollah tilhængerne forsøgte nogle spage Allah Uakbar, men blev hurtigt dysset ned.

  Selvom Hizbollah-tilhængere var uønskede ved demonstrationen ja så kan de jo ikke smides ud, så de kan alene imødegås ved ord og massivt pres fra mange aktivister.
  Det undrer mig at Hizbollah folkene møder op til en demonstration med venstrefløjsfolk, når man erindrer Hizbollahs Iranske søsterpartis massemord på venstrefløjen i Iran.

  Men Kim – Hizbollah er ikke velkomne til vores demonstration for våbenhvile og fred, de er jo en aktiv part i krigshandlingerne.

  Kommentar by Bjarne Thyregod — 7. august 2006 @ 20:28

 3. Nu kan jeg ikke bruge dig som kilde til noget så subjektivt som graden af Hizbollah-støtte, men det siger sig selv at danske politikere skal holde sig langt fra folk der åbenlyst bifalder mord på civile. Selvfølgelig kan Hizbollah-flag o.l. holdes væk fra pladsen – ikke mindst hvis Hizbollah-folkene kun udgør en rabiat minoritet som du påstår.

  Kommentar by Kim Møller — 7. august 2006 @ 20:46

 4. Nå han hedder ikke Rune i dag.

  Kommentar by Henrik Hansen — 7. august 2006 @ 20:54

 5. Danske kommunister har altid haft det svært med sandheden, fordi de fleste danskere dybest set er anstændige mennesker og aldrig ville stemme kommunistisk hvis de røde sagde sandheden om hvad de vil!

  Hizbollah derimod ligger ikke skjul på hvad de vil og det går åbenbart fint i spænd med venstrefløjens ønsker hvis man skal dømme ud fra det faktum at venstrefløjen ikke udvandrede fra demonstrationen i protest.

  Kommentar by Mackety — 7. august 2006 @ 21:01

 6. Man kan vel også anskue denne de facto-alliance positivt, idet venstrefløjen kun bringer sig selv længere og længere ud i hampen, set med danske øjne (dette sagt af en tidligere vane-SF’er). Deres afstandstagen i ord er ikke det som bliver tilbage på den indre harddisk, det er billederne og den manglende træden-i-karakter. Så bliv endelig ved. I er kun deres nyttige idioter så længe de ikke er nok selv.

  Aischa ‘Van Gogh fortjente det’ Laban, a.k.a. Aischa ‘9 år???? Fuck YOU!!’ Laban. Tsk, tsk.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 7. august 2006 @ 21:51

 7. Bjatrne Thyregod virkeligheden afhænger som bekendt af øjnene der ser. Jeg var også på Rådhuspladsen og stod ved flere lejligheder lige ved siden af Hizbollah-tilhængerne og jeg fornemmede ikke meget tyssen og buhen af Hizbollah-tilhængerne. Ej heller noterede jeg andre demonstranter bede Hizbollah-tilhængerne pakke sammen og forsvinde.

  Du taler om spage udbrud fra Hizbollah-støtterne, men til trods for at Hizbollah-fansene var i klart mindretal, var det dem man hørte tydeligst synge under demonstrationen. Hvor var venstrefløjens sangkor ?

  Kommentar by Angantyr — 7. august 2006 @ 22:54

 8. Jeg har opdateret posteringen med Jyllandsposten og Modkrafts artikler, der giver væsentforskellige udlægninger af Hizbollah-tilhængernes styrke under demonstrationen.

  Kommentar by Kim Møller — 8. august 2006 @ 10:13

 9. -> 4 Henrik

  Nej, jeg slettede den oprindelige postering og flettede citatet ind her. Jeg ved ikke hvorfor han skal hedde Rune i mit hoved.

  Kommentar by Kim Møller — 8. august 2006 @ 13:41

 10. Kim.
  Expressen-linken fungerer ikke, men det kan vel ha noe å gjøre med at Expressen ikke er norsk ;-)

  Kommentar by PM — 8. august 2006 @ 14:29

 11. ja, han roder rundt i de nordiske prvinser. Linket her er det rigtige, men Expressen har lidt problemer pt. (kl 17)

  Rasmus Fleischer: Hizbollah-vänstern stöder judeutrotning
  http://expressen.se/index.jsp?a=650672

  Kommentar by steen — 8. august 2006 @ 16:06

 12. Jeg kan så konstatere at Uriasposten og de andre højrtebloggere har fået en ny kilde som grundlag for deres vurderinger nemlig Modkraft.
  Samtidig kan I så se at jeg er fuldt på linie med Jyllands Postens opfattelse af Hizbollah-supporternes betydning ve demonstrationen.

  Der er ingen tvivl om at hvis man havde lyst til at befinde sig tæt op af Hisbollah-sympatisørerne ja så kunne man høre dem, det gjorde Angantyr og det må Modkrafts skribent også have gjort,. Vi andre der holdt os på behørig afstand af disse islamister ja vi hørte dem kun sporadisk.
  Og ja man hørte Hizbollah-vennernes sange bedre end andre sange – der var nemlig ikke andre sange.

  Kommentar by Bjarne Thyregod — 8. august 2006 @ 18:19

 13. -> 12 Thyregod

  Jeg refererede de indtryk højrebloggere havde fra demonstrationen, og kunne så senere læse, at dit indtryk var anderledes.

  Jeg erfarer så at medierne også giver forskellige udlægninger, og opdaterer derfor min postering med to vidt forskellige vinklinger – den ene støtter højrebloggerne, den anden støtter din udlægning.

  Derfor skuffer det mig lidt at du nu skriver: “Jeg kan så konstatere at Uriasposten og de andre højrtebloggere har fået en ny kilde som grundlag for deres vurderinger nemlig Modkraft…”

  Nu var min postering jo online før Modkraft gav sin vurdering, så det giver jo slet ikke mening. Jyllandspostens referat af demonstrationen er ikke facitliste, og basalt set afspejler den jo blot en enkelt journalists opfattelse.¨

  Generelt, så må jeg lige pointere, at jeg ikke gider bruge tid på at argumentere imod tynd slogan-argumentation. Du skal dog være velkommen til at skrive dine indvendinger her – jeg sletter dig ikke.

  Kommentar by Kim Møller — 8. august 2006 @ 18:47

 14. -> 12

  “Vi andre der holdt os på behørig afstand af disse islamister ja vi hørte dem kun sporadisk.”

  Meget muligt. Men det ændrer altså ikke ved, at i deltog i en demonstration sammen med, og dermed har i også givet dem ‘det blå stempel’ som ganske ‘almindelige’ aktører i den demokratiske/politiske proces i Danmark.

  Kommentar by JensH — 8. august 2006 @ 18:59

 15. Bjarne Thyregod: jeg spørger af almindelig nysgerrighed (og jeg gider bare ikke kigge venstrefløjsblogs for at finde svaret, og du udtrykker dig mere civiliseret end mange andre på din fløj) – kan du ikke give mig bare en lille, kompakt forklaring på hvorfor Israel er så vigtig en sag for jer; hvorfor lægges der ikke samme engagement i protester mod de irakiske terrorgrupper som hver dag sprænger bomber blandt almindelige irakiske civile (ingen vil vel påstå at Israel har nogen interesse i at gå efter børn og andre civile?); hvorfor udviser I ikke samme engagement når f. eks. en iransk kvinde skal stenes for ‘hor’?; hvorfor bekymrer tanken om iranske atomvåben jer ikke nok til samme engagement?

  Jeg tilstår, jeg kan slet ikke forstå hvordan I kan prioritere så ensidigt. Det er en kendsgerning, er det ikke, at Israel/palæstinenserne har langt, langt, større plads i jeres univers? Giv mig en antydning af et svar, please.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 8. august 2006 @ 19:56

 16. Lars Findsen du glemte folkemordet i Darfur og mange andre alvorlige ting.

  En skam jeg ville også gerne have hørt Bjarne Thyregods svar på ovennævnte…

  Kommentar by Pleth — 13. august 2006 @ 10:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper