30. maj 2012

Tunesien: Grund til optimisme, da “.. det er et relativt lille land, det er både etnisk og religiøst harmonisk”

Deadline bragte torsdag aften et længere interview med den tunesiske udenrigsminister Rafik Abdessalem. Han forklarede, at man i Tunesien praktiserede moderat Islam, og frugten af revolutionen derfor ville være økonomiske reformer og demokratisk udvikling. Herefter var der analyse ved konvertitten Ole Wohlers Olsen, der som tidligere ambassadør i flere islamiske lande, havde stor viden om Islam og multikultur.

Nynne Bjerre Christensen, Deadline: Ja Ole Wøhlers, det lyder jo rosenrødt det her – han taler om koncensus, han taler om pragmatisme, om stabilitet. Er det en mand der er dygtig til at fortælle omverdenen hvad de gerne vil høre, eller er det rigtigt, delvist i hvert fald, at Tunesien er et stabilt politisk land på nuværende tidspunkt.

Ole Wohlers Olsen, tidl. ambassadør: … Jeg må til en vis grad give ministeren ret, for der er på en måde basis for at skabe parlamentarisk udvikling. Jeg er mere optimistisk for Tunesiens vedkommende, end jeg er for Libyen og Egypten, og Yemen – de tre steder, de tre andre steder hvor der har fundet omvæltning sted. Fordi Tunesien er et relativt lille land, der er ti millioner mennesker, det er et relativt lille land, det er både etnisk og religiøst harmonisk. Der er ikke forskellige spændinger mellem etniske grupper, der er ingen, der er næsten ingen berbere, som der er i nabolandene, og der er næsten ingen andre religioner. Der er omkring 25.000 kristne, der er 1.500 jøder, der er 200 bahaier, og det er jo ingenting – de kristne er en kvart procent af befolkningen.

Nynne Bjerre Christensen: Så forudsætningen etnisk er tilstede.

Ole Wohlers Olsen: – både etnisk og religiøst. … Så man kan have en vis tiltro og en vis optimisme til at det kan udvikle sig i en positiv retning i Tunesien. … Hvis man sammenligner med de andre lande, så er jeg meget positivt for Tunesiens vedkommende.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/37359/trackback

19 Comments »

 1. Spændende. Bruger man Nynne Bjerre Christensen og Ole Wohlers Olsen’s arguemnter i en dansk sammenhæng (DK er, eller var, eller burde være et “relativt lille land, det er både etnisk og religiøst harmonisk”) er det jo på kanten af straffeloven, og som minimum nok til at blive fordømt som ond racist af Systemet Politiken.

  Kommentar by Nicolai — 30. maj 2012 @ 16:05

 2. Så i Tunesien er der bedre forudsætninger for fred, end noget andet sted i den muslimske verden: Hvis der ikke er ret mange at slå i hjel … så er det naturligvis begrænset, hvor mange man kan slå i hjel. Ergo, ikke sandt.

  Islam er summen af det, religionen inspirerer de troende til. Ikke andet. Man skal kende træet på dets frugter …

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 30. maj 2012 @ 16:08

 3. Jeg kan se Politikens overskrift for mig: “Racistisk propaganda i deadline”.

  Nårh nej, det drejer sig jo ikke om et vestligt land, så er det bare farverig lokal-kolorit.

  Kommentar by Henrik — 30. maj 2012 @ 16:26

 4. Her er det altså lige pludselig superfint, at landet er blevet etnisk homogent. Men det er faktisk noget helt nyt for Tunesien! Iflg. Store Nordiske Konv.leks. var der i 1921 bare i hovedstsden alene fx 19.000 jøder, 7.000 maltesere, 22.000 franskmænd, 43.000 italienere, ud af en samlet befolkning på 170.000. Tunesien var i den grad multietnisk. Men de er alle sammen væk nu, og det er åbenbart fantastisk godt! I øvrigt er de tilbageværende ikke arabere, men berbere, der er blevet påtvunget det arabiske sprog.

  Kommentar by hr. Jensen — 30. maj 2012 @ 16:36

 5. Jamen, I har ret: Det er superunderholdende, at monokultur pludselig, uden blusel, gøres lig med harmoni.

  Venstrefløjen er holdningsløs. Den er en social, æstetisk, og først og fremmest: forfængelig foreteelse.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 30. maj 2012 @ 16:41

 6. I hvor lang tid skal jeg finde mig i at se mit land blive ødelagt.
  I hvor lang tid skal jeg finde mig i at være bange når min søn på 18
  går i byen.
  I hvor lang tid skal jeg finde mig i at Politiet ikke offentligør at det er Perkere der har stukket to danskere ned lige hvor jeg bor.

  Kommentar by Anonym — 30. maj 2012 @ 16:41

 7. -> Anonym

  Hvilket overfald?

  Kommentar by Kim Møller — 30. maj 2012 @ 17:01

 8. Det er svært at være uenig i analysen.

  Jeg kan da heller ikke huske at være stødt på nogen der betragtede Tunesien som den farligste krudttønde i regionen.

  Men der er jo intet nyt over den udbredte begejstring for monokultur.

  Tøger Seidenfaden mente f.eks. at det var en oplagt løsning at opsplitte Irak i tre homogene samfund. Ja, faktisk var en stor del af landets problem, at afkolonisering medførte en så tilfældigt sammensat stat. Seidenfadens racistiske devise er jo klar nok; multikultur er godt, ihvertfald for os hvide, men de mere primitive racer kan nok bedst håndtere homogene samfund.

  Kommentar by Superman — 30. maj 2012 @ 17:21

 9. “Ole Wohlers Olsen, der som tidligere ambassadør for flere islamiske lande”

  Ganske skæg skrivefejl – tæt på sandheden.

  Men officielt var Ole Wøhlers Olsen nu ambassadør for Danmark.

  Kommentar by Tintin — 30. maj 2012 @ 17:54

 10. #9. Jeg tror ikke det var en skrivefejl. :)

  Michael J. Totten skriver meget og godt om mellemøsten og især Tunesien lige for tiden.
  http://www.worldaffairsjournal.org/blogs/michael-j-totten

  Kommentar by Thatcherite — 30. maj 2012 @ 17:57

 11. – Tintin

  Hehe. Hermed rettet.

  Kommentar by Kim Møller — 30. maj 2012 @ 17:58

 12. Skulle lige til at skrive et indlæg, men kan se at alt der skal siges er blevet sagt. Når det kommer til islamiske lande, og der er ingen undtagelse, så er jo færre forskellige muslimske og etnisk muslimske grupper bedre for landets stabilitet. Det ved enhver der har observeret disse lande i årtier.
  Og helt åbent og ærligt fortæller konvertitten at det er en stor fordel at der ikke er forskellige etniciteter i landet, for det vil skabe ustabilitet og etniske konflikter.
  Hvem kan betvivle det faktum, når man kigger på Danmark? At de mange problemer indvandringen fra 3.verdens lande og islamiske lande har afstedkommet, kunnet være undgået?

  Danmark var harmonisk før indvandring, der var godt nok klasseskel men problemerne har fået en helt anden dimension siden halvfjerdserne og de mange fremmedarbejdere, og senere massive flygtningestrømme fra den 3. verden og underudviklede lande.

  Man får kun ærlig snak når det handler om lande hvor man må tale ærligt om, hvor der ingen pris er at betale, hvor det er politisk korrekt at tale lige ud af posen. Det vil sige IKKE Danmark.
  Desværre, så er det danske politiske klima gennemsyret af manipulationer, og løgne og fordrejninger og fortielser.
  Jeg er dog aldrig i tvivl om at politikerne godt kender de hårde realiteter, de kan/må bare ikke sige dem ud offentligt. Men engang imellem så kan man fange de, oftest når de har drukket tæt, eller bliver interviewet med skjult kamera.

  De sataner skal bare eksponeres for alt hvad de står for, og deres evindelige manipulationer og løgne som de spytter ud dagligt på deres mange røde platforme.

  Kommentar by endnu en vantro — 30. maj 2012 @ 18:12

 13. Tunisian Salafi Islamists riot, clash with police

  Hundreds of Salafi Islamists attacked bars and shops and clashed with security forces in a Tunisian town on Saturday in the latest incident to raise religious tensions in the home of the Arab Spring uprisings.

  http://213.158.162.45/~egyptian/index.php?action=news&id=25462&title=Tunisian%20Salafi%20Islamists%20riot,%20clash%20with%20police

  Tunisia on edge as Salafists stage new rampage

  Hardline Islamists, who have been running rampage in Tunisian towns, torching police stations and attacking bars, have sparked an outcry against the authorities for their lax attitude in stemming the violence.

  http://213.158.162.45/~egyptian/index.php?action=news&id=25509&title=Tunisia%20on%20edge%20as%20Salafists%20stage%20new%20rampage

  Kommentar by BE — 30. maj 2012 @ 18:54

 14. En kommentar om Tunesien

  Jeg var i Tunesien i begyndelsen af 1980`erne. Og det var i mangt og meget en oplevelse.
  Da vi(min mor, far og mig(ca. 12/13 år) ankom til Sousse med Spis-rejser skulle vi igennem tolden, hvor vores bagage blev gennemgået og intet fundet. Skulle vi også kropsvisiteres, for vi kunne jo smugle et eller andet ind på vores krop!
  Så jeg, ligesom far og alle mænd blev kropsvisiteret. Ligeledes blev alle kvinder bag et forhæng kropsvisiteret af en kvindelig politibetjent. Dette er bemærkesværdigt for hvad er sandsynligheden for at der blandt sol hungeren danske turister i 80`erne er terrorister eller folk der ville smugle bibler/kors ind i Tunesien.

  Det billede jeg fik af Tunesien var ret godt, vi boede på et bade hotel, men vi besøgte også byen og basaren i Sousse. Vi var glade og oplevede meget. Mange kvinder gik dengang uden tørklæder, men der var også nogle FÅ der bar niqap.

  Kun et tidspunkt var der noget, der stak ud.
  På en en-dags tur til Tunis havde vi et stop i en mindre by hvor vi holdt i ca. 5 – 10 min. (tisse pause)her gik jeg ud af bussen. På en hus væg, blandt andre plakater, var der en plakat med et billede af ayatollah Khomeini. Så allerede i 1982/83 var der allerede religiøse metastase i Tunesien, fra Iran.

  Jeg deler også Ole Wohlers Olsen synspunkt, at hvis nogle har en mulighed af en demokratisk humanistisk, pluralistisk, politisk udvikling, så er det Tunesien. Derfor er Tunesien også den vestlige verdens kanariefugl i den islamiske kuldmine. Hvis demokrati dør der så dør det overalt i den islamiske verden. Selv er jeg ikke et øjeblik i tvivl om den nordafikanske sunni muslimske republik kommer til at opstå. Vi kan jo allerede se udviklingen i Ægypten.

  Som Kim så rigtigt påpeger med denne artikel her, så er hykleriget omkring multikulturalismen i Danmark og navnlig det politisk korrekte DR tydelig. At demokrati forudsætter en homogen og kulturel og religiøs ensartet befolkning er nu nærmest skåret ud i beton.

  Det der dog tydeliggøre at islam er en dominans kultur er det Wohlers Olsen`s analyse; at berberne udgøre et problem i de(andre) nordafrikanske lande. Berberne er muslimer, men de er det bare ikke på den rigtige måde. De har ikke helhjertet taget det arabiske hersker sprog til sig og derfor hades de af flertals befolkningen. Islam er hele pakken, sproget; arabisk, troen; islam, handlemønster; underkastelse over for religionen og aggressivitet imod andre trosretninger.
  Tunesien anses som et specielt godt område, for en demokratisk og økonomisk udvikling, fordi de netop ikke har så mange minoriteter og derfor er spørgsmålet om hvornår denne erkendelse når Christiansborg.

  Mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 30. maj 2012 @ 20:52

 15. […] Læs på Uriasposten om Monokultur. Like this:LikeBe the first to like this post. Skriv en kommentar […]

  Pingback by Kultuberigende drenge overfalder kvinde « Hodjanernes Blog — 30. maj 2012 @ 22:09

 16. Flere tusinde tunesiske salafister, råber efter Obam og takker ham for at støtte deres oprør. Fred være med dem.

  http://www.youtube.com/watch?v=TikEcT1DgEU

  Kommentar by Lavard — 31. maj 2012 @ 01:05

 17. Det hører med til billedet at O.Wøhlers er muslim.

  Kommentar by Limewoody — 31. maj 2012 @ 06:08

 18. Ja, gid Danmark var lige så etnisk, religiøst og socialt homogent som Tunesien. Så kunne muslimen Wøhlers Olsen boltre sig blandt ligesindede i Tunesien, og vi andre ville opnå tryghed og fremtidssikret velstand.

  Kommentar by Crass Børsting — 31. maj 2012 @ 07:54

 19. De nye tredje positions nationalistiske partier er også pan europæere. Vi ønsker ikke at nogen europæere bliver et mindretal i deres eget land og det sidste vi ønsker er krig mellem europæiske nationalstater. Counter jihad bevægelse handler kun om kultur og religion. Uden folk er der ikke nogen kultur. Derfor vil den bevægelse i sidste ende ikke sejre.

  Kommentar by Lavard — 31. maj 2012 @ 18:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper