12. august 2006

P1debat: Tre røde diskuterer hvorvidt Cuba er et “smukt forbillede”…

I onsdags havde P1debat overskriften Cuba – et smukt forbillede?, og med (socialdemokraten) Søren Lippert som ordstyrer, fik man en 17-minutter lang pseudo-debat mellem Sven-Erik Simonsen fra Dansk-Cubansk Venskabsforening, og Orienterings Niels Lindvig.

Fra DRs netdebat – en rammende beskrivelse af programmet af en Thomas Jensen.

Det er da USA’s skyld

P1 bliver ofte klandret for at være befolket af “røde lejesvende”. Debatten mellem Sven-Erik Simonsen, formand for Dansk-cubansk forening og Niels Lindvig, journalist på Orientering, gjorde ikke meget for at ændre på den forestilling.

At P1 kan få sig selv til at invitere og interviewe en mand som Sven-Erik Simonsen er mig en gåde. Manden er jo totalt uden kritisk sans og evnen til at se fejl i sit eget system.

Men det er dog hvad det er. Man havde vel ikke forventet at han kom på P1 og indrømmede at Cuba, på lige fod med andre diktaturer, er forbryderiske systemer der skal og bør bekæmpes med alle midler.

Nej, han kom på P1 og forsvarede diktatoren Fidel Castro og fortalte os at Cuba bestemt er et demokrati.

Den napper vi lige en gang til ”Cuba er et demokrati

… kunst pause.

Det er jo sort snak!!!

Der er ikke der jeg har et problem med denne debat.
Nej mit problem ligger hos de 2 P1 journalister der var med i programmet, Niels Lindvig og Søren Lippert. Man kan ikke sige at de var enige med Sven-Erik Simonsen, men deres uenighed kunne ligge på et meget lille sted.

Da Sven-Erik bekendtgjorde at der var demokrati på Cuba sagde Niels Lindvig at ”han blev altid lidt betænkelig når nogen fik 90% af stemmerne ved valg”. Niels Lindvig fik da også diskret sammenlignet Fidel med Saddam Hussein, men så heller ikke mere.

For de skulle jo hurtigt videre til de emner hvor de var enige og det var på disse punkter:
1: Alle Cubas problemer er USA’s skyld.
2: Fidel og hans kommunister har gjort så meget godt for deres højt uddannede og sygehussikrede befolkning.
3: Alle Cubas problemer er USA’s skyld.
4: Og Fidel er jo ikke sååå slem.
5: Alle Cubas problemer er USA’s skyld.

Kunne man forestille sig en P1 debat hvor Johnny Hansen fra Greve blev inviteret ind sammen med en for Dansk Front. Så kunne de blive enig med hinanden om at
1: Hitler blev valgt demokratisk, så var demokrati i nazi tyskland
2: Han gjorde jo så meget godt for arbejdsløsheden og byggede motorveje.
3: Tysklands problemer var USA og Englands skyld.

Nej, det ville næppe være tilfældet. I så fald ville P1 medarbejderen kaste sig frådende over Johnny Hansen og eksponerede hans klamme holdninger og modbevise hans groteske opfattelse af verdenen.

Men ak, sådan skulle Cuba debatten på P1 ikke udfolde sig.

P1 inviterede en verdensfjern 70’er kommunist med skyklapper for begge øjne ind i studiet og gav ham taletid. I det store hele undlod de at eksponere ham for hans groteske verdensopfattelse.

Og igen fik vi slået fast med P1 agtige 7 tommers betonsøm, at det er ikke Fidel, ikke kommunismen i sig selv, ikke Moskvas kollaps, ikke Kruschev’s atom missiler, ikke det hemmelige politi på Cuba, ikke den censurerede presse på Cuba, ikke det broderlige nepotistiske system, ikke det totale fravær af retten til at sige, skrive og mene hvad man vil, ingen af disse er skylden til at Cuba er det undertrykte fattige diktatoriske uland som det er i dag!!!

Nej nej nej, det er og bliver USA’s skyld.

Det kan man altid blev enig i på P1…og så er det underordnet hvem der er gæst og hvad emnet ellers er. 

4 Comments »

 1. Jyllands-Posten havde en interessant leder d. 07.08.2006. der starter:
  “Man må undre sig over denne lethed, hvormed det internationale samfund omgås en af denne verdens sidste kommunistiske despoter, Fidel Castro på Cuba.
  Hans regime er jernhårdt. Dissidenterne rådner op i fængslerne. Oppositionen er ikke-eksisterende. Cuba har siden den såkaldte revolution i 1959 været et kommunistisk diktatur af værste skuffe. Men af en eller anden grund har Castro aldrig fået løn som forskyldt.”
  Og slutter med:
  “En dag kollapser kommunismen på Cuba. Cubanerne må befri sig selv. Vi kunne ærlig talt godt melde lidt klarere ud om, på hvis side vi står: Demokratiets eller undertrykkelsens.”
  Lederen kan anbefales at læse.
  Flere lukkede steder i verden har held med at skjule elendighederne såsom Cuba og Tjetjenien, – udenlands presse er ikke velkommen, og ingen kender til de tragiske begivenheder der foregår. Det får altid Venstrefløjen til at lukke øjnene for alle de overgreb og uhyggelige ting der sker.
  Er Ventrefløjen i virkligheden imod demokrati og fri presse?

  Kommentar by Pleth — 13. august 2006 @ 11:35

 2. DR’s røde flagskib, Orientering, er og bliver en ynk – programmet, og de holdninger der fremføres, burde ikke være til at undskylde for andre end uvidende gymnasieelever. Enhver der nærer nogle illusioner om det cubanske paradis, burde tage og afsætte et par minutter eller en time til at skimme denne side: http://therealcuba.com/

  Mvh

  Kommentar by Martin Rannje — 13. august 2006 @ 13:08

 3. Det var en interessant hjemmeside, tak.
  Jeg tror mange ventede på en forbedret DR da Kenneth Plummer blev antaget. Men det har da været en kæmpe skuffelse.
  Det eneste jeg har hørt fra ham er et indlæg i Jyllands-Posten om fortræffelighederne ved moderne teknik!
  Lad os få Kenneth Plummer udskiftet.

  Kommentar by Pleth — 13. august 2006 @ 14:27

 4. Jeg syntes det er flot.
  At der sidder tumper og tosser nok til at sidde og kommentere et land de aldrig nogensinde har besøgt.

  Hvad ved man om et land som Cuba ved kun at søge på neoliberale, eksilcubanske hjemmesider?
  Hvis i mener at Danmarks Radio skal bringe objektive nyheder, var det så ikke smart selv at finde nyheder fra andet end facistiske eksilcubanere bosat i Miami, hvis eneste mål er at indføre den diktatur som stod på i Cuba i 1950’erne under Batistas diktatur som i øvrigt var støttet af en hvis Nixon.

  Hvordan kan i være så vanvittige at forsvare terrorisme ?
  Eller benægter i den terrorisme der har stået på i Cuba fra eksilcubanske grupper, støttet af CIA igennem 47 år?
  Benægter i også Holocaust?

  Når i skriver om den fattigdom der ikke skyldes USA’s skyld, ved i så hvilke muligheder en normal cubaner har?
  Ved i hvilke trængsler og tab Cuba har lidt under den amerikanske og vestlige blokade som på sit 15 år er blevet fordømt i FN og afstemt med 183 mod 4 lande.

  Mener i at der er pressefrihed i Danmark ?
  Har i nogensinde set en cubansk nyhedsudsendelse.

  Angående Pinochet, manden der frelste folket har jeg bare at sige han “befrielse” aldrig kunne have gået til uden støtte fra jeres store forbillede USA på grund af en nystemt ventreorienteret præsident ved navn Salvador Allende som blev dræbt i Parlamentsbygningen i starten af 70’erne.

  Har i ingen viden eller er det bare jeres snæversynethed og smålighed der gør at jeres viden ikke strækker udover jyllandsposten eller konservatives vælgeravis.

  Kommentar by Anton Sørensen — 23. november 2006 @ 01:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper