14. august 2006

Fra det kulturradikale overdrev: Marianne Jelved som statsminister i 2008

Utopia starter der hvor Politikens kronikører begynder. Fra dagens udgave – radikale Bjarke Larsen om partiets mulighed for at blive tungen på vægtskålen og få Marianne Jelved som startsminister. Læs kronikken, men der er mere sandhed i Pippi Langstrømpe når hun fortæller om sin fars rejse til Afrika.

Politiken har illustreret kronikken med følgende skema, der på to væsentlige punkter ikke holder. Hvorfor skulle Dansk Folkeparti gå fire mandater tilbage og De Radikale hele otte frem. Hvis man kunne stigmatisere DF-vælgerne væk, så var de smuttet – hvis man kunne italesætte det multikulturelle samfund, så var det sket. Festen er slut – kom videre… gerne med Naser Khader.

12 Comments »

 1. Jelved som statsminister må vel være det ultimative rædseslscenarie? Skulle det ske, er det signalet til en nøjere undersøgelse af mulighederne for at immigrere til USA!

  Jamen altså… Puhada for en tanke!

  Kommentar by Thomas Rosenstand — 14. august 2006 @ 16:49

 2. Marianne er kommet i panikalderen..

  Kommentar by freshair — 14. august 2006 @ 18:10

 3. I dag er det ganske rigtigt ekstrem urealistisk, at Jelved skulle kunne blive statsminister, men faktum er, at hun havde muligheden i 1993 efter Tamil-sagen, da en desperat Uffe Ellemann-Jensen tilbød hende posten, hvis hun holdt fast i det daværende samarbejde med VK og takkede nej til frieriet fra Socialdemokratiet. Jelved valgte at sige nej tak og vælte regeringen.

  Kommentar by JanChris — 14. august 2006 @ 18:18

 4. Emigrere.

  Kommentar by Darwin — 14. august 2006 @ 18:29

 5. –> Thomas, det er da ikke den værste tanke at emigrere til USA, det er et dejligt land :) Nå, jeg ved godt hvad du mente – og ja, det en en skræmmende tanke. Mon ikke truslen om Jelved som statsminister vil kunne mobilisere borgerlige kræfter, så det ikke sker? Lad os håbe det.

  MVH Jakob

  Kommentar by Jakob — 14. august 2006 @ 19:04

 6. Dagens afstemning på eb.dk viser at 8% af sidens besøgende der stemte vil have hende som statsminister… 49% til Fogh og 15% til Pia. Afstemningen kan ikke bruges videnskabeligt, men den er alligevel lidt sjov.

  Kommentar by Anders Kusk — 14. august 2006 @ 19:56

 7. Regeringen skal dumme sig yderst meget hvis ikke den fortsætter. Regeringsskift er i nyere tid sket yderst sjældent i Danmark og når det sker er det som følge af rokeringer i den politiske midte og nye sympatier.

  Økonomien har det godt – befolkningen er tilfreds med udlændingepolitiken og regeringen har overraskende god opbakning til den førte udenrigspolitik.

  Faktisk burde alle være glade for en stabil regeringsledelse, selvom man nok efterlyser skattelettelser. Her er der dog ikke megen opbakning i de faglige kredse.

  Ærgeligt at medierne uden videre køber de radikales spin. Selv i en situation med både VKO og VKR flertal ville en VKR regering være usandsynlig.

  Det ville koste VK indflydelse og regeringsposter og hvorfor skulle AFR give Jelved en ministerpost al den stund han givet afskyer hende.

  Hvorfor bliver Jelved aldrig omtalt som magtmennesker eller arrogant i medierne – ja hvem er det nu der styrer dem …

  Kommentar by Christian — 15. august 2006 @ 09:50

 8. -> 7

  “Ærgeligt at medierne uden videre køber de radikales spin”

  Forklaring på at medierne hyper Jelved og de Radikale finder du her:

  http://www.journalisten.dk/sw3311.asp

  DRV fik ved dette prøvvalg 5 gange så stor en tilslutning end ved folketingsvalget.

  Kommentar by JensH — 15. august 2006 @ 10:59

 9. “Den gode lektor skelner ikke mellem multietnisk og multikulturelt”.

  jeg kunne efterhånden godt tænke mig, at forskellen på disse to blev hamret fast i den offentlige debat. Ofte bliver der eksempelvis referet til USA som et ‘Multikulturelt’ samfund, hvilket USA absolut ikke er hvis man tager de danske (europæiske) definition. USA er et ‘multietnisk’ samfund. Mennesker der søger US statsborgerskab skal faktisk bl.a. sværge en troskabs ed til flaget, forfatningen samt de amerikanske værdier. Den intelektuelle elite i Europa ville blive fuldstændig hysterisk hvis nogen foreslog det samme indført i Europa.

  Det ‘Multikulturelle’ samfund er her i Europa af eliten blevet defineret som et samfund bestående af paralell samfund, hvor der indfor for hvert samfund findes fuldstændig forskellige normer og værdier. I forlængelse af dette accepterer multikulturalisterne selvfølgelig også indførelsen af paralell-lovgivning, (eks. Sharia for de muslimske grupper i samfundet).

  De europæiske multikuturalister anser sig selv som verdensborgere, og mener sig ikke tilhørende nogen speciel national-kultur. Deres ide er så, at de i deres multikuturelle paradis kan gå rundt og shoppe mellem de forskellige kulturer, d.v.s. tage det til fra hver kultur de finder godt.

  Dette multikulturelle samfund er naturligvis en illusion, og vil selvfølgelig føre til et mere konfliktfyldt samfund. Problemet er bare, at (den magtfulde) elite fuldt og fast tror på illusionen.

  Kommentar by JensH — 15. august 2006 @ 12:37

 10. Ja, I ville nok ææææælske at bo i USA, hjemlandet for den absolutte politiske korrekthed…

  Kommentar by PeterD — 15. august 2006 @ 13:37

 11. -> 10

  Nu er USA et stort land, og man behøver jo altså ikke at slå sig ned i steder som San Fransico eller New York.

  Kommentar by JensH — 15. august 2006 @ 22:03

 12. Manden lever i en drømmeverden. Skulle et valgresultat ende som ovenstående (Hvilket vel ikke er helt urealistisk) ville den naturlige regeringskonstellation som de politiske holdninger er i dag være en VKS regering. Deres holdninger ligger i dag så tæt sammen på snart sagt alle områder at de skulle slå krøller på sig selv for at indgå i et samarbejde med de radikale, mens det kun kræver småjusteringer af politikken for at de kunne finde sammen. Kun ved at ignorere denne åbenlyse mulighed kan de radikale bevare illusionen om Jelved som statsminister.

  Kommentar by Kurt — 16. august 2006 @ 08:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper